![]() |
Düslerimde Sensizlik
sessiz yiginim kimliksiz karamsarim hayata gece karanliginda yola çikip gece karanliginda geri dönüyorum zamani yaratiyorum yaratici bana küskün ben ona gün kararir sessizlik çöker sehrin üzerine ölüdür gece hüzündür kis soguk ayaz karanliktir mutsuzdur sessizdir kara bulutlar karartir göz kapaklarimi nasil boyun eger günebakanlar yön degistirirler gecede küser kapanirlar ayaz almis elma tadindadir sicak suyun bugusunda hain bir biçaktir gece küskündür yüregim gün ne kadar agir geçsede buz kessede ayaklarimi parmaklarim canlidir akvaryumum seyrine doyamadigim deniz gelir aklima firlatilan tasla dalga dalga yayilip çember olur. düslerimde sensizlik 22-12-2002 Cemal Karsavran |
Düsmanima
ah bir görebilsem tutsamda pencelerimi vursam kayis gibi suratinda bes parmak kolunu dönderipte cepkene soksam ayagini eline versem parca parca oval kemikleriyle dökülen dislerini mendiline sarsa desinler azmis kirkindan sonra kudurur kan akar agzindan burnundan her darbede saçlarindan bir tutam kaldi elimde kokarca sandim dogrusu ya eline beline diline sahip ol diye vurdum bir tekmede lesine düsmanima 28-11-2002 Cemal Karsavran |
Düste Ve Hayallerde
gül yüzlü günesli gün cosan sevdalarim ol tut elimden istersen yürek dagla asfalt sose yollarda kayip gitmeden zaman yol üstünde güller denize düsen maviler yesilin her tonuyla bahar güler güne gökkusagi çizilmis yanaklarda mutluluklar çizgilerle fisiltilar kulaktan kulaga çinlar durur askin adi nidada ezgilerle sarkilarla nagmelerde esenlerde yürek sizlar kalp çarpar kan damarda akar sen diye ask kanar gül dalinda bülbül dolanir gülcemalde yüzde göz gözde mavi umutlarda umutlar son doruklarda gelip geçer dalgin yitik düste ve hayallerde 16-05-2003 Cemal Karsavran |
Düş Değil Bu Sevda
Uzun bir filmin küçük bir karesidir mutluluk İzi kalmışsa gözyaşında Yüzünü ıslatır zaman zaman Ya da okyanuslara uzanır bakışlar Sonsuzluğa eşdeğer Yalnızlıkla yüzlenilen her an Hep bir kayboluş yaşanır Sonu belirsiz yolculuklar Nakarat olur dilde bir şarkı Özlemi baş döndüren Çıkmazlarında kaybolduğum hayatın Anı defterinden iki satırlık bir merhaba Unutturur yorgunluğu Sırtında kambur olmuş yılların yorgunluğunu Kuşların kanatlarında uçar bedenim Sevinçleri toplar avuçlarıma Bütün kırıntıları toplarım sevi adına Mevsimlerim değişir Sis kalkar uzak dağ başlarından Uzak bir yıldıza nişan alır bakışlarım Pusulamın ibresi hep seni gösterir Kıblem olur divan dururum Yazar okur ezberlerim Senden her akım bir enerji Düş değil bu sevda Cemal Karsavran |
Düş Ol
bir gece yarısı bana gel ellerini ben ısıtayım, tenini ben deniz koksun teninde açlığa kalmış saatim ol bir dilim ekmek tadında ay ve yıldızlar çıkmışken gecede yaramazlıkların aşka düştüğünde şefkatle sar beni gecemi umuda yaz gecemi sevgiye gecemi aşka gözlerimde kal gözlerinle özgürlüğüm çırpınan kuş misali tut elinden özgürlüğümün dilim dudağında aşkın ateşiyle yak gecenin kızıl koynunda sana yanayım aşka yanayım hazzın doruğuna çıkmışken terlemiş teninle sar beni kollarınla bacaklarınla tüm bedeninle sar bedenimi elektrik almış bedenim aşkın doruğunda rahatlayayım uyuyayım sinende aşk ol gece ol düş ol 01-06-2008 Cemal Karsavran |
Düş Topladım
