![]() |
Umurunda
Ugrasip dururken hayat kavgasiyla, Ekmek goturup goturmemissin eve. Iki kurus icin calissan cabalasan, Sanma olur kimsenin umurunda. Yasamak istegi kalmasa icinde, Basinda dolassa kara bulutlar. Hastaliktan kivransan yerlerde, Sanma olur kimsenin umurunda. Gun olur yarini kaybettsen, Hickiriklara bogulsan mezari basinda. Acini paylasacak bir dost arasan, sanma olur kimsenin umurunda. Ekmek parani alinteriyle kazansan, Hic elin deymese harama. Bir gun fani dunyadan gocup gidersen, Inan olmazdi kimsenin umurunda. Zihni Ozselmanoglu |
Uyumadan Once
Her gece televizyonu kapamadan, Diziler seni hayranlikla izler, Odandaki los isikli lambadan, Duvalar pijama giyisini gozler. Her gece saclarini taramadan, Aynalar seni ozlemle bekler, Yastik, carsaf ve yorgan, Teninin kokusuyla bayram eder. Her gece makyajini cikarmadan, Sabirsiz sabunla kopukler, Yuzunde ozgurluk o an, Goren seni boyle sade kabul eder. Her gece uykuya dalmadan, Sesiz bir kosede melekler, Sen masum dua ettigin zaman, Onlar rabbinden affini diler. Zihni Ozselmanoglu |
Var
Devamli degisen guzelligin karsisinda Ruzgarla savrulan kuru sari yapraklar Bir asir yerinde duran agacta Sabahla yansiyan aci hatiralar var Uyanmak istemedigim gizemli ruyalarda Ve bakmaya korktugum kimsesiz aynalar Hayat acisini cektigim her yasimda Sahidim tel tel dokulen beyaz saclarim var Yasadigmiz askin en had safasinda Bir ruya kadar guzeldi yazlar Mevsimler sira sira degistikce ufukta Sanki havada sonbahar kokulari var Beni deli eden sebep senden baska Icinde bulundugum su ugursuz havalar Anladim her huzunle biten askta damla damla suzulen gozyaslarim var Zihni Ozselmanoglu |
Vatan Ruyasi
Acilir perdeler sabahlara ince tul Akar zaman sanki solan nadide bir gul Bazan kara bulutlarla kaplanir sema Topraga duser yagmur bereket her damla Yesilin tonlariyla canlanir cimenler Rabbin izniyle acilir konca cicekler Bir baska kita ve baska yuzle tabiat Omrumun yarisi gurbette gecmis heyhat Ruyasiyla her sabah uyandigim vatan Guzeldi sevgilisini aldatan yardan Arardim seni bulutsuz gecen yazlarda Aniden basan kabus dolu sicaklarda Ve yuzunu oksayan hafif bir meltemden Hayal meyal hatira mavi denizlerden Birden canlandi bizi ayiran ruzgarlar Ettiklerinden son derece pismandirlar Zihni Ozselmanoglu |
Veranda
Yasli evin on tarafinda Mermerleri renkli veranda Bunaltici sicaklar yaz aksaminda Ve nar agaci hemen yaninda Oturdugun eski tahta sandalyenin Etkisinde veranda serin Sen urkek ve son derece narin Icinden gecerken saf hayallerin Bir de incir agaci arka bahcede Solurken yasemin kokularini icine Havada dolasan huzun esliginde Ruzgar oksuyor tenini aheste Kelimeler sanki bocaliyor dudaklarinda Utancin ulastigi son doruklarda Ucusurken saclarin esen ruzgarla Sakindi yaz aksaminda veranda Zihni Ozselmanoglu |
Vicdan Azabi
Aglarken gozlerinin rengini, Avuclarimin arsina alsaydim. Beni rahatsiz eden su alemi, Yavasca bir koseye biraksaydim. Bir sir gibi degisen mevsimi, Parmaklarimla saysaydim. Dokulen yapraklarin dilinde, Bir ruzgar olup dolassaydim. Yoksun diye kandirdim kendimi, Seni aklimdan cikarsaydim. Buyulu bir ruya gibi, Seni kollarimla sarsaydim. Dayanilmaz vicdan azabi icinde, Cehennem atesiyle yansaydim. Yasadigim asklarin en guzelini, Keske izdivacla noktalasaydim. Zihni Ozselmanoglu |
