![]() |
Derdim Başka
Sanma ki derdim güneşten ötürü; Ne çıkar bahar geldiyse? Bademler çiçek açtıysa? Ucunda ölüm yok ya. Hoş, olsa da korkacakmıyım zaten. Güneşle gelecek ölümden? Ben ki her nisan bir yaş daha genç, Her bahar biraz daha aşığım; Korkarmıyım? Ah, dostum derdim başka... |
Derdim Seninle
Gökteki yıldızlara benzetip seni Bakıp bakıp duruyorum *******i Düşünürken seni ağlar gözlerim Avutulmaz bir acı bu benim kaderim Yalan, gerçek bilmiyorum, aşığım Galiba unuttum ne oldu telaşım Şimdi uzaktayım aklım sende Ne yapsam bilmiyordum derdim seninle |
Derdimi Anlatsam
Gök yüzüne uçmak istiyorum bir sonsuza Varmak istiyorum fezaya aya yıldıza Merküre venüse jübütere uranusa Derdimi anlatsam onlara aceba ne derler Yüksek tepelerde sıra dağlarda olsam Issız çöllere doğru yalnızca yol alsam Denizlerde balıklarla dalgalara kapılsam Derdimi anlatsam onlara aceba ne derler Yer yüzünder koca koca ağaçlar olsam Rüzğar olup yapraklarını savursam Zengin olup fakirleri yetimleri doyursam Derdimi anlatsam onlara aceba ne derler Kar olsam güneş vursa eriyip buhar olsam Ve yağmur olup derelerden ırmaklara dolsam Sonra sıcak sevgiler olup kalplere varsam Derdimi anlatsam onlara aceba ne derler |
Derdin Adını Sevda Koyduk
Derdin adını sevda koyduk değilmiş meğer Giyip mintanı attık ceketi omuza Birde yakıp en hasından cıgara Derdin adını sevda koyduk değilmiş meğer Bir miladı olmadı ömrümüzün Ve devası olmadı derdimizin Yıllar geçip giderdken birer birer Derdin adını sevda koyduk değilmiş meğer Mahmur gözlerle baktık hayata Yaşarken merhum yazmışlar künyemize Tebessüme ağlatan bu musibet Hükmederken bütün bedenimize Derdin adını sevda koyduk değilmiş meğer. |
Derim Ama
Özde Türklük sözde Türkçe, Derim ama kimse duymaz. Dilin süsü güzel Türkçe, Derim ama kimse duymaz. Türkoğlu Türk sahip üne, Köprü kurduk dünden güne, Vatan için Türkçe yine, Derim ama kimse duymaz. Dil milletin aynasıdır, En bulunmaz sevdasıdır, Bulan için dünyasıdır, Derim ama kimse duymaz. Yarın için hep el ele, Miras kalan kültür ile, Savaş değil barış dile, Derim ama kimse duymaz. |
Derince İstasyonu
Derince İstasyonu'nun derinlerinde Deşiyorum derince dertlerimi Geçiyorum bir kalemde bu alemi Ne umdum hayattan, neler buldum Derince İstasyonu'nun derinlerinde Dertlerimin içinde kayboldum Üşüyorum bir ulu çınar gölgesinde Rüzgar içimde son dalı kırıyor Derince İstasyonu'nun derinlerinde Derinden bir ses isyanımı haykırıyor Taşıyorum içimde kalan son umudu Cam bir fanus içinde ölgün Derince İstasyonu'nun derinlerinde Bulursun belki beni öldüğüm gün |
Derinlerde
Ne zaman tutsam ellerini Gözlerimin önünden mevsimler geçer Ne zaman gözlerin gözlerime değse Samanyolundan bir yıldız düşer Yaşanmış, yaşanacak zamanlar içinde En güzeli akşam saatleri, buluştuğumuz Gözgöze, iki büyük yangın gibi O yanıp yanıp tutuştuğumuz Başdöndüren o sonsuz heyecan Çıldırtan arzular kesen nefesi En güzel bütün korkuların Bu ateşte bir bir erimesi Son değil o başlangıç yaklaşan Tenin bir yerde aşka hazırlığı Bir buğu halinde geçen zaman Ve gözlerde sabahın ilk aydınlığı Yıllarla büyütmek her dakikayı İnmek seninle derinlerine aşkın Öpülen bütün nimetler içinde En güzeli senin dudakların |
Derman
Sevdaya tutulduğum o gün inan Ağlıyordu yalnız yağmur taneleri Seni hatırladığım yalnız bir tek o gün Gecemi gündüze döndürdün bil ki Görmese kararan gözlerim seni Sevdaya tutulup yanardım her an Yıllarım kaybolup gelmese geri Sevmeye muhtaçtım ben seni inan Solsada gülümün en son yaprağı Sevdanı gönlüme vermezsin bile Ve sen yaşarsın yine çektirip acı Kuruyan gözlerim dönse çeşmeye Aşk ile tutuşup yansaydın inan Sevgimi gönlünden atmazdın belki Kavrulup ateşte kül oldum inan Sana dost olmamı anlamadın ki Dert ile yoğrulup kalsan da yalnız Bendeki sevgiyi anlamazsın ki Sevdana tutuldum yüreğim sensiz Kan ağlıyor içim derman olman ki |
Dert
Anne nedir? Benim bu halim, Nedir? Bu gidişim, Bak! Anne, bu yaşta ne hale düştüm, Genç yaşımda saçlarımı ağartılar, Dertsiz başıma dertler çoğalttılar, Ben ne kadar istesem de bırakmayı, Dertler beni yakaladı. Dertler ruhumu sardı bırakmadı. Dertsiz bir günüm kalmadı. Yaşayacağım günüm benim için bir, Ölüm!... İşte budur oğlu'nun hali. Anne! Yaşadığı her günü Ölüm! |
Dert
Derdimi söylesem bir ulu taşa, Taşıyamaz, taş ikiye yarılır. Yansın diye derdi atsam ataşa, Sitem eder, kader bana darılır. Gurbet ellerinde çile çektim ben; Nasıl aşık oldum, bilir misin sen? Derdi öğrenince seven-sevmeyen, Sabret diye kollarıma sarılır. Rüyalara yatar, hayal kururum, Başımı en büyük taşa vururum. Pervane olurum, döner dururum, Sorarım, menzile nasıl varılır ? Kul Bahri, dünyada düşmeyin dara. Boşuna sokakta atmayın nara. İyiyi, doğruyu, güzeli ara; Tüm yaralar dost eliyle sarılır. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:20 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.