![]() |
Sensizlik Seranadı
akdeniz sessiz bu gün dalgın martılar salınıyor kıyılarından gök yüzü sensiz bu gün çığlıkları dargın dalgalara sirenelerin deniz ıssız bu gün sen uzak bir üzüm bağında Ege'nin ıssız beyazlığında, şarap gibisin balıkçı tekneleri gölgesiz bu gün ışığın yok... sokaklarında dervişim sevdan uzaklardan esiyor sevgilim bensizlik kokuyor şehrin ışıkları sarıl umutlarıma asıl zamanlarıma,geleceğim yıldızım solgun hasretlerine senin parlamıyor gözlerim yağıyor nisan sensizliklerim yağmur sesizliğinde ellerim göğe bakıyor gelişine hasret ******* tenimin canı çekiliyor sevgilim sarardı günlerim sapsarı safran gibi batan güneşim grup vakitlerindeki sevdam... ruh eşimsin benim... 18.04.2005 Nevin Kalafatoğlu Nevin Kalafatoğlu |
Serseri
bir ağızda iki laf biri susunca öbürü konuşunca sen beni ben seni susayınca susar mı beni bir ağızda iki dil olurmu be serseri ya beni ya berikini iki uzaklık merkezi seç birini seç birini sus emi yok olunca al geç doğarsın belli nerden mi ben bilirm ben seni seni gidi serseri Nevin Kalafatoğlu |
Serüvenimsin
sesini hiç duymadığım halde sözlerini bellediğimsin... sıcaklığını hissetmediğim halde serinliğini bellediğimsin... sevgini anlatmadıgın halde olgunluğunu hissetiğimsin pırltılarını görmediğim halde yıldızını hissettiğimsin parmaklarına dokunmadığım halde elini hissettiğimsin... iç çekişlerini duymadığım halde hasretini hissettiğimsin duygularını sakladığın halde damarlarımda dolaştığımsın uzaklardan gelmediğin halde yakınlığını yaşadığımsın sen... benim... varoluşla...yokoluş arasındaki serüvenimsin... 11.11.2003 Nevin Kalafatoğlu |
Sesinde esiyordu hala baharlar
ılgın ılgın esen bir rüzgar vardı bir yalnızlık duygusu çökmüşken uzaklara seni düşündüm sırtımda endülüsvari bir şal gözlerim batan güneşi izledi ardından kayboldun yar oysa bütün hayallerimi senin için biriktirmiştim geçti yıllar ardından gökte izi kaldı güneşin narçiçeği gölgeler elimde bir resim seni istedim yanımda, geçmiş günlerden neden dedim neden ben.......... hep ben dedim bir garip geldi zamanlar, geriden baktığımda benimle hiçleri paylaştığını gözlemledim ağladım yar ah o zamanlar bir mim koydum anılarıma hep o anları özledim senin sesinde hala esiyordu baharlar... 22.06.2004 Nevin Kalafatoğlu |
Sesinde sevda yellerinin izi vardı
sakin sakin konuşmuşluğumuzu uzak uzak kıyılara göçen çam ağaçlarının gölgelendiği yaz yollarında anıyorum şu an gözlerim mevsimlerini tarıyorken zamanların sesinden dinliyordum sözcüklerini seçilmiş binbir ince kelime anlatıyordun sevda yellerini nasılda kırılgandı kalbin o yellerki fırtınalar yaşatmış seni almış göklerden dağlara fırlatmış atmış deniz dalgalanmış cakıltaşlarını dövmüş yüreğin sevdan sakinleşmiş ölmüş bitmiş önceleri aşmış almış başka dünyaları sevgin sesin ne kadar yumşak şimdi anımsıyorum okşuyor sevdanın hikayesini gülmüyor gözlerin biliyorum bakamıyorum sana yolun orta cizgisindeyken gözlerim içimden geçiyor şevkat dokunuşları dokunamıyorum yüreğim ürkek bozulmasın sesindeki ahenk dokunmasın ellerim ellerine biliyorum senin ki büyük yürek sen sevdaların dansını ederek anlatıyorsun duygularının taşları mihenk denizlere tekrar atıyorsun ben onları toplarmıyım diye içinden yalvarıyorsun gözlerine bakmayacağım bil sevda sözcüklerini duyumsuyorum ince ince hep başka ağaçlarda gidip geliyor yollar bakmıyorum sana aşkını anlamıyorum bilerek.. 21.07.2004 Nevin Kalafatoğlu |
