![]() |
Gıcıklanırım
Hayali sarayın harem ağası Gıcır gıcır gider, gıcıklanırım Şu melun harisin şaşmaz doğası Yolda akıl güder, gıcıklanırım Tanıdım dünyanın en aylağını İlimden nasipsiz düş çaylağını Bir hayırsız bilmez Leylalığını Beni mecnun eder, gıcıklanırım Fesat torbasına dolan birisi Mazluma kurt gibi dalan birisi Kuzunun payını çalan birisi Hakka kurban adar, gıcıklanırım Hasretin kurşunu sineyi deler Kuzgun kursağında bir kuzu meler Yılan kurbağayı görünce güler Kartala şahım der, gıcıklanırım Rahmet lime lime yağmazsa eğer Gerçek güneş gibi doğmazsa eğer İnsanlığı nura boğmazsa eğer Kıyamete kadar gıcıklanırım. |
Gitti...
Yokluğun sancısı başlar yeniden Yırtık umutlarım soydu da gitti. Bu son gidiş çok acele, aniden Vadinde durmadı, caydı da gitti. Serin sular söndürmezdi közünü Çatlak ayna güleç görmez yüzünü Taşa çaldı giderayak sözünü Nazlı bir avaza uydu da gitti. Suyu fazla görür oldu kurnalar Hüznümü resmetti çalan zurnalar Vakit geldi, katar tuttu turnalar Pembe hayallerden doydu da gitti. Hiçbir işi yarı buçuk koymazdı Her söylenen sözü sözden saymazdı Ne denilse aldırmazdı, duymazdı Hayali hasretten saydı da gitti. Belki talih, belki yazın bu gidiş Gönlüme ekilen sızın bu gidiş Hiç olmadı apansızın bu gidiş Özüm yüreğimi oydu da gitti. Hayalini gömdü buğulu cama Yalnızlığı çiviledi yakama Bülbülün muradı gül ile ama Beni boynu bükük koydu da gitti. |
Göç, Köylerin Hali...
Görmedim bir tane mağdur olmamış, Yolları perişan köylerin şimdi. Dağlarında kuşu bile kalmamış, Halleri perişan köylerin şimdi. Göçmen kuşlar artık köyden geçmiyor, Kuşu bırak, sinek bile uçmuyor, Kuşburnu da bile çiçek açmıyor, Gülleri perişan köylerin şimdi. Kimisi şehirde refah aradı, Malum ya kiminin “höt” oldu adı, Bu göç işi mezarcıya yaradı, Elleri perişan köylerin şimdi. Kimi köyde kaldı çare olmadı, Kalan da, göçen de huzur bulmadı, Hiç bir şeyin eski tadı kalmadı, Belleri perişan köylerin şimdi. Doğunun insanı batıya dolmuş, Kaleli ne töre ne adet kalmış, Arı nezle olmuş petek bozulmuş, Balları perişan köylerin şimdi. |
Göçeni De Gör...
'Eşitlik' ağzında daim sakızın Taş bayıra tohum saçanı da gör! 'Tabak' tutmuş hastalıklı öküzün Ayak izinden su içeni de gör! Gün doğmadan tarlasına koşanı Yalın ayak dere tepe aşanı Bu halini bilmeyene şaşanı Tarlayı oraksız biçeni de gör! İşi hep çalışmak eğlenmez gülmez Ne hikmetse sizi eliyle silmez Beyaz kalsın diye pudrayı bilmez Peçeyle güneşten kaçanı da gör! Kışın sıcak bilmez yazın serini Tabi bilmezsiniz böyle birini Zaman bulup silememiş terini Sıcaktan kendinden geçeni de gör! Niyeti namerde dememek aman Yazın su bulamaz kışın da saman Ona her şey haram her taraf duman Gün batımı öküz açanı da gör! Özrün senin olsun bilmez kusuru Bir karıştır ellerinin nasırı Evde ne kilim var ne de hasırı Açlıktan dünyadan göçeni de gör! |
Göçsün Kurtulsun...
