![]() |
Çırpınmamıştı bu yürek,delercesine kafesini...
Görmemişti bu göz, Düğümlenmemişti , kelimeler... Şimdiye kadar... İçimde kan deresi,,, Gözümde çeşme mi var... Akarda akar... Bir yolcu daha bizden,aldı musalla taşı, Kimler eğlenmedi ki...ecel alnında, kul çaresiz .. Aktı oluk oluk , kanlı göz yaşı.. Dövünmek nedir,olur mu yaresiz... Yürek eller gibi duaya durdu, Daha dün “sarı gözlü oğlum”derken, Aksakalın arasında,dudakları sustu... Gecenin sonu sabaha ererken, Ne gösterildi..açmadı gözlerini yumdu... Ne zaman sala yükselse minarelerden, Hançer sokulur,parçalanır yüreğim, Farkı kalmaz,ışıkta dönen pervaneden.. Hasreti çekerde ağlar, ağlar gözlerim... Yalan meraklanmasın, geçmez bu acı, Yetim kaldı,üç oğul ikide bacı.. O babamızdı, nafile yoktur avuntu.. Fatihalar gidecek ruhuna, Hanemizden çıkan ilk tabuttu... Aralık-1981 |
Yeşermişti tüm çiçekler
Ask kokuyordu,sevgi kokuyordu,sevda kokuyordu toprak Sanki sende bütünleşmişti tüm güzellikler Bülbüldü aşkını söyleyen güle Ne zaman gelecek bahar Baharda gülüm diye söylenir dururdu Acı çekmişti bir sita suresince Belki de en çok o sevinmiştir baharın gelişine Neden tüm kalpler Ask kokar sevgi kokar sevda kokar İlkbaharda bilinmez Neden gulu bülbüle,bülbülü güle Beni sana bir daha aşık eder bu ilk bahar bilinmez. |
İlkbaharındayım sensizliğin
Daha sensiz geçecek üç mevsim var.. Mutluluğu umutsuzluğuyla Daha sensiz geçecek üç mevsim var... İlkbaharındayım sensizliğin Ama bem kışı yaşıyorum Çetin bir savaş veriyorum sensizlikle Bazen ben,bazen o kazanıyor. Ama biliyorum asıl kazanan hep sensin. İlkbaharıdayım sensizliğin. Ama ben kışı yaşıyorum. Bulutlar kıskanıyor beni. Yağmurlar utanıyor benden. Gözlerimden akan yaşlar Gün geçtikçe artıyor. İlkbaharındayım sensizliğin Daha sensiz geçecek üç mevsim var. Acısı tatlısıyla. Mutluluğu umutsuzluğuyla. Daha sensiz geçecek üç mevsim var... |
Bu gecenin sensizliğinde
Bir ateş düştü gönlüme Bu her kişiye değil , sadece İlkime... Pus düşmüş gözlerime Buğulanmış pencerem yine Bu her kişiye değil , sadece İlkime... Bir sesleniş bu gökyüzüne Söz geçiremiyorum kalbime Bu her kişiye değil sadece İlkime... Sigaram sensiz yarılandı yine Ağlamıyorum duman kaçtı gözüme Bu her kişiye değil sadece İlkime... Şimdi bana uzaksın Bir o kadarda yakın Gözlerim seni görse de Alışamadı kalbim sensizliğe... |
Bir sevdiğim vardı
Üniversitemin ilk gününde Evet diyebildiğim İlk bakışımın onda olduğu İLKİM BENİM Sevdiğimle davamız vardı Her yerde barış olacaktı Yoksul kalmayacaktı Memlekette kültür olacaktı İLK MAYISLARIM BENİM Küçücük bir mekanımız vardı Sıcak insanları gibi fincanları da sıcaktı Çatısı bile sıcaktı ORADAKİ ANILAR BENİM Taksim maceralarımız vardı İki saat otobüs yolculuğumuzda Kimseyi görmezdi gözlerim çünkü Sevdiğimin yanındaydım O YOLCULUKLAR BENİM Konferanslarımız vardı Tartışacak çok, çok şey vardı Çalışan beyin(ler) görmek harikaydı O TATLAR BENİM Bir hayalim vardı Sevdiğimle hayalimizdi Bahçeli bir evimiz Birde kemal imiz olacaktı O HAYAL BENİM HAYALİM Bitmeyen kitaplarımız vardı Keşke, keşke herkez kitap okusaydı O SATIRLAR BENİM Şairlere hayranlığımız vardı Onlarla tanışma heyecanımız ve SUNAY AKINIMIZ vardı O ŞAİRLER HEPİMİZİN Sarı bir tramvayımız vardı Her Pazar uğrayıp tad bırakan Aramızdaki uzaklığı olan Keşke herkes radyo dinlese O TRAMVAY HEPİMİZİN Bitmeyen türkü hikayelerimiz vardı O TÜRKÜLER ARTIK HER YERDE Duygularımın oluşturduğu Mektuplarım vardı o mektuplar ki Yazarımı keşfetmişti O yazar bana neler neler itiraf etmişti O YAZAR SEVDİĞİMİN TA KENDİSİYDİ Benim bir özelim vardı Sevdiğimle bile paylaşamadığım Yasak diye değil Günah diye değil Benim özelim diye Sevdiğim beni anlayamadı O ÖZEL YİNE BENİM ÖZELİM Benim bir heyecanım vardı Herkes sevdiğimi sevmeliydi Annemle tanışması bana yetmişti O HEYECAN BİZİM HEYECANIMIZ Sevdiğimle izlediğimiz Filmlerimiz vardı O SAHNELER BENİM Farklı bir tabiat vardı Yalnız sevdiğimle fark ettiğim Sanki güneş bir başka güney Ay bir başka aracı BU HİSLER BENDE SAKLI Bir endişem vardı Saadetimizin bitmesiydi Bu, nedensiz gerçekleşti Nedeni belki ev ziyareti yapmamam Belki de nedensizdi Ortada bir gerçek vardı Hiç ummadığım bir zamanda Sevdiğim beni bırakıp gitmişti Olsun, Artık benim bir de hasretim var BU BAMBAŞKA BİR ÖZLEM Ne o ilkleri unuturum Ne bu ilki unuturum |
