![]() |
Bayramda Gelmedi Yarim Görüşüme
Anacığım. Yarim neden gelmedi anacığım. Bugün görüş günüm. İlk günü bayramın. Ne oldu yarime anacığım. Neden gelmedi görüşüme. Gül yüzünü özledim. Tatlı sözünü özledim. Çoktandır mektupta yazmıyor. Yarim bana neden küstü. Ne olur doğru söyle anacığım. İçime korkular düştü. Beni seviyorsan söyle anacığım. Hasta mı? yoksa. Doktora götür. Baş ucunda otur. Allahını seviyorsan söyle anacığım. Bir başkasına mı kaçtı yoksa. Silahıma kurşunları doldur. Ve beni de öldür. Anacğım. Söyle anacığım yarim ne halde. Sen biliyorsun söylemiyorsun. Ne olur yalvarırım söyle. Bu gün görüş günüm. Bayramın ilk günü. Anacığım git söyle gelsin ne olur. Gelsin göreyim. Kollarında öleyim. Bayram edeyim. 20.01.2005 Nihat İlikcioğlu |
Beddua Mı Ettin
Bir ömür yalnız kaldım. Hiç gülmedim,hep ağladım. Sabahlara kadar uyuyamadım. Beddua mı ettin zalim. Çıkmadı karşıma bir seven. Olmadı seviyorum diyen. Dönmedi hep giden. Beddua mı ettin zalim. Düştüm dümdüz yollarda. Tutunamadım dallarda. Sarhoş geldim kollarda. Beddua mı ettin zalim. Bir iğne,bir ipliğe döndüm. Yaşadığım hayata küstüm. Allah'tan korkmaz insanlar gördüm. Beddua mı ettin zalim. GAZİANTEP Nihat İlikcioğlu |
Ben Gelmişimin Geçmişimin
Gelmişinden geçmişinden anlat diyorsun. Hangi birini anlatayım bilmem ki. Şimdi anlatırsam oturur ağlarsın. Susturamazsın. Bir daha yanıma da gelmezsin. İşte şimdi canımı sıktın. Yaramı deştin anlatacağım. Severken terk edenler oldu. Yaşarken öldürenler çıktı. Gülerken yaş döktürenler vardı. Yaaa işte böyle dostum. Ben gelmişimin geçmişimin. Bir çocuk resmi çizemedim. Bir güzel şiir istedi yazamadım. Sabahlara kadar uyuyamadım. Yaaa işte böyle dostum. Ben gelmişimin geçmişimin. Bir vefasızın kapısında oturdum. Sevmedi beni kahroldum. Meyhanelerde içtim,hep sarhoştum. Yaaa işte böyle dostum. Ben gelmişimin geçmişimin. Dertlerim vardı yaramı saramadım. Hep mevsim sonbaharı yaşadım. İtildim,elimden tutup kaldırılmadım. Yaaa işte böyle dostum. Ben gelmişimin geçmişimin. Paramı çaldılar hep dolandırıldım. Elbisemi aldılar çıplak kaldım. Melek gibi adamdım,yine yaranamadım. Yaaa işte böyle dostum. Ben gelmişimin geçmişimin. Sağda solda başı boş yürüdüm. Öksüz ve şefkatsiz büyüdüm. Çözülmez bir kördüğümdüm. Yaaa işte böyle dostum. Ben gelmişimin geçmişimin. Alın yazı,kaderime küstüm. Onu bunu düşündüm kendimi üzdüm. Ben ne insanlar gördüm. Yaaa işte böyle dostum. Ben gelmişimin geçmişimin. Nihat İlikcioğlu |
Ben Hep Ağlarım
İsmini söyler ağlarım. Resmini öper ağlarım. Şarkımız dinler ağlarım. Ben hep ağlarım. hayalini görür ağlarım. Maziyi düşünür ağlarım. Sensizlik ölümdür ağlarım. Ben hep ağlarım. Ardına bakmadan gittiğine ağlarım. Bu aşkın sebepsiz bittiğine ağlarım. Ayrılığa gücümün yetmediğine ağlarım. Ben hep ağlarım. Bitmez derdime ağlarım. Gelmez o yarime ağlarım. Nasıl düştüm o zalime ağlarım Ben hep ağlarım. Hayatımı yaşayamam ağlarım. Sıkıntımı anlatamam ağlarım. Yarınımı bilemem ağlarım. Ben hep ağlarım. İşte ben böyle sulu gözüm. Bulamam kendime bir çözüm. Yemindir her sözüm. Ben hep ağlarım. 23-05-2005 GAZİANTEP Nihat İlikcioğlu |
