![]() |
Özlemişim KENDİMİ
Benliğimden ayrılan ben Hoşuna gitti biliyorum Sen onu istedin Kolay aldın Beni bende mahküm ederek Zaferi kutladın Gülüyordun Dişine geçirdiğin güçten Köşe köşe döşendin Yarattığın bende kendini izlerken Çürüdü tek tek dallarım Sakladım Senden törenden taktir aldım Bitecektim uğruna Köküme sarıldım Kendimle varolmak güzel Ümit Fatma Uçar |
Padişah
Rast gelir sanma Günahların günahlara devridir Savuşturmaca inanmam Değdikçe uçları uçlarına velveleyle Kopuyorlar koyun koyuna Akacaklar acılarıyla yarınlara Göze güzellik katar boya Birazda porselen cila Bakın satranç taşlarına Hamle yapılanda Korunmazsa şah Memlekete fil diksen Kurtarılmaz padişah Ümit Fatma Uçar |
Papatya
Titrerken tabiatın bedeni Sensin baharın dileği Nerede görülmüş Baharın sensiz geçtiği Yüreğisin çimenlerin Neşeşi bayırların Arıların şengülü Papatya çiçeğim Ezberlerde balda emeğin Sultanı kır çiçeklerinin Nasıl ulaşmasın ki Güzelliğine yüreğim Ümit Fatma Uçar |
Parça
Dün akşam resmimi aldım gezdim bezgin seyranla Yorgun düştüm rüzgarlarda Üşüdüm azgın fırtınalarda Bir öykü dinledim kendimden Baktım ki içinde ben parça parça Ümit Fatma Uçar |
Partiler
Daha neler neler Bizim şu siyasi partiler Hepsi kendini beğenip över İktidara gelince biri diğerinden beter Hani nerde atam gibi önder Zanımca bu düzen böyle sürüp gider Bu oyunda kimi ağlar kimi güler Halka ucuzluğu vad eder başbakan Verilen sözler yerine varmayınca kaç para eder Yetmiş seksen bin liraya çıktı bir kilo yaş biber Fakirlikten büzüldük artık Artık umudumuz sonraki seçimler 19-09-1994 Mehmet Muhlis Fırat 1926-22-04-1996 Ümit Fatma Uçar |
Paydos
İlmek işlev içinde İşvesi dilek belinde Kıpırtısı yürek dilimde Ama da nazlandı İpleri vermiş celat eline Kendileri dolaşır iliklerimde Nasıl da uğraştırdı Sancı düşürdü mideme Paydosa niyetim yok Düştüm artık peşine Çağırdım duymadı Galiba vize kuyruğunda Sınırı geçerse Nasılsa düşecek elime Ümit Fatma Uçar |
Pazar Sabahı
Sevmem pazar sabahlarını Hüzün kaplar benimle bizim sokağı Sessizlik uzanır boğmaya Herkes rüyalarda mı Neco da yok çöp başında Bir tek ben miyim yalnızlıkta Bir çocuk sesi Bir kuş sesi duysam da Başlasam yeni güne Ümit Fatma Uçar |
Pembe
Pembe esen narin rüzgar Gir şarkınla gönlüme Gözlerimi veririm Götür özlemlerimin yerine Seherlerden geçelim Çek kavağın dilinden şarkımı Kıskansın saçlarını savursun söğüt Kuşları çağır dere kenarına Menekşelerle sarılırken Eşlik et biz ağlaşıp koklaşalım Hasreti kovalım birlikte Ümit Fatma Uçar |
Pergel
Açmış ağzını Üç yüz altmış dereceye Dolandırıp durur Dilini pergelle İşaret gönderir gözüme Söz etsem boğacak Hüküm var elinde Bürümüş hırdavatı Lafazanlığa Dolaştırıp durur Satamadı bir türlü Ümit Fatma Uçar |
Pervane
Kuşlar dizilmiş uçuşur avare Savrulur bulut döner elpence Gözlerim konaklanır yörüngesine Kanatlarım dolanır pervane Yönelince yere ulaşır yalan devine Yükselince göğe varır hak evine Dönsün pevrvanelerim Görünmeden yalan devine Ümit Fatma Uçar |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:10 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.