![]() |
Öyle bir hayat sür ki
Dünyaya geldiğin zamanı düşün Sen ağlardın, fakat gülerdi âlem Öyle bir hayat sür ki, senin gidişin Sana sevinç olsun âleme matem. |
Yücesin ya ResulAllah
İnsanlığı karanlıktan, Çıkarırsın biiznillâh, Karanlığı aydınlatan, Güneşsin ya ResulAllah! Sensiz ilim, sanat olmaz, Medeniyet hayat bulmaz, Senin gülün asla solmaz, Mihenksin ya ResulAllah! Zulüm asrı Ortaçağdan, Sensin güneş gibi doğan, Âlemleri nura boğan Rehbersin ya ResulAllah! Bilinmez yerlere uçtun, Kâinata ışık saçtın, Aydınlık bir ufuk açtın, Mehtâbsın ya ResulAllah! Bilgi çağı senden gelir, Aydınlığı nûrun verir, Kıymetini bilen bilir, Habibsin ya ResulAllah! Uzay çağı, bilgisayar, Nice modern vasıtalar, Menşei hep Kur�anda var, Rahmetsin ya ResulAllah! Önem verdin tecrübeye, İlmi, fenni öğrenmeye, Yol gösterdin ileriye, Işıksın ya ResulAllah! Seni seven bize yârdır, Sensiz bize dünya dardır, Her şey senin için vardır, Nimetsin ya ResulAllah! Senden aldı fikriyâtı, İlmi, fenni ve sanatı, Faydalandı doğu batı, Öndersin ya ResulAllah! Doğru çıktı ne dediysen, On beş asır öncesinden, Muhammedül eminsin sen, Âdilsin ya ResulAllah! İyilikte, adâlette, Cömertlikte, asâlette, Merhamette, fazilette, Örneksin ya ResulAllah! Her alanda zirvedesin, Her an taze bir habersin, Sen en büyük Peygambersin, Kerimsin ya ResulAllah! Hâlis sevgi kaynağısın, İlâhi aşk ummânısın, Enbiyanın sultanısın, Yücesin ya ResulAllah! Allah�tandır senin ilmin, Mevhibedir engin bilgin, Güzel huyun, sabrın, hilmin, Ümmisin ya ResulAllah! Dünyadaki güzellikler, Teknikteki yenilikler, Senden bütün iyilikler, Zirvesin ya ResulAllah! Sonsuz kudret sahibinden, Bize her ne getirdiysen, İman ettik düşünmeden, Eminsin ya ResulAllah! Uyduk hain nefsimize, Bak günahkâr hâlimize, Şefaat et yarın bize, Ümidsin ya ResulAllah! |
Bugünün yarını var
Bitmez dünyada dertler Günahlara dalınca Yakıp döker namertler Her fırsatı bulunca. Zulüm her yeri sarar Herkese verir zarar Düşer başını yarar Ayakları kayınca. Ömür tükenmez sanır Ecel gelir uyanır Musallaya uzanır Şöyle boylu boyunca! Kabir denen dar kafes Duyulmaz oradan ses Bakıp ürperir herkes Ölü kabre konunca. Küfürle ömür geçer Ektiği zulmü biçer Kabir başına göçer Münker nekir sorunca. Lâ ilâhe illAllah, Muhammed ResulAllah! Bağışlar ancak Allah, Resulüne uyunca. Ehl-i sünnet esendir, Sahabeyi sevendir, Kurtuluşa erendir, Gider sünnet yolunca. Bir aşktır Ehl-i sünnet Âlime eder hürmet Olur büyük bir nimet Cennete kavuşunca. Bid�at ehli hilekâr Konuşması riyakâr Elbet büyük hesap var Terazi kurulunca. Reform diyen mezhepsiz Atıp tutar mesnetsiz Dine çatar sebepsiz İnkârcı çoğalınca. Layt İslamcı takımı Yeni Haçlı akımı Hızlandırır yıkımı Soldan destek alınca. Üç din de haktır diyor Kiliseye gidiyor Vaftiz bile ediyor Din sahipsiz kalınca. Bir gün kopar kıyamet Fayda vermez nedamet Sonu olur felaket Ahirete varınca. Müslümanın şuuru Yıkar kibri gururu Elbet bulur huzuru Günahı azalınca. Hile yapmaz işine Acır din kardeşine Düşmez nefsin peşine İhlas ile dolunca. |
