![]() |
Ben Şairim
Kanayan yüreğimdeki acıdır emeğim Haksızlığa başkaldırıdır uğraşım Gerçeğe olan inancımdır cesaretim Temiz bir yürektir sermayem Yaşadığım hayattır çilem Şahit olduğum sefalettir öfkem BEN ŞAİRİM Köyde tarlasını süren çiftçi Fabrikada emekçi olurum Haksızlık yapanların karşısında Haksızlığa baş kaldıranların arasında Her zaman doğrunun yanındayım İki yüzlülükler benden kaçar İhanetler benden korkar Hainlikler bana yenilir Çirkinlikler benden saklanır Güzellikler bana güzel görünmek için Bir birleriyle yarışırlar BEN ŞAİRİM Ruhumla yürekten bakarım Her acıya göz yaşı olur akarım Bir haksızlık gördüğümde ortalığı yıkarım Aşkların en büyüğüdür şiir sevdam Beni etkileyen her şey dır sevgilim Cümlelere sevdalıyım Cümleler bana güzel görünmek için Bezenerek çıkarlar karşıma Kalem koşarak yazar elimde Kılıçtan keskin dizeler dolaşır dilimde Bazen yürekleri yakar sözlerim Bazen bentleri yıkar haykırışım İnsanlığın varlığından bu yanadır maharetim Hiç fark etmez olmuş olmamış şöhretim Durmadan yanar yürekteki hararetim Sevgide cimri davranmam Saygıda kusur etmem Din dil ırk ayırmam Hiç kimseyi kayırmam Adam seçmem Babama bile torpil geçmem Sözüm özüm birdir benim Hiç kimsenin kuyusunu kazmam Yüreğimde hissetmedikçe asla yazmam BEN ŞAİRİM Cebbar Korkmaz |
Ben Şarklıyım Güzelim
Beni seveceksen yürekten sev Ben şarklıyım güzelim Kalleşliği bilmem İki yüzlülüğü sevmem İhaneti asla affetmem Bizde sevdalar ömürlüktür Bir mabettir sevgili Bir ayindir aşk Kutsal bir ibadet gibidir göz göze bakışmak İki yüzlülük riyakarlık döneklik Yoktur bizim kitabımızda Cömertse cömert yiğitse yiğit Doğru bildiğimiz yoldan hiç şaşmayız Namussuzluklara kahpeliklere ortak olmayız Beni seveceksen yürekten sev Ben şarklıyım güzelim Dağlardaki kır çiçekleri gibidir sevdam Bulutların sakladığı Rüzgarların dokunamadığı Güneşin korkup bakamadığı Sevda ateşten gömlektir Bizim şark anlayışımızda Bu ateşe dayanırsan giyersin Çıkmaz sokaktır Bir daha geri dönemezsin Aşk mabedinde bir ömür kalmaktır sevda Herkesin arayıpta bulamadığı cennettir aşk Biz sevdayı yüreğimize ekeriz Kanımızla sular Canımızla koruruz Sevdamızı soldurmayız Asla başkasına yoldurmayız Kalbinde bir ömür bana yer ayırmadıkça Yüreğin bana kabir olmadıkça beni sevemezsin Bizim kalbimiz cennet bahçesi gibidir Oraya layık olmayanlar giremez Bizim sevdamız Sırat köprüsünden daha ince daha keskindir Yürekten sevmeyenler geçemez Bizim sevdamız abu hayat gibidir Onu tatmayanlar istese de içemez Kalbimiz bir sevdalık mabettir Aşkın kutsallığına inan mayanlar giremez Sevdanın saflığını anlamayanlar ibadet edemez Sözümüz söz Yeminimiz yemin Ahtımız ahttır bizim Sevdik mi yürekten severiz Adımız şarktır bizim Cebbar Korkmaz |
Beni Affetme
BENİ AFFETME Beni affetme Bırak günahlarım yargılasın beni Gözlerinden sehpa Saçından urgan Razıyım cezama olsa da idam Kalbinde bir kabirdir son sözümü sorarsan Kendimi savunmayacağım hiç Günahlarımdan bana kefen biç Göz yaşlarınla yıka cansız bedenimi Bir tutam saçınla bağla ellerimi En son senin ellerim kapatsın Sana hasret açık giden gözlerimi Beni affetme Bırak günahlarım yargılasın beni Tüm teraziler kurulsun Tüm hesaplar sorulsun Korkum yok cehennem denen ateşten En büyük korkum ayrılmaktı senden Geçerken aşkın sırat köprüsünden Bırak hesap sorsunlar benden En büyük cezaya çarptırsınlar beni Yaşamak zaten haramdı bana sensizken Ben cehenneme dayanırım Cehennem yüreğimdeki sevda ateşine dayanmaz Mezarımı ellerinle kaz Mezar taşı istemem Toprağıma aşıktı diye yaz Beni affetme Cebbar Korkmaz |
Beni Bir Cüzdana Satan Da Oydu
Oydu bu kalbimi yakan efsane Oydu beni eden deli divane Oydu etrafında oldum pervane Beni ateşlerde yakan da oydu Oydu gördüğümde tir titrediğim Oydu ben kendimi kul eylediğim Oydu ümidimi hiç kesmediğim Beni bir divane yapan da oydu Oydu gözlerimden sel olup akan Oydu bedenimde canımı yakan Oydu bu ruhuma çelmeler takan Hayatıma giren yalan da oydu Oydu bu kalbime tuzaklar kuran Oydu sevdamızı yele savuran Oydu beni yerden yerlere vuran Beni zehirleyen yılan da oydu Oydu bu dünyamı bana dar eden Oydu her nefesim alev har eden Oydu bir kenarda bırakıp giden Beni bir cüzdana satan da oydu Oydu bu cebbara ömür harcatan Oydu saçlarıma beyazlar katan Oydu hançer olup bağrıma batan Cıgaramda tüten duman da oydu Cebbar Korkmaz |
