![]() |
Eskimez Beyitler 22
Ümid güldürür. Yeis öldürür. ****** Eksi-arti arasinda hayat. Gözümde sanki ilânihayat. ****** Mahkûm olsa bütün zerrelerim okumaya, Bir tanesini dahi degismem pirlantaya. ****** Hersey, birsey der: Bismillah! Bismillah! 'Her hayrin basi'dir bu Kelâmullah. ****** Fikir arti zikir arti sükür, esittir: Bismillah. Bismillah derken hersey, bismillahsiz, olur mu iflâh? ****** Arzularimiz Cennet kadar, kusurlarimiz cehennem Ahmed'in icin affet Rahman'im, cünkü o en mükerrem. Bati Berlin, 1980-85. Hüseyin Avdic |
Eskimez Beyitler 24
Cam gibi devrilirken eski(!) yil, Kadeh kadeh icilir Yeni(!) Yil! ****** Aritmetik Gercekler Türk bir, Kürt bir, bir kere bir, bir. Bir'i on'a bölmek sön mek tir. ------------------------- Not: Bu beyiti biraz hizlica okursaniz, güzel bir tekerleme elde ettiginizi göreceksiniz. ****** Dünya bir, Günes bir, Ay bir. Bilmezler hic bölme nedir! .. ****** Bir bölü bir, esittir bir. 'Sen Türk, ben Kürt' ne demektir? ****** Ey Türk ve Kürt kardes! Olmayin üc, dört, bes. Ya$ayin kardes kardes. ****** Dünya bir, Günes bir, Ay bir. Sunu der, gökte her bir bir: 'Bütün yildizlar kar des tir! ' Bati Berlin, 1980-85. Hüseyin Avdic |
Eskimez Beyitler 25
'Müslümaniz, aldaniriz, aldatmayiz.' 'Bir yilana iki kere sokulmayiz.' ****** Aci, hayat suyunu $erbet yapan $eker. $erbet yapmasini bilmeyen, tatsiz su icer. ****** Zaman evvel zaman, Mevlâna derde derman. Zaman âhir zaman, i$te Bediüzzaman. ****** Okunursa tersinden zaman, olur namaz. I$te gurbette iki mevsim kis ve yaz. ****** Zaman, kendi icinde bir tatli gurbet. Bende giderir günde bes vakit hasret. ****** Gurbette iki mevsim i$te kis ve yaz. Hasret giderir, baharda calarlar saz. Bati Berlin, 1980-85. Hüseyin Avdic |
Eskimez Beyitler 27
Ne sagindayiz laikligin ne solunda, Ayagi altindayiz, ayagi altinda! ****** 'Laiklik var' diyorlar. Öyle mi? Hani ya nerde? Ceplerdekini n'apayim, olmadiktan sonra kalplerde! ****** Sanat müzigi, Hayat müzigi. ****** Milyarlarca ses, bozmaz birbirinin düzenini Isbat eder herkesin hususî gezegenini ****** Yagdir Rahman'im yagdir, beni kar gibi yagdir. Yeryüzünden tekrar apak gökyüzüne kaldir. ****** Kâinat iki hayatli bir dev: Insanlar su onda, cinler alev. ****** Flora, insan saksisinda acan yesil cicek. Ekilir bu saksiya sol elle kizamik-cicek! ****** Gecmis gecmis, gelecegin gelecegi mechûl. Varsam eger '$u an', benimdir bütün Istanbul. ****** Ne o kadar, ne bu kadar; hayat tam yüz ondört ayar. Kâinati kâinat yapan cevher i$te bu kadar. ****** Gida, giyim, nakliyat sanayimiz fauna. Ham maddesidir bu sanayimizin flora. Bati Berlin, 1980-85. Hüseyin Avdic |
Eskimez Beyitler 28
