![]() |
Krize Düştüm
Denize düşen yılana sarılırmış Krize düştüm Kredi kartına sarıldım Kaderime darılsam olmaz... Feleğe bağırıp, çağırsam; kaç yazar? Ben yine; Kendi kendime darıldım Gündüzleri aydınlığa *******i karanlığa sarıldım Olmadı!... Düştüm ve kırılmadık yerim kalmadı. Yılanın zehiri, kredinin fâizi Karanlığın görünmeyen boşluğu Kafayı çeksem, sarhoşluğun günâhı var. Canım çôk sıkılıyor Sistemin bu acımasız çarkına Yetti artık! Şikâyet edeceğim yarın Cüneyt Arkın'a!... |
Lazoğli
Olmaz olmaz diyorsun Nereden biliyorsun? Fadime benim aşkım Senin olmaz diyorsun Ula ula lazoğli Amcamızın özoğli Fadime sana varmaz Dertli dertli gez oğli. Bir sana bak, bir bana Hangimuz yakişukli? Senin evin karanlik Bak bizim ev ışıkli Ula ula lazoğli Dayımızın özoğli Fadime sana varmaz Dertli dertli gez oğli. Sen çulsuz bir uşaksın Fadime benim dengim Ben şansliyum diyorsun Ben de zenginum zengin Ula ula lazoğli Amcamızın özoğli Fadime sana varmaz Dertli dertli gez oğli. |
Maaşım Bu Ay Yetecek Sandım
Memur saray yapmış ceviz dalına Amman amman Çatısını yel uçurmuş gördünmü? Amanın yandım Amanın amanın amanın yandım Peynirini yedim reçeline bandım Maaşım bu ay yetecek sandım. Sabah evden iş yerime giderken Amman amman Boş cüzdamın cepten düşmüş gördünmü? Amanın yandım Amanın amanın amanın yandım Peynirini yedim reçeline bandım Maaşım bu ay yetecek sandım. Akşam üstü işten eve dönerken Amman amman Yanlışlıkla taksiye bindim gördünmü? Amanın yandım Amanın amanın amanın yandım Peynirini yedim reçeline bandım Maaşım bu ay yetecek sandım. Hafta sonu uğramıştım markete Amman amman Doldurduğum poşetleri gördünmü? Amanın yandım Amanın amanın amanın yandım Tezgahtarın güzeline kandım Maaşım bu ay yetecek sandım. Ev sahibin seni sordu dediler Amman amman Gözlüklerim yere düştü gördünmü? Amanın yandım Amanın amanın amanın yandım Ayvayı yedim reçeline bandım Maaşım bu ay yetecek sandım Maaşım bu ay yetecek sandım. |
Mıstık
"Urgana un serilmez"diye Boşa dememişler, Mıstık Bak karşıdan geliyor Tam senin aradığın fıstık. "Tavşan dağa küsmüş... Dağın haberi yokmuş" Bu dünyanın Mıstık Zevki de,kederi de çokmuş. Ömür masallardaki gibi "Bir varmış, bir yokmuş" Üzülme sen hâline, Mıstık Senin sevenin çokmuş. |
Nisanda
Bahar kucak açarken Kelebekler uçarken Yeter bu hasret deyip Geleceğim, nisan da. Affet beni sevgilim! Bütün kabahat benim Sen benim, ben de senin Olacağım nisan da. Bekletse zâlim yıllar Kapansa, bütün yollar Bir yolunu bulupta... Geleceğim, nisanda. |
Özledim
