![]() |
Hicaz makamı
Mehtabın şavkı okşar saçımı Yıldızlar gök de üzüm salkımı Döndürdü mazi birden başımı Hatırla canım hicaz makamı Sahilde söylerdin sen bu şarkıyı Seherde söylerdin sen bu şarkıyı Ay ışığı çaldı yine aklımı Sahil gülüm kırk yıl kısa zaman mı Merak ettim görsen beni tanın mı Gözün yine kumsal gibi sıcak mı Sahilde söylerdin sen bu şarkıyı Seherde söylerdin sen bu şarkıyı Benden ayrı göz bebeğin yaslımı Duygun taşıp yanağından akar mı Al yanak da gamzeleri yıkar mı Sahil gülüm ikrar ettim aşkımı Sahilde söylerdin sen bu şarkıyı Seherde söylerdin sen bu şarkıyı Mehmet Tamer Altıparmak |
Hicran
Hicran yaktı ikimizi Alev sardı içimizi Duysak bile sesimizi Dertler yine bitmiyor Mecnun eden sevgimizi Çile dolu kalbimizi Yazsak bile derdimizi Dertler yine bitmiyor Ortak olan çilemizi Fiğan eden dilimizi Desek bile sevgimizi Dertler yine bitmiyor M. Tamer Altıparmak Mehmet Tamer Altıparmak |
İmeceyle Hasat Derdik
İmeceyle hasat derdik elinen Yağmur yağdı harman gitdi selinen Sürükledin koyun kuzu itinen Çilemize zam eyledin ey felek Umudlarım taze çiçek gül iken Davarları beslemişdim şevkinen Bunca umud soldu gitdi selilen Halimize acımadın sen felek Yem parası omuzumda yük iken Sermayede ziyan oldu görünen Cebimize çamur doldu çöl iken Derdimize dert ekledin ey felek Gözyaşlarım çare olmaz ağlarken Alacaklı para ister ton ilen Derde kaldım çaput gibi yüz ilen Kederime körük duttun ey felek M.Tamer Altıparmak |
İntizar Ederim Kahırdan Öte
Döndüm dalından savrulmuş güle Yakdın ateşde döndürdün küle İntizar ederim kahırdan öte Dertler deresi yıkasın seni Şeytan kandırsın gülerken bile Arşa uzansın yediğin sille Acı verirken çektiğin çile Kaynar kazanda kaynatsın seni Yine dokundum iğneli sözle Seyret alemi buğulu gözle Bekle ölümü çekmeyen dizle Dertler hışmına bulasın seni Sarıl bastona kötürüm elle Sesin çıkmasın lal olmuş dille Farkın olmasın kokuşan etle Çekilmez dertler belesin seni Kalbin teklesin takılmış pille Çenen çatılsın dökülmüş dişle Rahmet okumam bunuda belle Cehennem ateşi inletsin seni M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
İstiyorum
Zalimin zulmü kırılacak Mazluma sahip çıkılacak Fakirlere bakılacak Sosyal devlet istiyorum Zalimlerden çekinmeden Menfaati düşünmeden Parti farkı gözetmeden Seven memur istiyorum Hizmet düstur huzur arzu Birlik beraberlik için bu Mutlu günler kaygım bu Kaygım bitsin istiyorum Güçlüsüyle işsiziyle Zenginiyle fakiriyle Akıllısı delisiyle Dert birliği istiyorum Köylümüzle kentlimizle Yaşlımızla gencimizle Vatansever kalbimizle Güç birliği istiyorum M. Tamer Altıparmak Mehmet Tamer Altıparmak |
Kader ayrı Dünya ayrı
Şehit etmişler mehmedi cudi dağında Vatanı beklerken can vermiş toprağına Sevdiği oturmuş ağlar eli koynunda Kader ayrı dünya ayrı bu genç yaşında Askerini beklerken yalnız yatağında Yetim kalmış bebek ağlar kucağında Hayallerle gün saydığı el ocağında Kader ayrı dünya ayrı bu genç yaşında Sevdiği oturmuş ağlar mezar başında Ağıt yakar sevdiğine baharında kışında Sevdiğinin ismi yazar mezar taşında Kader ayrı dünya ayrı bu genç yaşında Otlar yeşermiş çiçekler açmış toprağında Mehmedinden tek hatıra henüz iki yaşında Sevgisinin manası var sanki gözyaşında Kader ayrı dünya ayrı bu genç yaşında M.Tamer Altıparmak |
Kalbim Aşkı Gözlerimle Bölüşür
