![]() |
Japon
Japon mafyası haraç kesmek için Karadeniz’e gelir. Japon kahvehanenin birine girerek: --- “Var mı bana yan bakan?” der. Temel:”Benim, ne olacak? Japon:”Erkeksen gel dışarı!” Temel:”Geliyorim da.” Az sonra Temel ağzı burnu kan içerisinde kahvehaneye girer. Temel’e hemen ilk yardım yapılır.Japon içeriye girerek: ---”Oshidonun Koshidosu” der ve çekip gider. Ertesi gün tekrar içeri giren Japon herkese meydan okur. Temel yine kalkar ve dayak yer. İçeriye giren Japon bu sefer: ---”Moshidonun Koshidosu” deyip çeker gider. Bir hafta sonra kahvehaneye gelen Japon yine herkese meydan okur. Ama bu sefer Temel hazırlıklıdır. Temel yine dışarı çıkar. Az sonra Japon’un eli yüzü patlak bir şekilde geri döner. Temel hemen kahvehaneye girip: --Toyota’nın Krikosu… |
Sap
Hoca bir gün ağacın altında gölgelenirken, karpuz tarlasına bakıyormuş. Koskoca karpuzun küçücük sapta, küçücük elmanın koskoca ağaçta durduğunu görmüş. Hoca: --Yüce Allah’ım! Bu ne hikmet böyle! Küçücük şey ağaçta dururken, koskoca nimet hiç yerde olur mu? Tam o sırada Hocanın kafasına elma düşer. Hoca: --Aman! Bir daha işine karışmak mı? Tövbe…” |
Para Hesabı
Çocuğun biri Kayserili babasından para ister. Çocuk: --"Baba bana 50 YTL verir misin?" Babası: --"Ne 40 YTL mi? Ne yapacaksın 30 YTL’yi? 20 YTL neyine yetmiyor? Al sana 10 YTL." der. Babası cebinden çıkartıp 5 YTL verir. Oğlu:”Zaten bana da bu kadar lazımdı.”der. Babası:”Bak sen şu kerataya. Sahte para vermesem beni kazıklayacaktı…” |
Dua
Din dersi öğretmeni girdiği sınıfı sözlü yapıyormuş sırasıyla: - Senin adın ne evladım? - Kevser. - Çok güzel isim. Oku bakalım Kevser suresini. Öğrenci sureyi ezbere okumuş. Sıradaki öğrenciye: - Senin adın ne yavrum? - Fatih - Çok güzel isim, Oku bakalım Fatiha suresini. Öğrenci ezbere okumuş. Sıradaki öğrenci ise sıranın altında saklanacak yer arıyormuş. Öğretmen: - Kalk bakalım evladım ayağa. Senin adın ne? - Yasin öğretmenim. Ama arkadaşlar bana kısaca Sübhaneke derler. |
Tavuk Suyu
Nasrettin Hocanın evine bir gün karşıki köyden hiç tanımadığı Ahmet adında biri gelir. Adamın elinde tavuk olduğunu gören hoca geri çevirmez. Akşam yemeğinde tavuğu pişirip afiyetle yerler. Ertesi gün adamın biride Ahmet’in arkadaşıyım diye hocaya misafirliğe gelir. Hoca onu da en güzel şekilde besler. Hemen arkasında Ahmet’in arkadaşının arkadaşı olduğunu iddia eden bir adam daha gelir. Onu da içeriye buyur eder. Hoca, adamın önüne akşam yemeği olarak bir kâse sıcak su çıkarır. Adam şaşkın bir şekilde bunun ne olduğunu sorunca: ”Ahmet’in tavuğunun suyunun suyu” der. |
Düşünür
Nasrettin Hoca bir gün pazara alış-veriş yapmaya çıkar. Bir bakar ki adamın biri; tavuğu 5 akçeye, kuşu 50 akçeye satar. Hemen yanına yanaşarak: --Niçin bu kuşu 50 akçeye satıyorsun? Çok pahalı değil mi? Satıcı: --Hocam bu kuş diğer kuşlara benzemez. Buna papağan derler. Nadir bulunduğu için ve ayrıca konuştuğundan bu kadar pahalıdır. Hoca hemen evine koşturarak kümesteki hindisini alır. Pazara gelen hoca hindiye 100 akçe ister. Hemen satıcı yanına yaklaşarak: --Hocam sen ne yapıyorsun? Hiç bu hindi 100 akçe eder mi? Hoca:”Senin papağan 50 akçe ediyor ya!” Satıcı:”Ama benim papağan konuşuyor!” Hoca:”Ne fark eder, benimki de düşünüyor!” |
Sigara
Koğuştaki tüm askerlerin sigara içmesi üzerine komutanları duvara yazı yazdırmış. Duvarda: --Sigara içmek öldürür. Bunun işe yarayacağını sanan komutan, ertesi sabah koğuş ziyaretinde duvarda şöyle bir yazıyla karşılaşmış: --Türk askeri ölümden korkmaz… |
Acemi Bülbül
Nasrettin Hoca yolda giderken şeftali ağacı görür. Etrafa bakıp kimsenin almadığından emin olduktan sonra ağaca çıkar. Şeftalilerden birkaç tane yedikten sonra tam inecekken ağacın sahibi gelir. Sahibi: --Ne yapıyorsun orada? Şeftalilerimi mi yiyordun? Hoca:”Ben bülbülüm.” der. Sahibi:”Öt de sesinin güzelliğini görelim!” Nasrettin Hoca ağzını büzerek garip sesler çıkarmaya başlar. Adam kahkahayla gülerek: --Bülbül hiç böyle ötermiş mi? Hoca: --Bülbülün acemisi bu kadar olur… |
Zengin
Adamın biri cebindeki 100$ ile kumar oynamaya gitmiş. O günde şans yüzüne gülmüş ve tam 1.000.000$ kazanmış. Adam karısına bu haberi vermek için telefon açar: --Karıcım sana bir iyi birde kötü haberim var. İyi haber bu gün tam 1.000.000$ kazandım. Kadın çok sevinerek bunun neresi kötü olabilir ki. Hemen bavulumuz hazırlayıp tatile çıkalım. Adam bavulunu hazırla ama kötü haberi daha söylemedim. Karısı: --Kötü haber nedir? Adam:”Bavulunu hazırla annenin yanına git…” |
Konservatuar
Temel ile Dursun bir konservatuarın bekçiliğini yapıyorlarmış. Etrafı kolaçan etmeyen çıkan Temel ,bir adamın ölü bir şekilde yattığını görünce hemen Dursun’a haber vermiş. Temel tam telefondan polisi arayacakken: --Ula Temel. Buranın adını nasıl söyleyeceğiz? Temelin aklına güzel bir plan gelindikten sonra: --Dursun tut kolundan eczane önüne taşıyalım. Onu daha kolay söyleriz. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:52 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.