![]() |
İhtimal veremiyorum,yaşadığına
Turgut Uyar oğlu geniş kapsam Varlığın Kendini silmekle yetindi Senin bulaştığın arayış Süt içilen simitlerle.Yanağımda artık Gevrek fırınlarının Antep çıbanı gigibi ressam seven Köprüaltında,imzalı kitabını pazarladım utanç Üçkuruşluk Daktilo almak için o kız babana altmış yaşların Tablosu Parmak izleriyle tuallerin Nasıl çıkacak peki Karakolların görmediği Aptülkadirde oradaydı Kendi ekmeğine yontan işin *** tarafı Şair değildim ben para kazanan 06 10 07 ALTINKUM Ramazan Mehmet Tanal |
iki kRokodilden biri
Finland geyiği üzre günah çıkartırım çığlar altında kalayım Kuş tüyü yataklarda,rahatsız olayım Ben kirli diş Onu bana bırak Dünya kazanayım krokodil diş Kürdanın olayım Kalp Kalp Kalp 05 10 07 Altınkum Ramazan Mehmet Tanal |
İlker Soner
elleriyle çizmiş rotasını Zor değişen bir iklim kuşağının Meyveleri tadında bırakılmıştır,doğal onca yokluğa rağmen eğitimlidir kakao kokar Ay ışığında sere serpe eğilimlidir batıya,batıdayken O' yokmu ya Senin dizlerinde yuvarlanan Seni Değil Özgürlük Esir almış Mısralarımın üzerine,yakarcasına düşen Su 'da ki,bilirsin Cozzz 12 09 07 Zeytinli/Edremit Ramazan Mehmet Tanal |
İmza Günü
Uzundur İstiklâl caddesi Hikâye'sinden... Abdülkadir beline sarılmış Dilek'le Şiirdir onun dişleri,kimseler bilmez İmzalıyor kitaplarını Can Yücel Geç kalmamalıyım Sema'yı gördüm S geçtim Uzun tırnaklarıyla yakalamak için mi? İki kitabını aldım Kuyrukta ezberledim Avrupa'yı Aslında Barbunya pilâki,salata,mantar ızgara,şalgam suyu Kitap yerine elimde servis di olması gereken O 'da Şöyle imzaladı Talanlara karşı sevgi 04 10 07 Altınkum |
İnciler Siyah
Koparır gibi almıştım elinden Fil dişi,bileziği siyah inciler vardı olurmu acep ananas,coconat,muz ************** orman Vardı Hamaklarında, MAYMUN KRALLIĞI ÇÖMEZLER, AĞLAR DOĞAL BİR PİPİ ARZUSUNA UYMAYAN KADINLARIN İŞİNİ GÖRMEK İÇİN EREKSİYON HALİ PEK TE GÖRÜLMÜŞ DEĞİL. SARAYDA Kİ HACAMAT EDİLMİŞLERİN KORKULU RUYASIYDI HEP PALMİYEYELER SAHİLİNDEYDİ... 18 09 07 ZEYTİNLİ/EDREMİT Ramazan Mehmet Tanal |
İncir ağacının gölgesi
Öbek Kül düşürülmüş güncel Neden uzak Güneşten illakileri sermaye edinmişin Karpuzlu olsun terked beni Varoşlar senin 05 10 07 Altınkum Ramazan Mehmet Tanal |
İntizar
Dünya'dır hep kendi haline gülen Dünyadır hep kendine acımayan Ne kadarda çoğalmışık! Aşk'a intizar eden Yokmu acaba Tok bir ruhla Geri dönen 2007 Zeytinli/Edremit Ramazan Mehmet Tanal |
İsa bet li çatal
Bumerang değilmiş İsabetli çatal Kanadında gümüş var Kaval, neden çaldı çocuğu? Türküsü gelmiş Kanadında gümüş var.. Odada bir ateş Tütününde bir iş var! ! ! 04 10 07 Altınkum Ramazan Mehmet Tanal |
İskenderiye
Yangınlardan kendini kurtarmış kütüphane Yedi harikadan İcaben ayakta Göz kırpıyor Uzaklardan Fener bizim son dostumuz sonra şamandra'lar Bir hayli arap Bir hayli yunan dostu agenta motorcuları Süveyş'i geçecekken Piramitler Yemek salonlarına gelir helvayla takas hoca hemen oturur salona İngilizce vaazlar telmaşa saatleri pazarlarken çöl boyu kanalın tarihçesi kilise,camii,havra serpintileri Askeri kutlama törenleri Fotoğraf çektirmek isteyen vaha kızları Pijamayla entariyle girilmiş denize 24 09 07 Zeytinli/Edremit |