Akşam olur ay ışığı görülür Zülüfleri tel tel olur dökülür Yakomozlar gelin gibi süzülür Sahildeki gece beni mest eder Dalga gelir kıyılarla öpüşür Kabardıkça arzum ile örtüşür Yüreğimde isyan eder köpürür Sahildeki mehtap beni mest eder Kalbim aşkı gözlerimle bölüşür İçim yanar ruhum ise çöküşür Düşman olsa insan biraz düşünür Ay ışığı gözlerimi mest eder Hayalinle göz bebeğim öpüşür Eski günler bal kaymağa dönüşür Kuşlar bile bana inat ötüşür Hayaliyle bir kız beni mest eder Tamer sen hayal eder üzülür Felek ile senin için döğüşür Yüzlerime sivri sinek üşüşür Sahildeki gece beni mest eder M.Tamer Altıparmak |
Kanma
Şekerse dünya baldır ahiret Fani dünyanın tadına kanma Makberde ışık ibadet elbet Nöbete benzeyen hayata kanma Yaşarken hazırlan hatada yapma Üçgünlük dünyanın çarkını sarma Unutup iyiye kötüye koşma Nöbete benzeyen hayata kanma Ahirete daima hazırlık yap Zararın olmaz iyilik yap Malı mülkü bırak Allah'a tap Yalana benzeyen hayata kanma Malda kalır mülkde kalır fani dünyada Adın soyadın yazar mezar taşında Baki kalan sevgidir yalan dünyada Nöbete benzeyen hayata kanma Dünya malı dünyada ölüp giderken Üç kulaç bezden kefen giyerken Malda yalan Mülkde yalan eyvah derken İş işten geçmiş olur hayata kanma Mehmet Tamer Altıparmak |
Kara bahtım
Geze geze mecnun idim yolunda Siriılsıklam ıslandığım yağmurda Bata çıka bir hal oldum çamurda Mutluluksa bu dünyada serapmış Kara günler tez geçmiyor hazanda Dağlar bile yas tutuyor bazanda Vefa yokmuş yar dediğim cananda Söylediği her sözüde yalanmış Talih kuşu görünmedi başımda Elalemin çiçek açdı taşında Benim sinem alev alev ataşda Kara bahtım kem talihim yazgımmış Muraz almak kafdağından uzakmış İnsanoğlu severise yanarmış Felek alna kader diye yazarmış Yazğı denen çile beni ağlatır M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Kara Dut
Yaz gelince kara dutlar kararır Yel esince dallarında sallanır Dut ağacında durduk sıra datlanır Seher yeli yüzlerine bal sürer Dalardaki kara dutlar toplanır Daneleri ağızlarda sulanır Eller sanki karalara boyanır Tadı ile damaklara bal sürer Kara duda arı gelir bal alır Dallarına kuşlar gonup çığrışır Gagasında yavrusuna dut daşır Gara dutlar kuş diline bal sürer Güzelinen cehennemde yaşanır teze gelin sinesinden kokladır Dudaklarım akgerdandan hoşlanır Beyaz tenler dudagıma bal sürer M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Karadeniz
Sisle bulutun semada perde İnsanlar güneşi arzular yerde Seyret alemi dağda tepede Yaylayı gezerken Karadenizde Yağmur bereket lütuftur sende Hamsisi devadır çaresiz derde Seyret alemi yeşil sahilde Martılar uçarken Karadenizde Güzeller gezer bağda bahçede Bülbül sanırsın görsen seherde Eşi benzeri bulunmaz hemde Fındık toplarken Karadenizde Ev kurmuşlar dağda tepede kadını kızı çapa elinde Lahana mısır olur gönlünde İnsanı yiğit Karadenizde Kara lahana tüter tepside Sofrada yoksa vardır düşünde Mısır ekmeği herkes dilinde Gördüğüm şeyler Karadenizde M.Tamer Altıparmak |
Kardelen
Güneş vurdu kar eridi Çayır çimen hep yeşerdi Bahar geldi çıkmıyorsun Benim nazlı kardelenim Koyun kuzu meleşti Benim derdim depreşti Bahar geldi sen yoksun Benim nazlı kardelenim Karda açan çiçeğim Hasretle bekleyeceğim Seni hep seveceğim Benim nazlı kardelenim M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Karga Oysun Beni Yakan Gözünü