Ben Oldum
Bu ayrılığa en çok üzülen ben oldum. Senin gözlerinden bir damla yaş bile akmadı. Sensizliğe en çok yıkılan ben oldum. Senin saçlarının bir tek teli bile ağarmadı. Her bir nefeste çektiğim sigara. Beni ölüme bir adım daha yaklaştırdı. Sen gününü gün eder,eğlenirken canım. Ben yaralarımı sarar oldum. Bu ayrılığa en çok yıkılan ben oldum. Bu yalnızlığa en çok ağlayan ben oldum. Senin etrafında dostların varken. Ben seni sevdim diye dostlarım düşman oldu. Şimdi bir başıma yalnız kalan ben oldum. Nihat İlikcioğlu |
Benden Hariç
Benden öncekiler mutluluk vermemişti sana. Bundan sonra da veren olmaz benden hariç. Hiç kimse seni seviyorum dememişti sana. Bundan sonra da diyen olmaz benden hariç. Kapıları çekip hepsi de veda etmişti sana. Bundan sonra da gelen olmaz benden hariç. Ama sen benim kıymetimi bilmedin zalim. Peşinde koşmaktan kalmadı halim. İster doktor ol,ister öğretmen,ister hakim. Bundan sonra da yüzüne bakan olmaz benden hariç. Nihat İlikcioğlu |
Beni Çok Sevme
Beni çok sevme. Bir gün terk edip gidersen. Canım çok yanar. Ela gözlerim çok ağlar. Ellerim durur mu sanıyorsun. Onlarda tek tek saçlarımı yolar. Beni çok sevme. Bir gün terk edip gidersen. Ömrüm kısalır. Gücüm azalır. Ellerim durur mu sanıyorsun. Onlarda rakılara sarılır. Beni çok sevme. Bir gün terk edip gidersen. Bu hayatta yaşayamam. Hiç bir işe yaramam. Bu şehirde kalamam. Ellerim durur mu sanıyorsun. Onlarda yaralarımı sarar. Nihat İlikcioğlu |
Beni De Davet Et Düğününe
Bu aşk,bu akşam düğününle bitecektir. Bedenim hiç zorlanmadan çökecektir. Hayellarim bir mum gibi sönecektir. Beni de davet et düğününe. Yüzüm zorda olsa acı acı gülecektir. Kalbimdeki aşk acısı hiç dinmeyecektir. Ayaklarım benden önce gidecektir. Beni de davet et düğününe. Mutluluğunu göreceğim. Saçına güller döktüreceğim. Mutluluklar dileyip gideceğim. Beni de davet et düğününe. Korkma düğününü rezil etmem. Korkma sevdiğimdir demem. Korkma bir dans için izin istemem. Sen beni de davet et düğününe. GAZİANTEP Nihat İlikcioğlu |
Beni Düşünüyor Musun
Resmime bakıpta ağladığın oluyor mu? Dinleyipte şarkımı yandığın oluyor mu? Bensiz yastıklara sarıldığın oluyor mu? Beni düşünüyor musun. Adımı duyupta onun adıydı diyor musun. Şiirimi okuyupta bunu bana yazmıştı diyor musun. Uzaktan aşıklara bakıpta, Bir zamanlar bende aşıktım diyor musun. Beni düşünüyor musun. Her telefon çalınışında ben sanıyor musun. Ona buna sorup beni arıyor musun. Eski aşkını beni beni hatırlıyor musun. Beni düşünüyor musun. Nihat İlikcioğlu |
Bilemezsin
Hatırlarmısın sevdiğim. Hani geçen sene, Şubat''ta nasılda kar yağmıştı. İşte o karlar benim saçlarıma düştü. Sen göremezsin. Hatırlarmısın sevdiğim. Hani geçen gün, Şehre nasılda yağmur yağmıştı. Sanki gökten boşalırcasına. İşte o gün o yağmurlar bendim. Ben ağlıyordum. Sen bilemezsin. Nihat İlikcioğlu |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:07 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.