Seslerimiz Sessiz
fısıltılarını özlemiştim sesinin dudaklarından dökülürken kelimelerin dinledim seni..... gözlerim kapalı sözcüklerim döküldü.... sana birden... akıverdi..... susuverdin.. seninde gözlerin kapandı.... o an........ hissettim. anlattığım dağlardı...bulutlardı...pembe... gri ve mor... seninle... seslerimiz... carpıştı... sessizlikler yaşadık... bırden söylenilemeyen.....sözcükler dans ettıler... göklerde... cümlelerimiz kapıştı... gözlerimiz kapalı... senle ben akıştı... romansını yaşadık sessiz seslerimizin...veee yüreğimizde yanan....... kor... sen ben ve sessiz sessiz bakıştı 14.11.2003 Nevin Kalafatoğlu |
Sessiz ev
yorgunluğum had safhada evim evime gidişim hüzün aylar sonra dağlarımı özledim balkonumdaki akdeniz meltemini ufuktaki pembelikleri gümüş denizi cakıltaşlarının sesini en cokta seni sevgili rüyalarımın gercekliğini düşledim hüzünlendim... ben.. evim..sessizliğim Nevin Kalafatoğlu |
Sessiz Kelimeler
Susuz kalemlerin izi idi Sonradan çizilerinin arasında Bir sessiz müzik dolaşırdı oralarda Aşkı anlatırdı Kelimeler sessiz İzidir demiştim ya sana yaşamım Kelimelerim susuz Kalemimden dökülmüyor artık çiçeklerim İmgelerim soldu kavruldu Alışmak nasıl zor sensizliğe kelimelersiz Sessiz Sessiz sensiz *******ime bıraktım susuzluğumu Kelimelersiz Nevin Kalafatoğlu 22.07.2007 Bodrum/Gümbet Nevin Kalafatoğlu |
Sevgili Dostlar
Eylül hüzün 1 hazan derken ben sevgili eniştemi kaybettmişim bu sabah aldım acı haberi zaten onun için yazmıştım o şiirimi ruhu şaad olsun O tam bir İstanbul Beyefendisi ve gercek bir Beyoğluluydu.. eğer cok olsaqydı cocukluğumun İstanbulları bende yanında olurdum şimdi şimdi o bütün güzel değerleri mirasolarak bırkarak gitti. Ne mutlu o ve onun gibilere Teşekkürler Enişte... Şimdi varlığımız sizlerin sayesinde hiç unutmayacağız ve unutturmayacağız. nur içinde yat Nevin Kalafatoğlu Bir müddet İstanbulda olacağım 11 eylülde Antalya'da görüşmek üzere Saygılarımla Nevin Kalafatoğlu |
Sevgililer Günü ve Yüzleşme
Bu gün sevgililer günü Acaba kaç sevgili tacize uğrayacak, acaba kaç kadın sevmediği halde saçma sapan tekliflerle, acaba kaç adam kadınlar tarafından taciz edilecek, Bugün sevgililer günü kimbilir kaç çocuk doğacak ve kaç çocuk ana rahmine düşecek ve gene tacizlerin gölgesinde büyüyecek. Bugün sevgililer günü kaç insan gerçek sevginin her gün ve her an olduğunun bilincinde olacak,ve bu gün sevgililer günü kimbilir kaç kalp nedenlerini anlıyamadığı aşklarının bitişine ağlayacak. Bugün sevgililer günü,acaba kaç kişi sevgisini haykıramadan kaybetmek korkusuyla sevgilisine hiç kavuşamayacak. Bu gün sevgililer günü sevginin neden imgesel kalp olduğunun nedenini düşünecek ve neden kırmızı diyecek Ve sonsuz sözcük söylenecek sevgililer için. Bu gün sevgililer günü. Sevdiğine ettiklerinden pişmanlık duymayanlara haram olsun bu gün. Sevgiyi yaşatabilenlerin ise bir seye ihtiyacı yoktur.Sadece sevgiliden başka. Gölge etmeyin onlara. Sevgilileriniz sizlere en güzel armağan olsun. yeterki değerlerini bilin... sonra vakit çok geç demeyin. Nevin Kalafatoğlu. 14.02.2006 Nevin Kalafatoğlu |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:01 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.