![]() |
HAKK'A DİLEKÇE
(Şathiye) Dul gezdirme Tanrım gel bu garibi, Çektiğim çileyi görüver gitsin. Boşuna yazdırma bana şiiri, İçimdeki sırra eriver gitsin. Hatam nedir sana taptım tapalı, Bilmem ki kısmetim niye kapalı, Sakın verme bana eli sopalı, Onu kılıbığa veriver gitsin. Bir göz at hele bak şu defterine, Hödüğü yazmışsın güzel birine, Kaydırıp da beni onun yerine, Üstüne çarpıyı vuruver gitsin. Benim malım mülküm çok diyenlerin, Sırtım pek, karnım da tok diyenl |
ZALİMİN KIZI
Söz ile edemem ilanı aşkı, Bakışımdan anla zalimin kızı, Yıkıldı gönlümün sarayı, köşkü, Çöküşümden anla zalimin kızı. Böyle bellettiler edebi, arı, Göz göze gelmezmiş erkekle, karı, Utanıp kafamı şöyle yukarı, Dikişimden anla zalimin kızı. Nereden düşürdüm sana göynümü, Uçurdun aklımı, aldın beynimi, Ciğer görmüş kedi gibi boynumu, Büküşümden anla zalimin kızı. Geziyom peşinde hep sinsi sinsi, Güler mi dünyada garibin şansı, Hacı Mahmut Emmi sürdü |
ne zaman uykuya dalsam sen gelirsin aklıma,
ellerim titrer hayalin canlanır gözlerimin önünde bir anda, işte o an aşk gösterir hücran ını ve hüsranını, o an dudaklarım sayıklar kendi kendine seni seviyorum diye. ne zaman görsem resmini, gözlerim ağlar gönlüm ağlar, gönlüm anlar o zaman varlığının değerini, anlar o zaman sevdasını. |
Senden uzaktayım diye
Ellerim öyle boş öyle boşki Uçurumlara açılmış sanki Sen elinde dikiş iğnesi Çocuklarının söküğünü dikiyormuşsun şimdi Sisli ışıklarında kaybolmuşsun O günahkar şehrin Mutluluktan ışıl ışılmış gözlerin Nefret yokmuş, kin yokmuş Bana baktığın gibi Birde ellerin değişmiş Tutmaya kıyamadığım Alev alev ellerin Bir başka avuçlardaymış... |
Uçurumun kenarındayım
Sona hiç bu kadar yaklaşmamıştım Ve hiç bu kadar mutlu olmamıştım Belki Güneş son kez batıyor benim için Ama olsun! Artık herşey bitiyor Belki Bu son görüşüm denizi Ama olsun! Artık herşey bitiyor Geride hiç birşey bırakmadım Senden başka Acılarım da yanımda Hatırlamadığın anılarımızda Hoşçakal!!! Son defa... |
Böyük bir şaşkınlık içinde idi
O fırtınalı gece Daha önce de yaşanmıştı böyle Hiç düşündün mü nasıl oldu Nasıl olacak diye Belki de sen haklısın kendince ama Ben nasıl izin verdim Hala anlamış değilim gidişine Anıları silip atamıyorum Kimseye söylenmiyor utanıyorum Bin kere ahdettim unuturum diye Sen olunca ayrılığın adı Ben sözümü tutamıyorum Belki de sen haklısın kendince ama Ben nasıl izin vedim gitmene Anlamadım hala Sensizlige uzun zamandır alışamadım Mutlu |
Seni
Görmeden Önce Gözlerim Şirin'in Ferhat'ına Vardı Bir Çift Sözlerim Bir Kadın İçin Bu Kadar Zahmet Çeker Mi? Yüreğim Dağlardan Tepelerden O Su Kanalları Kazar Mı? Nasır Tutmuş Ellerim Yüreğime Kazındıktan Sonra Adın Yine Bir Çift Sözüm Vardır Şirin'in Ferhatına Ben Olsam Dağları Değil Dünyayı Yerinden Yörüngesinden Oynatırdım Tıpkı Bir Dileğin Filizlenip Kök Saldığı Yüreğimin Yerinden Yörüngesinden Oynadığı Yüreğimin A |
seni sevmek bir ömür ister
senin gözlerinde ölmek yürek ister bende hepsi var seni seviyorum liseli leylam duygularım bir kör oldu hergün bir arabanın altında kalıyo sen yaşamak haram geliyo liseli leylam hayat seninle var oluyo bu bünye sevginle yaşıyo kabul etmesen bile sevgimi seviyorum seni liseli leylam |
Bazen kendimi korkutuyorum kendimle.
iki yabancı gibiyim,aynı bedenipaylaşan. ne zaman şarkı söylesem; o hüzünleniyor. o birini sevecek olsa; benim aklımdan ölümüm geçiyor. ne vakit ara sokaklardan geçsem; o vitrin camlarını seyrediyor. kimi zaman görüyorum, uzaklaşan teknelere bakıyor limandan. otöbüse binsem; o durakta bir sigara daha yakıyor. bazı ******* kapıyı acıp usulca içeri giriyor. kalkıp sesleniyorum: kimseler olmuyor. bazen kendimi korkutuyorum kendimle... |
kanadı kırık kus gıbıyım hanı olesıye sozumuz vardı nerde . bırtek
hayalın karsımda sen yoksun .o benı buyuleyen gozlerın nerde sana soz verdım askım askım´-erkegım gıttı hergun oluyorum onsuzum yalnızım SENSIZ BU CAN NASIL YASASIN SEN MUTLU MUSUN SENI OMRUMUN SON NEFESIME KADAR SEVECEGIM BENI BIRAKMA İZMİRLİ SEVEN KIZDAN SEVDIGINE |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:56 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.