![]() |
Sevdâm Ile Övünürüm
Gönüllere o dermandir, Sevdâm ile övünürüm. Çakallara o fermandir, Sevdâm ile övünürüm. Için için yok etse de, Yakip beni kül etse de, Yaşatsa da öldürse de, Sevdâm ile övünürüm. Boyumu da aşsa çilem, Yazmasa da hiçbir kalem, Ben sevenim, başka bilmem, Sevdâm ile övünürüm. Gece beyaz, gündüz kara, Ne pul geçer, ne de para, Canlar çikar bu pazara, Sevdâm ile övünürüm. Kara uzak, arş bulutlu, Yollar tuzak, dâvâ kutlu, Şu da var ki, gönlüm mutlu, Sevdâm ile övünürüm. Kaynak: Dedigin Olsun |
Seni Aradim
Hasretin ok oldu deldi bagrimi, Yurt yurt, il il, elde seni aradim. Dindirirsin diye gönül agrimi, Derman bildim dilde seni aradim. Sevmişim ki seni ben ölesiye, Yoklugun döndürdü beni deliye, Kaptirdi mi acep kendini diye, Azgin suda, selde seni aradim. Sensiz yapamadim hop hop hopladim, Işten yok dediler, evi yokladim, Bir bilsen kaç türlü çiçek kokladim, Lâle, nergis, gülde seni aradim. Beş vakit namazda gece niyazda, Durmadim ne sicak ne de ayazda, Şarkida, türküde çalinan sazda, Perdelerde, telde seni aradim. Yakin bir yerdeydin hissediyordum, Yürüdüm sahile melteme sordum, Lodosu bile “dur” dedim durdurdum, Esen rüzgâr, yelde seni aradım. Yoruldum kalmadı ya bende kafa, Akıllıya sordum, inandım safa, Ne haberler saldım her bir tarafa, Sahralarda, çölde seni aradım. |
Sevdiğim
Sor bana "derdim nedir" de, Bil, de, bileyim sevgilim. "Derde çâre nerdedir" de, Bul, de, bulayım sevgilim. Arzumu ve isteğimi, Biliyorsun dileğimi, Yüreğine yüreğimi, Sal, de, salayım sevgilim. İstersen buz gibi suya, Dilersen sonsuz uykuya, Ya da bir dipsiz kuyuya, Dal, de, dalayım sevgilim. Neler yaptırır aşk, neler, Yeter ki sen bir emir ver, Dağı taşı birer birer, Del, de, deleyim sevgilim. Hadi farzet ki hastasın, Ya da bir ihtiyaçtasın, Der miyim hiç uzaktasın, Gel, de, geleyim sevgilim. Aram yok nefretle kinle, Bırak nazı da söz dinle, Baştan aşağı seninle, Dol, de, dolayım sevgilim. Bulup yine bir bahâne, Yenir mi deme böyle nâne, Uğruna deli dîvâne, Ol, de, olayım sevgilim. Kaynak: Dediğin Olsun |
Tarif
Güzelsin sözünü böyle yürekten, Duymuşundur belki bir çok erkekten, Sana seni tarif zor iş gerçekten, Azâmet, asâlet, soy sende Beyhan! O ne zarif bir çizgi, ne güzel bir hat, Bir de üzerine salinmani kat, Sanmayasin bu bir kuru iltifat, Endam desem sende, boy sende Beyhan! Bakip da görmeyen bunu ne bile, Anlatsa yüregim gelse de dile, Sevgiye susamiş deli gönüle, Dügün, dernek, halay, toy sende Beyhan! Sen ne bir çaresiz ne de nâçarsin, Mevsim güz de olsa çiçek açarsin, Açip etrafina işik saçarsin, Gündüz güneş, gece ay sende Beyhan! En güçlü silâhin her an yaninda, Menzile gireni vurur aninda, Belki degilsin ya bunun farkinda, Kirpikler ok, kaşlar yay sende Beyhan! Kirk sene boyunca etsen bile naz, Seni seven aşik senden usanmaz, Içinde zerrecik leke barinmaz, Akip giden irmak, çay sende Beyhan! Velhasil bilirsin konuşmam boşa, Ömrün uzun olsun ve mutlu yaşa, Sevdâ ummanin da yitmiş sarhoşa, Siginacak liman, koy sende Beyhan! |
Tavsiye
Kulak ver söylenene, Demeyesin bana ne, Bilmiyorsan bilene, Sormalisin, sor baldiz. Sanma bunu bir azar, Elbet bildigin de var, Bilmedigin ne kadar ? Buna kafa yor baldiz. Yolunu şaşirirsan, Ölçüyü kaçirirsan, Bardagi taşirirsan, Bu insana kor baldiz. Bak bir geçmiş çaglara, Sor istersen, saglara, Zemheride daglara, Yagar böyle kar baldiz. Aşk nefreti bogmazsa, Yeni ümit dogmazsa, Gönlün zengin olmazsa, Dünya bile dar baldiz. Ayri cins de olsalar, Yapragini yolsalar, Ferman buna ne yazar, Gül, bülbüle yâr baldiz. Sözüme şaşmayasin, Hemence kizmayasin, Umutsuz olmayasin, Derde devâ var baldiz. Mümtaz’ım budur özüm, Dinlersen eğer sözüm, Kötülük değil çözüm, “İyi” olmak zor baldız. Kaynak: Dediğin Olsun |