Kamasutra mistik
El El mas Elm asiye Tütünde kalmadıki koysam keseye Kıyı kıyı Çakıllar Kristaller şaşkın halime Özlemedim hiç annemi Ramazan dolayısıyla kapalıyız Ramazan bitince açık seçiğiz Göreceksiniz beni 24 09 07 Ramazan Mehmet Tanal |
Kandırmak
Zaman'ın kandırmaktan, yokki başka maksadı Elindeki Asa Musa'dan da değil Yakacağı od Yunus olsa Atacan kendini Balinala'rın intihar ettiği kıyılara Ne oluyor da bana.. Harukulade seçilmiş yaşamdan,Rahatsız, Susamışım,suyun sebilinde... Ne den rahatsızım? ? Zeytinlii; Ah Zeytinlii! ! ! ! Bir hikayem de yok ki SarıGız gibi; Taclandırılan elit Futbolcular'ım Körfezde Yıkılsın kal'a'lar zarı kız peşinde goşmayan hep üzreme düşcek, nasılsa mancınıktan fırlayan.. Bir ataşdır yanar Zeytin Yağından Analar göz yeş siler Narından Olcekse demek,furun tope! ! ! Dipten, Derinden.. Sahalarda Şampiyon ZEYTİNLİ.. ZEYTİNLİ..... 16 09 07 Zeytinli/Edremit Ramazan Mehmet Tanal |
Kar Dere
Dağcının kancası kopmuş Serin gelir Bir,çığın peşine takılmış,çığlık Kan lekeler Derede Kar erimekde Kanlar.. Nefes alıyor elmas 01 10 07 Zeytinli/Edremit Ramazan Mehmet Tanal |
Kar mikrop öldürdü hani
Yağsa seni usumda Biyek,bi tek seni eşsiz eriyen kısıtlı zaman taneler körükle kürek at halı üstlerine Kar mikrop öldürür yaz *******inde yağsa seni usuma,incecikten tepelerinde çamların anka kuşu gizlenmiş bi öd var patlayacak kimliği kim kar işte bu yağarya toptan körülürya susuzluğumuza Gılır vardı Dangalak dişbudak yelken kulak Ötesi berisi tıkılmış sahipsiz evlere ince hayvan,sürünerek kar taneleriyle beslenen parmaklıklardan kolay koynuna yolalan çukulatalarım fındıklı parçalanıp ciğer açmazlarda kılıksız tütünlerin Galip Dede sokağında 07 10 07 Altınkum Ramazan Mehmet Tanal |
Kar yağıyor
Çocuğum Halaa Kardan adam yapıyorum Büyüdüm incitmemeliyim kar tanelerini Karınca da ezmemeliyim Koşuyorum Bir kar tanesini parmak izi yapmaya Coşuyorum Elimde benzersiz bir şey var Benler yıldızımla özdeşmiş Öpüyorum kar tanelerini eriyorlar Ben üşüyorum Kar mikrop öldürür derdi anacığım O'nunla hasta olmam değilmi anacığım? 23 09 07 Zeytili/Edremit Ramazan Mehmet Tanal |
Kardeşler lokantası
Yemeğin kral'ı Aşçı'nın fikrinde Ki kalbi kral olan kraliçede Çalmakda değil Sodom krallığından Suriyenin eazan okunan minaresindeki isa Kuruyan ,cennet'e Farkında değil o Euro' pa NASA' ya göre hep ıslak kalacaklar Tınlamaz kuruluğu Düşmez yaprağı son baharda Kardeşler lokantası Hala beykın var Kurutulmuş gay sofralarında Yok Birader yok Lsd,euro,mağic maşroom Damarı patlamış her derdi isaya yapıştırarak Ar Kakıntısı ıslanmış polis kurt köpeklerinin yeri yurdu hemencecik sermiş deli postunu saydırmak için avrupada 22 09 07 Zeytinli /Edremit Ramazan Mehmet Tanal |
Karşı ada
Dedemden miras Değil Öyle demli çay bekliyoruz Akçayda Hep Ada çayı geliyor nedense Balıkların pulları Ne ce kokar ege'de Mercan'ca Uskumru'ca Sardalya'ca Yoğurtlu Dızlama Korkular öldürür Roka,Lİmon yaprağı, Börülce Sabahları gelir Zargana romatizmaya iyi Karşı ada dakiler Cunta ya Akın Ne kadar cumartesi,Pazar varsa 02 10 07 Altınkum Ramazan Mehmet Tanal |
Kasabın eline düşmüş bir yürek
