![]() |
Gönülle Söyleşi...
Kudret halısında harika her yan Kim dedi ölmeden ölme be gönül Eremez menzile fazla uyuyan Uykuyu ömürden bilme be gönül Okumuş yazmışlar yanına yanaş Cahil cesur olur uyma uzaklaş Birazcık cömert ol biraz ağır baş Her olur olmaza gülme be gönül Seni beni onu sakın bir tutma Kendini bilmeyen kişiye çatma Aksi cevap verir sakın unutma Sıfırı sıfıra bölme be gönül Şafak söker gece siner gün döner Günü döndüreni bulmaktır hüner Aymaz azıttıkça muhalif siner Uzak dur ayağa gelme be gönül Alim kurban olsa cahile batar Tutar meydan meydan bir pula satar Dünya bir canavar devamlı yutar Kimseyi defterden silme be gönül |
Gözlerimiz Yoldadır
Kurtarıcı neden halâ gelmedi Bekliyoruz, gözlerimiz yollarda Kaç asırdır Türk’ün yüzü gülmedi Saklıyoruz, gözlerimiz yollarda Riyakârlık tahtı kurdu cihana Arzu heves kalmadı bizden yana Çilemizi gece gündüz, gün güne Ekliyoruz, gözlerimiz yollarda Her orduyu dağıtırdı yelimiz Bak şu anda ne perişan halimiz Çok zamandan beri kuru gülümüz Kokluyoruz, gözlerimiz yollarda Bu millete milli gözle bakanı Hainlerin plânını yıkanı Ha geldi gelecek diye, hakanı Yokluyoruz, gözlerimiz yollarda |
Gözlerin Yönü
Gönlümün sultanı, şahların şahı Her türlü kapının önü sanadır Mazlumun umudu, aşkı, silahı Zamanın bu günü, dünü sanadır. Sen bağışlayansın, af edicisin İnanmayan züğürt ne derse desin Nasibini bol ver mazlum da yesin Buğulu gözlerin yönü sanadır Paralılar en üst köşede durur Fakir alt köşede posta oturur Kul en küçük sözü yüzüne vurur Mazlumun sedası, ünü sanadır Rabb’im gönüllere huzur ver n’olur Bereket haznenden bolca ver,doldur Kaleli alemde hep seni bulur Bütün mahlukatın sonu sanadır |
Gözlerin.....
Bir beyaz demette yedi renk varın Bakınca beşini çalar, gözlerin. Ateşini almalıyım suların Çölde kutlu izi yalar, gözlerin. Huysuzluğa göz kırpıyor huyumuz Örümcekten kısa akıl boyumuz Susuzluğu çoğaltıyor suyumuz Bir anda mekanı siler, gözlerin. Bir yaz gecesinde kalınca yaslı Kapılar açılmaz, kilitler paslı Kerem'i külüne yakmakta Aslı Mecnun'u ikiye böler, gözlerin. Hakikat canlanır bakınca düne Sonsuzluğun ardı sonsuzluk yine Aklım uçar gider vahyin gününe Tatlı bir hayale dalar, gözlerin. Eşitlik denilen bir garip huyu Ne izi, ne sesi, denk değil boyu Bulutta sıcaktan kavrulan suyu Tutup yeryüzüne salar, gözlerin. O örümcek örmeseydi ağını Kim bilirdi kutlu Hira Dağı'nı Bulur muydu alem altın çağını? Sonsuz mavilikte güler gözlerin. |
Gözümün Nuru
Hayat çilekeşi, gözümün nuru, Arada gülümse, gülmeyi dene. Önüne konunca bir yığın soru, İkiyi ikiye bölmeyi dene. Bu dünya inanan insana kafes, Dindir fırtınayı meltem gibi es, Alıp ta vermeden tükenir nefes, Arif ol ölmeden, ölmeyi dene. Dünyada ne varsa her şey boşuna, Bir dua okunsun kabrin taşına, Uyma nefse bakarlar mı yaşına? Zorun üstesinden, gelmeyi dene. İyi düşün bu dünyada varın ne? Ötedeki selametin, darın ne? Ona buna zulmedersin kârın ne? Adam gibi adam, olmayı dene. Sözden almayanın bozuk mayası, İnsan olmayanın olmaz hayası, Görene bu dünya ibret aynası, Dünyadan bir ibret, almayı dene. Hiç vefa görmedim, laf mertlerinde, Hep ortak yaşadım tüm dertlerinde, Baba ocağında yar yurtlarında, İnsanca yaşayıp, kalmayı dene. |
Gözün Aydın!
