![]() |
vazgeç artık bu huyundan
kimse sana mecbur degil kimse sana aşık olmak zorunda degil aklından geçirme artık bir şeyler farzet bu akıl senin degil kalbine bir kurşunsık yada süpür şu tozları üzerinden kır aynaları bakma yüzüne aynalar sana dost degil az önce gülen yüz senin degil sakla ellerini bak nasır tutmuşlar tutma kimselerin ellerini az önce tuttugun eller senin degil mevsimleri suçlama artık onlar senin degil sana mecbur degil şu an sana ayit olan tek şey bu şiir |
ask ve olum :içimden gelen bir sevda, yuregimdeki ask ve sen. Yakmıs
beni kul etmiş. Ne olldugunu anlayamadan delicesine sevmişim seni.Hani olumune sevda derler ya aynen oyle sevdim seni. Varlıgın ben yoklugun olum ... Senden oncesine cekmişim bir sunger .Senden sonra var olmusum, seninle kavrulmusum .yoklugunun verdigi acı varlıgını verdigi tebessum işte benim hayat felsefem sen sen ve sen ... Beni senden ayıran tek sey olum olsun . Öbür turlusune dayanamam bırakıp gitigin gun, beni unuttug |
Bir şiir bir geceye değer,
Bir şiir bir uykuya değer, Bir şiir bir uyanmaya değer, Bir şiir bir sigaraya değer, Bir şiir bir rakıya değer, Bir şiir bir şarkıya değer, Bir şiir bir türküye değer, Bir şiir bir ağrıya değer, Diye-diye.. Meğer. |
Sanattır derler yaşamak
Önemli olan yaşamayı başarmak Bize göre değil bu dünya Müsait bir yerde inelim biz... Herkesin dilindeki tek kelime mutluluk Bulamadık biz onu aradık durduk Bize göre değil bu dünya Müsait bir yerde inelim biz... Sevipte sevilmemekmiş kaderimiz Yalan geldi herkese derdimiz , kederimiz Bize göre değil bu dünya Müsait bir yerde inelim biz... |
gecenin zifiri karanlığına bakıyorum,ay ve yıldız ne kadar göz
alıcı.gerçekten göz alıcımı yoksa karanlığın bir yardımımı?yine seni düşünüyorum,elimde bakacağım bir fotoğrafın bile yok.hayalimle zifiri karanlığa çizdim seni.gökyüzündeki berraklığınla karanlık aydınlığına kavuştu,yıldızlar söndü,ay gerçek değilmiş zaten.uyuyan güneşten çaldığı yüzünün maskesi senin sayende düştü.sen ısıttın gecenin ayazını,sensizliğin sessizliğinde dinlediğim bütün şarkılarda seni arıyorum.notalarında sen varsın, |
kırıldı, parçalanarak çoğaldı acı
çiçeklerden düşen yaşlar, yapraklara sıçradı oysa ki misafir olurdu, bu kalpte yakındı yalnızlık, yol uzadı canı yakar, can sızlatır dur bekle, dinle beni, bu nasıl tavır ilk çocuklukta, son toydum dokunduklarında, çok ağladım çabuk tükenen, bu sevgilerin bedeli unutmak hep zor geldi, bittiğinden beri kalbin her köşesi, her yeri sana yandı, sana uyandı yanılınca sana dair, çok içerledim varlığını unuttuğun bir kalbin, ilk misafiriydim her tem |
Eşsizdi dünyalarım, durmadıkça
Sensizlik, uyumak gibi Biri uyumaktan korkar sanki Olacaksa böyle olsun... Neyin ispatında bu beden, kayıplar büyük Üzdüğün yüzlerde, üzüldükçe üzülen Buğulanıp yansımak gibi önce Kanayan ellerimde, kırılan aynalar gibi... Kaybolur gözlerimden, hatırlamak güçleşir Sahipsiz sözlerden usanmak gibi, ben hep çok yorgun Güçlenir sanmıştı o eller, gözlerinle birleşince Bir mum daha, sönmüş gibi... Çoğu zaman ağlattığım bir melek gibi Bir sen kalacaksın |
Mavi bir gökyüzü, parlayan gözlerden
Başımı kaldırdığımda, uçan bir kuş Çok mu sıradan geldi, yaban yüzlerden... Belli belirsiz bir acıyla, aynada sararıp solan yüz Bir ezeli rüzgar sanki, mumları öldüren Bir kuş uçtu, bir de bu yürek... Şimdi daha iyi anlıyor ve susuyorum Biliyorum söylemeyecek, ama yinede soruyorum hey küçük, senin adın ne Ben bir ölümüm diyor, eğer bu seni korkutacaksa... Ölümsüz sanılan karanlıklara, bir ceset daha ekleniyor... YAZAR: ATALAY TURHAN " |
Bu sabah erkenden uyandım
Kalktım aynada şöyle bir kendime baktım Sonra delice bir kahkaha attım Rahat uyuyamamışım gece besbelli Gözlerimin altı çukur.sararmış galiba yüzüm Anlayamadığım bir ruh hali bu Ya rab nasılda bedbahtım Kalbimi kapattım temelli Kilidine açılamaz mührü vurdum Dilimden dökülen güzel sözcüklere düşmanım Hepsini silecegim intikamım büyük Tuzaklar hazırladım,kapanlar kurdum Bir şeyler çekip aldı beni Bende ben kayboldum Kabusların istilasındayım Korkuy |
Şairin hazinesi bir gülüş bir bakıştır
Küçük bir buseden nice aşklar aşıklar çıkarır Seni alır götürür gönüllü mahkumdur diye kendi diyarına bir anda Ruhunda izinsiz dolu dizgin at koşturur Şairin gücüdür şiirleri Bir güzeli aglatıp gezdirir elalemin dilinde Çirkini güzel diye çagırtır alemde Gül e bülbül ü aşıktır diye dillendirir Nice Leylalar şirinler yaratır Şairin hazinesidir sözleri Onları çıkarır tektek sırlı gizemli Çagırır diyarına gel ey beşer Alemde gezme vaktidir |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:20 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.