![]() |
Şeytan Dürttü (8) ...
Şeytan dürttü, Teşekkür ettim! .. Görünenin ardında ki Gerçeklere... Geçen zamanın Geçiren haline Küsmek gerekmez! .. Beşeriye tecrübe... Geçmeyen zamana Buyur etmeli, Diyeceklerini Ölçüp biçmeli! .. Göçmeden önce De ki iblisine, Etrafa saçtığım Bunca rezillik niye? ! . Yetinenleri, Kale minesi yerdi! .. Yerinenlerdir gerinenlere Saadet dileyen... Şeytan dürttü, Selamete hak verdim! .. Kanı düvel le bağlayan Siyaset, basiretten... Kin güden dilden Değerli mi altın? ! . İstemem, serden geçerim... Geçemem ilminden hakkın! .. Elveda... Tövbe ettim! .. Seher de bana gel, Yemin verdim! .. Sözde ki özelle... Yüzde ki güzelle... Şeytanı dürttüm de Sana erdim! .. |
Tabakası aynalı
Tabakası aynalı! .. Bu işim önlü arkalı, Sekiz renkli! Yarın veririm, Gerekli doneleri! Bas bitir hallet! Gönder bugün beni! .. Acele etme ödemeyi... Hoşuma giderse, Ecele uzatırsın vadeyi! .. |
Tebeşir...
Kara tahtayı kirletiyorsun Hey tebeşir! .. Ya sistemini, ya rengini Değiştir! .. |
Terbiyen müsaitse...
Terbiyeniz müsait ise bu gece, Sevişmek istiyorum sizinle, Bir maniniz yok ise! .. Yüksek müsadenizle! Asgari müştereklerde, Mümkünse değişik şekillerde! Minimum tedarik ile, Maksimum kapasiteye, İki saniye de yüz kilometreye! .. Açığa çıkacak enerjiyle, Yüzünde ki gülücükle, İnsanlığa aşkla hizmete! .. Ulaşmak niyetiyle, Herkezin desteğiyle, İkimizin isteğiyle! .. İşvesiyle cilvesiyle, Var ise edebinle, Seviş benimle! .. |
Yağmurun Kandırdıkları...
Her yağmur yağışında Susuzluğun nüksediyor! .. Bak, yine İstanbul' da Yağmur yağıyor! .. Kara bulutlarını indirip Ela gözlerime, Ağırlığı çöküyor Sol göğsüme... Ağladığım belli olmasın, Atıyorum kendimi sokaklara... Gözyaşımla yağmur damlası Sanki, otuz yıldır ayrı Kalmış ta kavuşmuşlar Birbirlerine, sevişircesine! .. Beraber düşüverdiler, İstanbul' un caddelerine... Dünden razıymışlar, Yollara düşmeye... Terketmeyen, bir gözyaşım kalmıştı! .. Haziranın onüçünde, Elveda demeye Gerek görmedi bile... Gözlerim mi kudurttu seni? .. Yağmurla duruluyorsun! .. Yeni gözyaşı bulmak için Getirmedim, gözümün üstüne seni... Vazgeçmek kolay olsaydı, Yağmura bırakmaz, Peçeteyle kuruturdum yaşımı! .. Yaşatmazdım sana özgürlüğün, Lacivert dereler de ki tadını... Gökkuşağı çıkınca yazacağım, Piyer Loti' nin gözünden... Kız kulesi ile Galata kulesinin Topkapı sarayını kıskandıran aşkını... |
Yok Kasaptan Farkın
Hatırı sayılır satırlar ile Doğradın beni! .. Çengele astın, Parça parça sattın! .. Neler kaybettin? Neyi kazandın? |
ÇıTıRıM
Bakmaya doyamadığım Sevmeye kıyamadığım Çatır çatır çatladığım Çıtırım selvi fidanım Sende naz niyaz oldukça Allah canımı almasın Yerimde duramıyorum Haydi kalkta oynayalım Müzik bizi çağırıyor Ayı dünya döndürüyor Uydum uydun oldu bu iş Atıver derdi göbeği Korkarım canım korkarım Bize gece yetmeyecek Sende arzu bitmeyecek Oynamaya doymayalım Üst dudağını ısırda Nazara uğramayalım Kazara ayrılmayalım Fidanım selvim çıtırım |
