![]() |
EYLÜL YIKANIR DALGALARDA
Gözlerindir sığınağım. Kana karışmış gözyaşı içinde gözyaşından söz damlıyor gizlice düşüncenin engin okyanuslarında. Çürümüş gökyüzü arzın yüzünden ne salgılar sunar zehir içinde. Arınmış yanımda bir gülümseme bürünmüş yalnızlığıma emzirir aydınlığı soluyup bir batında acıyı. Kurudu gülüşlerle mutluluk öfkeleri yatışmış gözyaşlarında. Sonsuz sona merhaba dedim. Bir tutunacak dal kalmışsa insanlığından iyiliklere liman |
HİÇLİK BİR MÜEBBET
Okyanus sırılsıklam çöl bir damla ateş, bir damla ses bir damla uyanış gülüş bir damla acım bir damla mor dağlara vurmuş öfkem bir hiçe. Kök salmış acılar kuşkular içinde yüzüyorum kulaçlarım çığlık çığlığa acele. Ne eklersen çoğaltamazsın içindeki hiçliği Ne kadar hiçlik yaşarsan o kadar yokluktur büyüyen. Hep ertelenir umutlar. Çoğalan rüyalarda bölüşmeliyiz korkuyu çabalasakta eksiltemediğimiz. Yokluğu hiçli |
Tanınmaz haldeyim, hayli değiştim,
Uykusuz yaşamak an`ane oldu. Keder ocağında tamamen piştim, Söyleyin dostlarım bana ne oldu? Pembe görüyordum önce âlemi, Dünya değişti mi, hala öyle mi? Kimler bitirecek sonsuz çilemi? Söyleyin dostlarım bana ne oldu? Dostlar gelin bakın, bir an halime, Sanki bir kelepçe vurdum dilime, Çıkmıyor ağzımdan tek bir kelime, Söyleyin dostlarım bana ne oldu? |
Gönlüm hayli hırçın, çocuk gibidir,
Her yolu denedim, avutamadım. Bilmem ki nasıl bir zevk sahibidir, Tatlı ninnilerle uyutamadım. Bana uymayınca ben ona uydum, Sonunda olmadık sözleri duydum, Acıyla yoğruldum çileye doydum, Yine de gönlüme kin tutamadım. Tuz ektim, köz bastım, gönül yarama, Sünger çekemedim, tek hatırama, Ondan gayrı nice, güzel var ama Vefasız birini unutamadım. 1996 |
HAYAT BİRAZDA MASALSI 12-10-2007
Şimdi bensiz hangi gerçeklere açıksın yüreğinde Bizi kim yönlendirir doğru gerçeklere yalın Düşüncelerine gelen mesajlar soyut Hangi verilerle donatılmışsa hücrelerin Tesirinde kalacak tatlı bir masalın Uykularımın avlusuna serilmiş Kurumaya yüz tutmuş bir yüzüm Hani ölümü ödeşmek olmasa Zamandan çalardım senin için Bilki senin için yaşamımda öksüzüm Korkularımız tünerdi geceye Cesaretimiz cehendem kapılarına |
DOKUNUR
Karar uygulamaz yasa delinir, Ayak yanlış gider başa dokunur. Kirli geçmişinden rakam alınır, Ağzından dört çıksa beşe dokunur. Suyun yol alırken durgundan farkı, Kendine yön verir beslerken arkı. Lafla çevirirsen olmayan çarkı, Verdiğin her nefes boşa dokunur. Aşkın sentezinde genç kız eğitmiş, Sosyete çarkında ahlak öğütmüş. Silikon taktırıp göğüs büyütmüş, Kucaklasan meme döşe dokunur. Ölüm nehirleri İrana akar, S |
Bir zamanlar
Çok güzel günler yaşamıştım geçmişte bir zamanlar, İşte o gün, günlerin en güzeliydi, Bir kış akşamı henüz onyedi yaşında bir gonca Gönlümü çalmıştı, Aslında o çalmadı, alsın götürsün diye ben, Seve seve O’nun avuçlarına bırakmıştım. Şimdi hatırlıyorum da, biraz ürkek, biraz çekingen hali, Sevdadan korkuyormuş gibi kısık bakan gözleri, Yıllarca gözümden gitmeye silueti, Belli, belirsiz çilleri Sonra… Şişman bir kara kedi, Haber almış aşkımı, sevd |
Hoşcakal RUHUM
Senden ayrılmak ne zor şeymiş Gözlerimde katran karası sessizlik Uzaklaşırken anılarımızdan,yazdıklarımızdan Yüzümde vebalı bir tebessüm Sana Elvedaaa demek ne zor şeymiş. Sen kendinden geçerdin Sana adanmış bir yürekte. Yıllar ömür tüketirdi dudaklarında Dilimde tadın Şimdi bunlardan vazgeçmek Ne zor şeymiş Bu dilim ilk defa sana RUHUM diyemeyecek Yaşam kaynağımdın benim. Sana Elvedaaa demek ne zor şeymiş... Seni hiçbir zaman unutmayacağım & |
Ne zaman sendeki beni düşünsem
İçim acır derinlerde bir yerde Umut sarar her bir yanımı Ama nafile giden geri gelmez ki. Ne zaman şarkımızı dinlesem Vurur beni aşk acısı Kabuk tutmak ister her bir yanım Ama nafile acısı daha dinmedi ki Ne zaman resmini baksam Gözyaşlarım hıçkırıklara boğulur Sevgim sarar her bir yanımı Ama nafile sen yanımda yoksun ki |
Bilmem bu kaçıncı gece sensiz...
Daha kaç gün geçicek ardından... Daha ne kadar gözyaşım dökülücek... Söyle ne zaman bu acı bitecek... Ne olur gel artık yollarıma... İstanbul ağlar oldu sokaklarda... Ellerim üşüyor yokluğunda... Ne olur gel artık şu anımda... Yüreğim yanar her geçen günler... Günlerde yetmiyor artık saatler... Ey yarim ! Bak şu yaşlı gözlerime... Dayanmaz oldu yüreğim sensizliğe... ( Cihad Ulusoy ) |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:26 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.