Kasabın eline düşmüş,bir yürek Şiir kasabasında Feryadına Kalpleri sızlar Dilleri tutulmuşların Karşı balkondan Tepeleme şiir yüklü kervanlar geçer Kervan,değil Vagonları şiir yüklü katar Kramer kramere karşıydı Filmlerin birinde Yüzleri ıslanır Soğuk serinletici içeceklerle,antrakta.. Diş biler canını kurtaran Sırıtırken kanlı köpek dişleriyle Hırlamaz bile Terketmişliğin hasırında 04 10 07 Altınkum Ramazan Mehmet Tanal |
Kaybetmemek Cebraili
Herkesin Duasıdır Bütün gün misafirim *******im kesmeseler boşluğumda Gün benim Hayırdır inşaallah Ramazan Mehmet Tanal |
Kazınmamıştım anatoliada
Kibele Çok uç vermiş Tanıyamıyınca anca bulursun karıncanın Hikayesini Çok kibar bir karıncadan dinlersin Bildiğin hayat hikayeni Kışı bekle Gelmezse Kar yağdır Dünya ellerinde Abuk laboya Sapuk Çingen Çadırlar Mekan değil O'nun mekanı Sırtındandan attığı gibi kitabları ışıltılı oyuncakta arar gerçeği 23 09 07 Zeytinli/edremit Ramazan Mehmet Tanal |
Keçi boynuzu ve gingseng
iklimini Çizgisiyle keçinin sokulmuş,yanına Deli dolanır Frenklerin domuz yiyişleri gibi Murdar o na Blues bestekarları murdar diyorlar Leşler hep Timsahın Ve korkuları azalmıyor Mikrop üretmek için Keçinin tükettiği Eksilen değerler Ramazan Mehmet Tanal |
Kından çıkmış
Öyle güzel ayıklıyordu ki Balık kanatlarını, Bıçağı ile Baş parmağı sol arasına kıstırıp kuzunun sesi bile çıkmadan satın alınmış arkadan kılıçlar geliyordu mutfağa sığmayan defne yaprakları, mangal 18 09 07 zeytinli/edremit Ramazan Mehmet Tanal |
Kırk ayda bir geçer Bandırası Hasretim
Denizlerden,denizlere Okyanus'lardan kıyılalara Yollarsa kaptan selamını Eyvallah Nedenini bilemem ama Aslında biz geçimsiziz çayın biter gelirsin pul biberin eksikliği dayanılmaz helva varmı; helva taze acı yeşl biber hormonsuz domates iyi güzelken sormaya başladımı ne alıyorsunuz üç beş biz bir iki ya bunları sokmayacan gemiye oda denizin tuzunu Domatetese sürsün hıyar O bizim bayraklı gemi, geçer kırk ayda bir gözler yaşarır! ! O al yaprağa hilale.. çatmış kaşlar kadir şinas 29 09 07 Zeytinli/Edremit Ramazan Mehmet Tanal |
Kibrit kutusuna yazılmış şiirler
Çıkart oradan bir amerikan stik Yak cuğaranun ucunu Sür cezveyi Nesli tükenecek olanın Kahvesini kâhya 26 09 07 Zeytinli/Edremit Ramazan Mehmet Tanal |
kimin Kuyusu
derin kazılmış işkence subaylarının Potemkin'de Odessa' merdivenleri Zırhlının Borç çorbası..., Sahipsiz çocuklar iner Merdivenlerden Nil Musa Misali Zirvesinde atlar koşturulur Amuda kalkmışların Değme suyu Altın değiştiren aşkların politikası Kasılmış kaslarım Saba Ezanında 06 10 07 Altınkum Ramazan Mehmet Tanal |
Kimse doyamadan
Asıverdi Boris Vian Kahramanını Avrupa Cezayirde John Coltrone, Yada; Düke Ellington dinlerken.. Yeğeninle dans, Jack Daniels, Çarmıhında kahramanı Cenazeye gelmeyen kalmadı Cenaze yıkayıcılar Cenabet Su arar Teseddürü ihmal etmeden.. Çoğunukla Karıştırılır Cezayirde,doğmuş,diğer yazarla Sevmem zaten Casablanca'dan başka limanını, Kıyı akdeniz Afrika'sında Morocco'nun 01 10 07 Altınkum Ramazan Mehmet Tanal |
Konuşmamalıyım öğrenmeliyim