Bahar Tazeliği
Ne sert ne haşin Bodoslama yaklaş Kolay değil Biraz uğraş Aş kendini aş bendimi Aşımı taştan, yaşımı Baştan çıkar bir nefes Soluğu tıkar Boğulalım bir saat kadar Nefesimi tutabilecek misin? Edebi hayatı boşver Fenni sosyal hayal Dişlerim inci inci Dizerim sırası sırada Tek kale mi, tek kalem Tarafsız sayfamda Açık alanda kısa pas ver Kaç tutan mı var Gören mi var? Arayan mı soran mı Aranan mı sorgulayan mı var? Yıpranan mı yırpalayan mı Yalpalayanın mı var? Elim açık, sende ne var? Duşunu al da gel Düşünü gücünü Uğraşını işini bırak Yarına yaparsın Hava açacakmış Yıkarsak kurur Korktuğuna değmez Bahar temizliği İlki sonu aynı Yaşamasını bilene Aklın yolu bir Değilmidir, nedir? Tırnaklarına karşılık Dişlerimi buldum Yirmiye otuz iki Bir sıfır öndeyim Fark bir de netice Uzatmalara gider Alırım bu müsabakayı Penaltılara ümitlenme Bi dahakinde Seyircisiz oynamayalım Alışmışım gösterişe Şaşaalı ödüle Kupa verecekler ki Kazanana Kaldırsın doya doya Müzesinde saklanmaya Bahar tazeliğine Tezini çürüttüm, Devinimlerine İhtilafım, hani ittifakım? ! Piresiz yorganla Devesiz kervanım Olmazsa olmaz ki Saldırmalıyım Gönül rahatlığıyla Müdafaana yabancı Ne ol ne de al Kendin ol kendim olayım |
BuĞDaYLaR TuTuŞuRKeN
Buğdaylar tutuşurken algıladım Tutumundaki kefareti! .. Dumanı ciğerlerimde saklasam İse tutmasını engelleyemem ki! .. Uzatmaları oynuyorum. Fazla mesail kesintisi Korkusu ensemde... At kendini ateşe! Zerre düşünme istersen, Ver beni de ateşe! Aramızda ki en ufak fark Köz olsun ziyafete... Tutuşmuş tutuşan Ah desen ne yazar? Vah desen kim koşar? Coşacak elbet birinden biri... Boşmuş bunlar dedin de, Dolduran oldu mu göster? Suya götürüp te susuz Getirenler kolleksiyonunu... En nadide parçasıydım, Hep nadasa bıraktın! Ayıplanma istersen, Kibriti bile sen çakmadın! Buğdaylar tutuşurken iki damla Yaş bıraktım ateşini buldu! Yakanım zannetme üzülürüm Ayan beyan yananlardandın! .. |
Dere
Dere yatağı sana benziyor! Üzerinden çok sular geçmiş te, Baraj kuramamışlar önüne... Deli deli mahremi şüpheli! .. Kibirle çizmişler sınırlarını. Sinsi sinsi köprüler kurmuşsun! Yolda düzülen kervan, üstüne Bırakırmış küçük abdestini! Dere yatağı sana benziyor! .. Sakızı olmuş elalemlerin, Boşa akıp giden azgın suyun. Kudurmuş köpeklerin eniği! .. Biriciğim kancığın, sevgili Kuyruğuna yüklediği görev, Korumak imiş ar damarını... Hijyeniyse, kalite damgalı! .. Kuyruk sokumunda sevgi varmış! .. Giren dingillerin hatırına Dönermiş, öğüten değirmeni... Mutluluğun uydurmalarını! Öttürür kopya horozlarını, Düttürür dünyanın masalını! .. Gömüpte başını toprağına, Görüyor hesapta hesabını! .. |
DüŞ
Düştüm! .. Düşlerinde ki, Düşlerin düşüydüm! .. Düşlerine, düştüm! .. Düşünce özürlü neslin, Düşüncesiz düşeyi! .. Düş! .. Hiç düşünmemişsin, Düşüncenin dikeyini! .. Düştün! .. Gözlerimden ellerime! .. Nerelerde sürüneceğini, Düşünürmüydün? .. Akıbetine edeceğimi! .. Başına geleceğini... Düşüne bileceğini? ! . |