Flora, yesil $ifa. Insandan silker yaka. ****** Varsa yoksa var sadece '$u an'. I$te benim herseyim bir bu an. ****** Gelmis, gecmis, gelecek: Hepsi bir yudum icecek. Kur'an cesmesinden herkes, bu yudumu icecek. ****** Dikkat geliyor dikkat! Gelmis, gecmis, gelecek. Gecmem diyen gececek, gelmem diyen gelecek. ****** Gecmis gecmis, gelecek gelecek. Benim icin bir 'gelmis' gelecek. ****** Varsa, 'bugun' var, 'yarin' yok. 'Bugun'u 'yarin' yapan cok! Bati Berlin, 1980-85. Hüseyin Avdic |
Eskimez Beyitler 26
Kim istemez hergün bir aya, yildiza cikmak Aya cikmaktan baska nedir, kitap okumak? ****** Korku, sevgi oku. Gözlerim hep onu. ****** Afrika kurdudur AIDS, Afrika kurdu. Sevmedi acligi, Bati'da mekân kurdu. ****** Risale-i Nur'da AIDS: Agac kurdu. Nursuzlarin ici disina vurdu! ****** Nur üstüne nur, Risale-i Nur. Kendini arayan onda bulur. ****** Aaa, kar var! Ki$in gelinligi kar... Bu bahar yazla dügünleri var! Bati Berlin, 1980-85. Hüseyin Avdic |
Eskimez Beyitler 3
Dünya bir, Güne$ bir, Ay bir. Bu bir birler, bende erir. ****** 'En cok neyi seversin? ' Ben, 'sevmeyi' severim. ****** Sen diyorlar, 'kanunlara tam uyuyorsun' sen. Hayir: Icimdeki Kur'ana uyuyorum ben. ****** Cemiyetci degil, ferdiyetciyim. Ben fertlerin icinde, fertler benim. ****** Benim dü$manim yok, karanlik aydindan ba$ka. Dostum ise pek cok, a$ka gidiyorsa A$k'a. Bati Berlin, 1980-85. Hüseyin Avdic |
Eskimez Beyitler 30
Ücüncü dünya savasini ba$lattim kendi icimde. Olmasin nükleer bir savas, olmasin benim dI$Imda. ****** Baris ini$. Savas yoku$. ****** Tek bir kusurum var: Nefs. Rabbim! Bunu dogra, kes! ****** Ta ta ta ta ta ta ta ta. DI$Im icimle bari$ta! ****** Nicin kaciyorsun nefsinle savastan? Yagmurdan kacan, kurtulamaz doludan! ****** Ey, ilim pesinde ko$an genc! Buyur, icimdeki taht'a gec... Bati Berlin, 1980-85. Hüseyin Avdic |
Eskimez Beyitler 31
Bari$im kâgit, savasim kalem Istemem ben bir kâgitsiz âlem. ****** Kalemle kâgida 'bari$' yazdim. 'Savas'i silgiyle sildim attim. ****** Bari$, olmasin dersen oyun. Gel, nefsinle savasa soyun. ****** Ic'in fotografcisi $air. Makinasiyla ceker $iir. ****** Görünmeyeni görürsün, okursan $iir. Bâtini resmeden fotografcindir $air. ****** Bir poz yakaladim cekiyorum bak. Hayati ak gören, düsünür berrak. Bati Berlin, 1980-85. Hüseyin Avdic |
Eskimez Beyitler 32
$ampiyon Yunus Dervi$ Yunus, ermi$ Yunus. Nefsini yere sermi$ Yunus! ****** Acligin mahkûmu degil, hâkimi oldum. Hayatin tadini tuzunu oructa buldum. ****** Sömürdü beni sömürdü, iliklerime kadar. Affetmiyecegim nefsimi, kiyamete kadar! ****** Aci'ya kahkahayla güldüm... Dedi bana: 'Ben sana küstüm'! ****** Cekecegim Nakka$'im naki$larini poz poz. Yazin ki$i, ki$in yazi A$kin icin yaz boz. ****** Para para para. Fakir onda kara! ****** Vur Kahhar'im vur, nefsimi kahret. Kahir atomunla onu yok et! ------------ Kahhar: Zalimleri kahreden Allah. Nakka$: Sanatli varliklarin naki$cisi Allah. Bati Berlin, 1980-85. Hüseyin Avdic |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:21 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.