Ben eskiden beri Açılamadım suskun kaldım Tanrı'ma Günah çıkartmaya da hiç yanaşmadım Ailemden hep günah bildiklerimi sakladım Bana dokunmayan Yıldızımla yol bulacağımı sanmışım meğer Çokça yalnızlık üstlenmişim Olmazsa Sarı Saçların Yeşil denen kabus gözköklerin Lensmidir Bende Ray ban takayım aldımsa brokliinde Köprü göçüğünde yol kesenim Sevgilim Janis Joplin adına bir şeyler iste Mutlu olalım.. Ramazan Mehmet Tanal |
Kötü adamı herkes sevmişti
Banliyo önünden geçer Cankurtaran'da bir Kahvehane Sirkeci'de oto park Şapkalı düdüklü Bir Danyal topatan'a rastlamıştım Oto manevra yaptırırken Selamladım Kahve müfredatı çok severlerdi Yada bir iş Figüranlık filan Üst üste çay söyleyenler Kaçın kurasına,manyal,hani Erol ağabey Bu olaylara taş kesilmezdi! Bilâkis sıcak bakardı Kehribar tespihi; Işıldadımıydı; Gözün aydın... 02 10 07 Altınkum Ramazan Mehmet Tanal |
Kramp
sezon bitiyor güneşli sıcak günler sürüyor Akşamdan niyetlenmişken kramp giriyor Altınkum'a gidemiyorum Altınkum'dan özür diliyorum, Mazeretim çıktı 03 10 07 Altınkum Ramazan Mehmet Tanal |
Kunduz
Ateşten geçmiş Kurtlar var Ateş çemberi benim vicdanımla yakılmamış Dört noktanın kimseye hesap vermediği Yerin hükmü Anka kuşu Nede değerli Hikayenin uzanamayacağı Senin hiç Yeniden ölçülse tutmayacak tabi sıkıntılar atıldı Koruma altına alamadığımız Dünya'da Altta kalana el uzatın 24 09 07 Ramazan Mehmet Tanal |
Kutuplar Şamanın
Sirk değilki Eğlence dünyasına,arslanlar Ate ş ten çember Zıpladığı gibi Ekranlarda Küçük kulakları dik erir böyle Dört yönden denge Şimdi sırılsıklam aşık olsan Kalbini parçalasın Lades kemiğin kırılmış bir kere Leşimi Yüz çevirir kurtlar Aya dolun sabahlarda İnmiş yıldızların kadirlerde veresiye kaçıp gidecen mi sandın hadi sende zıpla çarpacağını bil duvarlara 07 10 07 Altınkum Ramazan Mehmet Tanal |
Kutuplara buz taşıyan gemi
Viya Kutuplara buz taşıyoruz Dur bende geliyorum Kültür atıklarını buza çevirip... Fakat korkum! ! Ya gemide yangın çıkarsa Buzları eritmeden Teslim etmeliyiz limana 23 09 07 zeytinli/Edremit Ramazan Mehmet Tanal |
Lisa
Yolmuşsun kaşlarını neden Ağlayanda'sen.. Gülen de Cımbızının ucundakine Bir tutam yaşa boğulmadım 07 10 07 Altınkum Ramazan Mehmet Tanal |
M/F Captain Zaman
doksandokuz depremine kadar her hafta Odessa doksansekizden bin dokuzyüz yolcu götürdük getirdik ama her kes onlara Nataşa adı taktı yav beni hiç bu kadar bekleyen olmamıştı yav beni hiç bu kadar yolcu edende olmamıştı Ne iyi kız'dın sen Nataşa Hiç bu kadar koşulurmu o up uzun limandan dalga kırana Biz gözden kaybolunca uğrarmışsın sen Nuh'un kilisesine Alırdım haberini Sen gözden kaybolunca papazdan Ramazan Mehmet Tanal |
M/T Şerife K
Durup dururken Ben katılınca,sefere kalktı en ihtiyarı tankerlerin Havuzlu,Barı olan gemi hapishanesiydi Büyük gümbürtülerle kalktık Yükümümüz uçak benzini Nafta Pompacı Kubilay lata eder gemiyi Kuzeyde bir yerlerde Skavavençler alev alır Kirlilikten, Koştura koştura Haber verdim çarkçı başıma Koştura koştura mesut çarkçıya teslim ettim büyük yangın söndürürücüyü Çarkçı başım yol kesti Mesut çarkçı bastı enjektör yuvasından söndürücüyü Egzostlardan alevler Her tur atışta mekanizma Döşenmiş yangın hortumları öyle bir şeydi cehennem Yuttuğum karbonlar Yapıştı ciğerlerime Yinede küsmedim sana 11 09 07 Zeytinli/Edremit Ramazan Mehmet Tanal |
