![]() |
Sevdiğini elde edemezsen, elde ettiğini sevmeye çalış. (Corneille) ---------------------------------------------------------- Başa kakılan bir iyilik daima hakaret yerini tutar. (Racine) ---------------------------------------------------------- Yaptığın iyiliği hatırlama, gördüğünü unutma. (C.Chillon) ---------------------------------------------------------- Insanlar ağaçlardan ders almalıdırlar. Ne üzerinde barınan kuşların, ne gölgesinde yatan insanların, ne de verdikleri yemişlerin hesabını tutarlar.---------------------------------------------------------- Çiçeğin dikeni var diye üzüleceğimize, dikenin çiçeği var diye sevinelim. (Goethe) ---------------------------------------------------------- Hiçbir söz sessizliğin bilgisini taşıyamaz. ---------------------------------------------------------- İyimser bir insan ayakkabıları çalınınca “ayaklarım var ya” diyebilen insandır. (Sokrates) ---------------------------------------------------------- Karanlığı lanetlemektense, bir mum yakın. (Konfüçyus) ---------------------------------------------------------- Yüzünü güneşe çeviren insan, gölge görmez. (Helen Keller) ---------------------------------------------------------- İyimser kişi, yaranın üstünde artık kabuk, kötümser kişi ise kabuğun altında yine yara görür. (Shakespeare) ---------------------------------------------------------- İki şeyin elden gitmeden değerini takdir etmek zordur; sağlık ve gençlik. (Hz. Ali) ---------------------------------------------------------- Allah'a giden yol; gökteki yıldızların sayısı kadardır. ---------------------------------------------------------- Yemine gerek görmeyecek kadar sözlerine sadık ol. (Dale Carnegie) ---------------------------------------------------------- Hiçbir zaman çıktığın kapıyı hızla çarpma, geri dönmek isteyebilirsin. (Don Herold) ---------------------------------------------------------- Sevgi birliğe, bencillik yalnızlığa götürür. (Schiller) ---------------------------------------------------------- Yalnız seni sevenleri sevmek sevgi değil, değiş tokuştur. (Cenap Şahabettin) ---------------------------------------------------------- Dünya güzeldir, ama bir şairin gözüyle daha da güzel olur. (Goethe) ---------------------------------------------------------- İnsanlar hatalarını mutluyken değil ancak mutsuzken anlar. (Daniel Defoe) ---------------------------------------------------------- Nankör insan, her şeyin fiyatını bilen fakat hiçbir şeyin değerini bilmeyen kimsedir. (Oscar Wilde) ---------------------------------------------------------- İnsanlar başaklara benzerler, içleri boşken başları havadadır, içleri doldukça eğilirler. (Montaigne) ---------------------------------------------------------- Aşk, imkansız birçok şeyi mümkün kılar. (Goethe) ---------------------------------------------------------- Gerçek bir arkadaş, iki gövdede yaşayan bir ruhtur. (Aristo) ---------------------------------------------------------- Dünyada başarı kazanmanın iki yolu vardır: Ya kendi aklından faydalanmak, yahut da başkalarının akılsızlığından faydalanmaktır. (La Bruyere) ---------------------------------------------------------- Hayat merdivenlerini çıkarken, insanlara iyi davranalım. Çünkü inerken gene aynı insanlara rastlayacağız. (Cenap Şahabettin) ---------------------------------------------------------- Güzel olan