Randevu zamanı aşılmıştı Çok beklettim çok bekledi Nihayet buluştuk yüreklerimizde Uzun cümleler kurarak Geliş nedenini açıkladı Bir yargının ertesinde Fikirler söyledi onay bekledi Ceddini anlattı bana Sosyal ve medeni Gelişip kökleşmiş Bilinçli eğitilmiş Yüzünde onaylanmış Karakter çizgileri Kararlı ve üretken Candan ve samimi İlk aşkı platonik Sonra aile kararı Dünyası geniş baba Yetişmiş iki çocuk Seyrettim cemalini Hep durdum hep dinledim Gözlerinde sustum Düş topladım 01/10/2007 Cemal Karsavran |
Düşeceksin Nisan Yağmurlarıyla
yenik bir kahraman saymıyorum kendimi fırtınalar kopsa da depreşen yüreğimde aldırma bana lanet olsun ki ben böyleyim ulaşılmazlıklarımın peşinden kaç defa sürüklendim reel olarak düşünemediğim anlarımda eğildim kader dedim duygularımı bastıramadım sevda bende hep yenilenen bir zehir ah deli yüreğim ben tanıyorum onu sen bilmezsin filizlenir olmadık zamanlarda yazı kış tanımaz uzun soluklu olur bazen bazense bir nefeslik rakipsiz kahramandır güreşe doymayan en sonunda minderde yapayalnız sultanların sultanı sevgili sevdam aşık oldum acı çektim senin yüzünden ferahlattın çok zaman yüreğimi can oldun ufkumda güneş gibi doğdun rüyalarımı süsledin taptım sana eşiğimde ayak sesi vardı kapımı araladım sandım ki sen geldin yada hayalin açtım sonuna kadar fecri dağıttın şafağa durdu cümlem uçurtmalar uçurdun çocuk yüreğimde eğilip öpüyorum ellerim sana kenetli simgemin kısaltılmış haliydi avuç içimde yazılı fazlalığı vardı eksiğinden umut edipte bir gün filizlenecek diye rehin verdim sürüngenlere kutsadı tanrı göğe yükseldin düşeceksin nisan yağmurlarıyla 02-05-2006 Cemal Karsavran |
Düşler'im Uzun Cümleler De Seni
anlık süsledin titrek düşlerimi uzunca cümleler kurardın içinde binbir güzellikler saksıda büyütüp şarkılarla yeşerttiğin sulayıp can verdiğin yüreğinde tomurcuklanan melek kanatlarında çiçekler gül kokardı konarken kuş yuvalanır camında sarkardın lavanta kokulu balkonun da üşümez hiç serçeler kalmaz aç karda yağmur da sığınır sıcacık ellerine bir garip seyirde dalgın gözlerin resimler çizer sahil de yazarsın sayfalar dolusu siirler bitmez gece bir yaşlıyı tutarsın elinden hasta yatağında yanı başında sevgiyle beslersin şefkatli kollarında yürürken saatlerce sokak kedilerine bakarsın patika yollar uçurum ibretlik manzaradır doğa tercümanlık eder hamile bir kıza aska dair ne varsa hayatta yumarsın gözlerini özlemlerin büyür bir yarım uyur diğer yarım gezer seyrederim hayran hayran gülcemalini düşler'im uzun cümleler de seni 20-07-2006 Cemal Karsavran |
Düşlere Dalar Gece Gizemiyle
oturmuşum deniz kenarında karalama defterine dönmüş bank binlerce sihirli söz coşar yüreğim heyecanla kıymıklar takılır elime martılar denize dalıp çıkar çığlık çığlıga kalabalık sandalcılar balık satar yolcular çığrış bağrış balıkçılar çığrış bağrış zaman gecenin koynunda ilerler iskele dolup boşalır vapur düdükleri böler sessizliği gökyüzü siyaha bürünür mavi sihirini kaybeder deniz feneri yansır iskeleye gözbebeklerimde yakomazlar büyür her vapur yanaştığında maviler sallanır çocuklugum sallanır hatıralarda ne çabuk büyümüşüz kırkından sonra ikinci bahar diyorlar baharlarmı yaşlanır...bizmi? zaman geceyi ıslıklar iskele hayalet şehir izbe karanlıkta sevgililer gezinir gözlerinde yeni bir dünya,umutları umman kalkar gemi limandan son sefer için uzaklaşır martılar çığrış bağrış gidenler gider dönenler döner günü bitiren umutlar çalkalanır denizde kala kalırız liman, ben ve arkadaşlarım sokak kedileri düşlere dalar gece gizemiyle 23-01-2007 Cemal Karsavran |
