![]() |
Kader diyor
Eski sevgilini gördüm O hala seni özlüyor Sohbet ettim hatır sordum İç geçirdi yol gözlüyor Soranlara selam dedi Kapanmaz bu yaram dedi Bir başka aşk haram dedi Anladım seni bekliyor Hiç üzülmüyor haline Gidiyor kendi yoluna Fotoğrafını oğluna Gösteriyor baban diyor Ara sıra gelsin dedi Bir iki gün kalsın dedi Biraz yakın olsun dedi Oğlum onu bilsin diyor Sana da selam söyledi Sakın üzülmesin dedi Hafifçe de gülümsedi Olanlara kader diyor Hafifçe gülümsedi Sana selam söyledi Acımanı istemedi Sakın üzülmesin dedi Benimle konuşur iken Göz yaşlarını gizledi Benim üzgün olduğumu Ona söyleme dedi Şair Yusuf Değirmenci |
Kader galip gelince
Ya, kaderi insan kendi yaratır Veya, bulunduğu çevresi İnsan kadere yenilince Kaderine terk edilenlere Kader galip gelince Çıkmaz kimsenin sesi. Kaderine mağlup olanın Fırtınalı deniz gibidir öfkesi Yok diye düşünür ölümden ötesi. Tek bir şey düşünür, tek b ir şey Siler usundaki korkuları Yor eder gönlünden sevgileri Yıkar yasaklı duvarları Bağırır avaz,avaz Söz dinlemez Laf anlamaz Lanet okur her şeye Ve der ki! Var mı? ölümden ötesi. Şair Yusuf Değirmenci |
Kader ile güreşe tutuştuk
Kader ile bir güreşe tutuştuk Bir,iki çelmede tuş etti beni. İkimizde sarmaş,dolaş olmuştuk Derde dost,çileye eş etti beni. Peşimde dolaşan gölgem oldu, o Bahtımı karartan belgem oldu, o Her nereye kaçsam, gelip buldu,o Feleğin elinde, aş etti beni. Engeli aşmadan, düze varamam Hazanlıdır bahçem,gonca deremem Tabiat kanunu bozup kıramam Ağarttı saçımı,kış etti beni. Tarih eserlerle gelirken dile Gurur duymalıyız insanız diye Şimden sonra çırpınışım nafile Kanadı kırılmış kuş etti beni. Şair Yusuf Değirmenci |
Kadere isyan ediyorum
Sene bilmem kaçtı Mevsimlerden bahardı Kalbimizde heyecan Gözlerimizde mutluluk vardı. Ne hayaller kurmuştuk kelebeklere bakarak Yuvamızı düşünmüştük çiçeklerle konuşarak Planlarımız yapıyorduk yarınlarla ilgiliydi Şen şakraktık Mutluyduk Konuşuyorduk Hayaller kuruyorduk Hayallerle yarınları tartışıyorduk Bir kelebek kanadına yüklemiştik sevgimizi Ne uçuşan arılar ilgilendiriyordu bizi Ne saçlarımızı dağıtan rüzgar Sevgi çemberinin içindeydik O çember içine almıştık Gayemizi O çemberde biz vardık Bahtiyardık Beraberdik Birlikteydik Hayaller de kurduğumuz O şen şakrak yuvamız Nerde hani mutluluklarımız Nerde koşuşan çocuklarımız Nerede hani, hani nerde Sen öyle bir yuvanın dişi kuşusundur belki O saadet hala benim hayallerimde. Zamanı tersine çeviremem biliyorum Yıllar ötesinden sesini dinliyorum Hasretinle inliyorum. Ben hala o günlerde kalmışım O sözlere inanmışım Küskünlüğüm kara talihime Sana küskün değilim Kadere boynumu eğiyorum Kader,kader, kader Gözün kör olsun diyorum. Kadere isyan ediyorum Şair Yusuf Değirmenci |
Kader kalesidir benim yüreğim
Keder kalesidir,benim yüreğim Acıdır içimi dolduran hisler Ölümdür nihayet benim durağım İnsan yaşar iken çok şeyler ister Feryattır içimi dağlayan alev Hicrandır,ruhumda yıkılan her ev Istırap,güç yetmez,yenilmez bir dev Neden eksilmez ki,başımdan sisler Bir haraba çatı kırılan gurur Düşmanım ihtiras,ayakta durur Benliğim bu yolun üstünde yürür Arzularım için neler göğüsler Soldu umutlarım sarı gül gibi Baktım arzularım kızgın çöl gibi Ağlayan gözlerim,sanki göl gibi Suyum umut balıklarını besler Şair Yusuf Değirmenci |
Kahrolurum biterim
