![]() |
Sen Yine de Kalbine Sor-2
(Gel Birde Kalbime Sor) Öyle bir şiir yazdım ki sana, Anlaman belki kolay belki zor. Gözlerim yardımcıdır anlamana, Gel birde kalbime sor. Sen yinede kalbine sor diyerek, Şerre düşürdüm hiç istemeyerek, Belkide kırdım kalbini bilmeyerek, Gel birde kalbime sor. Yazdığıma pişmanım şimdi bu şiimi, Tutsaydım olmazmıydı dilimi, Nasıl anlatsam sana kalbimi, Gel birde kalbime sor. Coşuyor kalbim durması imkansız, Yanıyor kalbim kokusuz dumansız, Aşkımın tarifini belirtmem anlamsız, Gel birde kalbime sor. Saçlarını istermiydim hiç senden, Seni koklamaya kıyamam bu haldeyken, Bülbül uzak kalırmı hiç gülden, Gel birde kalbime sor. Bülbül feryat ediyor güle hasret, Hiç olurmu sevenlerde nefret, HATİCE'm seni seviyor RAFET, Artık sözlerimi hayra yor, Gel birde kalbime sor. |
Seni Anlattım
******* sabaha hasret yaşarken, Aradığım her satıra seni anlattım. Şiirler yazdım sana ağlarken, Feleğe gözyaşımla seni anlattım. Dağlara çıktım mecnunlar gibi, Mezarlıkta yattım ölüler gibi, İnledim hergün nağmeler gibi, Kırık sazlara seni anlattım. Bağrıma taş bastım kırıldı, Bedenim uykusuzluktan yoruldu, Kullar isyan etti, bana darıldı, Usanmadan yine seni anlattım. Titredi güneş benim derdimden, Karlar yağdı odama sensizken, Bu can tenden isyan ederken, Gelmeyen ecele seni anlattım. Kullar acıdı mezarıma geldikçe, Duaya geldiler sevenler evlendikçe, Utandılar halimi gördükçe, Çilekeşlere seni anlattım. Gelenler pişman şimdi yanıma, Ölüler de ağlıyor yaşadıklarıma, Kırılan şu mezartaşıma, Sebep benim, seni anlattım. RAFET'in aşkı cehennem'de de, Bitmedi bitemez de, Alevler isyan etti bedenimde, Yakan alevlere seni anlattım. |
Seni Bekliyor
Geçmişe hasret duyan birisiyim, Gönlümde bir sarhoş var dur diyor. Anılar canlandı şimdi sevgilim, İçimde bir his seni bekliyor. Kapılar her an açılacakmış gibi, Kulaklarım sesini duyacakmış gibi, Kalbim yerinden fırlayacakmış gibi, Aklımda bir soru seni bekliyor. Kimseye derdimi açamaz oldum, Mutluluk yolunu seçemez oldum, Ayaklarım prangalı kaçamaz oldum, Yollarda bedenim seni bekliyor. |
Seni Bekliyorum
Ne zaman hasretin çökse üzerime, Tanrıma el açıp seni istiyorum. Resmini saklıyorum cebimde, Gittiğin yollardan seni bekliyorum. İmreniyorum uçan kuşlara, Gelmek istiyorum senin yanına, Kanadı kırık bir kuşum burada, İlacım sensin seni bekliyorum. Biliyorum birgün bitecek dertlerimiz, Hiç ayrılmayacak bu ellerimiz, Bizim herşeyimiz yüce sevgimiz, O günlere doğru seni bekliyorum. |
Seni Düşünüyorum Bu Akşam
Seni düşünüyorum bu akşam, Masamda karalanmış birkaç satır, Karşımda bana bakan resmin var, Diğer yarısında rüyamda yerin var. Seni düşünüyorum bu akşam, Senden bir haber gelecekmiş gibi. Kulağımda o tatlı sesin var, Gözlerin süzüyor sanki beni, Bana bakan o gözlere ihtiyacım var. Seni düşünüyorum bu akşam, Aklımda o silinmeyecek mazi, Gözümde ise yılların uykusu var. Birazdan aydınlanacak dışarısı, Ama bende yine karanlık var. Seni düşünüyorum bu akşam, Şiirlerimde yine ismin var. Gözüme kan çökmüş durumda, Elveda derken akşamlara, Şiirimde yine eksiklik var. |
Seninle Olamamak
