![]() |
İstanbul Rubaileri-19
Bahar gibi gelecek aşk yavaş yavaş Başlayacak ruhunda bir arsız savaş Bir yanın sevda da bir yanın mazi Olacaksın bu şehirle sende arkadaş |
İstanbul Rubaileri-2
İstanbul güzel şehir ayrılığın insafsız Mizanında olmadım hiç bir zaman tarafsız Ekmeğimi kazandığım gurbet dönüşlerinde Yaşadım sende seni ben her zaman israfsız Balık gibi döksem seni pul pul mısralara Deniz gibi yazsam seni ah o mavi sırlara İstanbul'u göreceğim seni sırlar ardında Dönüpte bir baksam hazin hatıralara Oynaşıyor düşlerim gümüş rengi sularda Yaşıyorum geçmişi en hisli duygularda İstanbul'la buluştuk gecenin ötesinde Oysa sevdiğim kadın en derin uykularda Bugünü yarını dünü bir değil Cennetten köşedir kötü yer değil Anarım ismini bir dua gibi Ayrılmak çok acı dönmek zor değil Gitmiyor hayali gözden gönülden Şair için bu bu şehir farksız ödülden Yanan yüreğimi söndürmek için İstanbul dökülür ıslak mendilden Yar gelir mi beklesem Boğaz yolunda Heyecandan ölürken güller elimde Bana doğru koşan narin hayali Hala yüreğimde hala aklımda Her kim yaşar şu alemde bir İstanbul masalı Siler gamı yüreğinden hiç görünmez tasalı Her kim sever bu şehri canı gönülden Kadim dosttur bulunmaz ondan daha vefalı Her sabah penceremden mendil sallarım İstanbul'a doğru uçup giden göçmen kuşlara Ela gözlü bir yare selam yollarım Gem vurulmaz gözümden akan yaşlara Ruhuma sorarsan hala genç gibi Kalbime sorarsan artık geç gibi İstanbul anıları gönlümde saklı Yeniden yaşamak artık suç gibi Boğazın sularında bir deli hüzün Yakıp kül ediyor gurbette sızın Hiç ayrılmamıştık biz böyle uzun Gözümde tütüyor işveli nazın |
İstanbul Rubaileri-20
Birazdan gün ağarır hazırmısın sen Ruhum senin ışığını vermek istersen Erguvana kesmiş şu şehri sevdiğim gibi Beni bedenimle değil ruhumla sevsenİ |
İstanbul Rubaileri-21
Garip kuşlar gönlümde yuva yaparken O yuvada yüreğim aşka yatarken Haliç sırtlarında güneş batarken İstanbul halini anlatır bana |
İstanbul Rubaileri-22
Ömür akıp gidiyor bir kuş misali Biraz aşk biraz hüzün ömrün meali Resimlerdeki şehrin soluk hayali İstanbul gülünü anlatır bana s |
İstanbul Rubaileri-23
Sardı yine gönlümü bir garip hüzün Bu şehirde olmuşum bir mahzun ozan Lütfeyle ey yar acıyıp bazan O narin hayalinle gönlüme uzan |
İstanbul Rubaileri-24
Bir geceye sığar mı koca bir ömür Sığar inanmıyorsan gelip sende gör Bu şehirde ömrümüz bir güle benzer Güneşle başlar her şey geceyle ölür |
İstanbul Rubaileri-25
Acılar bir bir inmiş göklerden yere Vapurlar ağıt yakmış denizden şehre Kıskananlar artık mutlu mu bilmem Gözlerimde hüzün dönüşmüş nehre |
İstanbul Rubaileri-26
Kayıklar oynaşıyor mavi sularda Ada'lar donanıyor aşkı baharda Bu mevsimde ismi erguvan şehri Nam salmış hayali yedi diyarda |
İstanbul Rubaileri-27
Bülbül olsam değişmem seni bir güle Volkan olsam uğruna dönerim küle İstanbul sokakları şahidim olsun Gurbet olsam seni veremem ele |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:20 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.