![]() |
Eskimez Beyitler 33
Bilemedik, 'Mucize-i Kamer' oldu niye? Süperler uzayda, Ay bölünüyor ikiye! ****** Ücgen, dörtgen, be$gen olmus hersey birken. Hep Hepti hic hicken, yok vardi var yokken. ****** Aksam gidiyor, getirmeye sabahi. Müjdeliyor oh! 'En yüksek gür sada'yi. ****** Dünya yatakta, bekliyor kalb ilâci. Zaman dâvâci: 'Nerde bizim Devâci? ' ****** Zaman dogumda, bagiriyor aci aci: 'Getir Devâci, getir bir sanci ilâci! ' ****** Biz O'na uzagiz, O, bize bizden yakin. Uzagi yakindan yakindir, namaz kilanin. Bati Berlin, 1980-85. Hüseyin Avdic |
Eskimez Beyitler 35
Cemiyetin cennetidir sanat. Sanatsiz topluma yoktur hayat. ****** Esir olmaktir demokrasi, millete. Esir olmayan, eremez hürriyete. ****** Bir hazine buldum, saadet onda. Ne ararsan var, Risale-i Nur'da. ****** Müstehcenlesir sinema, midelesir hayat. Sanatin öldügü yerde, buna denir sanat! ****** Kâinat, büyük kitap. Insana eder hitap. ****** Yenilmez ordulari bak biz yedik! biz yendik... Fethettigimiz gün kendimizi ah! ne $endik... Bati Berlin, 1980-85. Hüseyin Avdic |
Eskimez Beyitler 34
Nasil teselli bulurduk bilmem. Olmasaydi cennet ve cehennem? ****** Insanin efendi ve kölesi para. Fakirleri düsündürür kara kara! ****** Kapitalizmin ruhu $u para, iki yüzlüdür. Bir yüzü güldürürken, diger yüzü öldürür! ****** Biktik usandik artik Franken$taynlar'dan. Bir haber getir genc arkadas Ayn$taynlar'dan. ****** Bir tek sanat tanirim, yok bunun azi cogu. O da adam etmektir, 'nefis' denen cocugu. ****** Öldügü yerde sanatin, yoktur sevgi-baris. Midelesmedir artik orda var olan yaris. Bati Berlin, 1980-85. Hüseyin Avdic |
Eskimez Beyitler 36
Okumak, yazmak, düsünmek eglencem. Saadetten yana yok bir endisem. ****** Dalâlethâne kizina döndü bizim Türkce... Bize rahat yok, bu namus temizlenmedikce! ****** Genclikle bulur devlet, bekâ ve hayat. Hayati öldürür, müstehcen ne$riyat. ****** Dünya pesindeydim, i$te onu yakaladim. Ahret pesindeyim $imdi, henüz tutamadim! ****** Ne getirdik ki gelirken, dünya mali bizim olsun? Tek sermayemiz dua, zenginlik isteyen buyursun! ****** Bütün dünya benim olsa, sermayem var demem. Varsa dilimde dua, baska birsey istemem. Bati Berlin, 1980-85. Hüseyin Avdic |
Eskimez Beyitler 37
Ne getirdik ki gelirken, götürelim dünyadan? Doldur kalb torbani yeter, âhret mali duadan! ****** Nerdedir sevgi, nerde baris, kardeslik nerde? Nerde olsun? Kalb ve kafanin doydugu yerde! ****** Baris'la baris olsaydi, kardes kardesi kirmazdi. Ac gönüller doysaydi, mideciler adam kiymazdi. ****** Sifirlasinca fert, hayat ugrar felce. O'ndan baska yok, siginilacak melce. ****** Fenâ bulmaya degil, geldik tarih olmaya. Bekâ alip gidecegiz, dünyadan ukbâya. ****** Geldik gül dermeye gül$ene, gül bekler Leylâ. Batan bir kac dikenden, edilir mi vâveylâ? Bati Berlin, 1980-85. Hüseyin Avdic |
Eskimez Beyitler 38
