![]() |
Anladın mı?
Gunun pırıltıları yansıdı sabah sabah Saçlarımda gördün mü? Kızıllığı yüzüne vurdu gün gün Hiç aynaya baktın mı? Sen zeytin tanesini Hiç sevgilinin ağzından tattın mı? Yollarda giderken Söyledigim sarkıları duydun mu? Her çayını içişinde beni sardığını parmaklarının Bildin mi...? Yudumlarındaki lezzetimi tattın mı? Anladın mı? tadımı... Anladın mı? Nevin Kalafatoğlu |
Anlamsız kavga
neden neden beş mevsim beni istersin benden ben oysa bir gecelik biriyim belki ömür tüketen bir fani belki bir zevk-Ü sefa dilberi belki bir hiç kocaman bir yıldıza uçuveren bir melek gibi belki bak bir siir yazdım sana başima çalma çalma.. ben sana şöylesin böylesin diyecek değilim elbet şiir yazıyorum havamı bozma bozma imgelerimi yok etme sakın saçmasapan seylere kızma kızma şiirim sensin benim gönlüme düşüveren güllerden belki birisin bense şairim belki nedir bu kavga 28.03.2003 Nevin Kalafatoğlu |
Antalya seni seviyorum,
Hava cok guzel bugun Balkondan seyrettim bu sabah Dağları Gene suslenmistiler benim için Gelin gibiydiler Kollarımı uzattım Duvağinı actım dağların Gulumsediler Deniz Ayaklarını islatıyordu gelinlerin Oyle.. zarıftıler Simdi ask zamanı geliyor Akdeniz Heyecanlı Dağla denizin vuslat Zamanı geliyor Dunyayla Bulusmak zamanı ruyalarda Bu gun Nevin Kalafatoglu 07.05.2003 Nevin Kalafatoğlu |
Antalyan'ın gönul gozu,
Beydağları, laradan baska, konya altından baska, doner kuleden bambaska, meltemden de bir baska, seyrederken dusunurum, acaba goren kaç kısı! tanıdığım dısında, sevindim, Bir cay bardagında ki kızıllığı, dağların ardında yakalayan goz, merhaba.... bulutlara merhaba. denizden, yuruyen morlara, ufka doru kosan kizillara, goren kalp baska, görebilen göz işi zor zanaat bakabilmek dunyaya uç bes kisi olsada gonullu göz baska... 12.03.2003 Nevin Kalafatoğlu |
Antika Duygular Satıyorum
siz kim biz kim duygularımı pazara çıkardım alan kim satan kim kaç paralık belki beş paralık belki fiyatı yok isteyen çok ama bende satılık duygu yok antika duygular satıyorum fiat biçebilen yok... Nevin Kalafatoğlu |
Aralıktan 1’e
yağmursuz bulutlar kapladı önce mavisi kayboldu semanın döndü griye sisler yasını tutar gibiydiler gelecek günlerin dağlar bir şeffaf, bir eflatun, bir karanlık her şeyi yaşadık, terör, savaş.,iktidar, güç, egolar ve gelen travmalar krizler yaşadık hep beraber bu son ayı geçen senenin, son günü, Aralık bende senin gibiyim hepsi üzüntülerimin, sevinçlerimin temizliğini istedim ruhumun derinliklerin de hüzünlendim, ağladım, gözden geçirdim yine yağmurlu bulutlar kapladı gene yıldırımlar ve fırtınasız,yok olan zaman faturasını ödedik bir hayatın beraberdik geçmişte kaldı kötü olanlar güzellerini ayırdı temizledi yağmurlar doğam ve ruhum kanatsız bir yavru kuş gibi şimdi sevinçlerin yılı geliyor Antalya kokusu burnumda... turfanda nergislerle,kasap karanfilleri ile girdim yeni yıla günün son nankörlüklerini koydum kenara resimler konuştum şiirler okudum mutlu oldum 1 ‘in gün ışıklarında.... nergis kokuları ile uyudum. 01.01.2004 Nevin Kalafatoğlu |
Ardına Bakma GAKLA