Gönlümü post gibi yerlere serdim Konan huzur bulsun uçan kurtulsun Muhabbet cemine sevgimi verdim Gelen mesut olsun geçen kurtulsun Ölüm yok mu makamların sonunda? Paşa ne ki padişahın yanında Çarşıda, pazarda, Hak divanında Gönül örtüsünü açan kurtulsun Düşüncem başımı alır mı ipten Yükselmek olur mu gidecek dipten Bir bayram yaşamak haramsa hepten Bırak ömrü ölsün göçen kurtulsun |
Gökleri Sevdim
Herkesin özlemi barından önce Ben dermansız, cılız kökleri sevdim Karşılıklı sevgi bencillik bence İnsanlığı saran gökleri sevdim Yeri sarhoş eder göğün cakası Bir araya gelmez iki yakası Yüzüne vurunca ağrır arkası Ben bağrı yaralı tekleri sevdim Su yerine sevdanı ver kanayım Ben yorgun Sakarya dargın Tuna’yım Küme değil elemandan yanayım Bütünlere inat ekleri sevdim Helal alın teri ve helal emek İnsanlığa olan borcu ödemek Ve nihayet insan olmak bu demek Umudu şükürden bekleri sevdim. |
Gölge Etme!
Biz kalbi karayı istemiyoruz Olanlar bizimle olmasınlar ha! Devleti soyanı seslemiyoruz Çalanlar bizimle olmasınlar ha! Mazlum ahı namertlerde kalmasın İşçi, köylü istismarı olmasın İsyankârlar sakın destek bulmasın Kalanlar bizimle olmasınlar ha! Öz kültürden uzaklaşmış gidenle Soysuzları başına taç edenle Üstesinden gelinmeyen nedenle Dolanlar bizimle olmasınlar ha! Günden güne eriyerek, solarak Biraz olsun tarihten ders alarak Her insanı öz kardeşim bilerek Salanlar bizimle olmasınlar ha! Herkesten aynı şey beklemiyoruz İnsanlık bir bütün eklemiyoruz Hiç bir fikrimizi saklamıyoruz Yalanlar bizimle olmasınlar ha! Biz Türklüğe elbiseyiz, yamayız Sevdakarın belindeki kamayız İlle de dört dörtlük olsun demeyiz Falanlar bizimle olmasınlar ha! Yılanlar bizimle olmasınlar ha! ! . |
Gönül Eri
Duy sözümü olma katı, Dünya bize dardır, beğim. Zengin vermezse zekatı, Servetteki kirdir, beğim. Ne yardım var, ne gidilir, Ülke perişan edilir, Çoluk çocuk katledilir, Bu da bize ardır,beğim. Hakkı danış, koy yerine, Muhtacız gönül erine, Nefsin beğenmiş birine, Söz anlatmak zordur, beğim. Batıl söze kanılmasın, Millet sakın yanılmasın, Yurt sahipsiz sanılmasın, Sahipleri vardır, beğim. Düşünme yatıp ölümü, Bir yana atıp ölümü, Ölmeden tadıp ölümü, Nefsi yenen erdir, beğim. Bak Kaleli kuşa, kurda, Söz ettirme aziz yurda, Gezinme gel şurda burda, Aklın yolu birdir, beğim. |
Gönül Törpüsü
Her gördüğünün sözüne, Er dediler, eremedim. Yumruğu küfrün gözüne, Vur dediler, vuramadım. Kir bulaştı işimize, Ağu düştü aşımıza, Neler geldi başımıza, Sor dediler, soramadım. Doğru tahlil et tufanı, Yaranını iyi tanı, İçimizdeki şeytanı, Gör dediler, göremedim. Hani nerede yarenler? Davasına ruh verenler, Gönül vermiş ne erenler, Var dediler, varamadım. Bağ beslerim olmaz barı, Lakırdıda kocakarı, Ve hala şu riyakarı, Sar dediler, saramadım. Kindir gönülün törpüsü, İmandır insanın süsü, Araya gönül köprüsü, Kur dediler, kuramadım. Kan kusarım dinle beni, Tac ettim vatanı, dini, Her yüze dost görüneni, Yer dediler, yeremedim. Bırakamam ahı, vahı, Kime çekmeli silahı, Bura Yesevi dergahı, Dur dediler, duramadım. Nankörlüğü göre göre, Bir değil ki, yüz bin kere, Gönlünü post edip yere, Ser dediler, seremedim. |
Gönül Yarası
Kilitli dillerin kalbine esen Divanenin yolda kalmış umuru Sadaret tahtının Süleyman'ı sen Bense senin eşiğinin çamuru Seher bülbülleri seni anlatır Mevlithanlar okur seni dinletir Gözümden kalbime bir ışık getir Erisin beynimin kemirgen uru Ağlayan bulutun gönül yarası Güneşin yıldızın ayın arası Karanlık sokağın mumu çırası Gönlümün ışığı gözümün nuru |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:24 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.