Gaflet verir ülfet, ülfet verir gaflet. Ülfeti delen oktur; dert, ölüm, gurbet. ****** Arife tarif, ahmaga tokattir tarih. Ders aliriz ancak, hersey olunca sarih! ****** Ölüm, varligin kI$I; yokluk olmaz varliga. Ilim, fitratin sesi; âlim düsmez darliga. ****** Degi$mezlik derttir, degi$iklik derman. Ölüm, ihtiyarliga biricik derman. ****** Dü$ün! Ama, fitratin sesini dinleyerek. Vicdanini dinlemeyen, ölür inleyerek... ****** Hastalik misafirdir, gönülleri güldürür. Bir zahmet getirirse, bin zahmet götürür. Bati Berlin, 1980-85. Hüseyin Avdic |
Eskimez Beyitler 39
Cok nadir caliyorsun kapimi, ey hastalik! Fazla özletmeden beni, cal kapimi sIk sIk... ****** Kalb, vücut memleketinin ba$$ehri. Sevgiyle fethetmeli bu has $ehri. ****** Insan, âlim oldugu kadar cahil, Cahil oldugu kadar da zâlimdir. ****** Hayatin lezzeti kisadir, elemi uzun. Kisayi terket ki, uzun da kisa olsun. ****** Bir vefat duydum mu 'vuslata erdi bir garib' derim; Garib garib; ah eder, ic ceker, of der, inlerim. ****** Bir kuzu gibi sevip ok$uyorum ölümü... Bu sevgim olmasaydi, gösterirdi günümü! Bati Berlin, 1980-85. Hüseyin Avdic |
Eskimez Beyitler 4
Rabbim, ben... ken vardin Sen. Sonra 'OL! ' dedin, oldum ben. ****** Kürre icinde zerre, zerre icinde kürreyim. Âlemlerin kalbinde, kâinatin meyvesiyim. ****** Biraktim dünyanin dI$ini, icini. Okuyacagim önce kendi icimi. ****** Ne sag ilgilendirir beni ne de sol. Ariyorum hakikat seni hazir ol. ****** Icimde bir sohbet var, adi Ahmed. Onunla ederim hergün muhabbed. ****** Hastalar, hastaliklar doldurdu dünyanin icini. Ameliyat edecegim önce icimin icini. Bati Berlin, 1980-85. Hüseyin Avdic |
Eskimez Beyitler 40
Hissin esiridir genclik, aklin da kör $eytani. Yemeden sefâhatin tokadini, Hakk'i tani. ****** Günümüzde gazete, Okumamaya recete! ****** Nerde görse fisdansiz bir kadin, Ordadir bizim vicdansiz basin! .. ****** Dogu'dan dogar dogrular. Bati'dan biter bâtillar. ****** Özde hayat yok özde. 'Müslüman'iz 'sözde'. ****** Ararken kendini kaybedenler, Izm'lere adlarini verirler. Bati Berlin, 1980-85. Hüseyin Avdic |
Eskimez Beyitler 41
Eroin Beyaz bir adam gecti dün buradan, Ardinda birakti bin siyah adam! ****** Onikili aylarin sonucu Damlaya damlaya göl oldu onikili aylar. Albaylar geldi gitti, idam oldu bizim oylar... ****** Bediüzzaman Bediüzzaman, zaman isteyene zaman. Bediüzzaman, derman dileyene derman. ****** Hz.Muhammed(sav) e Sevda Cicegi, Sevda Cicegi! Sensin eflâkin günü günesi. ------ Not: Sevda Cicegi, gül'e i$arettir. Gül de, Hz. Muhammed'e. ****** Olmasi gereken eser Bir eserim olsun, Müessir'e esir. Esir olmazsa eser, olmaz müessir. ------ Not: Müessir: Etkili, etkileyen, herseye tesir eden Allah. Bati Berlin, 1980-85. Hüseyin Avdic |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:50 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.