Damarında taşıdığın benden geçen kanını Akıtarak korumaya çalışmazsan vatanını Kötülüklerle kirletirsen gelecekte şanını Ben o zaman kahrolurum,tükenirim biterim Adın şanın kirli iken seni nasıl severim Emeğinle terinle anıtlar dikemezsen Geride kalanına bir eser veremezsen Haksızlık karşısında göğsünü geremezsen Ben o zaman kahrolurum,tükenirim biterim Ben evladım olarak senden hizmet isterim Zalimle savaşmazsan,mazlumu korumazsan Ruhundan miskinliği söküp de atamazsan Mazluma zülüm edene köpeklik yapacaksan Ben o zaman kahrolurum,tükenirim biterim Ben sana baban olarak hak ara savaş derim Yaşantın boyunca sen kıl payı hak yer isen Veya hak yiyenlere kendinden pay verirsen Her şeyde menfaatini daha üstün görürsen Ben o zaman kahrolurum,tükenirim biterim Hayatın boyunca dürüst ol, dürüst kal derim Çıkarın düşünüp çok canlar yakacaksan Bu vatan toprağında durup kalmayacaksa Gördüğün her düşküne yardım yapmayacaksa Ben o zaman kahrolurum,tükenirim biterim Nerde düşkün görürsen yardımnı isterim Vicdanının sesini duymazsa kulakların Vatandaşın derdiyle çoğalmazsa efkarın Ben bu günü düşündüm,senin düşüncen yarın Ben o zaman kahrolurum,tükenirim biterim Yarınları düşünmesen hakkım haram ederim emekli meniyet müdürü Şair Yusuf Değirmenci |
Kalbine ılıkça akışın hoştu
Seninle beraber tadım her tadı Masumca boynunu büküşün hoştu Deli gönül sende aldı muradı Kalbime ılıkça akışın hoştu Sanma ki kaçarsan peşinden koşmam Varsın bütün dünya kesilsin düşman Seni sevdiğime değilim pişman Yüzüme arzulu bakışın hoştu Kavuşmuşum özlediğim sevgiye Etmişim kalbimi sana hediye Sakın sorma bende ne buldun diye Yüzüne perçemin döküşün hoştu Seni görür görmez döndüm serseme Şahin oldun pençe attın serçeme Çiçek açsın diye gönül bahçeme Sevgi tohumları ekişin hoştu Şair Yusuf Değirmenci |
Kalp hırsızı
Biliyorum Benim yaptığım suç Seni rahatsız etmek. Bir suç daha var senin fark etmediğin Ve senin işleyeceğin Beni harap etmek. Biliyorum küstahlık bu Seni tanımadan sevmek Küstahlığın daha büyüğüdür senin yaptığın Seni seveni sevmemek. Biliyorum namussuzluk bu hareket Seni her gün takip etmek Daha da büyüğü var ortada Oda senin yaptığın Kalbimi çalıp gitmek. Şair Yusuf Değirmenci |
Kanayan bir yara vurdum duymazlık
Felaket başa gelince saç baş yolunur Bir başkasına gelince geri durulur Düşkünlere birde tekme vurulur Kanayan bir yara vurdum duymazlık Terörle savaşır mehmetcik ölür Bayrağa sarılı tabutlar gelir Yanan yüreklerden feryat yükselir Kanayan bir yara vurdum duymazlık On milyonu tokken altmış milyon aç Sular boşa akar tarlalar kıraç Hizmet değil siyasette tek amaç Kanayan bir yara vurdum duymazlık Sahip oldu diye devlet erkine Boyun eğerler iktidar gücüne Aç yatıyor tok görünüyor yine Kanayan bir yara vurdum duymazlık Şair Yusuf Değirmenci |
Kapına kul olurum
Sana bu sevdayı anlatmak için Bülbül olsan gül olurum gül olur Hayatı birlikte yaşamak için Balık olsan göl olurum göl olur Sana karşı asla tavır takınmam Gözümü budaktan bile sakınmam Sıkıyorsun diye, diye yakınmam Kemer olsan bel olurum bel olur Sevilenler sevildiğin bilmeli Seven insanın da bahtı gülmeli Güzel sözler eserimiz olmalı Dudak olsan dil olurum dil olur Şunu bil ki ciğerimsin canımsın Damarımda hayat veren kanımsın Onurum şerefim küheylanım sın Ayağına nal olurum nal olur Falına baktırdım söyledi falcı Sevda ülkesine yürüyen yolcu Gönlümde bitiyor bu yolun ucu Gelmen için yol olurum yol olur Bulut olsan buhar olur gelirim Arı olsan bal özümü veririm Benliğimi yollarına sererim Yar kapına kul olurum kul olur Şair Yusuf Değirmenci |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:35 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.