sevgili değildir, sevgili olan güzeldir. (Tolstoy) ---------------------------------------------------------- Güzellik, çoğu zaman kusurları gizleyen bir örtüdür. (Balzac) ---------------------------------------------------------- Bir insanın gerçek zenginliği, onun bu dünyada yaptığı iyiliklerdir. (HZ.MUHAMMED) ---------------------------------------------------------- Zaman, bekleyenler için çok yavaş, korkanlar için çok hızlı, yas tutanlar için çok uzun, sevinenler için çok kısa, ama sevenler için sonsuzdur. ---------------------------------------------------------- Kadın olsun , kitap olsun cildine aldanmayıp içindekilere bakılmalıdır. (Cenap Şahabettin) ---------------------------------------------------------- Paraya ihtiyacınız yokmuş gibi çalışın, hiç incinmemiş gibi herkesi sevin, hiç kimse sizi izlemiyormuş gibi dans edin. ---------------------------------------------------------- Aşk köprü kurmaktır. İnsanlar köprü kuracakları yerde, duvar ördükleri için yalnız kalırlar. (Newton) ---------------------------------------------------------- Ayni dili konuşan değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilirler. (Mevlana) ---------------------------------------------------------- Para açlığı giderir, mutsuzluğu değil, yemek mideyi doyurur, ruhu değil. (Shaw) ---------------------------------------------------------- Analar Yaratıcının ilahi merhametinden en fazla nasip almış varlıklarıdır. ---------------------------------------------------------- Dostundan bir cefa gördünse, onun bin tane vefası olduğunu hatırla. ---------------------------------------------------------- Gerçek sevgi iyilik gördüğünde artmayan, kötülük gördüğünde eksilmeyendir. ---------------------------------------------------------- Sabır , yüzünü ekşitmeden acıyı yudumlamaktır. ---------------------------------------------------------- Hayat aynaya benzer, sen ona küsersen o da sana küser. Sen ona gülümsersen o da sana gülümser. ---------------------------------------------------------- Hiç kimse yumrukları sıkılıyken net düşünemez. (George Jean Nuthar) ---------------------------------------------------------- Bilgi insani şüpheden, iyilik acı çekmekten, kararlı olmak korkudan kurtarır. |
Düşünmeyi bilmeyen sevmeyi, inanmayı bilmez; düşünemeyen ışıksız kalır, baksa da göremez, dinlese de duymaz, okusa da anlamaz. A.Selim
Keşfetmek herkesin gördüğünü görüp, düşünmediğini düşünmektir. Albert von Szent-Gyorgyi Seven unutmaz, unutan sevmemiştir, sevipte unutmuşsa sevmesini bilmemiştir. Güller sola bilir yapraklar döküle bilir, seni herkes unuta bilir ama ben ASALA ÖFKENİ YAPRAKLARA YAZ SONBAHARDA DÖKÜLSÜN. DERDİNİ RÜZGARLARA YAZ ESTİKÇE UZAKLARA GÖTÜRSÜN. VE EN ÖNEMLİSİ SEVGİNİ YÜREĞİNE YAZ BİR ÖMÜR BÜYÜSÜN Sevgiyi taşımak değil Hasretini çekmek zor Gülmeyi unutmak değil Aglamaya alışmak zor Sevmek yada ölmek degil ÖZLEYIPTE GÖREMEMEK ZOR...!!! Sayısız güzellik doğar da her günde, birini sevmek için bir ömür yetmez. F. N. Çamlıbel |