Hayâlin karşımda cansız bir resim Ne duyarsın sesimi, ne gelir sesin Rabbim mekânını cennet eylesin... Ne kadar özledim, bir bilsen baba. Hakkın ödenemez, helâl et bana Gönlümce yardımım olmadı sana Mümkün olsa, canımı katardım cana Ne kadar özledim, bir bilsen baba. Ben sevgimden başka ne verdim sana Sen hem baba oldun, hem de bir ana Duâlarım Allah'a hep senden yana Ne kadar özledim, bir bilsen baba. Rüyamda olsun gel bâzı *******... Gönlüm Allah der hep, dilim heceler Bitsin gayrı çektiğin tüm acılar Ne kadar özledim, bir bilsen baba. Kirâcı misâli, bizler burada... Bir gün buluşacak, herkes orada Allah bilir hangi canlar sırada Ne kadar özledim, bir bilsen baba. Oğlun derki; sevgin sonsuz içimde Gören görsün, şu gönlümü açın da Siyahtan çok beyaz tel var saçımda Ne kadar özledim; bir bilsen baba! |
Sanki Daha Dün Gibi
Kedilerin kuyruğuna, neler neler bağlardın Tırmalanır her yanın, zaman zaman ağlardın Büyüdün ve âşık oldun; inanasım gelmiyor Senin çocukluğunu o güzel kız bilmiyor. Deredeki kirli suya, deniz diye dalardın Süpürgeyi sazım diye, ne de güzel çalardın Bak büyüdün âşık oldun; inanasım gelmiyor Senin çocukluğunu sevdiğin kız bilmiyor. Her gün kavga ederdin, vazgeçmezdin huyundan Çattıklarının çoğu, büyüktü hep boyundan… Şimdi olgun bir genç oldun; inanasım gelmiyor Senin çocukluğunu o güzel kız bilmiyor. Zengin değildik oğlum, pek cüzdanın dolmadı Neler hayâl ettik te…hepsi mümkün olmadı Allah’ın takdiri bu; bize hiç ar gelmiyor Senin çocukluğunu sevdiğin kız bilmiyor. Anlattıklarım sanki, sanki daha dün gibi Gönlüme nakşedilmiş, hepsi birer gün gibi Zamânın bu hızına… inanasım gelmiyor Senin çocukluğunu o güzel kız bilmiyor. Askerliğin yaklaştı, gönlü bordo berelim Borcunu öde gel de, düğününü görelim… Daha neler yazacaktım, âh! aklıma gelmiyor Senin çocukluğunu sevdiğin kız bilmiyor |
Sevgidendir
Dostların kavuşması Mutlu edermiş seni Sebebini sorarsın Sevgidendir, sevgiden. Dalda öten güzel kuş Baksana çok yorulmuş Neden yorulmuş dersin Sevgidendir, sevgiden. Sen bana vurulmuşsun Ben sevmişim başka yâr Bunda kızacak ne var ? Sevgidendir, sevgiden. |
Son Mevsim
Bekleme artık boşuna Sana her zaman geldiğim Tepeler, dağlar aştığım O toprak yollara Günlerce yağmurlar Üzerine karlar yağdı bilesin! Sonra bir zemheri ayazı Haftalarca, aylarca sürdü Dondu, buz tuttu her yer... Sen böyle bir kış’ı Görmemiş olabilirsin. Çünkü bu kış benim gönlümde Ve senin için yaşadığım son mevsim. Kar yağan, kar rengi saçlarım Siyaha dönüşür mü? Dünyamı ısıtacak güneş Doğar mı bir daha? Yarın Çôk şeyleri değiştirir deme Hangimizin Çıkmaya garantisi var ki sabaha? |
Suç Bende Değil
Ayrıldık seninle, ayrıldık artık... Biliyorsun canım, suç bende değil Çekil git dünyamdan! Diyen sen oldun Gitmek istemedim; suç bende değil. Ne kadar severdik, birbirimizi... Herşey bitti dedin, suç bende değil Ben çok sorguladım kendi kendimi Sen de iyi düşün! Suç bende değil. Sabırla bekledim, gel dersin diye Arayıp sormadın; suç bende değil Hep ağladın yeter, gül dersin diye Ben vazgeçtim artık, önemli değil Bekleyemem artık; suç bende değil. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:15 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.