Yüreğime sardım gahır yükünü Kırkbir deve ancak taşır küpünü Ben çekerim kısa günde yüzünü Dil sitemkar söz sitemkar yar duymaz Kısa tutsun Allah senin ömrünü Garga oysun beni yakan gözünü Sinek çonsun it sürürken ölünü Can sitemkar göz sitemkar yar duymaz Zaman açsın yüzündeki tülünü Tarih yazsın zalim diye ününü Şeytan versin sırtındaki kürkünü Ben sitemkar dil sitemkar yar duymaz M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Kayaların gölgesini bekleyen adam
Karmı yağdı saçlarının üstüne Gözyaşların beslediği hasretmi yordu Yollara serdiğin özlemin özünü İçilmeyen su misali yosunmu sardı Yüreğinde açan goncanın al'ı Kavuran ateşin alevinde mi soldu Kalbindeki kırmızı gülün yaprağı İçindeki hasretin gölgesine mi sığındı sence Hicran denilen o koca canavar Kaybolan çığlıkları kanatlarında mı götürdü Çırpınan denizde köpüren dalgalar mı Gökmavisi gözlerden değen nazar Suskun dillerin çığlığındaki yankı Konuşan gözlerin dilimi oldu sonradan Kayalıkların gölgesinde bekleyen adam Yüreğinden çıkar dertlerini İbret olsun çığlıkların sessizliğine Zekatın olsun zalimlerin benliğine Şiirlerin tükenmeyen hecesine Çözümsüzlüklerin bilmecesine Zekatın olsun şairlerin kalemine M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Kızılelma
Düşmanı yedi düvelde bozgun ederken Ezelden ebede selam söyleyin Turan'ı görmeden bende ölürsem Kızılelma'ya benden selam söyleyin M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Kim
Dilim feryad ediyor Gönlüm acı çekiyor Günler geçip gidiyor Kim sevecek hicranı Sordum kendi kendime Çare yokmu derdime Güller niye soluyor Kim sevecek hazanı Bir kez daha anladım Acı ile kıvrandım Bende böyle yaşlandım Kim sevecek azabı M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Kim Demiş ki
Gözden yara almadım Tatlı söze kanmadım O sihirli duyguyu Kim demiş ki tatmadım Nerde diye sormadım Gelir diye bakmadım Hasret dolu duyguyu Kim demiş ki tatmadım Bende aşkla yanmadım Ilık ılık tatmadım O güzel sıcaklığı Kim demiş ki duymadım M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Kozan'a türkü
Dört yıl oldu gitmem Kozan'a Kurbanım taşına toprağına tozuna Yıllardır çıkmadım Çatal dağına Hasretim sana güzel kozanım Salına salına varam yoluna Gadan alam kurban olam yaylana Hasretim yağmuruna çamuruna Özledim seni güzel Kozanım Çukurörendir anamın köyü Ardında Kozan,Ceyhana yönü Adı duyulmuş bulmuş ününü Hasretim sana güzel kozanım M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Kozanım
Sel gelip de yatağından taşınca Deli çay da azgın olup akıyor Başkanın azgın güzel kozanım Kozan dağı aslan gibi yatıyor Dağında kurulu kalen duruyor Vekilin dağlı güzel kozanım Sumbas etrafa can veriyor Portakalın pazarda ismin taşıyor Toprağın verimli güzel kozanım Fevzi çakmak eski mebusun Tarih bile kahramanı seviyor Gazisin unutma güzel kozanım Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Kötüsü olmaz
Fırat ın ötesi deyip geçmeyin Vatanın ötesi berisi olmaz Sınır çizip hata etmeyin Vatanın iyisi kötüsü olmaz Atam alınır şehitler üzülür Türkiye türk tür boynum bükülür Vatan bölünmez çünkü bütündür Vatanın iyisi kötüsü olmaz Doğu batı aynı görülür Gerekirse çok kan dökülür Birlik içinde gücün görülür Irkım Türk tür kötüsü olmaz M. Tamer Altıparmak GAZİANTEP Mehmet Tamer Altıparmak |
Köylü Kimdir
