![]() |
Dosta Selam 2
Hamza BİLGE ye Bu şairi tanıyorum sözünden İlahi sırrını yazmış özünden. Dost dostunu bilir o kalp gözünden Bu dosttan da size selam arkadaş. Aşk dediğin Haktan ilahi sırdır Elbette ki bunun hikmeti vardır. Dost kazanmak dosta ebedi kardır Bu dosttan da size selam arkadaş. Ozanlar severler sohbeti sazı Sohbeti sevene eyleme nazı. Dost köyünden haber verirler bazı Bu dosttan da size selam arkadaş. Dost dostun kalbine girer feth eder Can gönülden sever hem de met eder. Dostun sevdasına yollar kat eder Bu dosttan da size selam arkadaş. Şairin şiiri hem sizli sbizli Söyledigi sözler kalbinde gizli. Yaklaşır dostuna hep nazlı nazlı Bu dosttan da size selam arkadaş. Bilge şiir yazar söze söz katar Bildigini esirgemez hep satar. Dostun sevdasını kalbinde tutar Bu dosttan da size selam arkadaş. Atasever aldı dostun selamı Hafızaya aldı yazdı kelamı. Sizinle dost olmak bütün meramı Bu dosttan da size selam arkadaş. Hep pirler erenler gelip geçtiler Hak yolunu bilip Hakkı seçtiler. Abu hayat şerbetini içtiler Bu dosttan da size selam arkadaş. Mustafa sözleri eyledi harman Dostun sözü dosta olurmuş derman. Dost Bilgem sevgisin eylese ferman Bu dosttan da size selam arkadaş. Güzel gören herzaman güzel düşünür. Mustafa ATASEVER Hamza Bilge |
Düşlerime Cemre Düşer
Hislerim hep sana meyleder, Bulutlar ağlar içimde. Bakışların içime işler, Bu aşk sana nasıl ulaşır, Sensiz şiir gönlüm körleşir, Düşlerime cemre düşer, Yakar ellerimi tenim yanar. Noksanım sayılır gelmeyişlerin, Sensiz güller dalında kurur, Yok olur güzellikler. Sakladığığn her sır senin esirindir. Açığa vurursan sen onun esiri olursun. 23,05,2007 Hamza Bilge |
Düşündünmü
Bir yolcuyuz bu dünyada, Hak sahibi ol dünyada, Dünya malı kal dünyada, Dünya kimin Düşündünmü. Malın nerde mülkün nerde, Çok sevdigin eşin nerde, Anan nerde baban nerde, Nerde diye Düşündün mü. Kimi yaşlı ahret ister, Kimi güzel şöhret ister, Kimileri rahmet ister, Rahmet kimden Düşündün mü. Kimi fakir kimi zengin, Kimi kırgın kimi darğın, Kimi mutlu kimi üzgün, Üzülen kim Düşündün mü. BİLGE nin dertleri çoktur, Malda mülkte gözü yoktur, Şükür Hakka gözü toktur, Hikmetini Düşündün mü. Şimdi yapacağın ibadet güneş gibi Yaşlanınca yapacağın mum gibi ışıtır. Temmuz 2006 Hamza Bilge |
En Güzel
En güzel sensin gülüm, En güzel seni sevmelerim. Sana geldigim gün en güzeli günlerim, En güzeldi seninle geçen yıllarım. En güzel baharım seni tanıdığım, En güzel mutlulugum seninle oldugum gündü. Sana kavuşmalarım en güzel gelişim, En güzel ayrılıklarım Sana dönmek için bekleyişim. Ama sevgi yetmedi. 16,05,2007 Hamza Bilge |
En Sevgiliye
Sevgini kalbime koydum, Gül koydum adını, Yerine kimseyi koymadım, Yeminim olsunki sanadır sevdam. Düşlerim aradıgını buldu, Umudum şevval açtı seninle. Bütün gözler sana sevdalı,sana ağlar. Bütün kalpler sana atar, Ben hep sana ölürüm. Özlemini koy içime sevdandan ayırma, Sensiz hiçbirşeyim bilirim, Sabrımda şükrümde sensin, Ne olur bırak sende kalayım, Seninle dolsun yüregim. Şimdi sabrın ötesindeyim, Sabrı bazan satarım, Bazan utanırım kibrimden. Azaba duşar olunmaz bilirim, Sabrı senden alırım. Bana sabır ver,Şefkat ver, Şefaatin ümmetisin, Varlık senin adına bestelendi bilirim, Sen Adem den evvel de vardın, Beni yoluna kul,kapına köle et. Bana hakkını helal et. Hep seni anlatır tevsirler,hadisler. Seni anlatır Kur an. Ben sözlerimi onunla sena ettim, Senin ikliminde herşey çok güzel. Oruçlu iken suya susadığım, Acıktığım gibisin hep. Kimki seni tanımaz.Kahrolsun. Müjdelerle geldin.Sen alemlere rahmetsin. Bütün melekler sana bakar, Sana imrenir yer gök. Sana canım feda, Anam babam feda olsun. Senin duanla birleşmek ne güzel, Seni sevmek ne güzel, Ne güzel seni düşlemek, Sana aşık olmak ne güzel. Sana selam göndermek Aşkına yanmak ne güzel. Selam sana ey sevgili, Selam sana En Sevgili. Ya islamda yükselir ya inkarda çürürsün Yol mezarda bitmiyor gittiginde görürsün. Tufanbeyli 2006 Hamza Bilge |