Sevgili Peygamberim
Allah�ın sevgilisi Çok büyüktür rütbesi Her güzellik Ondadır Muhabbeti candadır Aşıktır ümmetine Gücümüz yok methine O güzeller güzeli Canımızdan ileri Derde deva sözleri Hep düşünür bizleri Rabbimizin habibi Kalbimizin tabibi Hulki azim sahibi Bulunmaz Onun gibi Kurtuluş için tek yol Ona layık ümmet ol İşini ona uydur Deme sakın bu zordur Nefsini çek aradan Yardım eder Yaradan. Korkuyorsan Allah�tan Uzak dur her günahtan |
Ölüm gelince
Ey Azrail, gözlerim fersiz, sözlerim yersiz, Ecelim gelir gelmez, yakaladın habersiz! Keşke birkaç yıl önce, bir haber gönderseydin, Rüyalarıma falan bir kez giriverseydin. Mal mülk sevdası ile dünyadan kopamadım, Çok özür diliyorum, hazırlık yapamadım. Alamadım yanıma para pul, ne de bavul, Uyudum horul horul, ne zil duydum, ne davul. Yaşım yetmiş olsa da, kanım hep fıkır fıkır, Bu cümbüşlü âlemi, gönlüm nasıl bırakır? Derler de inanmazdım, yaş yetmişse iş bitmiş, Anlamadım bunca yıl nasıl da geçip gitmiş. Lütfen birazcık bekle, sana yalvarıyorum, Eceli tehir için, bir çare arıyorum. Yıkıldı hep düşlerim, yarım kaldı işlerim, Altından olacaktı, şu protez dişlerim. Seneler sonra ancak, voleyi vurabildim, Hortumlar sayesinde, ayakta durabildim. Gayet ucuza sattım, şerefin kilosunu, Ancak böyle kazandım, şu uçak filosunu. Çocuklarımın hepsi, birer vampir yarasa, Ölmemi bekliyorlar konmak için mirasa. Arkamdan dökülecek, iki damla gözyaşı, Dikilecek belki de, yaldızlı mezar taşı. Katafalka koyarak cenazem kokutulur, Kırkıncı günü diye mevlitler okutulur. Musikiyle karışık, bir ilahi aryası, Mevlit bitince başlar, dedikodu furyası. Düzenbaz kodamanlar, köşeleri döndüler, Bir yoksuldan indiler, ötekine bindiler. İrtica yobaz diye yaygara tutturdular, Dine afyon diyerek, bizlere yutturdular. Düzenin kuklaları ekranlara çıktılar, İlâhiyat adına, dinimizi yıktılar. Âlim zalim karıştı, renkler hiç seçilmiyor, Her yer mezhepsiz dolu; zındıktan geçilmiyor. Bu cinnet kervanına, nice prof katıldı, Ne vicdanlar satıldı, din sokağa atıldı. Dünyayı gezdim ama, daha hacca gitmedim, Alnım secde görmedi, hiç ibadet etmedim. Dinden habersiz nefsim, olmadı hiç terbiye, Haram falan dinlemez; tutturur hep ver diye. Çok gafil yakalandım, hazırlığım hiç yoktu, Dini öcü bilirdim, camiye karnım toktu. Ecel gelip çatınca, katiyen beklemiyor, Vade dolunca artık, saniye eklemiyor. İşte bunlar boş geçen, bir ömrün hikayesi, İbret alanlar için, pişmanlığın son sesi. |
Açık hakikat
Allah vardır, birdir, açık hakikat, Bunu ispat ediyor bütün kâinat. Taş, toprak, su, hava, hayvan ve nebat, Hakkın varlığını göstermiyor mu? Gökte yıldızların kandil yakışı, Gecenin ardından, günün çıkışı, Güneşin gülerek, bize bakışı, Hakkın varlığını göstermiyor mu? Kelebeğin kanadının nakışı, Arının altıgen petek yapışı, Köstebeğin yerde tünel açışı, Hakkın varlığını göstermiyor mu? |