Kolay değil hasreti yaşamak, Yarına nice umutları taşımak, Tut ellerimden koşalım yarına, Benim tek derdim seninle olamamak. Uykularım kaçıp, sana gelmek isterken, Senin bu halini düşünüp vazgeçerken, O anda delice sana hasret çekerken, Beni kahrediyor seninle olamamak. Bu dünyadaki tek varlığımsın, Herşeyden önce, sen sevdalımsın, Beni üzerek ne kazanırsın? Zaten kahrediyor seninle olamamak. |
Sensiz Kaldığım Gecede
Sığındım yüce Mevlaya, Sensiz kaldığım gecede, Umut bağladım her duaya, Sensiz kaldığım gecede, Tanrımdan seni dilendim, "Şu garip kuluna merhamet" dedim, Artık onu bana dost bildim, Sensiz kaldığım gecede, Boş çıkmaz diyerek her duaya, Seni istedim el açıp Mevlaya, Uzandım gurbetten sılaya, Sensiz kaldığım gecede. Rahman ve Rahi olan Allah'ın adıyla, Zevk veren ibadetin tadıyla, Ecelle pençeleştim binbir acıyla, Sensiz kaldığım gecede, Hâlime şükretmek mahşere kalsın, Sen yoksan RAFET ne yapsın? Kalbim sana çektiğimi anlatsın, Sensiz kaldığım gecede, |
Sevdalımsın
Cennetin güzelliğini üstünde toplamış, Cehennem sıcaklığını kalbime saplamış, Bu aşk yolunda çilelerime katlanmış, Sevda yüklü meleğimsin,sevdalımsın. Bazen Azrail olur canımı alırsın, Bazen İsrafil olur kıyamet koparırsın, Ama sen varya sen, Sonuçta melek kalpli sevdalımsın. |
Sevilmek Kolay
Huzuru bilmeyen kara bahtım, Mutluluğu tanıdı seni görünce. Bir anda değişti yaşantım, Sende beni sevdiğini söyleyince. Sevilmek kolay sevmek çok zor, Hasret ateşin yanan bir kor, Mutluluk için akan gözyaşı, Kalpten kalbe giden en güzel yol. Bırak bu anı mutlulukla yaşayalım, Gözgöze gelip hasretle yaşayalım, Kim kızarki böyle olmamıza, Sevmeyen kalbe biz kızalım. Sevilmek kolay ayrılık çok zor, Ümit yalnızlık içinde bir yol, Beraber çıkalım ümit yoluna, Kavuşmak değil,beklemek çok zor. |
Şiirler Ölmez
Neleri anlattım şu satırlarda, Biliyorum asla şiirler ölmez. Hepsinin mâzisi var anılarda, İnsanlık ölse de şiirler ölmez. Sarın benim tabutuma bu şiirimi, Şairlerle ziyaret edin kabrimi, Mezartaşıma yazın bu sözlerimi, Şairler ölse de şiirler ölmez. RAFET'in son sözlerine kulak verin, Ben ölüyorum dizelerime devam edin, artık son nefesim şunu iyi bilin, Ummanlar ölse de şiirler ölmez. |
Şiirlerimle
Sayısız dertlerim üst üste binmiş, Kördüğümleri çözüyorum şiirlerimle. Şairler hep menfaate yenilmiş, Nefsimi bağlıyorum şiirlerimle. Nefsimi bağlıyorum çünkü kudurmuş, Bir toz misali her yöne savrulmuş, Mevleviler gibi dönmüş durmuş, Dergahımı arıyorum şiirlerimle. Arıyorum çünkü bedenim yanıyor, Ben susuyorum şiirlerim coşuyor, Bektaşiyle Mevlana'yla yaşıyor, Onların kapısındayım şiirlerimle. Ne erenleri geçmek nede yarışmak, Benim derdim kendimle barışmak, YUNUS EMRE gibi MUHAMMED'e kavuşmak, Bu yolda ibadetim şiirlerimle. O çöllerde ben Bir Berrak Ummandayım, Yaradana bel bağladım yolundayım, Ona giden yolun başındayım, El pençe divan durdum şiirlerimle. |
Simav Akşamında
Bak bu akşam bir başka Simav'ın havası, Sanki seni bana getirecekmişcesine. Ilgıt ılgıt kokuyor KARŞIYAKA'sı, Sanki seni anlatıyor her esişinde. Biliyorum sen yoksun yanımda, Biliyorum hiçbir zaman gelmeyeceksin. Ama inanki kokun yanımda. Elimi uzatsam tutacakmış gibisin, İşte ben böyleyim bu akşamda. Ne yapıyorsun diye sorasım geliyor, Uykularım kabus oldu gecemi bölüyor, Bedenim seni ararken yorgun düşüyor, Herşeyinle yaşıyorum bu akşamda. Sensizken böyleyim Simav akşamında. Ahh sevdiğim,içimde ateşin kaldıkça, Bu bekleyiş beni ızdıraba saldıkça, Gözlerimde bir damla yaş oldukça Seni arayacağım bu akşamda. Seni arayacağım Simav akşamında. |