Masmavi gülümsemeyle Soluyorum gözün aydın Yalın ayak esnemeyle Geliyorum gözün aydın Vazgeçtim dünya varından Yazından ve baharından Umudu kestim yarından Gülüyorum gözün aydın Bu ne feryat, bu ne yarış Bin bil, bir bilene danış Dille başlar her uyanış Biliyorum gözün aydın Düşüncemin yeri bitmiş Ölü bitmiş, diri bitmiş Gözlerimin feri bitmiş Siliyorum gözün aydın Z. Yapar Kaleli adım Gidiciyim, hastaladım Son türkümü besteledim Ölüyorum gözün aydın |
Gurbetteyim. Gelemem...
Yerin ayağına vuruldu düğüm, Ben sözümü taşa çaldım gelemem. Güneşin şavkıymış yerde gördüğüm Gönül deryasına daldım, gelemem Aşk bağına hasret ekedur gönül Derdini ummana dökedur gönül Nazenin nazını çekedur gönül Ben atıktan arta kaldım, gelemem Sabah yeli senin kokunla dolsun, Sensiz bağda lale solsun gül solsun, Aslılar Leylalar herkesin olsun, Ben mecnuna mecnun oldum, gelemem. Sevginin ateşi ab-ı hayat hem, Kâbe dudağının suyunda müphem... Sözler batman batman iş dirhem dirhem, Bu sevdadan yara aldım, gelemem. Mercan dizen gönül gülsüz olmaz mı? Mahşeri düşünen elsiz olmaz mı? Allah’ı anlayan dilsiz olmaz mı? Bana rakip beni buldum, gelemem. Aşkın gemsiz atı terledi yarda, Kurtuluş gününün sabahı orda! Şu amber kokulu karanlıklarda, Zamansız sarardım soldum, gelemem. |
Gücüm Yetmedi...
Geleceğim demiştim ya sultanım Gelemedim kusurluyum bağışla Unutma seninle dolu her anım Salamadım kusurluyum bağışla Sevginin sınırı lisanı mı var? Bu dünya mutlaka inanana dar İçimde deryalar kirpiğim sular Silemedim kusurluyum bağışla Azık gerek geçmek için sıratı Haktan taviz vermem katıyım katı Gelmek için denedim her fırsatı Bulamadım kusurluyum bağışla Çözebiliyorsan çöz bu üçgeni Köşesiz kenarsız açısız yeni Düzenin suyuna bırakıp beni Kalamadım kusurluyum bağışla Yanlışlık yapıp da bakınca aya Almazlar mı kafaya bak kafaya Makama mevkiye zevke sefaya Dalamadım kusurluyum bağışla Temelde harcı yok benim der yapı Koltukta kaybolur gösterir kapı Uğraştım didindim bir balta sapı Olamadım kusurluyum bağışla |
Gülmek...
Ağlanacak hale coşkuyla gülmek Garibine gider insanın oğul Her gün yeni baştan ölüp dirilmek İşidir düzenin yasanın oğul Tüm özeller gibi özel insan da Hal mi koyar Mehmet ile Hasan'da İnanç ahlak bulunmazsa yasanda Dil susar yetmez de lisanın oğul Baş tombul paranın pulun kuludur Çokları kız denen dulun kuludur Bazıları kızıl yolun kuludur 'Mürteciler' kulu kasanın oğul 'Hak geldi batıl zail oldu'ya Bu hale sevindi semayla derya Müslüman geçinen çokları var ya Yeminli ümmeti İsa'nın oğul Başa geçen doğru dürüst hükmetse Sözümüz baş tacı olur kısmetse Fakat bu nasıl iş nasıl hikmetse Sözünden çıkmayız U S A 'nın oğul |
Gülümserim.!
Gülümserim; sanmayın mutluluktandır, hayır! Hüznümün göz yaşıyla, sulanır bunca çayır... |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:41 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.