Beni Bu Alemde Yıkan Sen Oldun
Ben bir seyyah idim zapt edilmeyen Beni bu diyarda tutan sen oldun Ben bir kale idim hükm edilmeyen Beni bu alemde yıkan sen oldun Taşı sıksam toz olurdu elimde Deryalar taşardı akan selimle Kimse başa çıkamazdı benimle Beni mağlup eden tufan sen oldun Yiğitliğim sökmez oldu sevdaya Kolum bilek bükmez oldu kavgaya Feryadım ulaştı arşı alaya Dilimden düşmeyen isyan sen oldun Bir güzele yar olmayı düşledim Ateşiyle yandım karda kışladım Sevda deyip büyük bir suç işledim Gözümden sel olup akan sen oldun Cebbar Korkmaz |
Beni Düşman Bilip Vurmasınlarki
Cahillik edipte ele söyleme Seni sevdiğimi bilmesinlerki Her gelip geçtikçe bakma yüzüme Sonra başımıza gülmesinlerki Avare gezerim bedenım yorgun Aklım başta değil serimde vurgun Benden uzak durki desinler dağın Bizi bir arada görmesinlerki Yarın bayram günü bize gel aman Senınle göz göze geldiğim zaman Şaşırıp sevdadan eyleme kelam Beni bu diyardan sürmesinlerki Dünyaya değişmem saçın telini Ben nedemki yokluk bükmüş belimi Bayram dahi olsa turma elimi Beni düşman bilip vurmasınlarki Cebbar Korkmaz |
Beni En Çok Bunlar Üzer
Bir çocuğun ağlaması Oyuncak alamaması Hele yoksulsa babası Beni en çok bunlar üzer Anası giderken işe Peşler ise kalka düşe Hasret ise ekmek aşa Beni en çok bunlar üzer Toz toprakta oynuyorsa Eski şeyler giyiyorsa Ekmek için ağlıyorsa Beni en çok bunlar üzer Ayak yalın yarı çıplak Elinde kırık oyuncak Mahcup bakışlı yumurcak Beni en çok bunlar üzer Cebbar Korkmaz |
Beni Hep Yaralar Senden Uzaklar
Kara gözlüm yine benden uzaksın Beni hep yaralar senden uzaklar Gözümde yaş yüregimde azapsın Hasretın sıralar senden uzaklar Gurbet ellerınde kaldım ırakta Gözlerım postada gönlüm merakta Boğazımda düğümlenir her lokma Giydirir karalar senden uzaklar Ne baharım belli nede yazlarım Her anışta gözyaşımı gizlerım Hafızamda durur sevda sözlerın Ruhumu daralar senden uzaklar Cebbar Korkmaz |
Beni İki Dar Ağacina Asın
Beni iki dar ağacına asın Biri sevda biri hasret olsun Beni ikidağın arasına gömün Biri sıla biri gurbet olsun Beni iki ırmakla yıkayın Biri dicle biri fırat olsun Bana iki kişi dua etsin Biri sevgilim biri çocukluk arkadaşım olsun Seni sevene köle ol Seni sevmeyene tanrı bile olma Çünkü sevginin değerini bilmeyen Tanrınında değerini bilmez Cebbar Korkmaz |
Beni Merak Etme
Beni merak etme Ben hala burda Bıraktığın yerdeyim Ben hep aynıyım Öfkem aynı öfke Hırsım aynı hırs Safım aynı saf Sevdamsa senden başkası yok Ayrılıkların çürüttüğü Özlemlerimle başbaşa Günahkarlar mabedinin tek tutsağıyım Sevaplarımı tartacak terazi Günahlarımı bağışlayacak hiç kimse yok Çünkü yaşamımdaki Yanlışlarım doğrularımdan çok çok Duvardaki resimlerin üzgün En son bıraktığın çiçekler vazoda kurumuş Kulaklarımı çınlatan kahkahaların ağlamaklı Giderken bana el bile sallamıyorsun rüyalarımda Söyleyemediğim son cümlemin Tutsaklığı var hala dudaklarımda Beni merak etme Ben hala burda Bıraktığın yerdeyim Ben yüreğime hapsolmuşum Cezaların en ağırı Suçların en korkuncu İhanetlerin en ihaneti Kötülüklerin en inanılmazı Anılarım oldu Cümlelerimden espriler küstü Hayallerimde açan çiçekler soldu Ardından mateme bürünmüş yüzümde Anılarım dondu Hasretin birer birer saçlarımı yoldu Yiğitliğim kendimden bile korkar oldu Kaşlarım bıyıklarıma kırlar doldu Bir gün eserinle karşılaşırsan Sakın sorma diye ne oldu Zaman aynı zaman Mekan aynı mekan İnsan aynı insan Elimde hayalinin resmi Yüreğimde senin sevdan Tek sığınağım cığaram da tüten bir nefes duman Suçumu sorarsan yüreğimle olmak istediğim insan Beni bu hale getirense Sadece kanayan bir vicdan Beni merak etme Cebbar Korkmaz |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:59 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.