![]() |
Saman Nezlesi
bir çiçeği koklar gibiydi bakışların dokunmaktan korkar gibiydi gülüşlerin hiç sevda bulaşıklığı yoktu hislerinde aldatılmışlık da yoktu gözlerinde sadece ben vardım görüş gününde bir tek ben yakalandım saman nezlene Baykal Kaanalp |
Sandık
anılar zamana ait değiller senindirler sakladığın yerde beklerler çivisi çıktığında sandığın saçılırlar etrafa,uzun süre andığın yolculuğa başlarsın hemen zaman içinde yakın olur birden gidilmez yemen ıslaktır,nazlıdır,küskündür unutulmuştur bir köşede,geçmiş gündür tekrarı yoktur,yeni baskı yapmaz ama atılmaz gümüş rengi hiç bir renge sapmaz gözümüzün içi gibi bakarız kıymetlidirler canımız sıkıldığı anlarda açarız ama yinede tüketilmiştir eski bir mevkide bitince anlamı farkedilmiştir Baykal Kaanalp |
Sanırsın ki
sanırsın ki; yıldırmaya çalışırım akıntıyla sürüklenmeyi adet haline getirmiş ıslak dal parçalarını sanısın ki; seyretmekten hoşlanırım kurtarılmaktan korkan bedenleri bir avuç içi sevdası kadar belirlenemeyen dikdatör tarafından sanırsın ki; korkarım her türlü çamura bulaşmaktan uzun çizmelerin içinde yürümesi bu kadar zorken sanırsın ki; duymaz bu deniz kabarcığı kulaklarım her türlü fiskosun içindeki neşeli,sevdalı gülümsemeleri Baykal Kaanalp |
Sanki Sen Değilsin
hep sorguladın beni beni ve yaşantımı sanki seni hiç yaşamamışım gibi yeldeğirmenine savaş açan sadece benmişim gibi başıma kaktın yürek yoksulluğumu sanki öldünde ardından ağlamadım denizleri bırakıpda karaları bağlamadım hep sorguladın beni beni ve yalnızlığımı sanki sen kalabalıklar içinde yalnız değilsin sanki sen bir başına meydan okumuyorsun boş meydanlara kalpsiz boşluklara Baykal Kaanalp |
Sarı Sayfalar
sarı sayfalarında kaybolduğum o *******den biriydi yanık kokusu vardı ateşböceklerinin ışık verdiği banklarda oturanlar hissetmiyordu bu bana has bir kokuydu tüm benliğimi saran sarı sayfaları okudukça hala o koku burnumu sızlatır kimi ilanların altını kimi ilanların üstünü çizerim hiç birisi beni ilgilendirmeyen ilanları verenler çizileceklerini hiçhesap ederler mi? acaba birileri tarafından kırmızı kalemlerle Baykal Kaanalp |
Savaş Arabaları
savaş arabalarım vardı kendi ellerimle yaptığım oymakuş madeninden kılı kırk yarar kırkını birbirine bağlar öylece salıverirdim savaş meydanına tek özellikleri benimdiler sosuz güzellikleriyse benim yapmış olmamdı atları birbirinden cins özel yetiştirme sağlıkları bozulmaz beni hiç üzmezlerdi Baykal Kaanalp |
Savaş Oyunu
Onlar öldüler habersiz Ne için öldüklerini Bilmeden Bir elma şekerinin Tadına varmadan Hiç bilmediler Baba sevgisini Ama sevdalıydılar Babalarına Hiç görmedikleri Babalarına Onların ki platonik Bir sevdaydı Hiç bilmediler,tadını Babanın atmış olduğu tokadın Hiç yaşamadılar Oyun bahçesinde Kaydıraktan düşmeyi Kuma Hiç sallanmadılar Bir tahtıravallide Hiç yüzmediler Gözyaşlarında sitemin Onlar yalnızca Savaş oyunlarını,bilirler Bilmelidirler “halbuki babam beni bir fiskecik incitmedi hoş incitse de fark etmez çünkü o benim babam” Baykal Kaanalp |
Savaşa Hayır
hisset, bu yaşanmış sayfayı hisset, bu anlamsız kavgayı biliyorum bu son olmayacak hisset, bu faydasız macerayı savaşa hayır, ağıta da hayır, gözyaşlarında boğulmaya çocukların hayır, susuzluğunda solmaya çiçeklerin biliyorum bu son olmayacak savaşa hayır, ağıta da saygı duy, özgürlüğüne kelebeklerin saygı duy, yenilmezliğine gönüllerin biliyorum bu son olmayacak saygı duy, ölümsüzlüğüne şehitlerin savaşa hayır, ağıta da istemem, rüyalarımı süslemesini cesetlerin istemem, kumlarımı eşelemesini akreplerin biliyorum bu son olmayacak savaşa hayır, ağıta da Baykal Kaanalp |
Sebep
geçip giden zamanın yaşadığım her a nın sebebisin diyorsan ağrımalı bensiz her yanın Baykal Kaanalp |
Sen
sen içtiğim ilk sigarasın benim ciğerlerime çektiğim ilk duman içinde yok olduğum ilk sis bulutu sen ilk göz ağrım kaybolduğum ilk ara sokaksın sen bilmediğim bir denizde yolumu gösteren ilk fenersin sen varamadığım ilk nokta ulaşmak istediğim son duraksın sen bana çarpan ilk araç ilk ceza kesensin gönlüme sen benim ilk aşkım son bekçisi sevgimin sen ilk sahibimsin sen bir tanemsin sen benim kalan yarımsın sen diktiğim ilk fidansın yüreğime sen herşeyimsin ilkler içinde |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:09 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.