![]() |
Hava Yastıklı Dişfırçası
Duydunuz mu? -Duydunuz mu? ! Ben, çift bıçaklıdan başlayıp üç bıçaklısına oradan da dört bıçaklısına geçip en son da “titreşimli traş bıçağı”yla cebelleşirken arkamı bir döndüm; diş fırçasının da hava yastıklısı çıkmaz mı? ! Eee? ne yapsak bu durumda acaba? Titreşimli traş bıçağıyla traş olmayı bırakıp bilumum titreşim gerektiren güdülerimizi karşılayacakken acaba bir manevra daha yaparak doğru dürüst diş fırçalamayı da bırakıp hava yastıklı diş fırçasıyla deniz turlarına mı başlasak? hem belki para da kazanırız ha? fena mı? ! vay aklını yediminin insanoğlu! ne keşifler yapıyor ne keşifler maaşallah! (Ağustos 2006) Ömer Dalman |
Havana Purosu Cebimde
Onu-bunu bilmem de İstanbul'da hava serin bugün ama şerbet gibi maaşallah... Kahverengi gömleğimin tam kalbimin üstündeki cebinde kısa-kalın bir 'Havana Purosu' gün boyu vücut ısımla yoğrulup belki hafif nemlenip benimle birlikte 'plaza havası' soluyup akşam -çatır çatır- yakılmayı bekliyor! Puro ne uzun ne kısa... çok ayarında... ağız kısmına doğru incelen bir koniklik. tamamı yaprak sarım daha ne olsun? ! 'Fatoş Kadın' çatlamasın ama gün boyu Puro'ya ben keyif veriyorum sonra da o bana verecek! ha bu arada; puroyu bana veren Kadir'e de selam olsun! (Mayıs 2006) Ömer Dalman |
Hay Şu Politik Oyunlar!
Hay şu, insanlar arasında -hatta hiç utandaman- aileler arasında bile boy göstermeye cüret eden çirkin, iğrenç, pis kokular salan kokuşmuş, adiliyetsiz, imansız “politik oyunlar”! .. sizi de, sizlere minnet edeni de, sizi oynayanı da en uygun şekilde, hatta uygunsuz şekilde s...! biz de bulaştık bu bataklığa bir zamanlar. ama öyle zor ki şartları ve öyle de ‘özel’ ki; onlar gibi olmayanlar, sakinler, emekçiler, zararsızlar, imanlılar, adiller hokkabaza dönerler. çamurların içinde kalmış kuşlar gibi dikkat çekerler. kaymayı bilmeyenlerin paten takmaları gibi ayaklarına bir o yana, bir bu yana kayarlar da “imansızlar” da zevkle seyre dalarlar! hele bir de el uzatmaya kalktılar mı oyunlarına; kendileri gibi oynamıyorlar ya, bir tokat ondan, bir tokat bundan kendi doğrularını bile şaşırır ”suçlu” olurlar! anlamadıkları şekilde damgalanırlar utanca itilirler el birliğiyle! .. bir varoluş biçimi bu yalancı bir yaşam sanatı, kahretsin! girsen bir türlü, girmesen bir türlü... istesen de artık dahil olamazsın seçimini yapmışsın ki bunları okudun, anladın. çaren kalmadı senin de yazıp-çizmekten ve dizelerde, satırlarda umut aramaktan başka! .. ama en azından seni anlayanlarla birlikte; ” sizi de, sizlere minnet edeni de, sizi oynayanı da en uygun şekilde, hatta uygunsuz şekilde s...! ” diye önünde duran boş uzaya haykırabilirsin! .. |
Hayalini Kuramazdım
Dün akşam eve döndüğümde senden sonra ama 'senli', hayallere daldım utanmazca ağza alınmayacak... daha ne kadar biliyordum seni huylarını? olsun! yaptım işte ne gerekiyorsa! gerçeğe uzanan kolu olmasa hayalini de kuramazdım, biliyorum. onun için dün akşam eve döndüğümde senden sonra pek bir 'senli' hayallere daldım pek bir utanmaz pek bir ağza alınmayacak pek yüz kızartan! .. tadın da ne kadar güzeldi! ? daha ne kadar biliyordum seni huylarını? bilemem ama gerçeğe uzanan kolu olmasa hayalini de kuramazdım. (Şubat 2006) Ömer Dalman |