Yagmur
Her yagmur yagdiginda agladim, Gozlerim doldu seni hatirladim. Kimse gormedi rezil olmadim, Yaslarimi yagmur damlalariyla sakladim. Yagmurla ozlemek yeniden seni, Deli ediyor etraftaki tikirti sesleri. Askin bir olmus dogayla ahenkli, Gokten yagarken allahin bereketi. Toprak yagmuru ozlemis delicesine, Kana kana cekiyor onu icine. Sen gittin kaldim kendi kendimle, Oyuncak oldum kaderimin elinde. Zihni Ozselmanoglu |
Yaprak Dokumu
Dinlerken sesini dokulen yapraklarin Ve onlari savuran hircin ruzgar Gozlerimden bosalan kanli yaslarin Icinden damla damla suzulen hatiralar Tadi olmayan sensiz ebedi yazlarin Oncesinde askla yeseren ilkbahar Yasemin kokulu o agir aksamlarin Icinden mis gibi havaya karisan kokular Sen ve senin kadar arzuladigim askin Huznu sanki olum sesizligi kadar Onumde ruzgarla sallanan agacin Icinden guzle dokulen kuru yapraklar Ruzgarla dalgalanan simsiyah saclarin Guller gibi kirmizi arzulayan dudaklar Ve beni deli eden ugursuz havalarin Icinden akip giden zaman ve anilar Zihni Ozselmanoglu |
Yar
Eylen gonlunce eylenebildigin kadar, Felekten calabildigin kadar cal. Aradigini bulmassan oralarda, Yine geriye bana don yar. Yagmur durdu dagildi bulutlar, Donmessen bana oldugun yerde kal. Belki eyleniyorsun simdi konaklarda, Gideli yalnizim buralarda yar. Kafamda cevabi olmayan sorular, Aman basina gelmesin bir hal. Belki de geziyorsun kucaktan kucaga, Beni mahv ettin bari kendini rezil etme yar. Zihni Ozselmanoglu |
Yasadigin Yerler
Gordugun ruyalari bana anlat Madem guzeldir diyorsun benden Gonul bu oluyor iste musallat Belki esinlenmis gelen mevsimden Sicak havalarda uyukuya yat Baska alem gecerken gozlerinden Gecen her saniye sanki bir saat Yalniz sen ve ruyalarinda evren Maviydi gokyuzu sanki sanaat Ruzgarlar eserken uzerinden Dolasir uctan uca kanatli at Siki tut ellerinle yelesinden Kalbinden bir dilek tut denize at Eriyip giderken kopuklerinden Icine biraz da hamurundan kat Ne ruya ne evren guzeldir senden Zihni Ozselmanoglu |
Yasemin Kokulari
Uyanilmaz ruya gibi hakikat Yasarken hep ayni kabusu Omrum beyhude geciyor heyhat Burnumda tuter yasemin kokusu Gunlerim geciyor senden uzak Ben garip hislerle ask sarhosu Buralar yagmur gormuyor kurak Yaz aksaminin doruklarinda uyuku Askin buyusunde serin cardak Seninle sarmas dolas hostu Saclarin ucusurken ruzgarla kat kat Gonlum seyrederken zevkten costu Sen guzelsin ben yaninda berbat Seni sevmek sanki cezasiz suctu Aci bir masal gibi gecerken hayat Yasemin kokulari havalarda uctu Zihni Ozselmanoglu |
Yaslarimi Tutamadim
Sardi beni yine kederle elem, Sen gideli buralarda yalniz kaldim. Hatiralarinla gece uzerime cokerken, Seni dusundukce yaslarimi tutamadim. Henuz genc yasinda daha erken, Bulutlarin uzerinde ucardin. Etrafini saran meleklerden, Sen daha guzel oldugunu ispatladin. Aydinliktan karanliklara gomulurken, Omrunle arkadas hep dost kaldin. Dunya hayatindan ahirete gocerken, Yanima gelirsin diye umutlandin. Daha doruklarindayken baharin, Ismin dudaklarimla kulaklarini cinlatsin. Sen yalniz icinde sesiz bir mezarin, Ben yine seni dusunup agladim. Zihni Ozselmanoglu |
Yavas Acan Guller
