![]() |
Lime Lime
Her yanım lime lime Söylemeyin güllerime Buruşurlar benimle Geçmez bir şey elime Al götür seher yeli Gezdir beni kendinle Durup durduğum yerde Dikenler saplanır yüreğime Gezelim semalarda seninle Es beynimin içine Şifreleri değiştir Uçayım kuşlarla birlikte Ümit Fatma Uçar |
Madımak
Hitler yakıyordu diri diri Tüm cihan da öyle bilir Benzeridir Madımak oteli Yakıp geçene bakma Beslenen zihniyetle El ele tutuşan kin,öfkedir Görülmez orda kişi Ümit Fatma Uçar |
Mahzun Dere
Tarif etsem sığdıramam bir yerlere Sorsam kimselere bilmezler O da ne Sormazlar ki Sorsalar anlatırım bir asırlık Nasıl yadıma düştün bilsen Bana ayırdığın köşende Emanetim menekşelerime İyi bakıyorsun biliyorum Her yağmurun ardından Kokularını çekiyorum seninle içime Çocukluğuma açıldı perde Çakıl taşlarından kulelerde Seyrettim kendimi Ne çok şey değişti Değişmeyen senin özlemin Büyükçe dolanır iliklerimde Bunaltıya döndüm Yine oturdum serinliğine Yüzgeçlerimi aldım bıraktığım yerden Yüzmeye başladım Mahzun duruşun dokundu Coşup aktın gözlerimden Bırakma Biraz daha durayım Sarıldığım yerde Ümit Fatma Uçar |
Mani
Bana öylece serin baktın Yüreğimden terler akıttın Söyle bu bana revamıdır Cigerlerimi söküp yaktın Ümit Fatma Uçar |
Masal
Beşiğim kayadan Ninilerim dağlardan Çağlayanlar vızır vızır Kahkahalar kuşlardan Bir masal dinlemişim Uyku kaçmış gözüme Uyumuşum nicedir Uyandım hala masal Doğurmuşum üç kız beş oğlan Ağarmış saçları dağların Torun taka uyur aynı masalla Ümit Fatma Uçar |
Mavi Beyaz
Yanı başında evimizin Bir çiçek açardı mavi beyaz Az beyaz çok mavi Sabahları bana bakardı Sonra bükerdi boynunu Mahzun mahzun yere bakardı Kaldırmazdı gün boyu Boynu büküktü adı Yıllar oldu göremedim onu Soramadım Neden büküktü boynu Ümit Fatma Uçar |
Mehtap
Duyarım eksik aksak nefesini Gül koklanmaz gözlerinde Semaya dolan ki Karanlığımın ufku açılsın Seninle görünsün dolunay Mehtapta daha güzelsin yar Uzatmam deymesin elim Bozulmasın ritmin Savur gözlerini Kıskansın yıldızlar Uzat semada muhabeti Dökülsün karanlıklar Ümit Fatma Uçar |
Meleğim
Meleğim küçük bebeğim Tarifsiz özlemler yaşattın Rüyalarımda özlem meleğim Sevinçlerin en güzelini yaşattın İnatçı annenle direnen bebeğim Yüreğin küçük sevgin büyük Sitemkar sevgiyle bakışın Yüreğimi ısıttın meleğim Yüzümü okşayan minik ellerinden Yüreğindeki sevgini okudum Sevgiyle çarpan yüreğine Anne sevgisiyle dokundum Dokunuşların nakış işledi yüreğime İşlendi sevgin ilmek ilmek Sen bir meleksin Bu dünyayı sevdin mi meleğim Ümit Fatma Uçar |
Melek Eli
Uyandım ağrılar içinde Koca kayalar devrilmiş üstüme Ellerim esaretin zincirinde Korkuyorum yalnızım Teneşirin üzerinde Bir melek ilişti gözlerime Neredeyim ben güldü melek bakımın yoğununda Ağrılar çoğaldı Kayalar yükseldi iyice Yalnızlık korkuları daldı içime Melek tutar mısın elimi Tut ne olur sıkıca tut elimi Ölsemde biliyorum gideceğim cennete Melek elin tılsımını Görmüştüm böylece Her neredeysen Cennetin kapısını gösteren melek O eline sevgilerimi şükranlarımı söyle Hep tutsun emi Umutsuz elleri Ümit Fatma Uçar |
Memleketim
Eller görürüm eller sevgiyle kenetlenen Renkleriyle tek yürek özlü bilekten demet Bilekler görürüm Hakkını sual eden Dostluğa şarkı söyleyen Beyinler görürüm Hakıkatı ertelemeyen Türküleri ağlamayan Vicdanları sızlayan Adalet görürüm Özünden çağlayan Yürekler görürüm Ritmi düzen Toprak görürüm sevgi yeşerten Çiçek görürüm boynunu bükmeyen Gül görürüm katmere dönen Özlem görürüm özleneni isteyen İşte budur memleketim Ümit Fatma Uçar |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:06 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.