M/V eurostar
Salonda bir resim asılı Başlığı olan bir resim In memoriam, fotoğraflar Panama kanalı geçisinde çekilmiş aynı İspanyol marketinden alış veriş yapmışız, elinde poşeti, liman izninden gelmiş usta gemici ANTONİO DEOLİNDA RODRİQUES 08 08 1962 21 12 2005 bir şey anlamadım önce, dediler ki ambar kapağına sıkışarak ölen portekizli A.B onun hatırasına konulmuş,adettendir yine dediler ki bu geminin bir baş mühendisi vardı kamarasında can çekişerek ölmüş Cezayir limanında,doktora çıkartılmadan onun ne resmi var nede ailesine,üniversiteye yazılacak kızına ödenmiş PNI dan tahsil edilmiş mağduriyeti başınız sağolsun.ama ölenle ölünmez 03 09 07 zeytinli Ramazan Mehmet Tanal |
M/V Nazım hikmet
Ben denize çıkmadan, Arnavutköyü akıntıburnu İstanbul'dan Seyrederdik o seyrederken Ya karadenizden gelirdi, Yada çıkardı karadenize,pek seyrek Bu CCCP bandıralı şilep M/V Nazım hikmet Zor çözdüm adını Tayfası heralde şiir kişileriydi kıyılara vururdu dalgası memede alesta çeker gibi Ramazan Mehmet Tanal |
Makinalar elimizde
sürpriz,Alper, Baba'sının, arabasını kaçırıp gelirdi, Benim Çamlı bahçe Arnavutköy evine Akıntıburnu'nda balık tutardık,istavrit Şair küçük iskender,le Dedim ya alper sürpriz çocuktu bülent gitarıyla Kendi fotoğfaf takımıyla sabahlara kadar korsan kaset doldurduğumuzda oldu Ortaköyde,Taksim postahane önünde sattığımız da kuşluk vakti Rusya'lardan getirdiğim zenith'i boynuma takmış Kalk gidiyoruz Arnavutköyden,SultanAhmed'e Deklanşör iki çarpı otuzaltı Alper'i kızdırmışım meğer Aynı objeye basmışım Sonra köprü altı Kemancı Valizleri toplayan ben Ver elini mavi sular Yolcudur abbas 04 10 07 Altınkum Ramazan Mehmet Tanal |
Malta Güvercinleri
Davetsiz misafirlerde buyurur Biz özür dileriz Güvertede Aşçı Buğday yemler Su mısır Ağu yerine Nereden bilirler,nereye gittiğimizi Gibraltarı geçeriz Yunus'lar Martılar, Albatros, kanatlarında Meraklanır Açtığımızda paçasını sadece Malta Numaralar Hep bir kişi yatar Ceza evlerinin n'n Malta Sultanı bekler Valetta, İngiliz Öğrencileriyle Jimi Hendrix Alkolü ölçülendirilmiş rock cafelerin İlk sahne almıştım Wild Think Tadını alamamışım Burak'tan önce Köprü 6 02 10 07 ALTINKUM Ramazan Mehmet Tanal |
Maske
Albüm kapağı rafta duruyor Çift yapraklı bir kitap gibiydi lojmanlarında long playler Zenginin eşi ve aile efradı maske takan bir İan Gillan Babamada benziyor bu matara skcaçki Dikkatli bakınca bu,olsa,, olsa my birader Esasları kıvırsanda Ca Sus makamı Ne ise bu Ca Ana Ben domuzu sevmedim hiç bir zaman Analık adına taşıma sende yavrunu Delinin kitabı çok Sığınır belkide maalof'a tai Tarih parmak izi zifirişifre 23 09 07 Sarhoş değilim Ramazan Mehmet Tanal |
Maskedeki Figür
İyi çalışma doğrusu Allah'tan Ötüken Ormanından getirmedim Bu sensizliği Kimsede inanmadı zati Yağmur ağaçlar Koca bedeni kesilir Büyüsü, maskenin Filitali'de ararım pul gibi solmuş yüzünü Pul pul pul Mektuplar,kapladım.. Hep başkaları açtı gönderdiğin mektupları Saygısız 26 09 07 Zeytinli/ Edremit Ramazan Mehmet Tanal |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:31 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.