![]() |
Öl/Düğüm...
Zamana bir nebze atacağım düğüm Çözülmeden zaman anlaşılmaz öldüğüm Reyhan Tataroğlu |
Ölü veya diri
umut güneş gibidir bir gelir bir gider ama asla kaybolmaz ne kadar karamsarlık sarsada bulut misali güneşi umuttur onun ayyüzlü eşi güneşin yoktur doğmadığı birgün görmesekte... ey! umut güneşli birgün de olsun düğünün Reyhan Tataroğlu |
Ölümle Dirilenler
bu gün bir şehit daha verdi memleketim daha bir şehit bu kaçıncı babayiğit bu kaçıncı babayiğit ölüm yok size... Vallahi Kur'an size şahit Rasul size şahit Reyhan Tataroğlu |
Ölümsüzler...
Abdestler alındı... Ayaklar yalın Kefen yerine Bayrağıma sarın Son kelamlar... Son tebessümler... Son bakışlar... Son vedalar... Sizler burada kalın... Analar,yarlar Yarenler,yavuklular Çocuklar,nineler,dedeler... Dediler'Elveda...' Dediler'Allaha ısmarladık' Dediler'Hoşçakalın' Secdeye değer iken Nur yüzlü nice alın ............................. Şimdi güneş yangılı Şimdi ay soluk Şimdi rüzgar sessiz Şimdi yağmur hıçkırıyor Şimdi... Bütün mahlukat... Kainat haykırıyor .......................... Kurtlar sofrasında Kınalı... Kurtlar sofrasında Kuzu... Vahşet... Sofranın vazgeçilmeyen Tatsız tuzu... .............................. Onbeşler...yirmiler...yirmibeşler... Beşer... beşer... Alemi beşere eşler Burası... Sanki düğün evi Ölümle kolkola Halay çekenler Duaları avuç avuç Arşa ekenler Us...Us...tohumunu Toprağa dikenler Ağlıyor...ağlıyor... Şehadete geçikenler ........................... Saflar...saflar... Dizi dizi...saflar Kendi cenaze namazını Kılar,Kınalı kuzular Kurumuş, kökünden insaflar ............................ Okumuş,okumamış Yazmış,yazmamış Yürekler tek... Bedenler tek... Diller de Tek/Bir Kelime-i Şahadet Artık... Ölüme çıkarılmış Ayyıldızlı,son bir davet ................................ İşte... Kahramanlık türküleri İşte... Kahramanlık öyküleri İşte... ÇANAKKALE İşte... Cennet İşte... Gül Muhammed(s.a.v) ... Etrafında açan Binbir çiçekten Bir demet İşte... Beyaz LALE ............................. Abdestler alındı Ayaklar yalın... Secdede alın Kefen yerine Bayrağıma sarın... Reyhan Tataroğlu |
Ölümüne Aşık
tarih bile anlatamaz yetmez gücü olsa alim, filozof, olsa da büyücü ne çözebilirler,ne de bağlarlar yaptıklarına pişman olup olup ardından ağlarlar... Reyhan Tataroğlu |
Önce ve sonra
Masallarda anlatılan Mutlu oldu falan filan Kimi essah kimi yalan Aşktır aşktır gerçek olan Ne aşk kaldı nede sevda Kimi hayel kimi mefta Zamane aşk sade lafta Aşktır aşk gerçek Hakta Önceleri sevda vardı Duyan duymayan ağlardı Gönüller bir yanardağdı Küle döndü şimdi söndü Reyhan Tataroğlu |
Örtüşme...