Ey İstanbul
Ey İstanbul! Sana gelişim hayli umutlara gebe, Bir sevda öyküsüdür arayışlarım, Bir sevda türküsü. Şu gönlümü sen aşksız koyup, Sen çaldın sevda hayallerimi, Aramıza sen girdin. Şimdi senin sokaklarında, Sevdalı yüreğimi susturmaya, Sevdalı gönlümü kavuşturmaya geldim Oysa ne sevdamı buldum Ne sevda yelleri esti üstüme. Her gecem korku kokulu *******e esir, Gurbet yüklü gülüşlerinde tükenirim. Anlayamadım hala anlamsız bakışlarını, Erişemedim nedenli kayğılarına. Hani garibanı örten örtülerin, Açlığa sebil hayratların hani. Ey koca İstanbul! Herşey sende kaybolmuş meğer Her kaldırımında silikon gögüslü kadınlar, Sevda arayan umutlara rehin, Oysa ne koca hayallerimdin. Şimdi dönüşüm kör çıkmazlara, Murdar hayatlara batmış, Her akşamın İşgal,ihanet,rüşvet Ve de umutlara küskünündeyim. Sevdamı bulmaya geldim, Şimdi sevda kirlerindeyim. 05,05,2008 Bir başka yaşıyor insanlarımz,bir başka boşluğa bakıyor. Kolay diye haysiyetlerini,zor diye şahsiyetlerini satıyorlar. Hamza Bilge |
Filistin Aglıyor
Çılgın bir ülke geçiyor ıraktan, Yeşil çayırlarımız yanıyor. Güneş kararıyor, Gök daralıyor, Oyuncaklar yok oluyor. Çılgın bir adam geçiyor Lübnan dan, Askerler egilmiyor, Çocuklar ölüyor, Umutlar yok oluyor. Filistin ağlıyor, Analar ağlıyor. Allah korkusu duymuyor ucaklar, Hergün bir beyaz güvercin uçuyor, Hergün yaşlanıyor hüzün, Çılğın adam çıldırıyor, Evler yanıyor, Umutlar yanıyor, Uçurtmalar yanıyor. Ama kimse görmüyor, Ve birgün daha bitiyor, Güneş yeniden doguyor. Herşey artık siyaha çalıyor. Hayat bir satranç oyunu gibidir çok defa şah dersin ama bir defa mat edersin. Tufanbeyli 2006 Hamza Bilge |
Gel
Tam seni düşünürken Sana dalmışken Her yanım sen Olmuşken Gel. Şiirlerim seni söylerken Sana tutkunken İçimdeki sevdan Bir nefesken Gel. Yüregimdeki aşk Sana çağlarken Senin özleminle Ağlarken Gel. Her hatıran bir demet mimoza bir dilim ateş öpüşü düşlerin. Hamza BİLGE Hamza Bilge |
Gül Sultan
Senin aşkın ile baglandım kaldım Sevdana düşeli hep esir oldum. Varımı tükettim ömrümü verdim Birlikte ömrümüz nil oldu sanki. Kalbim aradığı sevdayı buldu Seni sevdi senle bahtiyar oldu. Sen gönlüne girdin hep yüzü güldü Yıllarım seninle gül oldu sanki. Bütün aşk renklerim sana açıyor Sana dogru kanatlanıp uçuyor. Yaşım elli oldu artık geçiyor Her günüm seninle al oldu sanki. Yeniden can buldum senin yanında Ömrüm geçsin istiyorum yanında. Sana kavuştumya boşver sonunda Geçti otuz yılım bal oldu sanki. Biran bile olsun sensiz olamam Sensiz bu dünyada yanlız kalamam. Aşka düşmek zormuş artık kınamam Bağlandım aşkına kul oldum sanki. BİLGE gülmek için gülünü buldu Senin sevdan ile sarardı soldu. Gelip en sonunda gülüne kondu Güle bülbül gibi dal oldu sanki. Ağlamayı bilmeyen gözler gülmeyide bilmez. Hamza Bilge |
Gel Gitme
Hangi gidişine rehin yolların çıkmazı, Şakağında şeker şerbeti damla. Temsil bakışlı gözlerin Terli akşamlara esir. Alkola batmış akşamlara esir olma, Kirli düşlere igfal yaşanır oysa. Sen gidersen keşke Ay öksüz gece yetim belki. Deli türkülere akıl etme, Yetim rengi öfkelere inat etme. Gel gitme. Hamza Bilge |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:33 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.