![]() |
Divane
Dostun hatırını sorayım dedim Koymuyor gideyim, yollar divane İki satır mektup yazayım dedim Sığmıyor zarflara, pullar divane Medeniyet köyü bulur dediler Sevdiğin haberi alır dediler Dostun şirin sesi gelir dediler Rüzgar kırıp atmış, teller divane Uydurdum zorumdan, bahane bunlar Sözlerim o yare, belki de anlar Engin söylese de, kendisi dinler Yazamıyor kalemi, eller divane |
Diyarbekir
almış sırtına dünyanın tümyükünü kaybetse herşeyini yitirmez umudunu dağlar bile dayanmaz dağ gibi derdine meydan okur dünyaya onun kahpeliğine doğum yeri diyarbekir baba adı ebubekir etrafında adı bekir dayan ha bekir bökmemiş belini çektiği çileler azrail denildimi gölerde geçer yiğidim baş koymuş mertliğin yoluna felek kancık çıkmış gider zoruna |
Diyarklardan Diyarlara
İnan bana ben değilim söyleten beni Atılarak bir boşluğa serilmişim ben Sıradan bir dert değildir inleten beni Dostun bıçak sözü ile vurulmuşum ben Diyarlardan diyarlara sürülmüşüm ben Ruhum ile çarmıhlara gerilmişim ben Çile yüklü duygularda dara çekildim Yemyeşil bir yaprak idim soldum döküldüm Asırlarca sökülmeyen köktüm söküldüm Yalnızlığın ağı ile örülmüşüm ben Diyarlardan diyarlara sürülmüşüm ben Ruhum ile çarmıhlara gerilmişim ben |
Diyebilir misin
En güzel şey nedir deseler aşktır diyebilir misin ? En çok kimi seviyorsun deseler ismini söyleyebilir misin ? Neden ağlıyorsun deseler sevgilim için diyebilir misin ? Beni unutmanı söyleseler hiç bir zaman diyebilir misin ? Yaşamak güzel mi deseler onsuz anlamsız diyebilir misin ? Söyle sen kimsin kimsinin deseler aşığım ve sadece onunum diyebilir misin ? Söyle nerde ölmek istiyorsun deseler onun kollarında diyebilir misin ? |
Diyebilseydim
Anladım diyemem ki! Suçluyum Belki ben anlatamadım sana kendimi Tutuştum, yandım da yokluğunda her gece Yine gözyaşlarımla söndürdüm kalbimi Her gün her dakika seni özlerdim Bitmezdi kederim senin yanında bile Susardım, gözlerime baktığın zaman Mermer bir heykelin çaresizliğiyle Oysa neler düşünürdüm sen yokken Sana kavuşunca neler söylemek isterdim Dakikalar bir ışık hızıyla geçerdi Ayrılık başlayınca ben biterdim En kötüsü beni koyup gitmendi O öyle bir yalnızlıktı anlatılmaz Hep yarım kalmış heyecanlar hazlar içinde Biterdi bir kış, geçerdi bir yaz Ve nice yıllar kovalardı birbirini Gözlerimde gitgide büyürdü mesafeler Bütün teselliler uzaklarda kalırdı Bütün çiçekleriyle solardı bahçeler Ne olurdu saadetlerin en büyüğü İşte ellerimde al, diyebilseydim Anlardın, ve hiç gitmezdin, değil mi Bir gün duyduğum gibi kal diyebilseydim. |
Diyeceğim O ki
Gün de yalan, ay da yalan, Yalan dolan, Gün dolana, ay dolana, Vur üst üste yıl dolana, Yıl da yalan. Günlerden, aylardan, yıllardan kalan, Sen de yalan, ben de yalan. Sevdadan dem vuruyorsun, Koy üst üste aşkları, Yalan dolan. Sevdan yalan, Sevdam yalan, Sevdamız yalan. Sor, üst üste soruları, Sor ki diyeyim riyasız, Hep benim yetim kalan Her sevdada, yalan mı? Sorayım da sen söyle, Ne peki, baki kalan? |
Diyek
Türkiye'de İstanbul ne ise, İstanbul'da gece ne ise, Gecede yürümek ne ise, Yürürken düşünmek ne ise, Seni unutamamacasına düşünmek ne ise, Unutmamanın anlamı ne ise, Seni sevmek ne ise, Saklayayım, yok söyliyeyim derken Birden aşka düşmek ne ise. Her neyse .. |
Diyemediğim Gözlerin İçin
Bakışların hani bir yanardağ kükrer ya ele güne karşı nispet yaparcasına işte öyle yakıyorsun ve ben böyle yanıyorum... Hani dikiyorsun ya gözlerini üzerime içimde bir fırtına kopuyor... gözlerim görmüyor gözlerinden ötesini ellerim uzanmıyor senden gayrı hiçbir şeye bir dağ eriyor, bir gök yanıyor bir ben yanıyorum hasretin içinde bi sana tutkunum bir sana vurgun inadına durgunum aşkına yorgun bebeğim gözlerinle ısıt beni leylim gönlüme gömdüm seni bir tek kelime bir tek kelime diyemem ne olur n'olur anla beni.... |
Diyemedim
ateşten gömleklere büründüm yine erimek için yanıyor, yanmak için eriyorum ne biçim şeysin sen? ben sana niye bağlandım? neden senden başkasını göremez oldum neden koca okyanusları bırakıp birkaç damla gözyaşında boğuldum neden seni görünce tir tir titredim konuşacak birşey bulamadım, neden yüreğim yandı... onu da bilemedim kara sevda dedikleri bu olsa gerek sana seni seviyorum diyemeden, sırf aşkınla yanarak, bir ömrün geçtiğini farkedememek bu olsa gerek. hiç sevdiğinin gözlerine baktın mı uzun uzun. hiç onu göremediğin zaman ağladın mı saatlerce hiç için yandı mı? yanmadıysa söyle, söyle be güzelim, hiç yürek yanmadan, köşelerde ağlamadan, sevdiğinin yanında tir tir titremeden aşk olur mu olur mu be güzelim bilir misinki sana seni seviyorum diyebilmek için kaç yıl ateşinle yandım gözlerindeki fırtınanın dinmesini bekledim bekledikçe yüreğime yeni dertler ekledim gözünün bana takıldlğı her anda içime bir korku, bir ızdırap saplandı sana;seni seviyorum diyemedim diyemedim be güzelim... |
Diyemedim
Felek vurdu hançerini bağrıma Benim suçum nedir, sor diyemedim Çektiklerim gittiyse de ağrıma Elinden kavrayıp, dur diyemedim Gözümden yaş yerine kan damladı Bu bana yaptığın, ar diyemedim Şikâyet etmek istedim, olmadı Bunların sebebi, yar diyemedim Tüm çektiğimi cümle alem duydu Bağrıma bastım, kor diyemedim Son hesapta yapacağın bu muydu? Açtığın yarayı sar diyemedim Yüreğime yağdı yağmur da karda Isınsın bedenim sar diyemedim Demedim, gül dedim, yağan baharda Üstüme yağanlar kar diyemedim Dün gece rüyada beni görmüşler Dua oku hayra yor diyemedim Başıma geliyor olmadık işler Güldüm sadece efkar diyemedim Umut yok geçmişten, gelecekte Bilirim tüm canlılar ölecekte İstemem hiç bir şey, elini çekte Benim ölmeme çok var diyemedim |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:33 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.