ÇOK İYİLER İnsan ya hayrandır sana ya düşman, ya hiç yokmuşsın gibi unutulursun Ya bir dakika bile çıkmazsın akıldan. Bilirmisin ******* ne kadar uzun gelir bekleyenlere Hele o beklenenler vazgeçilmezlerdense.. Doğan güneşi bana doğsa, her mutluluk beni bulsa, Bütün dünya benim olsa sensiz hayat yaşanmıyor Sen bazen en zifiri karanlık gecemin güneşi, Sen bazen yaşanacak hayatın cesaret verecek mutluluk yanı, Sen bazen ve her zaman sevgimin tek nedeni... Şu an hayatta olmamın çok güzel bir nedeni var, Bu nedende yüreğimdeki sensin.. Belki dünya için önemli olmayabilirsin ama, Biri için dünyalar kadar önemlisin. Ben, seni, gözlerimi kapattığımda değil, Gözlerimi açtığımda görmek isterim... Sevdiğinin gözyaşları sahile vurduğu zaman , Sahilin atacağı imza SENİ SEVİYORUM olacak bitanem.. Kuyruklu yıldızlar vardır; Yetmiş yılda bir yaklaşır dünyaya... İnsan ömrü boyunca ya bir defa görür ya hiç... Ben gördüm o da sensin Bitanem... Seni yıldızlara benzetiyorum. Onlar kadar pırıl pırıl ve yine onlar kadar ışıl ışılsın. Ama aranızda tek bir fark var, Onlar bin tane sen bir tanesin. Ağlasam çizgi çizgi, Gözyaşlarım sana değilmiş gibi, beklesem, Zamansız, dünsüz, yarınsız gelmeyişini, Silinmiyor hüzünlerim, Seni seviyorum... Hafif hafif çiseleyen yağmurda kalırsan; Saçlarını okşayan her tanede BENİ HATIRLA ! Bu gece seni düşüneceğim; Ne kadar uzakta olursan ol, Sevgimi avuçlarıma alıp yıldızlara üfleteceğim , Gecenin rengine kucağındır diyerek düşlere dalacağım.. İki Şaşkın yıldız gibi parlayan gözlerine bakıp da, senin ruhunu tüm içtenliğiyle görebilenler anlar ki sen bir ömre bedelsin !! Ben seni bir nisan yağmurunda, Ilgıt ılgıt esen rüzgarların gelincikleri okşayıp, Bir kış günü kar altındaki buğday tanesinin, Güneşi özlediği gibi seviyorum... Gözlerimdeki pırıltıyı farkettiğin zaman, Üşenme sarıl boynuma anlamışımdır mutlaka sevdiğini, Zaten belli olur gözlerimden hemen, Alışık değiller öyle parlamaya! Acı ve hüzün bir yıldız kadar uzak, Mutluluk ise gözbebeğin kadar yakın olsun, Umutların gerçek gerçeklerin, mutlulukların sonsuz olsun.. Bugünde yarın da yüreğin kadar yanındayım , Kendini yanlız hissettiğinde elini yüreğine koy ben hep oradayım!! Gecenin en karanlık ve en derin anında, Kızıl bir ay karşımda karanlığa yükseliyor, Ve bir yıldız bana göz kırpıyor. EMİNİM Kİ SENSİN ! ! Senin için ağlarken gözümden düşen yaşlar denize dökülseydi eğer, Karaya vuran dalgalar "seni seviyorum" yazardı. İki damla gözyaşı düştü gülüme, sonra kurudu tuzu kaldı geriye, Denizleri aşıp aşkıma yol aldı bir umutla yeşerip tekrar açacak diye. Ay ışığındadır sevgiliye duyulan hasret, Ve sevgiline hasret kaldığın kadar yakınsın. Unutma yağmurun yağdığı kadar ıslaksın, Güneşin seni ısıttığı kadar sıcak.. Yeşile inat ağaç hala yeşermekte, Geceye inat gün hala ağarmakta, Ben ise sana inat seni hala sevmekteyim İnat bu ya seni hep seveceğim.. Aramazdık gece mehtabı yüzün parlarken, Bir sönük yıldıza benzerdi güneş yanımda sen varken. Bu gece bir yıldız tut, Ben bu yıldız kadar uzağında olsam bile, Sevgim heran yanıbaşında!.. Eğer bir gün o, sevdiğin yağmur insafsızca seni ıslatırsa, bilki ben sana ağlıyorum. Eğer bir gün aşkımızın şarkısı kulaklarını tırmalarsa bilki ben o şarkıyı sana söylüyorum. Eğer bir gün elinde bir demet gül mezarıma gelirsen bilki mutluyum mezarımda uyuyorum... Her martı bir deniz, Her rüya bir uyku, Her dağ bir duman Her nota bir şarkı bulur ama, Ben başka " sen " bulamam... Hep bir yıldız olmanı bekledim. Gün gelir kayıp bana ulaşırsın diye, Sonra vazgeçtim, Yıldız olursan ben ulaşamam diye... Hani sözler varya sözleri anlatır, Hani sözler varya gözleri ağlatır, Hani anlar varya değeri geç anlaşılır, Birde aşk varya seni bana anlatır. Ay yıldıza mutluluk fısıldarken, Gökyüzü