![]() |
Karar
ya dinlemeli güm güm yürek sesini ya sağa sola sapmadan yürümeli anut aklın gittiği yöne doğru ufukta maviliği özgürlüğün uçsuz bucaksız avucunda minicik elleriyle umut ama gel de karar ver verebilirsen ılık ılık hissederken yüzünde aşkın nefesini hangisi doğru? (16 aralık ’06) Fuat Eriçok |
Karda terleyen eller
eline sarılıp yatacağım hayalimde bu gece karlı gecede terleyen minik beyaz eline nabzı parmaklarımda atan utanıp geri geri çekilen güzel ılık eline kadın eline eline sarılıp yatacağım bu gece yağan kara esen rüzgâra inat tam nabzının attığı yerden öpeceğim eğilip dünkü gibi ve bir gün sen beni ben seni daha yakından bilip başka damarların kesiştiği noktada bu kar tanelerinin ısıttığı yumuşak bilekleri anımsayacağım bir de gizli gizli gülen gözlerini iyi ki koştun çağrıma iyi ki çekmedin ellerini kar bereketiyle ektin yüreğime aşkın kızıl güllerini Fuat Eriçok |
Karmanyola
ha gözünü kin bürümüş sivri dişleri tırnakları kanlı bilgisi kıt görgüsü kıt sevgisi kıt kafası o kadar dar sığ ve yoz bir kitleyle düşmüşün yola ha ıssız karanlık bir kuytuda yaşadığın karmanyola ya kaçacaksın şeytan görmüşcesine bakmadan sağa sola ya savunacaksın kendini taş sopa allah ne verdiyse kola ülkem üç beş çapulsuzun densizin değil gayet net ve açık aydınlık insanların ülkesi eninde sonunda hakim olacak kurt uluması yerine güvercinlerin sesi bakın görün ibretle ve hayretle caddeleri gururla dolan istanbul’a yürüyün dost insanlar yürüyün gazanız kutlu ola türk kürt ermeni arnavut musevi çerkez rum ve laz insanlıktan utanılmaz utanılmaz yürüyün kardeşlerim sıklaştırın safları ki görsün kindar düşüncenin safları geçmesin aramızdan budalaca lafları haydi güzel insanlar haydi özgür insanlar ırkçılığa karşı faşizme karşı canilere karşı omuz omuza göğüs göğüse göz göze kol kola gazanız kutlu ola nitelik kaba nicelikten önemli ve üstündür her zaman ve her yerde gün ola harman ola (31 ocak ’07) Fuat Eriçok |
Karşı
karşıyım kulluğa.. tanrıya bile ne borcum minnetim, ne niyetim var! karşıyım şüküre.. açılmış ele ne kimseye bağım ne diyetim var! karşıyım bakışa, sert, dayatılan içine güç, günah, haram katılan karşıyım alkışa.. sahte, satılan andolsun zalime eziyetim var! karşıyım o dosta, gülüyor sahte karşıyım kıl posta, çıkıyor tahta karşıyım kadere varıyor bahta kafam hiç yatmıyor.. mazeretim var! karşıyım yüzüme gülene.. karşı karşıyım izimi sürene.. karşı karşıyım sözümü övene.. karşı sanki ondan üstün meziyetim var! karşıyım faşiste.. militan sola karşıyım komuta.. tek yönlü yola karşıyım silaha.. yumruklu kola hiç korkmam! ölümlü hüviyetim var! olmaza.. yasağa.. yoka karşıyım açların içinde tok’a karşıyım azınlığı ezen çok’a karşıyım buyurganlar için “git! ” biletim var! (10 mayıs ’07) Fuat Eriçok |
Kavramlar
ana gülecen baba sevecen eylem müstehcen doğum bunlardan sonra sağlık gerek huzur erek sevgi dilek para bunlardan sonra bilgi olmazsa olmaz kültür eski beste ince saz eğitim önce naz sonra niyaz mevki bunlardan sonra flört davet tutku esaret aşk evet evet evet evlilik bunlardan sonra haylazlık üzmeden çapkınlık azmadan sarhoşluk sızmadan kumar bunlardan sonra eş elmayı yedirir iş çarkları döndürür çocuk nesli sürdürür aile bunlardan sonra zeka beyinde bir dans yetenek doğuşta avans akıl kazanılır şans başarı bunlardan sonra sabır kilit taşı ölçü aklın yoldaşı hoşgörü bakmaz şaşı olgunluk bunlardan sonra nezaket inceldikçe tevazu öğrendikçe adalet güçlendikçe insanlık bunlardan sonra meslek öğrenilmeli karar irdelenmeli azim sürdürülmeli ümit bunlardan sonra inatçı yaşanılmaz cahil konuşulmaz yobaz tartışılmaz kötü bunlardan sonra hırs gözleri karartır nefret ömrü kısaltır kıskançlık aklı azaltır ölüm bunlardan sonra (mayıs ‘01) Fuat Eriçok |
Kayıp Aranıyor
onu düşünmekten kendimi unuttum beni görürseniz bildirin bana (21 aralık ’06) Fuat Eriçok |
Kedi
bir kadın “kedi” dedi sert kediler kükredi “kedi değil, aslan.. aslan” arada ne fark var lan? sadece ölçek işte acınası gerçek genel eğilimin arzusu beyinsel değil bedensel fark yani irilik yeterli varsın olsun ilkokul terk ne ayıp bir erkek olur mu ürkek pek utanılası pek dünya krizle boğuşuyor bir yanda.. bizde aslanın müritleri isyanda ne timsah ne anakonda ne panda hiçbiri kesmiyor beyleri yahu sonuçta ortam orman saydıklarımın hepsi de hayvan bir kadın kedi dedi bir başkası besteledi “bir kedim bile yok” ah minik serçe ah çok yanılırsın çok egoist ve kurnazdır kediler seni yerler.. yerler bir kadın kedi dedi kedileri lekeledi 15 ekim ‘08 Fuat Eriçok |
Kefil
değişmeyen tek şey değişim elimde bu bilgi ile kefil olmam kendime bile (23 aralık ’06) Fuat Eriçok |
Kelepir
milli eğitim bakanlığının okunması için tavsiye ettiği kitaplardan alanlara 'argo ve tabu sözcükler sözlüğü' hediye acele edin benden söylemesi zira çevre kirliliği yarattığı için kitapları ve bakanlığı dezenfekte edecekmiş yakında belediye (25 ağustos ’06) Fuat Eriçok |
Kendine Fransız “France”
1789 insan hakları bildirgesi fikir özgürlüğünün ülkesi aydınlanmanın akçısı fransa.. 2006 soykırım yasası sınırlı düşüncenin ülkesi fikir bildirmenin yasakçısı ermeni lobisinin ayakçısı fransa.. ne kadar uzak ne kadar farklı fransız günümüz fransızları ve diderot.. jean jacques rousseau.. voltaire.. robespierre.. montesquieu.. ne kadar ilgisiz ne kadar anlamsız umarsız yapayalnız bu günküler tarihe de, hukuka da, kendilerine de fransız (12 ekim ’06) Fuat Eriçok |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:43 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.