Fildişi Sahili
Spiritüel fırçalarla Estetize ettim, Ön cepheni! .. Peşmergeler istila etmiş, Yerleşke leşmiş, Arka cepheni... Aktüaliteni kurcalarken, Habisleşmiş iblisinin Keyfi kaçtı. Üçüncü sınıf pavyonları Özümsemiş uvertürüm! .. Yerden bitmem! .. Çingeneler göbek atarken Sevgi buramda, gel de Öbeklen! .. İpimle kuşağımın dengesinde Elimi tut ta, petrol kuyularını Gezdir! .. Hissettirmem! .. Herkez bilir, Bilmezden gelir! .. Geyiğin boynuzuyla, Öküzün boynuzu Bir midir? .. |
KaDeH
Kadehimi... Sana kaldırıyorum! ... Haydi uzat Son kez, tokuşturalım! .. Kızgınlığa... Dargınlığa... Yalnızlığa... Sana, bana... Kafamıza, vuralım! .. Şerefiye! .. |
Saadethane
Bir manin yok ise... Avuç içi kadar mülküne, Ziyaretine geleceğim! .. Bu gece... Benimle oynar mısın? .. Oyalanacağın şeyler Vereceğim eline! .. Hikayeler... Yazarsın çevrene... Elalemin hoşuna gider Çehrenin düşüne... Bu şekilde! .. İhaleye çıkacağım sabahında! .. Vereceğin teklifi iyi düşün ki Elinde kalmasın, saadetinin halesi! .. Uğurlara... Vesile gazan özünde, Titrine patlayabilir! .. Alışmışsındır, kim bilir? .. Dikkat et! .. Gebelik zor zanaattir! .. Tarihine dönüp bakarsan, Bozguncular kimdendir? ! . Sebebli... Ziyaretimin nedeni, Sahibinden ihtiyaçtan... Sattığını duydum, düzelteceğim... Tezkiyeni! .. |
YeDiVeReN
Yangınlara mı geldik? Yeterince yoruldum Sür sür, nereye kadar? Sağda dur, ineceğim Sol tıkanmış akmıyor Dolmuş geçer mi burdan, Liberalle mi döneyim? Hangisine bineyim! .. Uçurdum güvercini Konar mı ki bekleyeyim? Sürmeyide bilmez ki Devrik cümleler çizgim Devrilmiş özgüvenim Götürsen sevabına Halliyim hazırdayım Dene, daha bitmedim Yediverenim, mevcut Beşyüz elli götüren Götürü usulüymüş Az biraz da sahiplen |
Böyle Seviyorum! ..
Dokununca, Canımı... Konuşunca, Ruhumu... Bakışlarında, Geçmişimi... Acıtıyorsun! ... Kanatıyorsun! .. Sana Bakınca, İçimi... Açıyorsun, Ferahlıyorum! .. Elimin üstünde... Gözümün önünde... Daima yanımda kal! .. Ben seni böyle, Seviyorum... |
Gül Balyaları..
Gecenin mahremine, Edebimle girdim! Siyah beyaz senteziyle, Tırmalarken caddeleri! Yüzümü, sabaha karşı aydınlattım. Günü örtsün diye! Şavkı vurunca buzulun. Tenimden kopardığın da, Gülün yaprağını! Batırmadım dikenimi. Acıtıyor du ruhumu, Ellerin! Uzun yalanlar verdim yerine! Saklaman için hazinende. Aklına bir şey gelirse suçlarsın! İkame edecek biri bulabilirsen, Tutabilen! İzin ver ki yolsun, Seyrettiğin çimenleri! Dalından koparılınca, Kötü yola düşmüşsün. Kamyon şoförü ile çıkarmışlar, Ambar da ki nezaketini! Acıyla tatlıyı, tuzla karıştırıp, Kurmuşlar masanı! Kediler sevişirken altında, Musıkisi bozulmuş ahenginin! Dünyanın kazığısın! Parçalanan porselen tabağımla, Roman oynarken külliyatım da! Tecavüze dublör olmuş, Dudağın da ki ruj! Sim dökülür baharım da. Otuzbir şubattır gün dönümüm! ... |
Önemli! ! !
