![]() |
Üç şey lazımdır önce
Herkese üç şey çok lazımdır önce, biri, iman edinmektir iyice, Biri, İslam�a uymaktır her yerde, fıkhı iyi öğrenmeli elbette. Bir de ihlastır, her işte daima, şöyle ki, hiç olmaya ucb-ü riya. Bu üçü birden tahakkuk etmeli, böyledir, İslamiyet�in temeli. Hem bu ihlas olmasa, makbul değil, tasavvuftur ihlasın kaynağı bil! |
Veliyyi kâmil
Zahirde muhtaç görünür hizmete, bâtını imdat ediyor herkese. Zahirine bakan aldanır elbet, Özünü görene ulaşır himmet. Hak teâlâ dostlarını gizledi, bâtını zahirle mestur eyledi. Zahirleri İslamiyet miratıdır, batınları Hakkın nazargâhıdır. Aşıka dertlerin verdiği safa, dediler ki, nimetlerde yok asla. Gafiller buna inanmazlar amma, Kur�anda bildiriyor Hak teâlâ. Veli sohbetinde bulunsa kişi, kalb gözü açılır, nur dolar içi. Nefsin arzuları hoş gelmez olur, bu sırrın perdesi hemen çözülür. İslamiyet'e yapış, bir Veli ara! bulmazsan, sevmek de yetişir sana! Bu iki nimete ermiş olanlar, Veliyyi kâmilden feyiz alırlar. Resulün kalbinden fışkıran nurlar, muhabbet yolundan bunlara akar. Abdülhakim Arvasi, Veli idi, sözleri, işleri, buna delil idi. Seyyid Fehim�den, almıştı icazet, her halinde görünürdü keramet. Arifi tanımak zor olur sanma! Her işi uygundur Resulullaha! Sözü, işi, Peygambere uymayan, her ne derse desin, durma kaç ondan! Amel, yapılan işler demektir. Amel ve iman İslamiyet�tir. İman inanmaktır, amel yapmak, ikisi iledir Müslüman olmak! İnananlar yetmiş üç fırka oldu, hak yolu yalnız, (Ehl-i sünnet) buldu. |
Yalvar güzel Allaha
Öğüdüme darılma Yalvar güzel Allaha! Yolundan hiç ayrılma Yalvar güzel Allaha! Namazını kılarak Orucunu tutarak Zekatını vererek Yalvar güzel Allaha! Bir gün gözlerin görmez Kulakların işitmez Bu fırsat ele girmez Yalvar güzel Allaha! Sağlığı ganimet bil Her saati nimet bil Yalvarmayı izzet bil Yalvar güzel Allaha! Ömrü boşa geçirme Nefsine kuvvet verme Başkalarını yerme Yalvar güzel Allaha! Fırtına gibi esme Salihlere hiç küsme Allah�tan ümit kesme Yalvar güzel Allaha! Seherde yağar rahmet Bilmelisin ganimet Gitsin kalbdeki zulmet Yalvar güzel Allaha! Allah�ın adın yâd et ruhun ve kalbin şâd et Bülbül gibi feryat et Yalvar güzel Allaha! |
Yürü dünya yürü
Dünya geçicidir, burda kalınmaz, ne kadar mal olsa, murad alınmaz, gafil olma sakın, geri dönülmez! Yürü dünya yürü, sonun virandır, bin yılından sonra, ahir zamandır. Hâlıkın dururken, mahluka tapma, şeytana uyup da, yolundan sapma, haramlara dalıp, dinini yıkma! Yürü dünya yürü, sonun virandır, bin yılından sonra, ahir zamandır! Azık topladın mı yola çıkmaya? Işık edindin mi aydınlanmaya? İki melek gelir sual sormaya. Yürü dünya yürü, sonun virandır, bin yılından sonra, ahir zamandır! Ölünce, çözerler belin, kuşağın, gözüne görünmez, oğlun, uşağın, yakasız kefendir, örtün, döşeğin. Yürü dünya yürü, sonun virandır, bin yılından sonra, ahir zamandır! Paran, apartmanın arkada kalır, ummadığın gelir, hepsini alır, gayrılar yer, içer, senden sorulur. Yürü dünya yürü, sonun virandır, bin yılından sonra, ahir zamandır! Münker Nekir gelir, çınarlar gibi, gözleri yanıyor, şimşekler gibi, sorguya çekerler, gök gürler gibi, Yürü dünya yürü, sonun virandır, bin yılından sonra, ahir zamandır! Cehennemin, yedi türlü yapısı, herbirinin ateşlendir kapısı, seksen yıllık yoldan gelir kokusu. Yürü dünya yürü, sonun virandır, bin yılından sonra, ahir zamandır! |