Sen bir şarkıyı yorumlarken
Ayaklarım yerden kesilir benim Yedi kat göklerde dolaşırken, Başım bir yıldıza çarpar Akkor kesilir bedenim... Sen bir şiiri yorumlarken Bense gök kuşağına binerim Yüreğim kıpır kıpır bir kuştur artık! Dağın, vadinin üzerinde Yağmurla yarış ederim… Sen bir resmi yorumlarken Boyalar canıma karışır benim Figürler egemen zaman ve mekana Yer-gök türkü çiçeğidir Yeşerten sensin güzelim... Sen sustuğun vakit ilk yaz yok artık Berekette biter, sevda da biter Birden çöküverir kış ve karanlık Şarkısız, şiirsiz, resimsiz bir dünyaya dökülür Kanatları kırılan türküler... |
Canım
Şimdi beyazlarındasın imanın Melekleri saflıyorsun arkana Yüzünü paylaşamıyor nur kelebekleri Her eğilip doğruluşunda acizliğini sunuyorsun Allah'a O yüzün ak-ı pak eden yürek saflığınsa, bana da dua et emi Sana dünyalık sevgiler sunan bana Gül sunaklı peygamber sebebli ruhuma Sahabe beklentili imanıma Aşk günahkârına. Seni seviyorum Sümeyye'nin torunu İlk Müslümanlardan aldım sevgi özümü Yasir'den kan damlatırım istersen kanıma Aliden sadakat ve ihtişam çalarım yanında durmak için Cihadlarına çıkarım sevginin Mucahidi olurum gözlerinin Mekke ve Medine'de ayrı kalmış sevgililer gibi Seni fethetmeye geldi gözyaşlarım Nerdesin? |
Ne oldu sana ki gidiyor muşsun
Daha kavramadan yar sarmasını Benim için artık yok diyor muşsun Sen kimden öğrendin ayrılmasını İmansız vicdansız soysuz kitapsız Demek ben diline bal olamadım Ne yaptım ki sana söyle allahsız Dikenli gülüne dal olamadım Topla ne var ne yok koy bir yanına Benden aldıkların nafakam olsun Demek biz de geldik yol ayrımına Neyleyim yine de canın sağ olsun İmansız vicdansız soysuz kitapsız Demek ben diline bal olamadım Ne yaptım ki sana söyle allahsız Dikenli gülüne dal olamadım |
Bir dalda duramayacak kadar haylaz kuşlar
Bir gönülde nasıl ağlaşacaklar Bir yasemen sararken şiir yanımı Hiç aşık oldunuz mu sorusu çınlamakta yürekte O benim aşk büyüğüm dediğiniz İmaura gözlü kız Yakamoz avına çıkmışken yıldız koyda Gece aheste aşk sarılımlarında Göz atmakta kumsal Ponante boylarından Bir damla süzülmekte habbele ağıtlarına İçimde yazgısı sırlanmış napoliten bir şarkı Çıkmakta hayatımdan T’amo e t’amero Pürneşe açılımlarında dalmışken imbata Rüzgar sevda gibi sarmakta bedenlerimizi Samanyolu hülyalarına sallanırken ellerimiz Avuçlarımızda bir dilim umut gönül yoldaşımız Halay avazlarında atılır sevda çığlıkları Bir yaşanmışlığın akıl düşkünlüklerinde Ahdetmelerinde “bu yıl yine ada sensiz...” Yıkılmakta fasıl Halki Palas duvarlarından Selam salarken yalnız gezen yıldızlara Uzaklardan el ederdi bir garip Orhan Veli Tüketilen gözler ve kaybolan görüntüler eşliğinde Hep başka bir bedende küllerinden doğma arzusu Ada sahillerinde sallapati yürüyüşlerim Adım söylemlerine geçiştirmelerdeyken Bir hicaz taksim edasıyla doğmakta Aşk büyüğüm dolunay tangolarında Nerden sevdim bu genç kadını İmaura Söyle nerden aşk büyüğüm... |
Gökkuşağı muamma,anahtar yağmur dolu
Onu işlemiş ecdâd, perçemi Anadolu. Yunus ile Mevlana sadece bir vasıta Özde ölmek istersen, kurmalısın rabıta. Yağmur her gün yağıyor, yıldıza benzer yüzün. Göğün bestesi belli, güftesiyse fırtına. Yokluk dediğin ne ki, imbikten geçen hüzün. Acemi âşıkların ağır gelir sırtına. Aşktan bahseden şiir gönlün gider hoşuna, Aşk demini almışsa bekletme sen boşuna. Kemâle ermek demek o efsûnu çözmektir, Herşeyde gizli olan doğru olansa tektir. Güzel aslında birdir, herkesin sözü farklı. Çölün adı ızdırap, serabıysa vuslâttır. Denize özlem çeken o kum tanesi haklı, Gece gündüz arası, bilesin ki kat kattır! |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 02:34 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.