sevincini yeryüzü ile paylaşırken Ben sana bir parça mutluluk yolluyorum İçindeki umut çiçekleri hiç solmasın diye. Ufukta bir gemi görsem seni taşıyan, Mavi denize dalardım geriye bakmadan, Uçsuz bucaksız mavilikte arardım beni, Ta ki beni sende bulana kadar. Başını göğsüme yasladığımda tek bir düşmanım vardır; Geçip giden zaman. Seni düşünür ,seni özlerim, Sevgilerin özlemlerin derinliğinde , Ne olur kır şeytanın bacağını birkez beni hatırla, Bir sonbahar serinliğinde. Kalbimi kırmak suya yazı yazmak kadar zordur, Kalbimi düzeltmek ise gece doğan güneşe dokunmaya benzer, Sen o suya yazı yazdın, Şimdi güneşin doğmasını bekle! Şimdi daha iyi anlıyorum ki, Nefes almak değilmiş yaşamak, Ateşlerde yanmak gibi birşey, Seni severken sensiz olmak. Gökyüzü yıldızlarla doluydu, ben seni düşünürken, Hüzün yıldızları kuydum adlarını, seni hatırlatıyor diye, Aynı onlar gibi sende benden çok uzaklardaydın. Göz kırpardın uzaklardan sessizce Bense hep seni beklerdim, kırık kalbim, yaşlı gözlerimle Eğer kalmamışsa sağlam bir dal, İçilecek temiz bir su, sarılacak bir el, Doğrul yatağından aç pencereni Güneş doğacaktır birazdan. Nehirler denizlere karışır dalgalanır, Fırtına olur durulur kalbimdeki kasırga. Hiç dinmez benliğin senle eriri bütünleşir, Ateş yanar küllenir, Ama sönmeyen bir ateş var o da senin ateşin. Bu gece pencereni açık bırak, Bir kuş uçurdum, biraz yorgun biraz ıslak, Başucuna bir tutam sevgi bırakacak. Eğer bir gün biri senin için, İsmini güneşe buzlarla yazabilirse, Bilki o seni benden daha çok sevmiştir... Haritaya bakıyorum izin yok, Kitaplara bakıyorum yüzün yok, Sözlüklere bakıyorum ismin yok, Birde dönüp kendime bakıyorum, Senin benden başka adresin yok. Yanlızlıksa eğer seni korkutan korkma! ben yanındayım, Yok eğer yanlız kalmaksa istediğin kork! Çünkü seni bensiz bırakmıyacağım. Aşkın oyun olmadığına inanırsan bir gün, Yoluna yüreğini koyanları unuutma, Çabalamak sevmene yeterse, seni seven kalpleri kırma. Beni sana kavuşturacak tek şeyin ölüm olduğunu bilseydim, Azrailin gelmesini beklemezdim. Bugünü yaşıyorsam eğer, Gelecek günlerin seni getireceğine inandığım içindir. Aşk sevipte ayrı kalmaksa, Sevgilerin sonu hep ayrılıksa, Ömürlerin sonu hep böyle karanlıksa Al dünya bu aşkı, sende kalsın... Bir kutu dolusu yaşam gönderiyorum sana Bir fırça koydum kutuya, Cennet resmi yapıp içine gir diye, Düşler serpiştirdim içine, Düş kurmayı unutma diye. Hangi ruh duydu seni benim kadar derinden, Hangi gönülde yandın böyle yangınla sen, Ya benim gözlerimdi seni bambaşka gören, Ya başkası bırakıpta geçmiş seni görmeden. Bana kalsa gökyüzündeki tüm yıldızlar yerine bütün insanlara Senin gözlerinde ışıldayan bir çift yıdız gönderirdim. Hayatımın hem anlamı hem neşesi oluverdin, Seni gördüğüm günden beri, Şarkılarda seni düşündüm, *******imin parlayan yıldızı oldun.. Bulutlara yükledim özlemimi, rüzgarlarla yolladım sevgimi, Yağmurları yağdırdım gözyaşlarımla, Küçücük melekler gönderdim, Seni öpmeye gelmediler mi? Güneşin bile buz tuttuğu bir yerde, eğer ateş görürsen, Bilki o ateş senin için yanan kalbimdir. Kağıt önümde kalem elimde, Duygular kalpte düşünceler yazıda, Ay gökyüzünde yıldızlar daha ötede, Tanrı yukarıda kullar aşağıda, En zoru da canım sen orada ben burada |
Kâinatın ufalıp bir varlıktan ibaret kalması, tek bir varlığın genişleyip Tanrı'ya kadar erişmesi, işte aşk budur.