Çok gezindim yarım papuç ayakda Düven sürdüm öküz ile harmanda Yük taşıdım ömür boyu sırtımda Nasıl olur bilirmisin efendi Diş kalmadı döke döke ağzımda Et görmedim yıllar yılı sofrada Yatıp kalkdım viran toprak damlarda Nasıl doydum bilirmisin efendi Aynı mintan yaz kış durdu sırtımda Yama çoktur kıçımdaki tumanda Yırtık pırtık kafamdaki şapkamda Nasıl gezdim bilirmisin efendi Koyun kuzu yayılırken merada Ömrüm geçti davarların ardında Daşlar yastık dut ağacının altında Çile nedir bilirmisin efendi Gübre kokar sidik ile ahırda Parfüm bilmez ter kokunca avratda Saçlarımı aklar sardı genç yaşda Derdim nedir bilirmisin efendi Dere suyu berrak durur tasımda Çimerisem su kalmıyor sarnıçda Derdim çokdur sayayımmı dahada Köylü kimdir bilirmisin efendi Kara yazı yazılımı alnımda Ders veririm anlamazsın sandıkda Efendidir mahlasımda aslında Atam verdi bilirmisin efendi M.Tamer Altıparmak Gaziantep |
Köylünün payesi
Harmanı savurdum samanı fire Denesi çıkmadı otuzbeş kile Feleğin fakire vurduğu sille Yıllardır köylünün kaderi oldu Suyumu alırım akarsa dere Uzakda sayılmaz birkaç bin metre Sırtımda taşırım otuz kırk litre Tozuyla toprağı nimetim oldu Kasaba uzakda şahir ta nerde Parayı tanımam gözüm görmezde Çocuklar park bilmez oynar her yerde Sefalet köylünün kaderi oldu Damağım datmadı dahada kahve Soframa gelmedi hoşafla zerde Öğretmen durmuyor dokdor yok köyde Şifalı otlarda ilacım oldu Horanta dizilir yanyana yere Minderde uyurlar dostları pire Çarşafda sermezler karyola nerde Kaşıntı balanın oyunu oldu Memurlar misafir muhtar emmide Etlidir pilavlar bakır sinide Su olur rakılar durmaz şişede Şenliğe icabet payemiz oldu M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Köz
Elemi veriyorsun Sinemi deliyorsun Canımı yakıyorsun Közmüsün ela gözlüm Sesimi duymuyorsun Elimi tutmuyorsun Gözüme bakmıyorsun Küsmüsün ela gözlüm Benden uzak duruyorsun Beni deli ediyorsun Sende beni seviyorsun Nazlısı ela gözlüm M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Kuva i Milli
Türk ün ülküsü belli Yemin misak ı milli Gücüm kuva i milli Ya istiklal ya ölüm Erzurum belirledi Sivas ta tasdik etti Geniş ufuk ifadesi Ya istiklal ya ölüm Mondros dersen hileli Çelmesi güya gizli Unutma ingilizi Tarihte onu gördüm Çıkar mücadelesi Lozan mütarekesi Musul kerkük gizemi Ben bunları çok gördüm Kıbrısı Akdenizi Ege türkün denizi Amaç misak ı milli İlk hedef onu gördüm Her türk ün ideali Kerkük acın dinmeli Sonra ırak demeli Dilimden düşmez türküm Tarih fırsat verdimi Yeni sınır çizmem mi Sevinip de gülmem mi Benim degişmez ülküm Unutmam tarihimi Ufuk misak ı milli Duysun tarih sesimi Ati de onu gördüm Yeminim elbet kudsi Kızılelma insani Unutmam paşaeli Ya istiklal ya ölüm M. Tamer Altıparmak GAZİANTEP Mehmet Tamer Altıparmak |
Lades
Sevgi kısmet kuşudur Gelir konar gönlümüze Aklımda deseniz çok geç Çoktan lades demiştir size Aşk esaret zinciridir Pranga vurur yüreğinize Hürüm desenizde çok geç İradeniz geçmiştir sevgilinize Mehmet Tamer Altıparmak |
Lütfuna Muhtacım Perişan Oldum
Cananım özlemin dem oldu dile Ürperdir cemalin uykuda bile Derbeder halime merhamet eyle Lütfuna muhtacım perişan oldum Hayalde vuslatın yetmez gönüle Bakışın yalandan gözünde hile Benzerim hazanda biçare güle Lütfuna muhtacım perişan oldum Semadan duyulur çekdiğim çile Ne yapsam ne etsem her şey nafile Ahuzar eyledin göz göre göre Lütfuna muhtacım perişan oldum M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Mahşer
Sevgiler gerçek olsa Bülbül gülü sarardı Dünya yalan olmasa Mahşer bile olmazdı Dünya fani olmasa Mahşer bile olmazdı Rüyalar gerçek olsa Gönül hasret duymazdı Hayat yalan olmasa Ömür boşa dolmazdı Dünya fani olmasa Mahşer bile olmazdı M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Mahşer bile