Düşlere Mi Kalır Hep Mutluluk
Çılgın ve deliler gibiydik Hep baharlarda Doyumsuz sevdalar yeşertirken Gönül bağında Öyle yer etmiştin ki bende Artık bir bütünün yarı parçasıydık Saatlerce sohbetlere katlandığımız Sevinci kederi paylaştığımız Yalnız *******in yıldızıydık Sen bana akardın bende sana Yatak odasının penceresinde Güne bakanlar açardı sabahlara Düş gibiydi ilk zamanlar her şey Bir hayal perisi gezinirdi rüyalarda Teni tenime eli elime değmese de Seni sensiz yaşıyordum yüreğimde Ala bir bulut gibi geçiyordun gözlerimden Beyaz mutluluklardı özleminde kalan Sığınmasız *******e inat Dudağından türküler mırıldanan Esirinim gerdanında gülüne Pembe mutluluklar sunan yüzüme Düşlerim ay ve yıldızlar gibi gizemli Güne doğar yüreğim sevgilerinle Her cümlenin sonu tebessüm ve ıslak bir öpücük Yarınlara ertelenen umutlar Gurbetliğin verdiği hasret Düşlere mi kalır hep mutluluk 14-07-2005 Cemal Karsavran |
Düşlerimin Gizinde
seni büyüttüm yüreğimin denizinde yüzünü büyüttüm fikrimde yanakların dolunay gözlerin yıldız sesini büyüttüm sesimde sevgini büyüttüm kalbimde arzularım içilen suyun tadında dudaklarını özledim ince ve narin kollarım sarmalarken özlemle bir buse bir dünya yarattı gözlerinde tebessümünde kirpiğine takılı kaldı gözlerim sabaha seninle doğmuştum kuşluk vakti küçük bir serçe bir mektup getirdi yüreğinden yüreğime kanatları mavi umuttu evridim çevirdim okudum seni buldum anlaşılmaz bir duygu içimde mevsimler doğuran her mevsimin ayrı güzelliği serin sıcak bir bahar ve ateşler içinde yaz ya da beyaz mutluluk mesut ve bahtiyarım seninle esaretliğim kendime ve sana lakin uzun bir yolculuktur daha kaçıncı kilometresindeyiz bilemeyiz bilinmez açlığına ve susamışlığına sevgilerin cümlem sana duruyor kıblem sensin ezgiler söylüyor yüreğim malum olurmu yaradan adına aşk bahçelerinde dolanırken limitsiz sevişmeler arzuluyorum düşlerimin gizinde 10-10-2007 Cemal Karsavran |
Düşman Çatlatır
baharın adı mutluluğun tadı o gizeminde can bulur doğa renklerin en güzelleri onda nergiz çiğdem sümbül kardelen lale karanfil yaz kış demez açar bağda dağda taşta türlü kokular yayar süsler tabiatı papatya taç olur gelinlerin başına kiminin yakasına kiminin cebine ilişir kiminin kulak arkasına kiminin de elinde kısmet sevenlere fal baktırır bazen hasta ziyaretinde bazen buluşmalarda sunuların baç tacı dokunulmaz narin teni her yürekte ayrı duygu büyülenir onu gören gözler büyülenir onu tutan eller hatır gönül alır her demet adı çiçek varlığı özel düşman çatlatır 01-08-2007 Cemal Karsavran |
Düşüncelere
durdu.. durdu... düşündü yıllar vardı geride kalan acaba.. soylesem mi.? düşündü.. ve dedi kelimeler dilinde dolanırken seviyordum seviyorum yıllar vardı geride kalan vede hala içimde sancısı on yıl dedi. ah etti durdu.. düşüncelere.... Cemal Karsavran |
Eğilip Öper Ellerinden Yüreğim
simgemin kısaltılmış haliydi avuç içimde yazılı sevdam bir gün filizlenecek diye umut ederim rehin verir sürüngenlere eskidikçe özlensin daha çok fırtınalar koparırım kendi kendimle ulaşılmazlıkların peşinden kaç defa sürüklendim duygularımı bastıramadığım anlarımda düşünemem eğilirim kader der sevda bende hep yenilenen zehir filizlenir olmadık zamanlarda bazen bir nefeslik bazen uzun soluklu rakipsiz kahramandır güreşe doymayan en sonuda minderde yapayalnız sultanların sultanı sevgili sevdam aşk oldun sevda oldun ferahlattın çok zaman yüreğimi rüyalarımı süsledin taptım sana kapı eşiğinde her ayak sesinde açarım sonuna kadar hayat kapımı fecri dağıtır şafağa durur cümlem uçurtmalar uçurur çocuk yüreğim mutluluklar yaşar tarifsiz eğilip öper ellerinden yüreğim 11-04-2007 Cemal Karsavran |