VICTOR HUGO Aşk akıllı aptal demeden, bütün insanlara bulaşan bir hastalıktır. ALBERT CAMUS Gönlün sevdiği her şeyi göz güzel görür. ŞEYH-SADİ-İ ŞİRAZİ Aşk kainatın mimarıdır. HERODOT Bu güzellik baki kalmaz sevdiğim. Aşıkı ağlatan gülmez sevdiğim. KATİBİ Bir kadın ne kadar ahmak olursa olsun aşkın her şeyini anlar. Bir erkek istediği kadar zeki olsun, aşkın yarısını bile bilemeyecektir. MADAM FEE Aşık bir başkasının çaldığı davula kulak asmaz, bir başkasının çaldığı davul sesiyle uyanmaz. MEVLANA Sevmek acı çekmektir, sevmemek ölmek. Sevmek zevktir ama yanlız sevilmenin hiçbir zevki yoktur. ARİSTO Sevgi ruhun güzelliğidir. AUGUSTİNİUS Özgürlük aşk değildir, yalnız aşkın kapısıdır. FRANZ XAVER VON BAADER Aşk dünyanın en tatlı mutluluğu ile en derin acısından yaratılmıştır. BAİLEY |
Shakespeare
Sevmemek elimizde olmadığı gibi, ölünceye dek sevmek de elimiz de değil. La Bruyere Gerçek sevgi, iyilik gördüğünde artmayan, kötülük gördüğünde eksilmeyendir. Muaz Kalpler silahla değil, sevgi ve yüksek gönüllülükle yenilirler. Spinoza Sevilenin kusurlarını hoş görmeyen sevmiyor demektir. Goethe Yalnız seni sevenleri sevmek sevgi değil, değiş tokuştur. Cenap Şehabettin |
"Aşk yaşamdır deriz, ancak umutsuz inançsız aşk ölümden beterdir."
Albert Hubbart "Aşk bir deniz, kadın onun kıyısıdır." Victor Hugo "Aşk köprü kurmaktır. İnsanlar köprü kuracaklarına duvar ördükleri için yanlız kalırlar." Newton "Değişiklikle karşılaşınca değişen aşk, aşk değildir... Aşk gözle değil ruhla görülür." Shakespeare |
Aşk;günah olmayacak kadar masum,köle olmayacak kadar,özgür,unutulmayacak kadar derin,umulmayacak kadar yakın,tek başına yaşanmayacak kadar takımdır.
Aşkın ilk soluğu mantığın son soluğudur."Antoine Bret İyi olmak kolaydır zor olan adil olmaktır."Victor hugo Beraber ağlamaktaki tatlılık kadar hiçbir şey kalpleri birbirine bağlamaz."Rousseau Yumuşak olma ezilirsin,sert olma kırılırsın."Vıctor Hugo En tatlı balın bile fazlasının tadı bıkkınlık verir."Shakespeare Küçük işlere gereğinden fazla önem verenler,elinden büyük iş gelmeyenlerdir."Eflatun Hiç kimse başarı merdivenlerini elleri cebinde tırmanmamıştır."S.Keth Moorhead Çalışmak hayat,düşünmek ışıktır."Vıctor Hugo Geçmiş dert için yakınmak,yeni dert edinmektir."Shakespeare Olgun insan güzel söz söyleyen değil,söylediğini yapan ve yapabileceğini söyleyendir."Confucius Hayatta neyin önemli olduğunu keşfetmek için bir felaket beklememek gerekir."H.Jackon Brown Düşmanlarınızı sevin çünkü kusurlarınızı yalnız onlar açıkca söyleyebilir."Benjamin Franklin Evlilikte başarı yalnız aranan kişiyi bulmakta değil,Aynı zamanda aranan kişi olmaktır."Lard Mary Montagu Silgi kullanmadan resim çizme sanatına HAYAT denilmektedir ."John Christian Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hürve bir orman gibi kardeşçesine."N.Hikmet Ran Seni bulmaktan çok aramak isterim,seni sevmeden önce anlamak isterim,seni bir ömür boyu bitirmek değil,sana hep yeniden başlamak isterim."