Başka kafalara,başka bakış Kağıt mendil üstüne işlenen nakış Haklıya,tek elle tutulan alkış Örtüsüz fikir,fikirsiz örtü Hayanın peşinde...hayasız dürtü Gönülü kırıp,Kabe'yi yıkış Bataklığa konup,gülden kalkış Küfre dalıp,minbere çıkış Örtüsüz fikir,fikirsiz örtü Hayanın peşinde...hayasız dürtü Işığı söndürüp,karanlığı yakış Deryayı bırakıp,damlaya akış Altını çıkarıp,tenekeyi takış Örtüsüz fikir,fikirsiz örtü Hayanın peşinde...hayasız dürtü Doğru yerine,yanlışa inanış Hamam içinde,susuz yıkanış Küle belenip,kor gibi yanış Örtüsüz fikir,fikirsiz örtü Hayanın peşinde...hayasız dürtü Haktan bi haber,Hakka yalvarış Kötünün adına,iyilikle yarış Çıkmaz sokaktan,sonsuza varış Örtüsüz fikir,fikirsiz örtü Hayanın peşinde...hayasız dürtü Reyhan Tataroğlu |
Öte/beri
beynim muhasebe kalbim muhasip karı da zararı da gördü... münasip ya! ... nasip ya! ... nasip Reyhan Tataroğlu |
Ötesinci Boyut
Omuza düşen bir el Dostluğun nişanesi Dosta, dostane Bir davetin sesi Diyor ki; “ Artık gel “ Kısa… Bir telefon trafiği yaşanır Ardından… Nasipliler… Nasibini giyer kuşanır Ayrılık… Zamanca önemsiz bir süre Gibi gelir Vuslatta… zaman Ayet ayet, süre süre İncelir incelir Bayram arifesi… Yürekler kıpır kıpır Sevinçler ölçüsüz Hediyeler hayallerde Hayaller takatsiz Hayaller güçsüz Bayram tarifesi…bu Muhabbet… Önde beşinci boyut Beş vakitte Arkada Ne somut, ne de soyut Beleşçiler taklitte Huzura doğru… Giderken bir kafile İhtiyaçlar listesi gönüllerde Kalpler delik deşik Kalpler bomboş bir file Pazar yerine hücum Yeter ki dolsun Dolsun da…taşıyamasın Kırılsın kollarım Kanasın avucum Akşam vakti yolda Ağlamak, sızlanmak nafile Zaman alış veriş zamanı Zamanda olmaz hiç hile Varış…hava alanı Sessizlik hakim, sükunet berkemal Ayrılık bırakmış yalanı Vuslatla hasbihal Vuslatla hemhal Gökyüzü… Alabildiğince mavi Yeryüzü… Varabildiğince semavi Dolanır…semalarda Bir kartal bakışlı Dolanır semalarda Bir ela gözlü, kara kaşlı Dolanır semalarda Bir Şeyda-i bülbül Dolanır semalarda Gül diyarından bir Gül Heyecan dorukta… Güneş vurgun… kavrulurken Ay geceye yolculukta Serinlik…devralmış görevi Gözler taramada Lazersiz, sessiz ameliyat Her derde deva… Samimi niyet ile Örtüşürken… Amel ve de fiiliyat Ziyaret… Vuslata ilk adım Ayrılığı kovaladım Vuslatta yakaladım Etrafında…dolanır durur Beşinci boyut sanki pervane Gördüm … Biri deli, diğeri divane Anladım ki… Delilikte, divanelikte Aşka bahane Aşk Onunla şahane Bu pazarda… Her şey hesaplı Her keseye göre Her çeşit mal bulunur Araz’a, lal’a, topala, köre Görmezlikten gelen nanköre Akşam vakti girmeden Dolduruldu fileler Farz, sünnet, vacip derken Kılındı nafileler Ve bir kez daha Allahaısmarladıklar arasında Kalktı kafileler İşin özü… Ne somut, ne de soyut Bu boyut… Beşinci boyuttan da öte… Öteler ötesi bir boyut Reyhan Tataroğlu |
Özne ve de Yüklem
Sözlerim sorguya çeker beni,Ey! İlahi Hayat Anladım ki..fiiliyat...fiiliyat...fiiliyat... Reyhan Tataroğlu |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:25 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.