Eksilmeden Çoğaldı
bir resmin izdüşümüydü yola düşüren gözler çılgın düşler de aşk papuç bırakmamak için hayata bütün gözler üzerinde ilk kez kendi için bir şey yaptı deli dolu aptalca sürüklenip yüreğinin peşinden gözlerini gözlerine doladı parmakları saç ucunda kestaneydi dolunay gözler gizli sevmelerdeyken dili nazik parmaklarıyla sundu hatırı kırk yıllık kahve kendinden bir şeyler anlattı dilin kemiklisinden sözlerdle kendini ararken şair bir yerlerde sıcak bakışlarda kayboldu gizem dolu bir zincirin halkası eksilmeden çoğaldı 07-12-2003 Cemal Karsavran |
Eksilmedim Çoğaldım
bir resmin izdüşümüydü yola düşüren gözler çılgın düşler papuç bırakmamak için hayata bütün gözler üzerimde iLk kez kendim için bir şey yaptım deLi dolu aptaLca sürükLenip yüreğimin peşinden gözlerimi gözLerine doLadım parmakları saç ucunda kestaneydi dolunay gözleri gizli sevmelerdeyken dili nazik parmaklarında sundu kırk yıLlık hatırdı kahve kendinden bir şeyLer anlatırken dilin kemiksizinden kendimi ararken bir yerLerde sıcak bakışLarda kayboLdu gizem dolu bir zincirin halkası eksilmedim çoğaldım Cemal Karsavran |
Ele Güne Karsi Yalnizliginla
Hikmetli irfanli tanidim seni Abihayat çaglayani yüregin Yardim melegi heran her yerde Ayrim yoktur sevgilerinde Tabiyata asik bakan gözlerde Akarsular coskun olur baharda Yesil yapraklar renk renk çiçekte Ilik ilik esen kavak yelleri Koyar gider seni oldugun yerde Oymak oymak kare kare gözlerde Liman olur uzak özlemlere Aslolan hayattir küçük hayallerde Sevmekle baslar yasanilanlar Emek vermek gerek özveri vede Varligi varlik bilmek yoklugu yok Güzellikleri görüp almak kendince Ilgi alaka ister kazanimlarda Lakin dikkat etmek aldanislara Eger bir gün yanilipta seversen Riyakarlik hazan olur baharla Limanini kaybeder kalirsin ayazda Ele güne karsi yalnizliginla 01-03-2003 Cemal Karsavran |
Ellerim
gögsüme yaslasamda basini sacini koklasam gözlerine dalipta denizi bulsam uzak ülkeler gelsede aklima mavisi yeter bana gözlerinin yeterki sana bakmasini bilsem tut desen tutarim gel desen gelirim bir bosluk var bende biliyorum benden öte bir gül demeti uzatiyorum al onu koklayipta hasret gider diye benim kokum olmasin varsin senin kokun olmasin varsin gez düslerindeki boslukta bul onu sol yüreginde sanmaki uzaktir düslerin elini uzatsan belki tutacaksin hade uzat ellerini uzattigin yerdedir ellerim 31-10-2002 Cemal Karsavran |
Ellerin Ellerimde
Benim seni ne kadar cok sevdiğimi bilemezsin Senin beni ne kadar cok sevdiğini bilemem Gözlerim üstünde olsun Gözlerin üstümde olsun Yaşamak bir merdiven Gir koluma Bas birinci basamağa benimle Atsın kalbim atsın kalbin Yıkalım sana olan bana olan engeli Ben diyorum ki sen diyorsun ki yok Bir nefes ver söyleyelim türkümüzü Hem sana hemde bana yeter bu sevda Tut elimden Bas birinci basamağa benimle Ellerin ellerimde 13-11-2002 Cemal Karsavran |
Emel Gerçek Hayal Gerçek Olacak