Özdemir Asaf Gülmek senin için bir tutku olsun,bir gün ağlarsan o da mutluluktan olsun.. Gülmek için mutluluğu ayağına beklersen,tebessüm bile edemeden ölürsün.. Geldiğin zaman boşluk dolduran değil, gittiğin zaman yeri doldurulamayan ol.. Kötümser yalnız tüneli görür,iyimser tüneli ve sonundaki,ışığı görür,gerçekçi tünelle birlikte işiğı hemde gelecek treni görür."J.Harris Eğer dünya hakkında birazcık birşey anlamak istiyorsak,hınçtan ve nefretten arınmamız gerekir."Jean Genet Gözlerin konuştuğu dil heryerde aynıdır.. Gerçeği insanların ölçüleri ile değil,insanları gerçeğin ölçüleri ile tanı.. Eline geçen her fırsatta çevrene tohum saç,varsın bir başkası,hasat etsin bir bahar mevsiminde."DR.İVY Eğer kişi;hem akıllı hem çalışkansa takdir et,akıllı değil,çalışkansa dikkat et,akıllı olup tembelise ikaz et,hem akılsız hem de tembel ise imha et:=) Her zaman doğruyu söyle..Ne dediğini hatırlamak,zorunda kalmazsın."Carita Anladım işi,Sanat Allah'ı aramakmış;Marifet bu,gerisi yalnız,çelik-çomakmış."N.F.Kısakürek Hayat yaşandiği kadardır.Ötesi ya hatıralarda bir iz,ya da hayallerde bir,umuttur.Hüsranı ise bir tek yerde kabul edebilirim:O da yaşamaya olanak varken yaşayamamış olmaktır. Size ne yapacağınızı söyleyebilirler,ama ne düşüneceğinizi asla."Socrates Tenini besleyip geliştirmeye bakma,çünkü o sonunda toprağa verilecek bir kurbandır.Sen gönlünü beslemeye bak..!Yücelere gidecek,şereflenecek odur."Rumi Yiğit dediğin güreşte rakibini yenen kimse değildir;asıl yiğit kızdığı zaman öfkesini yenen kimsedir..!"Prophet Mohammad" Aşk dudaklarında kahkaha değil gözlerdeki yaştır.Maksat sevgi uğrunda ölmek değil uğrunda ölecek sevgi bulmaktır. Severek yaşamak,hayattaki en büyük meydan okumadır."Leo Buscaglıa Kula bela gelmez HAK yazmadıkça,HAK bela vermez,kul azmadıkça:=) Su iner yokuşlardan basamak basamak benimse alın yazın yokuşlarda susumak."Necip Fazıl Kısakürek Dün geçti bugünü düşünüyorum,yarın var?mı?Gençliğine güvenme ölenler hep ihtiyar mı?"Necip Fazıl Kısakürek Her rüzgarda sallanırsan otlar gibi,dağlar kadar olsanda bir ota değmezsin. Yalnız açığa çıkan ışığı görebiliyorsan,yalnız söylenen sözü duyabiliyorsan,ne görebiliyorsun ne de duyabiliyorsun..Kaybolan ümitlere bağlanmamalısın doğacak ümitleri henüz kaybetmedik ki! Gülün dikenli olduğundan şikayet edeceğine;dikenler içinde bir gül yaratıldığını görüp,düşünüp,şükretmelisin! Ellerinizi çekmeyin ellerimden,sizinle çoğalıyor mutluluğum pırıltılar eksilmesin gözlerinizden,yaşadığımı sizinle anlıyorum.Çünkü sizleri çok seviyorum tüm can dostlarım....HANDAN... Insanda hayallerin yerini anilar almaya baslamissa, yaslilik baslamis demektir. -James Brewer- Mezardakilerin pisman olduklari seyler için, dünyadakiler birbirlerini yiyorlar!.. Kalp ne ile doluysa dudaklardan dokulur gider. -GOETHE- Öyle adamlar gördüm üstünde elbisesi yok, öyle elbiseler gördüm içinde adam yok. -MEVLANA- Para herseyi yapar diyen adam, Para için herseyi yapan adamdir. -Benjamin Franklin- Istediginiz bazi seylere sahip olamamak , mutlulugun bir parcasidir. -B.RUSSEL- Soz kalpten cikarsa kalbe kadar gider, dilden cikarsa kulagi asamaz. -ARAP ATASOZU- Dogarken sen agladin çevrendekiler güldü, öyle bir hayat yasa ki öldükten sonra çevrendekiler aglasin sen