![]() |
Emek
Sevgi emek ister. Aşk da. Ancak Aşkına emek harcamayan kişi tek taraflı olarak sevme acısına katlanmak zorunda kalmaktadır. Günümüzde iki taraflı aşklara pek rastlanılmıyor artık. Ekonomik sorunlar ve sosyal statü aşkın önüne geçmiş durumda. Aşk bu anlamda seçicidir,bilinç ister ve düzeylidir. Zira aşık olan kişi sevgilisinde fiziki özellikler aramaz. Onu dönüştürmek istemez ve sevgilisini olduğu gibi kabul eder. Gündelik ilişkilerde bu durum yıpratıcı ve tük |
Zaman acımasız geçiyor anne
Şiirlerim ölüyor,ben ölüyorum Belki sen büyüttün hayallerimi Artık ben toprağa gömüyorum Nerede donmuş bir bakış görsem Beni anlar diye sarılıyorum Zaman acımasız geçiyor anne Anne,bu diyarda haktan eser yok Ne izandan,ne kâmdan,dosttan eser yok Ben aşkı tatmışım,neyleyim anne Ne yerden,ne yârdan,aşktan eser yok Ölümü,üşümüş gözlerinde bıraktım Yağmur gibi dudaklarıma sardığım canan Uğrunda fatihi oldum rüyâlarımın Şarabın tadında hep s |
ölüm her aklına geldiğinde ah edip vah edip inleme o halinle ALLAH'ı
inviltmiş olacaksın,ecel kapını çaldığında evi telaşa verme o geldiğinde sen gitmiş olacaksın |
Geçer yürek acısı,
Merhem olur ona duası, Yanlış kişi üzerine temel kurmuşsa gönül, Enkazdan sağ çıkar bu deli gurur, Hayatla yüzleşmek, İnsanla yüzleşmekten zordur, Sözler seveni sakağından vurur, Severek son buldu aşk dolu bir roman, Sen, piyondun. Ben, kahraman. Durmadın atladın evlilik sandalından. Sen, korkaktın. Ben ise kahraman. Caner Karagil |
Elbet ağlayacağım,
Yaşlar dökülecek yanaklarımdan. Elbet ağlayacağım ardından. Yalnızken gülerek bakamam dünyaya, Şimdi nasıl uyanırım yarınlara. Şimdi kim söyler bana sevdiğini, Kim öper yanağımsan sen gibi, Kim bağrına basar beni. Kalp yaram bilek yarama benzemez. Acılarımın dinmesini artık dindiremezsin. Suçluyken engel olmadın bensizliğe. Ben ise yolcu oldum sensizliğe. Biletim kesildi gidiyorum sessizliğe. Uğurla beni bir demet çiçek ile. Caner Karagil |
Uçurtmalar uçurdum gökyüzüne
Gökkuşağı çizdim karanlığa Her yerini yeşillik yaptım kurak gönlümün Misk-Amber kokuları yolladım sen kokan Düşlerime kaldırdım kadehimi Her yudumda sindire sindire içtim Seni, sevgimi, gülümseyişini Martılara anlattım yüreğimi Dost edindim şiirleri sana yazılan Şarkılar tuttum adına Adına yolladım, Aşkıma yolladım, Düşüne yolladım. Daha bir düşündüm insanları, Yoları, tuzakları. Özen gözterdim fikrime Fikrimi aldın, Beni benden aldın. |
karanlığın çöktüğü
hüznün "merhaba" dediği sensizliği yaşadığım buruk bir akşamın koynundayım yüzyıllar geçse bile hasretini dindirmeye gücü yetmeyen daha da büyten şarkılara teslimim sensiz ve soğuk akşamlarda. her seferinde boğazımda düğümlenen o aşk şarkıları. ne zaman "nerdesin" diye sorsam yüreğime mızrap saplayan o zalim şarkılar şimdi de dinle bu şarkı sözleri senin için; "yokluğuna alışamadım kader diyip atamadım çok ekledim çok ağladım yüreğim |
yüzümdeki çizgileri sorma
sen güldürmüştün ya gözümün ferini sorma sen bakıp söndürmüştün ya ellerimin pamukluğuna bakma sen sımsıkı tutmuştun ya saçlarım kar beyaz deme onları okşayıp "bir ömür geçiyor" demiştin ya şimdi de sorma "bu mezar ne" diye sana demiştim ya "ölesiye seviyorum" diye. |
SEN
Öldürecektim bende seni... Kendimde o gücü bulabilseydim... Gömecek çkur bulamadım ! Sindiremeyecektim senden sonra... Bana kalanları mezara koymaya... Diyar diyar dolaşıp, İçime gömecektim seni oysa... Ama, ben seni İÇİMDE ÖLDÜRMEYE KIYAMADIM!!! |
Senden öncesi veya senden sonrası
Belki hayatımın dönüm noktası Belki de bir sonun yeni başlangıcı Sana göre yeni bir başlangıç olsa da Bana göre bir sondur bu Hayalle gerçek arasında ince bir çizgidir bu Senle olmak ya da sensiz kalmak Belki de bir durak aşkıydı Olup bitti Ama belki de bir ömrün filizlendiği bir aşktı Seninle ya da sensiz İkisi de acı veriyor bana Bakışlarınla yaktığın bu çocuk Şimdi aşık oldu sana Ve ağlıyor arkandan Sen sakın umursama |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:06 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.