![]() |
Düven
döner düven yazın ortasında açlığa meydan okur çakıl taşlarıyla başağı yırtarcasına karışır emeğin teri katığa yıl döker eteklerindekini ödül olur bakıcısına düven döner döner kula ekmek olur dünya da döner dönmezse düven dünyayla açlık baştacı olur... Altay Taşkın |
Düvenci
düvenci diz çöküyorum ekmeğimin özü sensin aç yatmıyorum *******i ömrümün her demindesin alnından terler akıyor emeğin her lokmada seni gösteriyor işinin başındasın gönül rahatlığındasın her sofrada başımdasın ver elini öpeyim hakkın çok bende hakkını yüreğimde saklayacağım... Altay Taşkın |
Eldeki Silah
silahlar vardır can yakan canlıları ortadan kaldıran yeşillikleri topraktan ayıran kitaplardır bizim silahımız silahımız belimizde değil elimizdedir kimsenin canını yakmayan mermilerimiz de kelimeleri boşaltalım beynimize dolduralım mermilerle boş kaldığımızda tek silahımız onlar olmalı o silahımızı bırakmamak gerek gerisi de taşınmamalı Altay Taşkın |
Elimde Değil
düşmüşüm yollara ömrüm bitene kadar yürüyeceğim patikalarda hayat kurcalamış sarmallarımı düşürmüş tuzağına isteklerini yüklemiş sırtıma benimkilere de vurulmuş pranga gerçekleri arıyorum ayışığında Altay Taşkın |
Engeller
Donmuş kaskatı durmadan coşan gönüller Kokmaz solmuş dalındaki kırmızı güller Kapanan demir han kapılarına dönmüş Beklenen sevgiler çekmeyen baca gibi Düşmüş kırılmış sıcak ve parlayan kalpler Duymaz olmuş yok gibi sevinçten gülenler Kalkmayan koyu sis biçimine bürünmüş Düşlenen umutlar yanmış kalan kor gibi Altay Taşkın |
Eskiyen Zaman
Günler vardır yağmurlu güneşli Yaşanır kimi sevinçli kimi kederli Gün gelir gelir akıl başa Hayatın paslanmış bölümleri zımparalanmaya İşte o an Acı duyulur derinden Her zerre bir hatanın habercisidir Dökülürken yere Yorulur zımparalayan beyin el Geçmişin cezasıdır ödenen Bitmez bir çiledir paslanmak Daha da geçti mi zaman Zımpara yetişmez eskir Eskir gücü de yetmez o zaman... Altay Taşkın |
Evim
uğrarım bazen bizim eve şu karşıki tepede uykum gelince çağırır beni gece evime... Altay Taşkın |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:20 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.