Badeymiş gözün ediyor sarhoş Kahrından ölsemde kahrında hoş Lütfuna ersem lütfunda hoş Dil fukarası dert zenginiyim Sevdiğin yar burda dense Cehennem bile ebedi sürse İnadın sonu pahalı gelse Seninle gönlüme heyecan gelir M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Mehtaplı gecede
mehtaplı gecede esti seher yeli, gönlüm uyandı, dillendi bülbüller, güller uyandı, alem uyudu, uykudan uyandı, gözüme sensiz uyku girmedi. mehtaplı gecede hayalin vardı, dillerim suskun, elim boş kaldı, gönlüm yangın, hasretle yandı, gözüme sensiz uyku girmedi. anılar şahlandı, derdim de azdı, seninle, sensiz gecenin farkı vardı, gözümde hasretin ateşi yandı, gözüme sensiz uyku girmedi. M. tamer altıparmak Mehmet Tamer Altıparmak |
Mehtaplı *******de
Baykuşlar ötüyor viran gecede Gönlümün sahibi bülbül nerede Gün doğarken gelme ay doğarken gel Hayalin gözümde cismin nerede Yine gizemli anları yaşadım Bülbül sesini dinledim gönül bağımda Şarkıların namelerinde seni aradım Bülbül misali ben gülüme ağladım Hayaline yine öpücükler konndurdum Kulaklarına tatlı sözler fısıldadım Ellerinin sıcaklığında kavruldum Seninle beraberdim mehtaplı *******de Durdum arasıra siğara yaktım Dumanlarını yine seninle paylaştım Gülen gözlerine bakıp şakalaştım Seninle o anları yeniden yaşadım M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Memur
Kaledir kanun aşılmaz Sendika yasak kurulmaz Maaş az karın doyurmaz Hayat pahalı hak ister memur Zam yağmuru hiç durmaz Otuz gün parası olmaz Derdini kimseler duymaz Sadaka değil hak ister memur Hak edilen kanunlar belli Yavru vatan bile bizden ileri Her şey pahalı gücümüz belli Yaşamak için hak ister memur Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Memur Sitem`i
Memur hep taksit ile yaşadı Figan edince cezalar yağdı Sürgünden sürgüne yollar uzadı Memurun sesini kim duyar beyler Güya hak hukuk adalet vardı Kıyıdan köşeden siyaset karıştı Haklıda olsa sürgün barıştı Barış çubuğunu kim yaktı beyler Hizmet adına hortum atıldı Rüşvet alındı yolsuzluk yapıldı Batan bankalar sırtına kaldı Doları markı kim yedi beyler Verdiler maaşı karnım doymadı Bakkala manava bütçe tutmadı Söyleye söyleye yüzüm kalmadı Memurun halinden kim anlar beyler M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Memur oldum
Boynumu yokluk büktü Omuzlarım çabuk çöktü Gülmeden ömrüm söndü Memur oldum böyle oldu Tayin diye sürgün gördüm Haklı iken ceza gördüm Ömrümü takside böldüm Memur oldum böyle oldu Ev hayal araba rüya Memurdu adım güya Ömür bitdi borç bitmedi Memur oldu böyle oldu Selam size büyüklerim Ninni gelir dediklerim Daha başka ne diyeyim Memur oldum böyle oldu M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Mezarımı Kazarmısın Döşünde
Ak gerdanın görsem kara benini Terlerise dilim silsin terini Öpüversem goynundaki memeni Mezar yeri verirmisin döşünde Mezarımı kazarmısın döşünde Gözlerinden silme gözün izini Yar eylerim kadir kıymet bileni Öpüversem al yanakda gamzeni Mezar yeri verirmisin döşünde Mezarımı kazarmısın döşünde Elin sarsın bedenimle tenimi Yaşadıkça hatırlasın ten beni Mahşar günü uyanınca gör beni Mezar yeri verirmisin döşünde Mezarımı kazarmısın döşünde M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Miras