Uzun yolda, kısa düşüncelerle dolaşır iken... Arabamın ön lastiği beni, bir çiviye tercih etti! .. Senin tercihin önemli mi? Üst üste üç defa,kırmızı ışıkta geçtim... Kuralları ihlal,trafiği ihfal ettim.Polis amca farketmedi! .. Senin farketmemen önemli mi? Arabam taklalar attı, şarampole yuvarlandım.Arabam hurdaya, Ben dünya ya döndüm! Rabbim bile yanına almadı. Senin almaman önemli mi? Otoban da aklımı yitirdim,öksüz kaldım.Saatler günler, Gibi geldi! Yardım eden umursayan duran olmadı! .. Senin umursamaman önemli mi? Evime kadar yürüdüm.Ayaklarım şişti,su topladı, İltihaplandı! Eve dönmek hoşlarına gitmedi ayaklarımın! .. Senin dönmemen önemli mi? Banyo da duşumu abdestimi alırken,Köpükler içinde... Sular kesildi, gelmedi gelmedi gelmedi! .. Senin bütün bağları kesmen önemli mi? Rüyalarım uykularım kabuslarım kaçtı! .. Senin kaçman önemli mi? Kendimi şanımı şöhretimi, Onurumu umudumu gururumu bıraktım! .. Sen, beni bırakmışsın önemli mi? ... |
İsrail'e,,,,
Gösterilenlerle gösterilmeyenler! .. Ateşkes hikayesi dinletisi, Altında yatan gerçeklerse çok farklı Aslında, uyan ki dünya ver hakkını İsrail'in, Aslı şeytandır, hakkı yanmaktır! Aslı yalandır, hakkı masaldır! Aslı hatadır, hakkı cezadır! Aslı sinsidir, hakkı şerridir! Aslı oyundur, hakkı bozandır! Aslı düzenbazdır, hakkı aşikardır! Aslı hokkabazdır, hakkı panayırdır! Aslı şarlatandır, hakkı Hak'tır! Aslı işvebazdır, hakkı cüretkardır! Aslı politika, hakkı şeriattır! İsrail'in... Aslının farkına varıp tövbe eden, Hakkın rahmetine kavuşur elbet! .. Ne sabır, ne de tehammül kalmadı ki Rabbim! .. Hak edene, hak ettiğini göstert... |
20 Mayıs a...
Mevsimlerden en çok, İlkbaharı seviyorum. İlkbaharın mayıs ayını! .. Mayısınsa yirminci gününden, Hoşlanıyorum! .. Ama en çok! .. Sözün bittiği yerde, Elden ne gelir? Seni seviyorum... |
...3 Gram...
Sende üç gram akıl olsa... Üç gram aklımla bir olup... Altı gramlar yapardın! .. Bol bol... Bahar niyetine! .. |
Altı Üstü...
Alttan almadık, üstte kalmadık... Çeyizi de boşuna düzmüşüz! .. İlk te durmadık, son da bakmadık... Eşi dostu sebebsiz üzmüşüz! .. Başta kazandık, aşkta yıkandık... Anladık ne ateş ne közmüşüz! .. |
Bahara...
O benim erkek, Ben onun kız arkadaşıyım! .. Canım baharım! .. Kızlar mı kancık? Erkekler mi yavşak? Güzel hayatım! .. |
Belgisiz Zamir...
Uzattıkça uzatma, Sabrım kalmadı... Uykusuz yaşıyorum! .. Cevabını bekletme, Bayram geliyor! .. Özneyi başa al, ve... Seni seviyorum... Seni istiyorum... Sana geliyorum... Diye diye ansızın, Başla cümlene... Kendin kendime kelimelerle! .. |
Bir Koca Bulamadım...
Çarkıma dişli bakamadım ki, Çomağını bulayım! .. Ayol, bir koca bulamadım ki, Rahatıma varayım! .. |
Cana var...
Cana var borcum daha, kararlıyım ödeyeceğim! .. Canavar imişim gözünde, nerden bilirdim? .. Cana, varmış böyle dertleri de çektireceğim... Cana, var ya da yok! üzülme diyeceğim... |
Çadır Tiyatrosu...
Hayatın çemberinden geçmiş, Feleğin adresine kestirmeydin! .. Yaşamımın tadına varıyorum diye diye, Göstermemeliydin her önüne gelene! .. Farkedilmemiş gösteriler merkezinde, İki perdelik çadır tiyatrosunun, suaresinde! .. |
Dudaklarına...
Hasretin acısı düşmüş Dudaklarıma... Sussam bir türlü, susmasam bir türlü... Susasam bir türlü, susamasam bir türlü... Kurusa bir türlü, çatlasa bir türlü... Derdim devası, fermanın akıbetim! Besbelli hasret kalmış Dudaklarına... |
Hilton'da...