Vali Bey
Sayıp dökmek için derdimi sana, Ikına sıkıla geldim kapına, Ben de insanım, hemi de ana, Düştüm bir ateşe, kordur Vali bey! Boşa koyduk dolmaz, dolu almadı, Bayram bile bize, bayram olmadı, Kapı var da bu kadın mı çalmadı? Gönlümüzü neş’e, doldur Vali bey! Ne söyleyim dert sahibini üzer, Ârif olan anlar, derdimi sezer, Mühendis oldu amma, boşta gezer, Oglumu bir işe, girdir Vali bey! Derdim çok, ne kadar saysam bitmiyor, Aklim eriyor da, gücüm yetmiyor, Kimse hakkina riâyet etmiyor, Dur de bu gidişe, durdur Vali bey! Işsiz degil kocam, aslinda usta, Çalişti Libya’da, sonra da Fas’ta, Yatalaktır şimdi, üç yıldır hasta, İlacı beleşe, verdir Vali bey! Aha geldi bak mübarek Ramazan, Lâkin boşa kaynıyor evde kazan, Adresimi deyim, varsa bir yazan, Sizlerde iâşe, boldur Vali bey! Faydası yok bize, rüzgârın yelin, Ölen oğluma yas tutuyor gelin, Duydum ki ahâli, bol diyor elin, Bakmam üçe-beşe, güldür Vali bey! Kaynak: Dediğin Olsun |
Unutma
Kov kederi hüznü neş’e ile dol, Hakkındır bu senin sen de mutlu ol, Arar, bulamazsan yine de bir yol, Yanında olurum sakın unutma ! Dünya hâlidir bu düşersen dara, Dertlenip düşünme hiç kara kara, “Gel” demen yeterli, üşenme ara, Yaninda olurum sakin unutma ! Kaynak: Dedigin Olsun |
Var Mısın?
Zor değil kavuşmak sen de istersen, Kaptan da ben olurum, tayfa da ben, Mutluluk yaşanan sâhile yelken, Açalım seninle desem, var mısın ? Doğmak-ölmek kader, yaşamak sanat, Söylesene kime yaramış inat, Takıp kollarımıza iki kanat, Uçalım seninle desem, var mısın ? Kargadan başka kuş konmazmış leşe, Palamuttan başka ne verir meşe, Birlikte her yere mutluluk, neş’e, Saçalım seninle desem, var mısın ? Varsın deli dîvâne desin çoğu, Dilersen batıya, istersen doğu, Bırakıp bir kenara varı yoğu, Kaçalım seninle desem, var mısın ? Otursak bir yerde şöyle yan yana, Koyu bir sohbete dalsak can cana, Doldursa sâkîler biz kana kana, İçelim seninle desem, var mısın? Farkına vardın mı? Bu iş uzadı, Düşünmeden vur bıçağa masadı, Bizdik sevgi eken, şimdi hasadı, Biçelim seninle desem, var mısın ? Kaynak: Dediğin Olsun |
Vuslat Arzusu
Gönlüm gece gündüz senin derdinde, Aylari aylara eklemedim mi ? Vuslat için henüz erken dedin de, Sabir taşi olup beklemedim mi ? Çildirdin galiba sabret diyorsun, Sanma ki susuzum sanma ki açim ! Ya aşki bilmiyor, ya sevmiyorsun, Seni istiyorum, sana muhtâcim ! Vurulup senin o güzel gözüne, Ugrunda aklimi yitirmedim mi ? Bagli kalmak yok mu sende sözüne, Ben verdim yerine getirmedim mi ? Çildirdin galiba sabret diyorsun, Sanma ki susuzum sanma ki açim ! Ya aşki bilmiyor, ya sevmiyorsun, Seni istiyorum, sana muhtâcim ! Kaynak: Dedigin Olsun |
Yâr Olur Musun
Anlatmak ne mümkün yaram derinde, Derdimin şifâsı senin elinde, İnanır sözüme durmaz yerinde, Coşar gelir bana, yâr olur musun ? Allah aşkına düşünüp bir ara, Aldırmadan fırtına, tipi, kara, Benden beklemeyi koyup kenara, Şaşar gelir bana, yâr olur musun ? Sevgiye susamış, içip kanmışsam, Uğruna kül olup, sana yanmışsam, Sana kucak açmış, seni anmışsam, Koşar gelir bana, yâr olur musun ? Yakıp yıkıp, sonra da kaçar mısın ? Ya da “kısmet” der, yola çıkar mısın ? Su gibi engelleri yıkar mısın ? Taşar gelir bana, yâr olur musun ? Kırıp zincirleri, prangaları, Sonra üzerine giyip alları, Ovayı, dağları uzun yolları, Aşar gelir bana, yâr olur musun? Kaynak: Dediğin Olsun |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:11 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.