Ahir zamanda
Dünya fitne ile dolar Kurtlar kuzuya dalar Yıldız söner, renkler solar Ve Kıyamet kopar bir gün. Ortalığı sarar münker Bozulur hep teker teker Çoğu kötü tohum eker Zaman gelir biçer bir gün. Bozulur dünyanın hâli Şaşıp kalır hep ahali Yüklenenler bu vebali Nasıl hesap verir bir gün. Neme lazım deyip geçen Her çeşit içkiyi içen İyilere kefen biçen Cezasını bulur bir gün. Kirletilir umum hava Nasıl temiz kalır yuva Hizmet ister büyük dava Muhlis olan gelir bir gün. Küfür dolsa şu kâinat Hakkı bulmak için can at Müslümana bâki hayat Musallada başlar bir gün. Kuruntu kaplar gözleri Karıştırır halk izleri Şu dalgalı denizleri Geçen kaptan olur bir gün. Gelsin Hakkın inayeti Öğren gerçek marifeti Ehl-i hakkın feraseti Dağı taşı deler bir gün. Evliyanın kerameti İlim boğar cehaleti Zalimlerin rezaleti Hâk-i yeksan olur bir gün. Kim verirse doğru karar Gece gündüz Hakkı arar Doğru yoldan gelmez zarar Rabbim yardım eder bir gün. |
Âlemi başıboş sanma ey ahmak
Âlemi başıboş sanma ey ahmak Bütün mahlûkatı yaratan vardır Başını kaldır da yukarı bir bak! Göğü yıldızlarla donatan vardır. Tesadüf olur mu şu yüce nizam! Her şeyde görülür büyük intizam Takvimli bir saat gibi muazzam Ay ile güneşi yürüten vardır. Bize yağlı fındık veriyor çalı Bir böcek ipekten dokuyor halı Zehirli bir arı yapıyor balı Bunların hepsini öğreten vardır. İnek su içiyor, saf süt oluyor Ağaç ekşi tatlı meyve veriyor Şimşekler çakıyor, rahmet yağıyor Gökte yıldırımı gürleten vardır. Maksatsız göz görür, kulak duyar mı? Aklı olan insan küfre kayar mı? Cehennemde tatlı cana kıyar mı? Dilimizi döndürüp söyleten vardır. |
Allahı anar
Dosta koşanlar Allahı anar. Aşkla coşanlar Allahı anar. Hak yola uyan Kalbini yuyan Pek az uyuyan Allahı anar. Huzura varan Edeble duran Okuyan Kur'an Allahı anar. Rızadır kastı Arayan dostu Çıkarır postu Allahı anar. Hakta buluşan Aşkla çalışan Dili alışan Allahı anar. Baksana kardeş Yanıyor ateş Ay ile güneş Allahı anar. Kim ki imansız Yanar amansız Hep canlı cansız Allahı anar. Allaha dayan Gafletten uyan Bunu okuyan Allahı anar. |
Aşk neymiş
Varını yoğunu atmakmış bu aşk Canını Canana satmakmış bu aşk Sevenler beraber gezip tozarken, Bağrına taş basıp yatmakmış bu aşk İsteyene balı ve şekeri verip Zehirleri kendi yutmakmış bu aşk Belâ yağmurları yağarken her an Şükür secdesine yatmakmış bu aşk Aşktan mahrum olan bu derdi bilmez Malıyla denize batmakmış bu aşk Elâlem yangından kaçıp dururken Ateşe kendini atmakmış bu aşk Hasretiyle gece gündüz ağlayıp Gözlerin şükrünü yapmakmış bu aşk Kara kaşa, ela göze değil bu Allah�ın emrini tutmakmış bu aşk. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:42 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.