son sözümü söylemedim bilesin arzu ile doluyum yüreğim seninledir ferman kar eylemez değişik bir duygu bu uğur böceğidir dolanan başımda rüzgarla sesin gelir kulağıma eğilip bir şeyler der gibisin san ki bana sevgilerim sanadır kimi zaman bir çiçek al hadi elimde solmasın festiken kokuludur hepsi uzattım yüreğimden kalp atışlarımla resmiyet yok artık bilesin evet desen dünyalar benim sana borçluyum bir daha ki sefere akşamı sohbeti ve mutluluğu fidayda çalıyor bak radyoda uzaklardan geliyor sesi raks ediyor cümbüş çalıyor gece eğleniyor iki kalpte iki yürek gizlice süzül hadi yılan gibi içime akın edip kan ol damarlarımda fasılasız yok arada kimse ufuklar yakın sabaha az kaldı rana gibi içimdesin zatınla ey yüreğimin seslenişi sus artık anlıyorum seni akıl kar eylemez bu dillenişe farkını hissediyorum her kelimede uzak değil belkide çok yakında ruhun gizeminden söz kalmayacak emel gerçek hayal gerçek olacak 24-09-2004 Cemal Karsavran |
Erisilmezsin Annecigim
bal özü sogan sözü tatli güzel ninnileri aci elma dilimleri erisilmezsin annecigim kiraç tarlada dogurdun nasirli ellerinle avurdun tatli memenden emzirdin yorgun argin beni dünyama eristirdin erisilmezsin annecigim 15-11-2002 Cemal Karsavran |
Erteleme
bu yürege can veren sendin bir bahar sabahi günesle dogan. yeni bir askin filizini, seninle attim yagmurlar yagdirdim gözyasimdan ince ince damla damla seninle filiz verdi basak verdi yüregimde olgunlasmis bir yara artik ne olur erteleme bir sonraki bahara Cemal Karsavran |
Ertelenmiş Ertelenen Hasretler
mezar otları büyür başımda el kapıları hasret özlem kokar rivayet edilir eskimiş sözcükler de ayrılıklar ölüm ya da kabus sarkar göz kapaklarım da lif lif çözülürken ayak bağlarım verdiğin yetmez mi ya rab yeni yaralar açarsın yüreğimde resimler de hayal meyal hatıralar gülüşler yalan sızılar yağmur bulutu uzar zamanlarda bilinmezliğe açılan kapım ne olur gözlerim bir sussanız bu gün bende değilim varolmadim ki ya rab nedir bu çektiğim dumanlı sabahlar bitip tükenmez gel zaman git zaman andıkça dolar yağmur olur kar olur her mevsimde göz pınarlarım da yasar özlemler biter diyorlar bıyık altından kuzgundur sözcükler küçük dilde sabretmek için yıl mi kaldı bittim biterim/ayak üstü canlı cenaze duman duman tüterken gözlerimde ertelenmiş ertelenen hasretler 26-05-2003 Cemal Karsavran |
Esir Gözlerde Uçuşurken Hayaller
sisler içinden seslen duyarım asılıp kalmayayım şiirin dizelerine fermansız olmasın kelimeler ulaşılması yakın elini uzatsam tutacağım belki de resmin canlanır gözümün bebeğinde ezberimde adın yazılıdır sezgilerimde yanılmam Ankara’dan eser bir yel serin sıcak fidan boyludur niğde bağlarından ummana benzer yüreği rum’i takvim hesabıyla bu gece engin bir deniz çağlar içimde sen ki bilmelisin ki akışında feryatsız bir çocuk ağlar feneri çalınmış *******den ufka dalan gözlerde nur sun rengini arayan çiçeğin enleminde kaybolursun süslen geceye inat aynalarda ayyuka çıkarsa dedikodu olarak ferman kar eylemez dilin kemiğine usanmaz kıskancından ortalıktakiler ram olacaklardır senin hayat aşkına esir gözlerde uçuşurken hayaller 30-09-2004 Cemal Karsavran |
Esmer *******den
bir ışık yak ne olur esmer *******den geçiyor zaman sevdasız katar katar yüküyle belki diyorum umutla kayıp gidiyor gözlerimde uzayan zaman tükeniyorum zamanlarda tükeniyor bahar canlanıyor güneşli günlerle hani diyorum ki yak yüreğimi cama vuran sen ol gündüz düşleri gibi şafakla senle doğayım mutluluk güneşim ol yalnızlığıma çare derin bakışlı ince ruhlu ay yüzlü narin sevdam bir ışık sun bir tebessüm et esmer *******den 23-04-2003 Cemal Karsavran |