Hayalleri Ertelemek
Tam “hayallerimi yazacağım bu sefer” diyorum şiirlerimde öyle birşeyler yaşıyorum veya görüyorum ki; yine, gerçeğin o, bazen leş kokan bazense insanı duvarlara tırmandıran cazibesine kapılıyorum. yine etrafında fır dönüyorum tamamen bana ait bir dansla ateşin etrafında... ve döne döne kızaran o geyik etine doyamıyorum! Tam “hayallerimi yazacağım bu sefer” diyorum şiirlerimde, herkese o ortadaki kızarmış geyikten parça parça ikram ederken buluyorum kendimi. ve böyle sürüp, gidiyor bu şölen bu meşk, bu sarhoşluk... hayalleri yine ‘bir sonraki şiire’ erteliyorum. (Haziran 2006) Ömer Dalman |
Hayat dediğin
Nedir ki yani 'hayat' dediğin? .. nereye kadardır mutluluk, tatminler, ve amaçların gerçekleşmesi neye göre? ! .. Bakmam bir yerden sonra kim olduğuma, bana ne yapacağına, ne düşüneceklerine. Çözülürüm bağlarımdan, yaparım görevimi hedef 12'de. Düşünmem riskleri nedir ki 'can' dediğin? .. Giderim üstüne hedeflerin yeminlerimin... Korkarsın o noktada benden yüzler değişir, tanıyamazsın. Büyük amaçlar karşısında ucuzdur benim hayatım. Mutluluk, arzular, amaçlar nereye kadar? Vururum hedeflerimi 12'den teslim ederim amacımı, benliğimi, hayatımı. Gerekirse tek kurşunla kafama veda ederim arslanlar gibi! 'hayat' dediğin nedir ki? .. (Mart 2008) Ömer Dalman |
Hayat Sanatı dedikleri
Her sabah o en alışılmış en bilinen en 'orman kanunu' şekilde otobanda 'davar sürüsü trafiğin' içinde sağ şeritte, sol şeritte hatta şeritlerarası ihlallerle ‘boş olan’ yerleri diğerlerinden önce kapıp doldurmaktan ve o geçici, aptalca zafer sırıtmalarını suratlarda taşımaktan daha fazla şey ima etmeli “hayat sanatı” dedikleri... (Mayıs 2005) Ömer Dalman |
Hayatı Dinlemek
Hayat söyler, biz yazarız. Kaleme alınca, kulaklara hoş gelir en sıradan şey bile... Kimi zaman herkesin başından geçtiği halde çoğu yaşayanın dikkatini çekmez, yürür geçer kaldırım taşlarının aralarındaki gölgelerin üzerinden. ve duymaz bile o eski taş duvardaki asimetrik taşların birbirlerine fısıltılarını. ama karşısında gördü mü insan dizelerle, kıtalarla kuşanmış halini; 'en basit şey' bile şahlanır kükrer varlığının önünde yaratılmışlığın gururuyla ve insanın o muhteşem 'deva' karşısında saygıyla eğilesi gelir! diyecek sözü kalmaz sadece teşekkür eder yaratıcısına. halbuki en baştan beri tek farkı 'şair'in hayatı dinlemektir. Hayat söyler, biz yazarız. (Mayıs 2006) Ömer Dalman |
Hayatın Devamını İstemek
Önemi yoktur pek de hayatlarının devamını isteyip istememelerinin Kader Kurbanlarının. Sefiller gibi de yaşarlar, krallar gibi de... Sonunda da ölürler giderler şaşaalı törenlerle de gömülürler, tek bir insan tarafından hatırlanmadan da... Sürekli nihai kaderinin örgüsündedir Bilge. ve hayatının devamını isteyip istememesi gayet önemlidir, belirleyicidir. Çünkü her zaman kendi kaderinin planlayıcısıdır Bilge. (Aralık 2007) Ömer Dalman |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:42 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.