Yüzün dön, iltica eyle
Ölüm vardır, gafil olma, sakın meyletme dünyaya! Kapılma mal-ü emlake, sakın aldanma dünyaya. Çalış emr-i ilahiyi yettikçe icraya! Gelenler hep sefer eyler, muhakkak dar-ı ukbaya! Yüzün dön, iltica eyle, Cenab-ı Zât-ı Mevlaya! Bu dünya bir köprüdür, her gelen bir bir geçer durmaz! Hani aba-ü ecdadın, ne oldu, kimseler sormaz. Hani annen, baban nerde, bu dünya kimseye kalmaz. Gelenler hep sefer eyler muhakkak dar-ı ukbaya. Yüzün dön, iltica eyle, Cenab-ı Zât-ı Mevlaya! Ecel bir gelir, ondan aceb kurtulan var mı? Hiç ölmem diyenler ölmüş, bakın hiç kurtulan var mı? Hani şahlar ve sultanlar, bakın hiç nişan var mı? Gelenler hep sefer eyler muhakkak dar-ı ukbaya, Yüzün dön, iltica eyle, Cenab-ı Zât-ı Mevlaya. |
Ah nideyim ömrüm seni
Yok yere geçirdim günü Ah nideyim ömrüm seni Seninle olmadım gani Ah nideyim ömrüm seni Geldim ve geçtim bilmedim Ağlayıp gussa yemedim Senden ayrılam demedim Ah nideyim ömrüm seni Hayrım şerrim yazılacak Bir gün mezar kazılacak Benzim şeklim bozulacak Ah nideyim ömrüm seni Gidip geri gelemezsin Gelip beni bulamazsın Hep benimle kalamazsın Ah nideyim ömrüm seni Hani sana güvendiğim Güvenip de sevindiğim Hepsi kaldı kazandığım Ah nideyim ömrüm seni Miskin Yunus gideceksin Acep sefer edeceksin Hasret ile kalacaksın Ah nideyim ömrüm seni |
Allah yolunda
Doğru gidelim Allah yolunda Feryat edelim Allah yolunda Bir yılı bir gün gelecek o gün Ak olsun yüzün, Allah yolunda Derdine düşme, yolundan şaşma Sınırı aşma, Allah yolunda Yunus'un sözü, kul olmuş özü Kan ağlar gözü Allah yolunda |
Aşkın aldı benden beni
Aşkın aldı benden beni bana seni gerek seni Ben yanarım dün ü günü bana seni gerek seni Ne varlığa sevinirim ne yokluğa yerinirim Aşkın ile avunurum bana seni gerek seni Aşkın aşıklar öldürür aşk denizine daldırır Tecelli ile doldurur bana seni gerek seni Aşkın şarabından içem Mecnun olup dağa düşem Sensin dün ü gün endişem bana seni gerek seni Sofulara sohbet gerek ahîlere ahret gerek Mecnunlara Leyla gerek bana seni gerek seni Eğer beni öldüreler külüm göğe savuralar Toprağım anda çağıra bana seni gerek seni Miskin Yunus benim adım gün geldikçe artar odum İki cihanda maksudum bana seni gerek seni |
Aşkın ile aşıklar
Aşkın ile aşıklar Yansın ya ResulAllah İçip aşkın şarabın Kansın ya ResulAllah Seni seven her kişi Verir yoluna başı İki cihan güneşi Sensin ya ResulAllah Seni seviyor Subhan Oldun kamuya sultan Canım yoluna kurban Olsun ya ResulAllah Feda Yunus'un canı Nur kapladı cihanı Âlemlerin sultanı Sensin ya ResulAllah |
Aşkın odu ciğerimi
Aşkın odu ciğerimi Yaka geldi, yaka gider Garip başım bu sevdayı Çeke geldi, çeke gider Tak etti firak canıma Aşık oldum cananıma Aşk zincirin dost boynuma Taka geldi, taka gider Sadıklar durur sözüne Gayri görünmez gözüne Bu gözlerim dost yüzüne Baka geldi, baka gider Bülbül eder ah-u figan Hasret ile yandı bu can Benim gönülcüğüm ey can Haktan geldi Hakka gider Bitmez ayrılık savaşı Onulmaz bağrımın başı Gözlerimin kanlı yaşı Aka geldi, aka gider Miskin Yunus'un sözleri Coşturur hep bülbülleri Dost bahçesinin gülleri Koka geldi, koka gider |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:41 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.