![]() |
Atatürk 6
Bayrak Türklük için dalgalanır Kalpler birden senin için çırpınır. Senin için şu göz senin için var, Bakar durur vatan için Atatürk. Daima ileriyi hep gözleyen, Göklerin heybetini her izleyen. Yürekleri vatan için sızlayan, Gözler süzer vatan için Atatürk. Irmakların çağlar hiç durmaz akar, Toprakların misler gibi gül kokar. Bekçisi olacak sırayla birer. Nöbet bekler vatan için Atatürk. Hasan Demirci |
Atatürk 8
Yurdu kuran sen oldun Atam, Ordu kuran sen oldun Atam. Yol gösteren sen oldun Atam, Cumhuriyeti sen kurdun Atam. Destan yazdın Çanakkale de, Meclisi kurdun Ankara da. Savaşlar yaptın meydanlarda, Zaferler kazandın ordunla. Türk’ün atasısın övünsün, Dünya da önünde eğilsin. Mazlumlara da bir öndersin, Yüreklerde bir tek sen varsın. Türküm nasıl sevmez atayı, Bağladı birden üç kıtayı, Anafartalar conk bayırı, Türk unutmaz büyük atayı. Hasan Demirci |
Ay güzel
Müştah ile bir güzele tutuldum Edep güzel erkan güzel yol güzel Aşık oldum sevdim yaman kapıldım Kurban sana var devletim ay güzel Cemalın marala benzer hal güzel Goynun da ki goncaların gül güzel Hal yüzünde bir hoş durur al güzel Aşkım sana duy haberin ay güzel Mecnun Leyla ya düştü çöllere Kerem aslı ya dönmüştü küllere Ferhat yol kazdı dağlara şirine Sözüm sana yor sevdaya ay güzel Hasan Demirci |
Ay hanperi
Anası Leyla dır babası efe, Yüklenir yükünü gider hedefe. Havalar sıcaktır ararım gölge, Kuruya yüzünde bal ay Han peri. Bir kazak örüyor ağlı karalı, İplikler bir cağ üstünde sıralı. Kızların güzeli gezme aralı, Esmesin teninde yel ay Han peri. Hasanda çeker eziyeti yükü, Üstüme gelmesin zalimin teki. Abla demeseydim alırdım belki, İstemem ki kınaya el ay Han peri. Hasan Demirci |
Ay lele
Bende bu gurbete vardım varalı Çoğaldı dertlerim çileli başım Ne gecesi belli ne gündüzü belli İstanbul köye benzemer ay lele Birde cıcıklı otelde kalerem Her gün soğuk suyla bir duş alerem Tek sıkıler arkadaş bulamerem İstanbul bizim köye benzemer ay lele İşi buldum zor kötek çalışerem Ama fazla bir para alamerem Ara sıra almak için yoklerem İstanbul köye benzemer ay lele Hiç kimse sözünün eri değildir Kimi içmiş serhoş kimi zayıldır Köyümün halini bana yaz bildir İstanbul köye benzemer ay lele Arabalar çoktur trafikse berbat Çok açıktır kadınlar kız avrat Bunlara ne mal yeter nede servet İstanbul köye benzemer ay lele Anamı çok özledim hanım nasıl Köylüler komşular eymidir mensil Öyde işler nasıl gider velhasıl İstanbul köye benzemer ay lele Bilirem para gözlersin ay lele Patronda parayı vermedi hele Biraz harçlık göndersen mene İstanbul köye benzemer ay lele Ay lele hele dine birce meni Dönmezem artık bekleme sen meni Birde avrat buldum evlendim yeni İstanbul köye benzemer ay lele Seni gadalara gelesen bala İtin eniyi senden yahşi bala Ay Hasan lele düştü galmagala Nede kötüce kargadı oğluna. Hasan Demirci |
Ay sarı sarı
Giyinmiş kuşanmış gezer bir gelin, Zülüfler sallanır ay sarı,sarı. Değişir yerişin kesersem yolun Neşen mi kaçıyor ay sarı, sarı. Eladır gözleri kaşları kara, Kolunda bilezik sarılmış sıra. Gönlüme saldın teze den bir yara Yüreğim acıyor ay sarı, sarı. Ceylansı bakışlı keklik sekişli Laleler nergisler misler kokuşlu Göğsünde süslenmiş giysi nakışlı Işıklar saçıyor ay sarı, sarı Gönlümün tahtını yıkıp geçersen, Beş para adama kucak açarsan Başka ellerde tohum saçarsan Bakıp da geçiyor ay sarı, sarı Hasanı yakar yandırır gezişin Sultanlar tahtında san ki duruşun Beyaz mı demeli yoksa sarışın Güllerin açıyor ay sarı, sarı. Hasan Demirci |
Ayrılık günü
Ayrılık günüdür sevgilim, Gözüm yaşlı yürek doluk dur. Gel de helallaşak sevgilim, Sararmış yaprağında bir gazel. Bozulmaz ki yazılmış evvel Yüreğim yangın sevda güzel. Okurum rüyamda bir gazel, Yükselen ruhumda ses ezel. Kadersiz ermek olur mu hiç, Kısmetsiz sahibin bulur mu hiç Atlıyla yaya bir gelir mi hiç Coşar kalbim bir olunca güzel. Hasan Demirci |
Az gelir
Götürür malı gene de az gelir, Döner dolanır biter kış yaz gelir, Sever biri ötekini haz gelir, Yedirirsen dünyayı gene az gelir. Tırmanırsın dağı düze az kalır, Kaynatırsan suyu gider tuz kalır, Eder sohbet konuşursun söz kalır, Anlatsan dünyayı gene az gelir. Nedir hırsı insanların göre sen, Mantığa sığmaz ki akıl yora san. Halı değil dokuya san sere sen, Veresen dünyayı gene az gelir. Hasan yorum yapar acep doğrumu, Bilmem hırsız mıdır bilmem doğru mu. Tartsan kantarda ağır ya yunul mu, Görsen dünyayı gene az gelir. Hasan Demirci |
Azize
Gezerde zevkine yaşar azize, Keyfine kocayı boşar azize, Ardından söyleyip coşar azize, Günlüğü noksansız yazar azize, İnsanı tanımaz halden anlamaz, Söylersin sözünden dilden anlamaz. Yakındır dostuna elden anlamaz, Doğrunun tersine gezer azize. Kendini vermiyor yaptığı işe, Kimseyi takmıyor geçti mi başa. İstiyor erkenden dönsün ki köşe, İşinin başında bezer azize. Hasan da sorarmış çok mu azarı, Sabahın erkeni akşam üzeri. Hakkını verseler arar sezeri, Çatlamış damarı kızar azize. Hasan Demirci |
Baba yurdu
Yıllar sonra vardım baba yurduna Seslendim sesime kimse gelmedi Anladım burada hayat kalmamış Başımı taşlara vurdum yar burada Anılar götürdü beni eskiye Duvardan taşları sökülmüş niye Kimin boşvermesi kiminin kine Hayali düşlere verdim yar burada Dumanı tütmüyor bacası sökük Merteği kalmamış taşları dökük Ayrılan terk etmiş insanı eksik Gönülsüz insanı gördüm yar burada Hasanım yazar yoktan birazını Kır bayırı yokuşunu düzünü Etrafa çevirip baktım yüzümü Nedendir yalnızlık sordum yar burda Hasan Demirci |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:26 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.