Size Geliyorum
Kaç gün geçti bilmiyorum aradan, Yeni bir RAFET'le size geliyorum. Tek umudum beni yaradan, Yeni bir RAFET'le size geliyorum. Mertçe,yiğitçe yaşamak benim de hakkım, Karamsarlığı artık geride bıraktım, Gecemi gündüzüme kattım, Yeni bir RAFET'le size geliyorum. İdallerim umutlarım var yarınlardan, Bıktım beni korkutan karanlıklardan, Bir buket yaptım yüreğimdeki umutlardan, Yeni bir RAFET'le size geliyorum. Söyleyecek sözüm çok ancak, Değişikliğime zaman şahit olacak, Bu gençliğim şimdi şahlanacak, Yeni bir RAFET'le size geliyorum. |
Son Eserim
Hasret anlatılması zor bir isim, İnsanlık karanlıkta kalan tek resim, Beni düşünüp aynaya bak,eğer gülümsüyorsan İşte bu dünyadaki benim son eserim. |
Son Kez
Yol verdim aklımdaki karamsarlıklara, Yol verdim ölene dek. Şimdi mutluluk şarkıları söylüyorum, Hiç susmadan delice. Kimse bozamayacak kalbimi, Göremeyeceksiniz aklımı çeleni, Ben kendimin adamıyım. Ben karanlıklar düşmanıyım. Semalar rüzgarlı birgün geçirse, Ancak bana yetişir, Çünkü Ben mutluluk saçıyorum etrafa. Bundan sonra, Yolverdim artık karamsarlıklara, Yolverdim artık umutsuzluklara, Geleceğe nice umutlarım var. Birgün unutursam bu umutları Bir silah dayarım alnıma. Çünkü Oynayacağım son bir kozum var Şu kahrolası hayata. |
Söz Verir Misin
Yanıyorum her gün senin uğruna, Islak dudağından su verir misin? Bitiyorken o bakışlarında, Beni coşturmaya söz verir misin? Söylediğim her sözün kurbanıyken, Benim tesellim senin elindeyken, Heran herşeye seninle hazırken, Sende benimle olmaya söz verir misin? Suskunum söyleyecek söz bulamıyorum, Kalbim çarpıyor, seni seviyorum, Senin de beni sevdiğini biliyorum, Benim için gülmeye söz verir misin? Olur ya herşeyimiz tersine akıp, Dünyalarımızın ayrılmasına az zaman kalıp, Olur ya dağlar bizi birgün ayırıp, Yol keserse delmeye söz verir misin? Bir kurşun gibi gelirse hasret rüzgarı, Ayrılık getirirse soğuk fırtınaları, Yollar dikleşirse yolları Beraber aşmaya söz verir misin? RAFET diye seslendiğinde yanındayken, Olur ya bahtımız yazılırsa çok erken, Senin gözlerin bana ecelken, Azrail canımı alsa ölmeye söz verir misin? Benimle olmaya, benimle ölmeye söz verir misin? |
Su ve Sevgim
Sular akar azar azar, Mevlam bilmem neler yazar. Ben sana koşmak isterken, Kahpe felek kuyumu kazar. Suların akan yerinden, Yaralıyım ta derinden. Bir tatlı söz söyle, Bal aksın o dilinden. Suların durgun yanı, Gördün mü gülerken ağlayanı? Yüzüme bakma güleçtir, İçim yine savaş alanı. Sular akmasa da olur, Sen bir şeyler söyle ne olur, Konuştukça sen benimle, Dünya sanki cennet olur. Suyun üstüne seni yazdım, Adını kalbime kazdım, Bu şiiri yazmadan, Rahat uyuyamazdım. Sular akar inceden, Şunu söyliyeyim şiir bitmeden, Seni seviyor güzelim, Şu garip RAFET MADEN. |
Şüpheci Olma
Varlığının kıymetini biliyorum, Ne olur bir tanem şüpheci olma. Yuvamız için hergün çalışıyorum, Ne olursun sevgilim şüpheci olma. Hiçbirşey düşünmem inan, Hep o gözlerin hayalimde kalan, Hiçbir sözümde arama yalan, Ne olursun artık şüpheci olma. Hayalin hiç aklımdan çıkmaz, Seni sevmekten kalbim bıkmaz, Senden başkasına asla bakmaz, Ne olursun güzelim şüpheci olma. |