Ey Sevgi Çığlığı İnsan
merhaba ey güzel insan ak deniz esintisi ne kadarda geleneklerimizde olsa da unutulmaya yüz tutmuş dostluklar adına merhaba nefesinde yosun kokuları getirdin ak denizi getirdin berrak ve serin annemin masallarını anımsadım denizaşırı yolculuklara gidip de dönmeyenleri uçsuz bucaksız mavilerde kayboldum bir yanım özlem diğer yanım yarım elma mutluluk şiir serpiyordun yüreklere yaşamak-sevgi adına alçak gönüllü incelik ve sadeliğin kaç gönülde yaşıyor kim bilir dilinde sözcükler dans ederken ve sabırla tekrarlanırken aynı sözler hangi yılan çıkmaz ki deliğinden haydi fon istiyorum portakal bahçeleri günebakan sümbül ve papatyalardan uygarlığa beşiklik etmiş tarihi cami ve kiliselerden ak denizin nadide adası denizi mavisi özgürlüğü gündüz olan *******ini sıcak insanları fon yap sevgiyle doğup umutla bakalım umudu olmayanlara inat güneşin doğuşunu fon yap yürekler ferahlasın ey sevgi çığlığı insan Cemal Karsavran |
Eziktir Kırık Düşlerle Doğuş
gece sessiz sırlı duvar çığlıklar yüzde kırık ayna yitik düşler şehrinde suskunluğun adı bir başına akıp giden gözlerde günden kalan faili meçhul hatıralar uğurdur alna düşen ateş böceği resimlerde kare kare sevdalar esner gecenin koynunda zaman sararmış yapraklı kitabın sayfaları arar yıllar içinde hatıraları fiskos ederken geceyle anılar umut her yeni güne doğar rüsva olup sarhoş *******de eziktir kırık düşlerle doğuş 22-09-2003 Cemal Karsavran |
Fahişeydi Hayat
Alo yüz on beş mi İlkimi kaybettim Alaca karanlıktı Seçemedim ayak izlerini Bekledim dönecek diye Yerçekiminde kaldı gözlerim Sonbahara teslim di Uyuttum dizlerimde Yeni dünyaya açılan kapıydı Hüzün damıtan *******de Tecrit olmuş akşam sefasında Aldatılmış bir anın baharıydı Unutulmuş bir şarkının ezgisi Deli poyrazla inliyordu Rüzgardan kanatlar uçuşuyordu Muştu gelmiş postadan Çingene akşamlarında Uykulu gözlerdi yarı uyanık İlki olmayan sondu İç güveysinden haylice Şizofren bakışlarda Narkoz yemiş hasta Soluyordu burnundan Maskaraydı kelimeler Ölüme durmuş saat Zifiri karanlıktı yalnızlık Sığınmış onurun gölgesine Fahişeydi hayat Cemal Karsavran |
Fal Mı Yalan Falcımı Yasemin
hayal etmek istiyorum ama henüz yeni sayılırız yıldırımlar düşürdüğün yüreğim hızlı adımlarla koşmak istiyor yaşadıkça çözeceğim seni sır kalmayacak zaman içinde sonbaharın ilkbaharı da vardır seni senden çalıp alacağım papatya falı açıp ilk yazda göz akımda büyüteceğim iddia ediyorum yanılıyorsun yoksun yüreğim aşk ve seviden tutunacak bir çalı arar Akdeniz’den sarı sıcak gülüşlerini sunan büyücüye danıştım geceden bilmem yanılıyor muyum yoksa ruhuma ferahlık veren bu koku yasemin çiçeği değil midir cismini bana göstermeyen fal mı yalan falcımı yasemin Cemal Karsavran |
Fecrini Sabaha Bırakan Gece
güfteler yaptım adınla senin istimlak ederken yüreğin yüreğimi bogulurken sismik dalgalarda kaybeder iberesini pusulam otuz sekizinci dönencede merkeszinde döner durur uzundur yokustur ve de sarptir engebelerinde yürümek düstür anılar yüksek rakimi olsa da cilesiz bülbül olur mu güle oynaya cosar caglarim her kadehte ask icer seyreder cemalini güzeliginin esaretinde düsler kurarım balkonumda sardunyalar mercan cicekleri begonvil ve yasaminler acardi günese umut olmanin cogullari fecrini sabaha birakan gece 13-11-2006 Cemal Karsavran |
Filiz
