![]() |
Ben Seni Esir Alayım Şiirlerle
Beni geçmişin dehşetiyle besle beni geleceğin özsuyuyla Küpeler tak kulaklarıma kirazlardan mendilimi fesleğenlerle yıka. Bana çılgın bir gürleyiş bellet yankısıyla kapan üstüme *******i. Benimle rüzgârları tanıştır gözlerimi boralara düğümle. Beni kankardeşi bilsin gözyaşların beni umudunla büyüle. Bana ıssız *******den yıldız kaymaları sun beni ucu kıl birbirine sürtünen çakmak taşlarının. Koynuma başakları yıkayan yağmurunla yağ kasıklarımı zeytin yapraklarıyla yenile. Ben seni esir alayım şiirlerle Sen beni kul bil kendine... |
Beni Sevme
beni sevme ellerini sev ince uzun parmaklarını ve harfleri sesli, sessiz... beni sevme geceyi sev umudun dününü hüznü aşkı ve acıyı beni sevme sabahı sev hadi kalk yüzünü yıka gülümseyerek bak aynaya beni sevme denizi sev büyük maviliği küçük mutluluğu dokunabilmeyi ıslanabilmeyi birkaç damlayla özlemeyi, sevmeyi ve unutmayı sev |
Beni Yolcu Et
ey güzel yüz ey uykusunu alamamış göz çiçeklerin akrabası mutluluğun haritası saçlarını avuçlayan kız beni yolcu et bu kalkmakta olan son gemiye yetiştir beni terimi sil kirimi yıka kalın giysilerimi katla bavuluma yerleştir vedaya gerek yok sadece ellerimi okşa gözlerim eğik yürüyeceğim gözlerimi arama bir cebime kâğıt mendil yerleştir bir cebime boş bir kâğıt bankta oturalım biraz ama konuşmadan akşam yaklaşmadan da gideyim belki başımı kaldırmadan gülümserim de ama konuşmam ne diyeceğimi bilemem öylesine konuşursan en fazla başımı sallarım yüzünü göğsüme yaslama ağlarım korkarım yaklaşmadan giderim akşam ağırlığını taşırım kışın hadi beni yolcu et saçlarını avuçlayan kız |
Bilir misin
Bilir misin yalnızlık ne demek? Bilir misin gökyüzündeki yıldızlardan medet ummayı? Uzattın mı elini bir yıldız boyunca, belki, tutarım diye farkında olmadan? Uykusuz kalmayı bilir misin sabaha kadar? Hiç küstün mü hayata? Aslında kendinsindir küstüğün küçüğüm? Kapatıp gözünü hayaller kurduğun oldu mu geleceğe dair? Bazen küçük bir masumiyet belirir tebessümünde, bazen gözünde hırçın bakışlar. Kızdın mı kaderine günlerce? Kendini tanıyamadığın oldu mu hiç? Bazen cesaret edemeyen konuşmaya ve bazen de hiç susmayan sen. Sevdin mi birini? Her yağmur yağışında saatlerce bekledin mi sevdiğini pencerenin önünde? Bir yudum sevgi dilendiğin oldu mu sert bakışlardan? Yaslanacak bir omuz aramadın mı? Birden güldüğün oldu mu sebepsiz? Her şiirde kendinden bir şeyler bulmadın mı hiç? Rüyalarda yaşadığın oldu mu hayatını, istemediğin oldu mu uyanmayı? Baktığın ama göremediğin oldu mu etrafı? Ufak bir sorunu büyütüp ölmeyi de mi istemedin hiç? Sebebini bilmediğin bir ağırlık çökmedi mi üstüne? Büyüdüğünü fark edip zamana düşman oldun mu? Hecelerin az geldiği, kelimelerin yetmediği oldu mu duygularını anlatmaya? Ağladığın oldu mu sebepsizce sabaha kadar? Belki, sen, ağlamayı bilmiyorsundur , sevmeyi bilmediğin gibi. İki damla yaş değildir ağlamak... Önce hüzünlenmek, sonra düşünmek, hayal etmek.. Anıları yaşamak, büyük bir özlem içinde o küçük oyuncak bebeğe sarılmak. İşte budur ağlamak ve yeniden yaşamak! |
Bilir misin