Bilimin aracılığı ile ifade olsun mantık İdare-i maslahat gözde olmasın artık Şahit mi Anadolumun köyleri sessiz tanık Kimi yıkık kimi harap yolu yok Erkeğin gömleği şalvarı yırtık kadının eteği şalı yamalık Ağlayan gözleri gülmeli artık Kimi hasta kimi bitap derdi çok Yıllarca umudu közlerde yaktık Dertlere yalanla çare aradık Dededen toruna miras bırakdık Ölen öldü kalan kaldı çare yok M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Miras kaldı
Kahpe felek güldürmedi yüzümü Dağlayıp da yara etti özümü Kor eyledi dilde tatlı sözümü Dillerime miras kaldı feryadım Karanlık da seçemedim yönümü Aradım da bulamadım gülümü Yar yolun da ben harcadım ömrümü Yüreğime miras kaldı ataşım Koparırlar salkım salkım üzümü Bağ bozumu sandım yarsiz günümü Yıllar aldı alıp gitti gücümü Gözlerime miras kaldı gözyaşım Esen yelde savurdukça külümü Kör eyledi mercan gibi gözümü Gel de yıka gözyaşınla ölümü Benden sana miras kaldı su tasım Izdırablar yüreğimde var oldu Musallatın ötesinde şer oldu *******de gündüzlere denk oldu Dostlarıma miras kaldı bin ahım Defeyleyip sürülmeyen aşk oldu Katılaşıp bağrımdaki taş oldu Gözlerime görünmeyen göz oldu Yüreğimden taşdı taşdı sel oldu M. Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Miras kaldı
Miras kaldı Kahpe felek güldürmedi yüzümü Dağlayıp da yara etti özümü Kor eyledi dilde tatlı sözümü Dillerime miras kaldı feryadım Karanlık da seçemedim yönümü Aradım da bulamadım gülümü Yar yolun da ben harcadım ömrümü Yüreğime miras kaldı ataşım Koparırlar salkım salkım üzümü Bağ bozumu sandım yarsiz günümü Yıllar aldı alıp gitti gücümü Gözlerime miras kaldı gözyaşım Esen yelde savurdukça külümü Kör eyledi mercan gibi gözümü Gel de yıka gözyaşınla ölümü Benden sana miras kaldı su tasım Izdırablar yüreğimde var oldu Musallatın ötesinde şer oldu *******de gündüzlere denk oldu Dostlarıma miras kaldı bin ahım Defeyleyip sürülmeyen aşk oldu Katılaşıp bağrımdaki taş oldu Gözlerime görünmeyen göz oldu Yüreğimden taşdı taşdı sel oldu M. Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Misafire
Zahmet edip geldiniz Sefalar getirdiniz Yemeğide yediniz Kahveniz nasıl olsun Çayınızı içtiniz Meyvenizi yediniz Bize şeref verdiniz Size uğurlar olsun Güle güle gidiniz Gönlümüzde yeriniz Bize yine geliniz ayda yılda bir olsun M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Muhabbete Sessiz Veda Uymadı
Hoş kafayla endamını süzmedim Güzelilen dertleşipde gülmedim Dünya gözü zevki sefa sürmedim Meşki alem muhabbeti özledim Ak gerdanı gül kokusu saçmadı Son dublemi güzel bana sunmadı Gözlerinde mehtap şavkı görmedim Hoş sedada bir çift kelam etmedim Türküleri meze yapıp içmedim Sarhoş olup kollarına düşmedim Bakır tenli yaz güneşim olmadı Son dublemi narin eller sunmadı Sırra kadem basıp geçdi gençliğim Yaşlanınca sek rakıyı neyleyim Dillerime bal şerbeti süreyim Keyfi alem son deminde güleyim Muhabbete sessiz veda uymadı Son dublemi güzel saki sunmadı M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Muhtacım
Gönlüne sığınan garp aşık Sevgine muhtaç bir dilenci Şefkatini arayan küçük çocuk Ne dersen de sana muhtacım Eline sarılan merhamet diyen Ayağına kapanan gönlünü seren Yerlerde sürünen sevgi dilenen Ne görürsen gör sana muhtacım Gözyaşları akıtan canından bezen Gözlerine bakan acaba diyen Sensiz inim inim inleyen Can canana ben sana muhtacım M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:30 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.