Gül tenimde filizlenirken, Nalanında böcekleniyordum... Kız, verilmiş sadakam varmış Ucuz kurtuldum, sorma! .. Bu pazar gel, öğleden sonra Hilton' da, mevlüt okutuyorum! .. |
İçinden çıkamayacağım...
İçinden çıkmayacağım, Girdiğim deri kuyunun! .. Kuytusunda yıkanacağım... Serbestçe dolaşacağım! .. Bastığım yer de, Güllerin açacak! Açtım mı solmayacağım! .. Dikenim batsa da, Canın acımayacak! Yangınım, sönmeyeceğim! .. Alışacaksın, Tansiyonum düşmeyecek! .. Kalbini dinleyeceğim! .. Her vuruşun da, Hoşuma gidecek... Arsızım! Gitmeyeceğim... Bacadan, kapıdan Yoluna gireceğim. İlelebet kalacağım! .. Girdim nasılsa, İçinden çıkmayacağım! .. |
İnsanlık Dersi...
Otoban da travesti pazarlarım! .. Sümüklülerle uğraşacağıma, Sürttüğümüz yollarda... İnsanlık dersi veriyorlar Her akşam, Hiç olmazsa... |
İşgal Kuvvetleri...
Bakışlarında ki talep Gibisi var mı? Nice denemede aradım, Bulamadım o tadı... Şehvetin zirvesinde, Eksi oniki derece de... Derin dondurucu Muhafazalı lezzetiyle! .. Mesai saatlerinde Yaşamak, bakışlarda! Ortak payda da Buluşmak, bence Bir elli yıl daha Bu şekilde, bu ülke Kalkınır mı? Arzular kabarınca, ülke aksar... Vatana çalışırsak, arzu sarkar... Topumuzu birden, Teneşir paklar! .. Boşversene... Biz mi kurtaracağız? Nerede kalmıştık? Bakışlarda ki, tecavüz de! Saldırıyorsun sanki, hissettiğim Üçüncü dünya harbi! Ne duruyorsun? Saat onyedi Gel, işgal et beni! .. |
İşin Aslı...
Sabah on, onbir arası... Alnımın akı, Elimin karası! .. İçimin yarası! .. Başımın sancısı! .. İşin aslı... Yedi yirmidört yaşayalım Gel bu aşkı... |
Kaymakam a Brifing..
İlçemize yeni atanan Kaymakam a, Bölgesel sorunları anlattım makamın da. İşlevsel bozukluklarını düzenin! Uzun uzun, derin mevzulara girdim. İkimizinde arzuladığı, Gençlerimizin sorunlarını çözebilmek! Ele alınca bu konuyu! İnce ince sorguladık! Çepeçevre inceledik! Hangi yolun? Tercih edilmesi gerektini... Tek tek yokladık, Problemli noktaları! Yeniden başa döndük, Gerektikçe! Havuz problemini çözünce! Farkettim ki Kaymakam, Gerekli tatmine ulaşmış! Yüzü gülüyor... Anladım ki! Kaymakam olunmaz, Doğulur... Uzun bir öngörüşme olmuştu. Ayılırken huzurundan! Konuşmama izin vermedi. Anladı derdimi, sundu reçeteyi! Haftanın beş gününü, bana ayırdı! Sayın Kaymakam, makamında! .. |
Kelepir...
Sevişerek evlendik! .. Düzüşerek ayrıldık! .. Kıskananlar çatlasın, Tamam mı? ! . |
Ne Çabuk Geçti...
Onlar da... Yer gösterip buyur ederdik Birbirimizi, evcilik oynardık! Sen bana, ben sana gelirdim Sırayla, oturmaya... Yirmiler de... Şişe çevirmece oynardık! Ay ile dünyanın çekimini Test ederdik hesapta! .. Bakiye, kalan verirdi... Otuzlar da... Ağırdan satardık birbirimizi! Armudun sapıyla üzümün çöpüne Şiirler yazar, Antoloji'de yayınlardık! .. Okuyan olurdu da, anlayan varmıydı? .. Kırklar da... Kırk yıl da bir bulduğumuz Köşemize, çekilmeden önce... O köşe senin, bu köşe benim! .. O köşe yaz için, bu köşe güz için! .. Elliler de... Elim sende, elin bende... Köşemiz de oturduğumuz yer de, Arada sırada da olsa Hatırlamak niyetine! .. Altmışlar da... Çok şükür bugünleri de gördük! Yatıp kalkıp şükretmek gerek Bugünlere, kolay gelmedik te Ne çabuk geçti güzelim seneler! .. Yetmişler de... Seneler bizle mi geçti farketmedik? ! . Geçip gitti de biz mi hissetmedik? ! . Ne yaşardık öyle, harala gürele! .. Balık istifi gibi, alt alta üst üste! .. İşte son... Oyun oynar iken kaybolmuşuz da, Hangi müsabakanın mağlubuyuz? .. Taraftarlar sahaya indi, Maçı bitirmeyi unutmuşuz! .. |
Obeziteye de Varlık Vergisi...