gül... Iyiligi gizli yapanlar, tanriya inananlardir. -BALZAC- Kucuk seylere gereginden cok onem verenler , elinden buyuk is gelmeyenlerdir. -EFLATUN- Bircok insan mutlulugu burnunun ustunde unuttugu gozluk gibi etrafta arar... Insanlarin yaptigi sahte paralar kadar , paralarin yaptigi sahte insanlar vardir... Insanlar sahip olduklarini küçümser, sahip olamadiklarini önemser... Oyun bittigi zaman , $ah da piyon da ayni kutuya atilir... Bildigini bilenin, arkasindan gidiniz. Bildigini bilmeyeni, uyandiriniz. Bilmedigini bilene, ögretiniz. Bilmedigini bilmeyenden, kaçiniz. -KONFIÇYÜS- Gül sunan bir elde daima bir miktar gül kokusu kalir. -Çin atasözü- Ölümün bizi nerede bekledigi belli degil , iyisimi biz onu her yerde bekleyelim. -Montaigne- Gençligine güvenme, Ölenler hep ihtiyar mi?.. Insanlar görüntüleriyle karsilanir, sahsiyetleriyle ugurlanir... Insan papatyalara kosarken ezdigi kir çiçeklerinin farkina varamiyor... Genç kusagın Türkiye'yi daha iyi bir yere getirecegine inaniyorum.Bizler onlara köstek olmayalım yeter."BARIS MANÇO Kuslar gibi uçmayı, baliklar gibi yüzmeyi ögrendik, fakat bu arada çok basit bir sanati unuttuk. Insan gibi yasamak..."MARTIN LUTHER Samimi olmayi vaadedebilirim; tarafsiz olmayi asla."GOETHE Ne kadar az bilirseniz; o kadar siddetle müdafa edersiniz."BERTHARD RUSSEL Ne kadar bilirsen bil; söylediklerin karsindakinin anladigi kadardir."MEVLANA Edepsizligin basladigi yerde, edebiyat biter."M.. AKIF ERSOY Yenileceginden korkan, daima yenilir."YILDIRIM BEYAZIT Felaket kabarik dost sayisini sifira indirir."W. SHAKESPEARE Iyi dostluklar, hesapsiz kurulur."BALZAC Felaketin bir iyiligi varsa, hakiki dostlarimizi tanitmasidir."BALZAC Büyük beyinler fikirleri, orta beyinler olaylari, küçük beyinler ise kisileri konusur."HYMAN RICKOVER Öyle horozlar vardir ki, öttükleri için günesin dogdugunu sanirlar."H.DUNANT Eger birine birsey ögretirseniz asla ögrenmez."BERNARD SHAW Bir insan hangi limana ulasmak istedigini biliyorsa, onun için her rüzgar uygundur."SENECA Kaptanin ustaligi deniz durgunken anlasilmaz."ZUKIANOS Bazi kitaplar tadilmak, bazilari yutulmak ve çok azi da hazmedilmek içindir." BACON Kitap ruhun ilacidir."JAPON ATASÖZÜ Affetmek ve unutmak iyi insanlarin intikamidir."SCHILLER Ayakta ölmek diz üstü yasamaktan iyidir."FRANKLIN ROOSVELT Insanlara en adil sekilde dagitilan nimet akildir. Çünkü kimse aklindan sikayetçi degildir."MONTAIGNE Ask mücadelesi degil, mücadele aski içinde ol."PEYAMI SAFA Kainatta tesadüfe, tesadüf edilmez."SOKRAT Kusurumuz ne kadar çoksa o kadar kusur arariz."CENAP SEHABETTIN Okuyabilirseniz her insan bir kitaptir."W. ELLERY CHANNING Kargalar ötmeye baslayinca bülbüller susar."MEVLANA Herhangi bir insan vaktini nasil geçirecegini üstün bir insan ise vaktini nasil tasarruf edecegini düsünür."SCHOPENHAVER Sakladigin bir sir senin esirindir. Açiga vurursan sen onun esiriolursun."HZ. ALI Gençler ihtiyarlarin aptal oldugunu sanirlar ama ihtiyarlar gençlerin aptal oldugunu bilirler."GEORGE CHAPMAN Öl ve ol! Iste bunu bilmiyorsan zavalli bir misafirsin karanlik yeryüzünde."GOETHE Psikolog, güzel