çalkantilar baglar bizi yasama hani çiçekler vardir ya sanirsin ki.. hep tomurcuk kalacaklar uzun sürmüstür gelismeleri serpilip olgunlasmalari sürek vermeleri oysa gün gelir inanmadigin hizla piril piril açiverirler öylesine birden bire yasamin anlami ve bir hayat güler tomurcuklanan filizlerde mahmur gözler gibi alinca günesi rengi mutluluk rengine dönüsür kiskandiran aydinlik basaklar boy boy o zaman kaybetsende kendini umdugun.. buldugun yerdesindir mutluluklar içinde toprakta bereket yagmurlarla basak olur hayat verir dogaya ana olur filiz olur umut olursun yarinlara Cemal Karsavran |
Geceye Gebe Sevgimiz
sana geleceğim sevgilim geceyi yırtan islik sesimle kapiyi aralik birak esikte bekle ayak seslerimden tani beni düseyim yildiz olup üzerine hos geldin demeyi düsünme saril öp kokla gecenin gizemiyle yirt karanligi orta yerinden sevinç gözyaslari dökülsün yagmur ol özlemin hasretiyle sen bana yag ben sana cigliklarimiz birbirine karissin paylasalim geceyi umarsizca ay ve yildizlar sahidimiz olsun kapama gözlerini askimiz canli kalsin bitmesin sonsuz anlar bizim için dolu dolu yasayalim sevgiyi aski dilden dile destan olsun yasanan sen benim ben seninken kiskansin ay ve yildiz güne dogurgan olsun geceye gebe sevgimiz 03-12-2002 Cemal Karsavran |
Geceyle
günese vurgun kediydi kapi araligindan içeri giren sicakligi gözlerinde haindi gülüsleri içtenligi yalan asinaydi artik her güne misafirim ol dediginde avini yakalamis kedi sevinciyle gittim gördüm elleri ayakları dolanıyor dili sürçü lisan edecekmişcesine sahteydi yalandi sevgileri öpüsleri gülüsleri gözlerinde avi ayaklarinda eglendirdi aklisara kadehler boşalıp doldu kelimeler kekeme yalandı sözcüklerde dili bir çirkeflikti an be an artan zaman içinde kalkma zamani geldiginde o gülüs o sicaklik bir anda ölünün soguk yüzüydü penceleri kan içinde geceyle 20-11-2002 Cemal Karsavran |
Geceyle Gülen Gözlerim Var
simdi sensiz dalacagim geceye havalarda o kadar kötü ki yavas yavas yagmurla islanaraktan konusmadan yürüyecegim sehir isiklariyla sen bana kalacaksin benim küçük bebegim seni dizlerimde tasiyacagim sevgiyle basini kucaginda gözlerini gözlerimde seni sevmekten korkmayacagim kanimin her damlasinda paylasmasini bilirim baharla benim yüregim sevgi dolu ve yüregimde sen sevdigim kadar seviyorum senide ikimizin arasinda bir sey ince bir iletisim istemiyorum kiskanilmak kader birligim yok kimseyle mutlu olmadigim içindirki insanlari seviyorum siirler kader dostum karsilikli tutkular gerektirmedikce seni seviyorum diyorum bu benim seni insan olarak yüregini seviyorum anlamina gelmeli kendi duygularimla aski kendimde yaratiyorum hayalimde göklere cikariripta beni ben yapan duygusalligimi kendi kendime olan aski yüregimi sevmeyimde kimi seveyim düslerinde mutluluklar geceyle gülen gözlerim var 25-11-2002 Cemal Karsavran |
Gel Düş Olma Hislerimde
sismik bir ömrün sonbaharındayım ağır aksak ilerliyor yelkenlilerim takatım kalır mı gelecek bahara ıskalar mı düşlerimi yezidin biri ağlar sarmış her yanımı birebir kalpaklı jandarmalar dolaşır etrafımda dönüşümsüz bir yoldayım ne çare aşk sarmış ruhumu deli divane gergef işler yüreğim kime ne sazları inletir yürek yangısı ağlar sevgilerim sen olmayınca türbemsin tapınağım dileğim ışığımsın yolumda gün ve gece avutmuyor beni şimdi sensizlik kırat yolun tutmuş koşuyor rahvan dağlar tepeler ve de denizler aşmadan güneş doğmadan ay gel gurbetlim gel hasretim seni istiyorum sokağın kedisi gibi arzularım çağlayan olmuş tsunami yaşıyor tenim *******de ıslak bir öpüş hayallerim aldırmıyorum artık dedikodulara kazan kaldırıyorum hayata durduramaz beni zaptiyeler bile ah ömrümü adadığım sevdam gel düş olma hislerimde 19-10-2007 Cemal Karsavran |