bırak onu acının özgürlüğüne seni tutukladığını sanan sersem bir kargaydı o uçsun uçsun ve ötsün sadece gak diye düşsün en güzel peyniri hayatının yenilemeyen gurur parçasında yıllarının hoyrat geçecek yine hayat verimsiz bir tarlada tutuklamışlar diye üstelik farkında olmadan sinsi ve mertçe üstüne çulllanan geçmiş para ve yaşam garantisiyle geleceğinde bir doğurgan hizmetçi elde bir de yosma koca memeli akıldan yoksun olsun ne fark eder ona sadece vermeli ardına bakmadan adam gak demeli gakla ölmeli al sana yaşam Nevin Kalafatoğlu LARA /15 OCAK 07 Nevin Kalafatoğlu |
Armağan
dudakların bir ateş öpüşüm bir serinlikti sana kadehteki mey kıpkırmızı bir meydi ama oldu kor bu.... kor bu ateş yaktım seni benimdin bana küllerimiz karıştı bak... bu öpüş neydi bu bir aşk aşksa ateşti yaşandığı anlar hayal küller ve dumanlar gerçek sen ben ve buse anlarımız istediğin serinlikti benden aldın ateşli küllerimi kaldı yanık izleri senden uzakların saf buseleriydi sana armağanım. 12.12.2003 Nevin Kalafatoğlu |
Ask kalemine ağııt
1. ben bir koç burcuyum... hersey dibine kadar yasanır hayatımda.... bazen canım sekerek yurumek ister yollarda... bazen surunurum. coğu zaman gunesi ozlerim. bulutlar ağlatır beni. deniz ozgurlugum tekneler kurtulus simgem, benim. birgun binip bir tekneye tek basima, ufka gidip, gunese varacağım sarılıp o na kizilların icinde yok olacağım... siirlerim kalacak... birgun baska bir asık kadın okuyacak, kendini bulacak... hayatının siiirlerini ve kendi tekrarını yasayacak, hep yanlız olarak. bu siir, tum asklara kalacak. 2. koç bir adam, yıkık asklarını dusleyecek, gunlerin *******inde, siirler yazacak kalemiyle, laleler sulayacak acsinlar diye. kalacak sayfalarında isyanlar kitapların, kavgalar benliginde, cinayetler isleyecek yureğinde... ben onun siirlerinden, acılarının, hasretlerinin, ozlemlerinin, parçalarını bir koyda, cakıltaslarına birakacagım. dunya donecek yıldizlar değisecek, kulaginda, unutulamayan bir sozcukle. adam, siyah saçlarıni sivazlarken, gunesin denize vardığı zaman, sahilde, benden bir armağan bulacak, dudaklarında huzunlu bir tebessumle. lalenin bıraktığı armağanları cakıl taslarının içinde. hatırlayacak... olimpos'ta sonsuz atesin sıcaklığını, vucudunda hissettigi anlari. gunese bakacak uzun uzun, gunesin kendisini cektigini, anlar gibi olacak, laleli kadınını... hep, hep orada olacağım, . o an bir meltem estıreceğım denizden yayılacak askın kokusu yazacak orada bir siir içinde ben olacağım. 28.03.2003 Nevin Kalafatoğlu |
Asude Kalem
gözlerindeki sevgi dolu bakışları saklamazdı ve öfke anlarını delişmen saklamadı ve saklayamazdı kararlı bir okadar yaralı düşlerimi tetikleyen cözümleyen yorumlayan barışık akıl küpüm ince nişli işlemeli eylemlim asude senin yazılan mektupların anılar ve inci gibi yazın sen ben gibi duygularının tutsaklığını kitapların ve saksıdaki çiçeklerin gözlerindeki derinlikleri anlayamayan adamların ağırlıklarını taşımamalısın benim gibisin bırak at..... kaderdaşım asude kalemsin sen kadın adın vefakar asumanım can dostumsun kalemin al yazın altın olsun varoluşuna amin dediğim Sevgili Dostum Asuman için (asude kalem) Nevin Kalafatoğlu |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:15 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.