Şüpheci Olma
Varlığının kıymetini biliyorum, Ne olur bir tanem şüpheci olma. Yuvamız için hergün çalışıyorum, Ne olursun sevgilim şüpheci olma. Hiçbirşey düşünmem inan, Hep o gözlerin hayalimde kalan, Hiçbir sözümde arama yalan, Ne olursun artık şüpheci olma. Hayalin hiç aklımdan çıkmaz, Seni sevmekten kalbim bıkmaz, Senden başkasına asla bakmaz, Ne olursun güzelim şüpheci olma. |
Tokatlı Kürt İsmail
Dünyamı başıma yıkan o kara gün, Dostlarımın matemi var, düşmanlarımınsa düğün, Nasılda umutlarım yıkıldı bir anda, Nasılda vedasız gittin sen Tokat'a. O öldü dediler inanmak istemedim, Beynimden vuruldum avare gibi gezdim, Nâmı büyük TOKATLI KÜRT İSMAİL, Vedalaşabilseydik bu kadar üzülmezdim. Yıktın RAFET'i inanmadım inanamam, Hayalin gözümde silip atamam, Kim ne derse desin unutamam, Senin şarkıların şimdi ilaçtır bana, Nasılda gittin sen vedasız Tokat'a. |
Tüm Dostlara
Anlatamam derdimi senin gibi anlayanım olmasa, Gösteremem hislerimi gözüme yaşlar dolmasa, Bir avuç sevgim var açılan yaradan tutabildiğim, O da senin gibi tüm dostlara,bir satır şiirim. |
Türkü'm
Kaybettik neleri şu dünyanın zevkinde, Sen yetim kaldın yine TÜRKÜ'M. Sazlar pop'a girmiş, arabesk dilinde, Kaybolmuşsun yine sen TÜRKÜ'M. İsyan ettirmişiz kendimize hayatı, Eşimiz etmişiz sinemize menfaati, Uyandırırken çalan her aşk saati, Sen yine hatırlanmıyorsun TÜRKÜ'M. TÜRK'ün adından alan bizim özümüzü, Nelerle bozmuşuz ağız tadımızı, Arabesk'te aramışız umutsuz aşkımızı, Umudun eşiğindeyken seninle TÜRKÜ'M. |
Ya Ranzamda Ya da Nöbette
Bir garip burukluk yüreğimde, Gözümde yaşlar resmin elimde, Teselli ararım ıssız *******de, Ya ranzamda yada nöbette. Orhan'dan bir şarkı geçer dilimden, Kimse anlamaz dertli halimden, Şiirler yazarım sana hasretimden, Ya ranzamda yada nöbette. Kim derdi birgün asker olacağımı, Kim derdi sararıp solacağımı, Her gece içli içli ağlayacağımı, Ya ranzamda yada nöbette. Sırrımı açıklar herkese gözyaşlarım, Tek dostum şu anda sinir ilaçlarım, deli diyorlar çünkü hep ağlarım, Ya ranzamda yada nöbette. |
Yalan
Yalan. Aklımdan çıkmayan o gözlerin, Bana söylediğin bütün sözlerin, Yarım kalan yeminlerin, Hepsi yalan. Ağlamıştın ayrılmam diye, Bıraktığın ayrılıktan bir hediye, İnanmıyorum artık aşka sevgiye, Ne söylersen söyle, Yalan. Sana yazdığım bütün şiirler, Bana bakan o siyah gözler, Şimdi titreyen bu eller, Senden bana kalan, Koskoca bir yalan. |
Yarım Kalan Türkü'm
Kanla yazıldı her bir satırı, Şerefiyle süründü yarım kalan türkü'm. Tanımadı asla affı, tanımadı berâtı, Prangayla yaşadı yarım kalan türkü'm. Sensiz sokaklarda koştu durmadan, Bitecek dertlere ilaç olmadan, Adaletsiz dünyaya hesap sormadan, Yıkıldı yarım kalan türkü'm. El uzattıkça kelepçeler vuruldu, Kara zindana dört duvara konuldu, İnsanlık aradıkça hesap soruldu, Kâtillerin elinde yarım kalan türkü'm. Ardından ağıt yaktı ona vuranlar, Neydi inançları neden yaktılar? Şimdi yok artık onu arayanlar, Son nakarattaydı yarım kalan türkü'm. Ağlardı bir CAMİ EŞİĞİ'nde, Dolaşırdı bir mezarlık önünde, Çilekeş yaşadı serseri ömründe, Mayınla son buldu yarım kalan türkü'm. |