Gemi
bana deme deli dolu gülünce senin yüzüne içimde binbir gami yüregim sevgilerle rotasini kaybetmis gemi 21-11-2002 Cemal Karsavran |
Gerdanın Deniz
resmine bakıyorum bir kara melek kaç kez büyülttüm resmini mercekle inceliyorum kaşların yay gerilmiş kirpiğin ok kestane bombası atıyor gözlerin elmacıklarında konaklarken dudağım elma şekeri yemiş dudaklarda ve gözlerde masumca bir tebessüm kıldan ince kılıçtan keskin saçların kuştüyü yastık dudaklar zarif kibar bu lezzet bu tad babadan mı anandan mı miras gezinirken hayalinde avlandım gerdanında gerdanın deniz 04-11-2007 Cemal Karsavran |
Girdabındayım Kabusunun
bu gece bana sürpriz yap seni öyle özledim ki yaban sarmaşıkları getir yanında sarsın sarmalasın bedenlerimizi bir bütün olalım aşk adına çıplaklığını özledim gülüşlerini mor dudaklarını gözlerini gerdanında benlerini soyun geceme kadınlığını özledim seviş benimle kimliğimi ver özgürlüğüm benim kadınım yüreğim feryat eder senin yokluğunda bir sürpriz yap bekliyorum soğuk yatağıma yıldız gibi düş düşlerime güneş doğur gel hadi seni bekliyorum yatağım dağınık ve de soğuk sar sarmala ısıt beni yangınım ol ateşine yanayım külün olayım girdabındayım kabusunun 05-02-2007 Cemal Karsavran |
Gizlerim Şiir Doğurur
öyle anlar vardır ki kime niyet neye kısmet bazen dalar gidersin sürüklenip bir rüzgarın önünden kendin bile bilmeden derler ki su testisi su yolunda kırılır kah yorgun ve bitkin kah neşeli ve de matrak uzun bir yolculuk aslında hayat yön verebildiğin ölçüde kaybolmamak karanlıklarda kurt dumanlı havayı sever bazen bir dost merhabası bazen muştulu haber ılıman iklimler doğurur sen de akdeniz ben diyeyim meltem heyecanımı bağışla düş gibi her şey ve de yelkenler fora hırçın olamadım hiç karadeniz gibi kıyıları yalayıp yıkamadım sanırım kimliğimde yazılı duygusallığım ve de şiir gönül bağımda yeşerir hep bahar özlemin dili olsa da söylese göçmen kuşların mevsimindeyim gidenler geri dönmese de hep bir umuda açılır kapım kısır döngülerimde bile seviyorum hayatı yaşamayı gizlerim şiir doğurur 15-09-2005 Cemal Karsavran |
Göçmen Kizi
seni aradim yoktun mutluluk çemberiydi basimda dönen senli saatlerde zaman göçmen kizi varligin huzurdu her kelimeyle heceler yürekten parmaga akarken göçmen kizi yoktum mesguldüm bir seyler yazmissin giderken dileklerini aldim yürekten göçmen kizi gözlerinde öbek öbek baharlar yesermis umutlara açilir içtenligin tebessümünde görülür göçmen kizi bekliyorum durakta senin için sana dönük bakiniyorum an an sagima soluma göçmen kizi gelip gecersin gölge gölge mavileri yirtarak biraktigin yerdeyim görürsen göçmen kizi yüregimin en nadide yerinde yerin ulasilmaz sandigin sevgiler her kalp atisinda atar göçmen kizi nezaketin içtenligin yürekten niyetlerin dileklerin tanridan sen varsin senden öte yok cemal göçmen kizi kirmizilar turuncuya dönerken cehennem kadini ol gel bana ansizin göçmen kizi 17-05-2003 Cemal Karsavran |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:10 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.