![]() |
Yılların Fosili bulundu, namı Elmas adı Kömür,
Kömür istedi ekmeğe karşılık koca bir ömür. Yanıcı ve patlayıcı Gaz'larla dolu Ocakta, Nasıl kazanılır Ekmek parası,çeken bilir. Her gün ailene yeniden veda edersin, Bismillah deyip dar tünelden içeri girersin, Elinde Kazma,başında baret Yiğit Madenci, Arz'ın merkezine yol alır metrelerce gidersin. Kömür tozu koklarsın,Gül kokusu yerine, Kömür karası bulaşır öpülesi alın terine. Rüyadır Güneş ışığı sana,nemli ortamın, Ölmed |
Sözün bittiği yerde usül başlar,
Zaman yok,sinir çok karar vermeli. Seç seç al,mezarda dikilmiş taşlar, Dul-yetim gözünden dökülen yaşlar. Soğuktur delikli,sonucu sıcak, Çekildimi beyhude can alacak. İşin kolayı budur,düşün zoru, Geride kalanların ne olacak. Ya Mapushane dört duvar arası, Sürülür alnına katil karası. Bitmez vicdanla bir ömür hesabın, Silinmez yürekten ölüm yarası. Yiğitlik,can alıp can vermekmidir? Zor yetişeni anda sermekmidir? Şeytana karşı sa |
Ayda geçti,yılda geçti,
Yavru kuşlar kanatlanıp uçtu. Bu ayrılık bizemi düştü, Yine gelsen,yine gülsen. Karlar eridi,yollar açtı, Göçmen kuşlar dönüşe geçti. Arife bitti,bayram geldi, Yine gelsen,bayrama gelsen. Zalım gurbeti muradmı seçtin, Çare bulunmaz derdemi düştün. Kavuşmak hayal,yüzün görsem, Yine gelsen,yine görsem. Geçmiyor yıllar selamına hasret. Yanar yürek cemaline hasret. Geliversen bitse bu hasret, Yine gelsen,bize gelsen. |
Benim için,
Gökkubbenin altında, Dünyayı yaratan. Gündüzü güneşle, Geceyi ay ve yıldızlarla donatan, Ruhuma güzellikler adına, Denizleri ve gölleri, Dağları ve dereleri yaratan, Ve dahi, Ağaçları,çiçekleri, Renğarenk bezeyen Rabbim. Yetmez kuluma diyerek, Uçan kuşları, Yüzen balıkları, Koşan kuzuları armağan kıldın. Dinlenmem için geceyi, Yarattıklarını görmem için gündüzü, Sabit kıldın. Yarattığın bu kuluna, Çisil çisil yağan yağmuru, Ilgıt ılgıt esen r |
Yolları aşıp dağları geçecek,
Gelecek yolcum yüzüm gülecek. İki dağ kavuşması az olur, Yol ver a yollar yolcum gelecek. Bak Hıdrellez Mayısın beşidir. Bekler İlyas,Hızır kardeşidir. Kavuşturmak yolların işidir, Yol ver a yollar yolcum gelecek. Bahar geldi dağ bayır kutluyor, Kıştır bu gönül yazı bekliyor. Sende baharım,bugün geliyor, Yol ver a yollar yolcum gelecek. Dost yücelerden bir sevgi dağı, Gül donatır uğradığı bağı. Bugün dostun bağa gelme günü, Yol ve |
Dünya Atom Bombası yapmış,
Bi dakka yaa başörtüsü sokağa çıkmış. Dünya Uzaya çıkmış, İmam hatipte ayyuka, Dünya Ay'a inmiş. Haremlik-selamlık işi gündeme girmiş. Dünya marsa gitmiş. Yaa bi dakka sıkma başörtüsü çıkmış. Dünya kuruklu yıldızı vurmuş, Anladımda Kuran kursları meselesi varmış, Dünya uzay savaşları projesi geliştirmiş. Mayo yerine Haşemo'yuda biz geliştirdik. Dünya teknolojide sınır tanımıyor, Of yaa kadınlar cenaze namazı kılar mı. Dünya Süp |
Pancar tarlasında Yörük kızları,
Yürek hoplatır işveli nazları, Gönlüne sevda düşer yazları, Buluşma yerleri kamış sazları. Tarlada allım yeşillim gezer, Sevdigin göz ucuyla süzer, Peşinde dolandırır dudak büzer, Elinde çapası ayrıkotu keser. Azıgını açmış yanında ayran, Gençler uzaktan bakışır hayran, Dere boyu aşıklara olmuş seyran, Böyle gelmiş,böyle gider devran. Başında gül oyalı yazması, Ceylan sekişidir yere basması, Elinde nakış desenli kınası, Pekte y |
Sorarlar aslımı, yazar nüfusta,
Atababam İshak, Firdevs anamda. Adım ishak ÖZLÜ, neslim kafkasta, Mevlana diyarı, Konya'dır yurdum. Hanem söz olunca, coşkun akarım, Şahin Tolgahan'a evlat bakarım. Eylül kızım ile sona çıkarım. Kaplıca diyarı Ilgın'dır yurdum. Resulüm Muhammed, kitabım Kur'an, Ruhumun gıdası beş vakit ezan. Niyaz oğlu desin, kabrime duran, Yörükler diyarı, Rüştüye yurdum. Korkarım gururdan ortada halim, İstemem saraylar yeter bir kilim. Yaradan k |
Gelenekler aşkımızın önünde,
Sarıldık umuda gerisinde. Her güneşin batışında, Biz aşkı rüyalarda yaşadık. Yarınları yazdığım mektuplara, Beklentilerini anlatan cevapların, Takvim yapraklarına fırtına olurken, Biz aşkı hayallerde yaşadık. Köy yeri dedik elele tutuşamadık, Ne derler dedik tenhalarda buluşamadık, Seviyoruz deyip yere göğe duyuramadık, Biz aşkı yüreklerde yaşadık. |
...içimde yeni doğmuş
bir bebek sevda var bir göğsüm süt veriyor ona bir elim zehir aklım ölsün diyor acı çekmeden kalbim büyüsün istiyor yeri cennettir bu gece gözyaşım adeta nehir gönlümü sanırsın ki tahtelbahir beynimde bir okyanus var ki zahir gözlerim ki geniş mavera ün nehir aramızda biraz gece, bol yağmur, birkaç sokak var aramızda bir bilmece ve bir korkak var aramızda birkaç hece ve bir hortlak var |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:18 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.