![]() |
Yalnızlıklar Piano Piano
akdenizde bir şehir kalabalık gibi kum tanelerinin içinde gömülüdür yalnızlar opera aspendos'da aşk şarkılarının çığlıkları belki eylüldeyiz terklerin çoğaldığı anlardayken aşıklar hani der ya Alpay şarkısında 'Eylülde gel' diye seslenir ya Akdeniz kokar ya yanık şarkısında dalar ya gözler ıraklara kadınlardır terkedilen ateşli sokaklarda danseder ya Carmen Granada'da öbür ucundaki operada Akdeniz'in yalnızlar operası yazılmadı daha bu ucundan öbür ucuna aşk sarhoşu kadınların esen gönüllerde esmer tenli keskin bakışlı adamların aşk sokaklarındaki sardunyalı camlarında artık kış sevişmeyen kadınların sevişmeyen adamların yazılmamış opera da kalan notalarında parmak uçlarındaki dokunuşlar aryalarında yalnızlıklar piano piano 08.01.2004 Nevin Kalafatoğlu |
Yanıtlamalar 1
siyah bir gül koklamaya kıyılamayan ******* gibi deniz *******inin rengi mordu son lacivertin son cizgisi insanlığımın muhasebesi yükledim tüm gelgitlerimi sorguladım yanlışlarımı ayıkladım midye kabukları gibi siyahtı içi sedef gönlüm gibi dünyanın kirini aldı çeperim gözümde son pırıltıları ferin görmesin gözlerim sonsuzluğunu kara deliklerin yüzümü verdim aya ışığını aldım ışıklarımı özledim bir zamandır karanlıklarda güneşsiz kaldım dedim bitti mi dünya bittimi... ı Nevin Kalafatoğlu |
Yansımalar 1
Aynadaki suretimde Seni gördüm dün gece Ellerin ellerim olmuştu Ellerim ellerin... Nevin Kalafatoğlu |
Yansımalar 10 (son)
evet 10 yazıldı bugün karneme.. yalan ne bilmiyordum... yansımalar... hayaller.. gercekler... birer düştüler... gerçek dediğinin yalansa adı eğer..son bugun artık kırıldi aynalar...camlar... aktı sular... kalmadılar.... çunki hepsi yalanmış... herseyı...........öğrendim bu gün.... 03.11.2003 Nevin Kalafatoğlu |
Yansımalar 11
ışıklar yandı rengarenk bir beyaz düş üstüne yansıdılar renklerden en koyusu mordu ve gece turuncu bir ışık yayıldı sarıya kaçan sırça saraydan şaşırmışlığını gördü beyaz baktım uzaktan hersey bembeyaz biraz yüksekten sağdan ve soldan derken uçuyordum ışığın iz düşümlerinde yoğunlaşıyordum yemyeşilleşip masmavileşiyordum Nevin Kalafatoğlu |
Yansımalar 12
içnden sözcükler gecerdi dolu dizgin bir küheylan koşardı doğunun gizeminde Nemrut'tan yansırdı ışık geçmişe geçmişten geleceğe işte o ışık kilitlerdi gözleri o batmayan güneşin feri muhteşemliği kimindi bir doğu bir batı doğuştan batışa doğru gelen varoluşun gerceği yansımaların dansı hayatlarda yaşanır gelip geçenler şimdi ışıkları aşırır saklanırken *******de yeni güneşin izleri Nevin Kalafatoğlu |
Yansımalar 13
ayışığı yansımalarından yarım yarım ışıkların havai fişeklerin yıldızlarıyla asılı kaldı gökler rengarenk oldu ******* aşk ışıklarının bu kadar yakın aşkın bukadar güzel olduğunu bilirdi gönlüm şimdi yansımaların tüm denizlerin üstünde ki yakomazların izleri aşka koşuyor akdeniz havai fişeklerle coşuyor gökyüzü yıldızlar rengarenk güneşten yansıdı *******e gökkuşakları altında binlerce yılın aşkları ateş renginde yansıyor yansıyor sevda şarkıları Nevin Kalafatoğlu |
Yansımalar 14
yansıyan bir yamuk dolunay izi yamukluğu perişan gülüyor yer kürede dağların kızı serhat ellerinde bir küçük sızı bakıyor yamuk yamuk ağzını bıçak açmıyor gökyüzünde binlerce uçkun ışıklarını salıyor akdenize yansıyor semadan ışıkların hızı zaman geçiyor evren daha da kararmakta sular daha da kararmakta çalılıkların içinde bir çift göz izliyor bizi sakladığı ayıplarını örtüyor çirkinliklerin değil mi yansımayan yıldızın gizlerinde yamuk mehtap izlerinin parlıyor inlerinde çakal gözlerin Nevin Kalafatoğlu |
Yansımalar 15
Yansımalar 15 sokaklarda dolanırken insanlar.. baktılar öylesine, uzaktılar mavi yansımalardan. anlamsız bir hüzün sarmıştı bir zamanlar yürek siyahtı, o zaman güneşi emen bir gök vardı kara geceydi tüm saatler.. yıldız yansımalarına kalmıştı aydınlıklar mehtapta şiir okumuştu iki izmir bir istanbul ayın izleri düştüğü anda suya yandı yakomozlar ağladı mavi lacivertti çünki bir cakıltaşı attım denize o an deldim zamanların tüm karalarını denizlerden uyudum derin sustum uzun dinledim gök kubbeyi dans ediyordu deniz rüyamda uyandım yansımalarla mavi mavi uzandım suya, su da aya güneşi bekledim şiirimde doğdu pembe ufukta halelerin dansı çakıltaşıyla gün başladı mavi önce güneş parladı ince ince gece oldu mor şiir oldum o an doğdum mavice Nevin Kalafatoğlu Nevin Kalafatoğlu |
Yansımalar 2
dibini göremediğim göl suyuna bakmistim... bir cakıltaşı atmiştim suda siluetleri görmüstüm... harelerin arasından bana gülümsiyen gözlerini... yakalamıştım... sende benim gozlerimi yakalamıstın... neden gulmuyorlar demistin. golun dibindeki su bulanık demistim anlıyamamıstın... Nevin Kalafatoğlu |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:34 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.