Fazla kilolarım var, Vermek istediğim. Yeter ki değerde anlaşalım. Elden teslim ederim, Gerek yok muamelelere... Vergiden de düşersin. Hem mali sistem de, Yeterince isteriksin. Öyle dedi, Malı götüren, Mali müşavirim. Yemeseydin her önüne konulanı, Almasaydın dedi, fazlalıkları... Kanser olmak için, Para ödediğim ön muhasebecim! Tek şartıdır düzenin. Yakalarsam! Şaşırırım nereni öpeyim? ! Değişmez bu düzen, Varsa, Altı artı yedi sıfırlı düzülenin. Sarı lira vereceğim, Gelişerek değişemedim. Alırım yine simitleri, Asgari potansiyelim. Zaten bir kilom kalmıştı, Vermek istediğim. Zımba gibi delikanlıyım, En ahlaklısıdır ticaretim... |
Onyedide kaldık...
Onsekiz katlı apartmanın, Çatısında, kiremitlerin üstünde, Seviştik bu gece ölümüne! Havalandırma bacalarının, Dibinde çıldırmak istiyordum, Sabaha kadar, geleceği unutmak! Sırf bu yüzden eczaneye Uğrayıp, doping etkili İlaçlar ile gelmiştim. Onsekizi ve üstünü görüp, Martıların fikrini soracağım! Nerede hata yaptığımızı? ! Her tur sonunda atmak için, Simit aldım onlara kaşarlı! Rüşvet olur performansımıza. Ayaz vururken titremek, Heyecanlandırıyor, kamçılıyor Martıların ve kimselerin ilgilenmemesi! Antoloji yazıyor deneyimlerimizi! Kimbilir kaç kişi kutlayacak? Yirmiyedi ekimi, gece bitimlerini! Sis bulutları altımızda, üzerimizde çiğ! Hatırlamıyorsan, martılara sor, Onyediyi! .. |
Orman Bekçisi...
Şehir de kaybolan aşık, Ağacın tadına varamaz! .. Uzaklarımda arama, Kuytularım sensiz olamaz! .. Üzerinde ki yabancıyı, Çıkarmanı emrediyor bak! .. Orman bekçisi hazır bekliyor! Yangın söndürme tatbikatında... Varabilmeyi deneyecek! .. Zirve de yeni bir rekoru Egale edip, devamında Sığınıp yaz yağmurlarına... Yaşamı, orman bekçisiyle Sürdürmeyi, istemelisin! Hayatının ilk baharında Kalırsın, ömrün boyunca... |
Önden Buyurun! ..
Yolun sonuna, Belanın dibine, Ölümün ötesine, Varıncaya kadar... Beni sinir edinceye, Seni mutlu görünceye, Vücut iflasın eşiğine Gelinceye kadar... Şimdi ki zaman ile, miş-li geçmiş zaman, Aşkımıza şahit Oluncaya kadar... Fermantasyona Uğrayıpta, yenidoğan da, Ürünümüze Kavuşuncaya kadar... Nesilden nesile Dillenecek Destanı Yazıncaya kadar... Gök te ki yıldızı, Kar da ki yangını, Hatta ve hatta güneşi, Tutuncaya kadar... Bacadan ateşi, Terden şekeri, Sondan başlangıcı Çıkarıncaya kadar... Geceyi sabaha, Sabahı akşama, Seni bahara, beni yaza Katıncaya kadar... Götür! .. Götür, götüre bildiğin yere kadar... Şüphen olmasın! .. Yoldan gönüllü çıktım.Lütfen, Önden buyrun! .. Arkanızdan geliyor, Hiç ummadığınız kadar, İstiyorum! .. |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:47 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.