Baharda ektigin yavas acan guller Renklerinden esinlenmis elbisenin Sirma sacli isiklar yuzunde guler Sanirlar ki bu evrende gunes sensin Yagmur yuklu bulutlar semaya siner Toprak suyla yumusak havalar serin Agaclarda tanidik huzun ve keder Bir damla yasla gozunden akan benim Dudaklarinda bir renk sanki ******* Gecerken arasindan ayni gunlerin Parlayan yildizlar ismini heceler Ve askin icinde husran olan benim Zihni Ozselmanoglu |
Yeni Ufuklar
Yeni ufuklarla geciyorsun kendinden Sabah pencerenin ruyasindan yansirken Koparilmis cesit cicegin kederinden Bir renktir ask pembe tonla yanaklarinda Aydinlik sema altinda sanki nur cehren Yukselirken gunes hayal bahcelerinden Kirpiklerin medet umarken meltemlerden Bir nagmedir ask kurumus dudaklarinda Gozlerinde huzun saclarin siril siklam Ruhun suzulurken ters akan irmaklardan Ve senle nesir zaman uyukuda her aksam Bir yaban guldur ask solar parmaklarinda Vicudunu saran zevkin muammasindan Doganin buyusu belli sarmasiklardan Zihninde beliren cevapsiz sorulardan Bir mevsimdir ask gonlunun ufuklarinda Zihni Ozselmanoglu |
Yine Sen
Yine sen gonlumdesin bu gece Yildizlar altinda pisman aksam Etrafta golgen bin bir dusunce Tenha yaratirken seni bastan Ay yaliniz mehtabla bilmece Onu kesfeden cesur pilottan Insanliga sunulan hediye Numuneydi bir avuc topraktan Yildiz kayar boslukta huzunle Kalbe dagilan bir damla yastan Sakla istersen hatira diye Yuzun mehtabla o anda saydam Zihni Ozselmanoglu |
Yuzunun Hayali
Gozlerimin onunden gecerken yuzunun hayali Dalga dalga kopurur uzaklarda okyanuslar Yagmur yagarken kalplere dagilir askin bedeli Firtinalar altinda usuyorum usuyebilecegim kadar Yapraklar dokulur sanki bir ruyadan uyanir agaclar Serin ruzgarlar aheste oksarken yumusak kalbini Mevsimle yasarken sanki ezelden bir baska bahar Unutmak mumkun degil deniz mavisi ceylan gozlerini Ruzgarin buyusu bir tuy gibi havalara ucururken bizleri Biliyorum seni sevmek benim icin kollarinda intihar Yillanmis filim gibi yeniden yasarken evvelki gunleri Ruyalarima siner birlikte gecirdigmiz guzelim hatiralar Belirsiz bir zaman biriminden gecerken bunaltici sicaklar Muammasiyla sesizligin hukum surdugu yaz *******i Aydinlatirken yuzunu gokyuzunde yalniz dolasan yildizlar Hayretler icinde kalir gecen sure zafinda gordukce guzelligini Zihni Ozselmanoglu |
Zaman Birimi
Zaman birimi sabahla aksama kadar Isiklar sanki bir odak noktasi arar Birden acilir semanin koyu mavisi Ne varsa icinde dunyamiz dahil hepsi Ilahi bir guzellikle boslukta doner Bazen yildizlar o anda parlayip soner Masum yuzunu gosterir aksamlari ay Kalbinden dilek tut kayan yildizlari say Yerin uzerinde ortu kat kat atmosfer Uydular bosluk icinde divane gezer Gezegenler arasi bir karis mesafe Bilim uyduruyor binbir cesit felsefe Kalplerin icinde bilinmez baska dunya Yansiyor bir ruya gibi sonsuz bosluga Gunes ezelden sanki patlayacak her an Sabaha savrulan gun isigiyla uyan Zihni Ozselmanoglu |
Zerre
Gozle gorulmeyen kucuk bir zerre Zamandan orulmus cember icinde En az hava kadar hatta daha hafif Tatli bir soz gibi yumusak ve latif Karanliklar icindeki belirsiz nesne Uzaklarda tipki hayalimdeki yerde Isigi geciren saydam ve seffaf Gelinlik cagindaki kiz gibi Saf Hayat icinde tekrar acilan perde Omur yasaniyor sanki ezbere Kiyamet gunu dilerken tanridan af Sahidim olacak o kucuk zerre Zihni Ozselmanoglu |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:22 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.