BAZI ŞEYLER VARDIR HANİ BİLİR MİSİN? BİR İSTASYONSA HAYAT, KAÇAN SON TREN GİBİDİR,SON FIRSAT. VE BAZI ŞEYLER VARDIR, DEĞERİ KAYBEDİNCE ANLAŞILIR. HÜCRELERİN İŞLEMEZ BİRKAÇ GÜN, SONRA YAVAŞ YAVAŞ AYRILIĞA ALIŞILIR. İÇİNDEKİ CENAZE, GİDEN SEVGİLİNİN ARDINDAN BİR DÜĞÜN HAVASIYLA KALDIRILIR. ÇÜNKÜ ÖYLE OLMAK ZORUNDADIR. MUTLU GÖRÜNÜRSÜN ÇEVREYE, HİÇBİRZAMAN SANA AİT OLMAYAN AMA BİR ANDA ESİRİ OLDUĞUN SAHTE GÜLÜŞLERLE. DERTLERLE KEDERLERLE ORTAK YAŞARSIN. YANLIZ KALDIĞINDA, GİDEN SEVGİLİYİ YAŞLI GÖZLERLE ARARSIN. YANLIZ DEĞİLSİNDİR ASLINDA, BELKİ HALA SENİNLEDİR O. AMA ACI BİR GERÇEK TEDİRGİNLİĞİNDE AĞLARSIN. DUVARLAR ÜSTÜNE ÜSTÜNE GELİR. DERTSİZ YAŞAYAMAZSIN ARTIK. DERTER SANA MUTLULUK VERİR. HER YERDE GİDEN SEVGİLİYİ GÖRÜRSÜN. SİGARANIN DUMANINDA MESELA. SİGARANIN DUMANINDA SEVGİLİYİ GÖRMEK NE ACIDIR BİLİR MİSİN? UÇAR GİDER YAKALAYAMAZSIN ASLA! İŞTE BÖYLE DOSTUM. BAZI ŞEYLER VARDIR; MESELA BİR İSTASYONSA HAYAT, KAÇAN SON TREN GİBİDİR SON FIRSAT... |
Bir Kadın Tanıdım
Bir genç kadını tanıdım ben; saçlarını okşayamadım yüzünü göremedim Gözlerini bilemedim Endamı nasıldı ya da. Dokunamadım narin bedenine şarkılar söyleyemedim yüzüne karşı sevgimi haykıramadım ve nazlı bir bebek gibi koyup başını göğsüme silemedim gözyaşlarını yüzünde. Bir genç kadını tanıdım ben; Güldüğünü göremedim Sevinip ağladığını Soramadım yüzüne karşı Beş ömre bedel hayatı Minnacık ömre nasıl sığdırdığını. Bir genç kadını tanıdım ben; Çay içişini göremedim Yemek yapışını İzleyemedim işe geç kalmanın Yüzündeki telaşını. Bir genç kadını tanıdım ben; Acısıyla yandım Sevinciyle coştum Düşlerine koştum ben Ama duydum Yüreğe ince bir ırmak gibi akan Ve sevinci mayalayan sesini. Bir genç kadını tanıdım ben; kök saldım sevdasıyla Koca bir çınar gibi Hayata yeniden. |
Bir Kere Islat Dudaklarını
resimler avutmuyor artık beni bakışların gerçekçi değil gülüşlerin, tebessümlerin de öyle öptüğümde sıcaklığını hissetmiyorum artık kullanma tarihi bugün sona erdi resimlerin şu andan itibaren sen gereksin bana sensiz olmayacak. gel, biraz kal yanımda bir kere ıslat dudaklarımı sonra istersen gidersin ve yine resimlerle avuturum kendimi son kullanma tarihinde yine gelirsin ve sonra istersen gidersin... |
Bir Kırmızı Gül
Bir kırmızı gül sarı Sapsarı duyguları... Bir sarı gül tozpembe Rengarenk kaygıları... Bir tozpembe gül mâvi Hayran kumral bir yüze.. Bakışları havâi Eritir süze süze... Bir mavi gül eflatun Zamanların elinde... Bir elâ göze meftun... El âlemin dilinde... Bir eflatun gül alev Alev yanar içinden... Aşkı ezelden ödev Ağlar, kanar içinden... Bir hercai menekşe Bükmüş boynunu üşür Bir lâle çilekeşe Çileleri bölüşür... Her gülün sevdâlısı Var...aşka düşmüşler… Âşıklar belâlısı Hasreti öldürmüşler... Yediverenin derdi Kimsede yok...ayrılık! Bilse zehir içerdi Çelenge mahkum artık... |
Bir Sabah Benimle Uyan
Bu sabah benimle uyan Denizin mavisine, Baharın yeşiline, Sıcağın sarısına uyanmak gibi, Bu sabah benimle uyan.. Kadife bir gül, Ama gülden daha sıcak tenin, Ve tenini ıslatmadan konan öpücüklerim.. Hava terletmeyecek kadar sıcak, Üşütmeyecek kadar ılık olsun.. Güneşin ışıkları gizlice vursun Bir tablodaki ışık gölge oyunu gibi Gölge oyunu gibi, Oyun gibi.. Bir sabah benimle uyan.. |
Bırakıp Gitti
Canıma can veren sinirsiz koynuna alan Canından çok seven bırakıp gitti beni... Yüreğimde yasardı kalbimde çarpardı Beni benden kopardı bırakıp gitti beni... Yokluğuna alışamam mutluluğa karışamam Dilim varmaz danışamam bırakıp gitti beni... Uykularım kaçıyor gözlerim acıyor Yüreğim yanıyor bırakıp gitti beni... Günüm gece ******* zindan Çiçekler kurumuş olmuş viran Aklımda o var ah her an Gitti iste gitti bırakıp beni |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:24 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.