Yaşarken
Ne umutlarla yaşadım günümü, Bir güldüm bin ağladım yaşarken. Çok düştüm göremedim önümü, Mezarlıkta kaldım yaşarken. Kimse anlamadı beni bu alemde, Sevmedi kimse,isyan dilimde, Görmedi derdimi çevremde, Feryat ettim yaşarken. Tanımadım aşkı ne yapayım, Allahmı ki bir kıza tapayım, Elimde değil bir insan yaratayım, Allahım bile düşman oldu yaşarken. Güneşe isyan ettim geceye küfür, Bilmemki ne kadar sürecek bu ömür, Başka kul olsa çoktan ölür, Doğarken ölmüşüm,ölüyüm yaşarken. Artık tükendim ben ne diyeyim? İmkanı yok!Birini seveyim. Ağlarken söyleyin nasıl güleyim? Ölü gibiyim yaşarken. Gidin artık başımdan,anlayın beni, Unutun artık bu çilekeşRAFET'i, Geriye döndüremezsiniz öleni, Ölüyorum inanki hergün yaşarken. |
Yemin Ederim
Ne kadar uzakta olsan da bana, Ben seni yinede severim. Bir gün veda etsem de sana, Unutmayacağım yemin ederim. Biri vardı derim adını saklarım, Hiç açılmaz bu dudaklarım, Yakama yapışsa da günahlarım, Seni seveceğim yemin ederim. |
Yeşil Simav'ım
Binlerce kilometre uzaktan, Geldim sana yeşil Simav'ım. Özleyerek düşdüm Safranbolu'dan, Geldim sana yeşil Simav'ım. Ağladım, güldüm senin yanında, Hasta oldum kurtardın kaplıcanda, Burnumda tüttü Hisar'ın, Karşıyaka'nda, Geldim sana yeşil Simav'ım. Aşık oldum dermanım teselliydi, Teselli veren hep SBS FM'di,(Simav'ın en güzel radyosu) Senden ayrılmak bana gurbetti, Geldim sana yeşil Simav'ım. RAFET'in Leyla'sı herzaman sen oldun, Tutuştum hasretinle hep sana kaldım, Uzaklarda iken resmine baktım, Geldim sana yeşil Simav'ım. |
Yolculuktayım
Toplanmış bugün başıma dostlarım, Anladımki o meçhul yolculuktayım, Feryad ediyor arkadaşlarım, Anladımki o meçhul yolculuktayım. Annem başımda ağlıyor,haykırıyor, Benim günahımı sanki o çekiyor, Babam kendini kaybetmiş bayılıyor, Anladımki o meçhul yolculuktayım. Kurtuldum derken azabı gördüm, Evet dostlarım.İşte bende öldüm, Eller üstünde yuvama döndüm, Anladımki o meçhul yolculuktayım. Artık gidiyorum işte toprak altına, Dualar okunacak benim adıma, Ne garip Allahım ak düşmeden saçlarıma, İşte artık senin yanındayım, Anladımki o meçhul yolculuktayım. |
Yolların İzindeyim
Kaldığım kaldırımlar anlatır beni, Her gece bu yolların izindeyim. Oturda anlatsınlar çektiklerimi, Her gece bu yolların izindeyim. Bir gece değil yılların izi, Ne bir kışı eksik nede yazı, Anlatır hâlimi,sönmüş umutlarımızı, Her gece bu yolların izindeyim. Sabahları görürüm her gece, Dilimden düşmeyen tek hece, Yollar aptallaşır ben gülünce, Her gece bu yolların izindeyim. Gündüzü bilmem karanlığı tanırım, Benim eğlencem budur sanırım, Göremezsem işkencelerde kalırım, Her gece bu yolların izindeyim. RAFET seni kimse anlamasada, Anlayan biri var konuşmasada, Eller beni serseri sansada, Her gece bu yolların izindeyim. |
Yuvama Doğru
Ne kadar vefasızmış zaman, Bırakmadı bende derman, Çıksa şimdi bir ferman, Koşardım yuvama doğru. Güzel günler tekrar gelse, Talih bana yine gülse, Şu askerlik bir bitse, Koşardım yuvama doğru. İçim kıpır kıpır coşardı, Kızım hasretle bana koşardı, Herkes hâlime şaşardı, Koşardım yuvama doğru. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:36 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.