![]() |
Kana Kan Karışınca
akın ettik Asya dan Avrupa ya kelle aldık kelle verdik kan karıştı toprağa kana kan karışınca kan kardeş olunurmuş cana can karışınca can kardeş ben kime gülem canın canımı yakar kanın kanıma uymaz yinede kardeşim derim söz söze uymaz dost azgın da dil konuşur yara açar yarayı sarmaya biçare gönül kor kül olmayınca bırak beni yoluma gidem dost ellere el uzatam uzanmış ellere yürek olam Avrupa benim neyime insan insanca sever emeğe insanca değer işlenirse yürekler eğer bak o zaman ülkeme ülkem nerelere gider Ağustosun sıcağı Yakar düşüncelerimi |
Kanat Çırpar Gibi
sonsuzluğa kanat çırpar gibi zaman durur belleğimde yalnızlığıma gömülürüm kırılmamışsa da dalım kesilmemişse de etim acı seni seni derinlerde hissederim |
Kar
satır araları okunuyor demekki... çekeceğimiz var güneşi giyineceğiz çarık misali biraz daha yakın meydanlar sokaklar panayır misali kap kaçcılar türemiş duyar duyar senide beni de umutlar kar misali ya erir ya yol keser bizimkisi güneş misali |
Kar Beyazı
kar beyaz umutlar sıra sıra bulutlar şu dağların ardında mavi düşlerim var hangi bıçak sırtında sevdalara nakış dokunur bir yudum su olupta gelin fazla muhabbet tez ayrılık getirir çağıldayıp sel olmadan gelin dağın doruklarında toz olmazmış tozunuzu bırakıp ta gelin ağı yı siz mi icat ettiniz buza kesersiniz kuytularda bırakıp ta gelin duru yüreğinizi kucaklayıp ta gelin buralarda meydan türküleri söylenir özlemlere kılıç bilenir canı cana katıp ta gelin yüreğim bilenir durmaz bilenir gelin benim mavi düşlerim bulutlara sarın kendinizi uzun solukludur kar beyazı duygularda sevdalar bizim sevdamız yükseklerde biçimlenir |
Kar Etmiyor
1-) Örselenmiş toprak gibiydi küçük beklentilerimiz, ekilmeye hazır ekenekler gibi… yiğitliğinden hiç şüphe etmedim aldanmadım sıskalığına o kemiklerini saran deri parçası altında duru berrak bir suda dibindeki kum taneciklerine bakar gibi gördüm içini 2-) Nadasa bırakılmış bibi sürüyorsa beklentilerimiz, har etmiyorsa örselenmelerimiz, heybelerimizin içindeki saçılmıyorsa toprağa, kavuracaktır güneş açılmış toprağı… kar eder mi görmek bilmem yiğitliğinin kar etmediği gibi bir şeyler yapmak gerekli çevirmeli biley taşını vurmalı çeliğe kıvılcımlar çakmalı 3-) Bu topraklar hayli zaman oldu hasat vermeyeli, harman ateşi yakıp davula vurmayalı, hep bir arada halay çekmeyeli… hiç kuş kum olmadı yiğit duruşundan sıska bir ağaç gibi rüzgarlarda savruluşuna aldanmadan ama lakin yiğitlik kar etmiyor vuruyorlar sırtından elini uzat dostuna gözü sırtın olsun kar’a çalsın umutların |
Kar Gibi
kar gibi düşmek için yere kanat takmalı açık olmalı açık kanat açık bilinç açık her yöne ille de belli olmalı beli olmalı düşeceğin menzil düşeceğin mevkii kar gibi düşmek için yere kanat takmalı kanat takmalı düşüncelere |
Kar Yağar
bir kar yağar pir yağar lapa lapa garibin yolu dağlar da düşü pirinin pirliği lal olur dili döner eller açık göğe doğru bir avuntudur yüreğe dokunuşu yaşayan bilir yaşadığını bıçak kanatır dokunduğu yakı onarır sürüldüğü yeri umarın sende oldukça al düşlerim alı al olmuş sürülmüş sofraya umut olmuş yaraya yakı sendedir |
Kara Aydı(n)
gözü(n) aydın içi(n) aydın/mı ahhh kara aydı(n) kolay mı sanırsınız yıldız olmak sekiz punta manşet basarak üç beş kıvırarak çamura eli bulayarak ak kalmak gözü(n) ay/dı/n içi(n) ay/dı/n/mı ahhh ne aydın ne hilal sen başa takılan çuvalda maşa yüreğimde kara bir yarasın sekiz punta manşetlerde canımdan bir parça çalanlarsın |
Kara Dut
görmeseydim seni bilmeyecektim *******in kibirini dolmayacaktı bir çok parantez arası kara dutun mayhoş tadı okşamayacaktı dilimi bir başka güne bürünecektim aylak sürdürdüğüm düşlerim olacaktı belki beklide diyorum çılgın isteklerim kar maskesi takmış korkularım olacaktı oysa ne çok ne çok kelimelere yoksunum dağarcığım oyunlar oynuyor bana okumadan yana bir sıkıntım yok imam gazeli Neyzen tefik Orhan veli görmeseydim seni bilemeyecektim bir yaz akşamının ürpertilerini neden başını kuma gömer deve kuşları yoksa gömmezmi ben duyduklarımla bilmesem de yetinmeleri bazen dinlemeye alırım dinlemeye alırım kendimi bir ağaç olurum salarım köklerimi derinlere toprağı suyu severim salarım dallarımı yükseklere havayı güneşi koklarım oluştururum gövdemde halkaları kesmeden anlamazsın yaşımı neden deve kuşları başını toprağa gömer görmesinler diye mi kendini yoksa görmemek için mi görmesi gerekenleri |
Kara Teslim Olundu
olmaz diyorum bu kadarı da olmaması gerektiğinden yıkılası örülmüş duvarlar yıkılması bu denli zor mu tek tek kuyudan çeker gibi umuda yolculuk yaptırıyorum içi boş kovaları inci gerdanlık gibi dizilmiş sayfaların arasından kelimeler her sorunun yanıtı var mı dizerken tek tek harfleri düşündüğümden başka anlamı var mı haberlerde izledim İstanbul da kar yağışı bekleniyormuş üzerime düşmeyeli aklar çok zaman geçmiş biliyorum lapa lapa yağacak sessiz belki bir esinti vuracak savrulacaklar ayaza çalacak her yer uzaklarda olsam da titreyeceğim sessiz sessiz yağışı düşleyerek yağmurlar gelecek aklıma seller ölümler yenik düşmenin ağırlığı çökecek üzerime anımsayacağım sonra başlıklarını haberlerin İstanbul kara teslim oldu kara teslim oldu |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:58 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.