bir kiz gördügünde kizi degil, ona bakanlari inceleyen adamdir."I. MERLOST Para herseyi yapar' diyen adam para için herseyi göze alan adamdir."BENJAMIN FRANKLIN Cevizin kabugunu kirip özüne inmeyen cevizin hepsini kabuk zanneder."GAZALI Bir aile ile bir kralligi yönetme arasinda pek büyük bir fark yoktur."MONTAIGNE Sakin ahlak kurallarini çignemeyin çünkü öcünü çabuk alir."TOLSTOY Nasil kafa sayisi kadar düsünce varsa, kalp sayisi kadarda sevgi çesidi vardir." TOLSTOY Yenilgi egitimden baska birsey degildir."WENDELL PHILIPS |
En büyük bilgelik kendine egemen olabilmektir."EURIPIDES
En büyük zafer insanin kendine hakim olmasidir."PLATON Insanlar her zaman kahraman olamazlar ama her zaman insan olabilirler." BENJAMIN FRANKLIN Bilirken susmak, bilmezken söylemek kadar kötüdür."PLATON Sevgi her zaman karsilik görür, kin de..."DOSTOYEVSKI Öyle bir dünyada yasiyoruz ki, bir pesin hükümü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zor."EINSTEIN Gördüklerim beni görmedigim yaraticinin varligina inanmaya zorluyor."EMERSON Ancak Allah'a inandigim zaman yasadigimi anladim."TOLSTOY Ilimsiz din topal, dinsiz ilim kördür."EINSTEIN Batil inanis, zayif kafalarin dinidir."PLATON En iyi hükümet bize kendimizi yönetmeyi ögretendir."GOETHE Iyiliginize inanilmasini istiyorsaniz ondan hiç bahsetmeyin."BALZAC Sabir; yüzünü eksitmeden aciyi yudumlamaktir."CÜNEYD-I BAGDADI Kardeslerimi Allah yaratti, fakat dostlarimi ben buldum."GOETHE |
"Dünya bize atalarimizdan miras kalmadi
Onu cocuklarimizdan ODUNC aldik" Aşkı tanıdığında, Yaratıcı'yı da tanırsın. (Fox Kabilesi) Bir başkasının kabahati hakkında konuşmadan önce daima kendi makoseninin içine bak (Sauk Kabilesi) Bir düşman çok, yüz dost azdır. (Hopi Kabilesi) Bir kere "Al şunu" demek, iki kere "Ben vereceğim" demekten iyidir. (Kabilesi bilinmiyor) Doğum yapan herşey dişidir. Kadınların ezelden beri bildiği kainatin dengelerini erkekler de anlamaya başladıkları zaman, dünya daha iyi bir dünya olmak üzere degişmeye baslamış olacaktır. (Mohawk Kabilesi) |
Düşmanımı cesur ve kuvvetli yap! Eğer onu yenersem utanç duymayayım. (Apache Kabilesi)
Fakir olmak, şerefsiz olmaktan daha küçük bir meseledir. Gözlerde yaş yoksa, ruh gökkuşağına sahip olamaz. Gözün ile değil, yüreğin ile hüküm ver. Günümüzde insanlar bilgiyi arar oldu, hikmeti değil. Halbuki bilgi mazidir, hikmet ise istikbal (Lumbee Kabilesi) İhanet arkadaşlık zincirini karartır, fakat vefa onu her zamankinden parlak yapar. İlkbaharda usul usul yürü; toprak ona hamiledir... İnsanın gözleri öyle kelimelerle konuşur ki dil onları telaffuz edemez. Kehanet, muhtemel bir olayı kesin bir bakış ile görmekten başka şey değildir. Hava ya bulutlu olacaktır, ya da güneş açacaktır. (Cherokee Kabilesi) Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz. (Ute Kabilesi) Komşun hakkında hüküm vermeden önce, iki ay onun makosenleriyle yürü! (Cheyenne Kabilesi) Ölüler güç ve bilgilerini beraberinde götürmez, yaşayanlara ilave eder. (Hopi Kabilesi) |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:26 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.