![]() |
Güç
Öldüğümü sandım uçurumdan attıklarında beni, Ayıldığımda her yerim ağrıyordu, iç kanamam vardı, Yoldan geçenlerin içinde kalbim, bir ona ısındı. Belli olmuyordu ne kadar kötü düştüğüm, Gücün var mı dedim, anlattım nasıl ittiklerini beni. Hadi kalk ayağa dedi, uzattı elini, Zar zor kalkınca ayağa dedim ki, Dizlerim tutmuyor, kucağına al beni, Benim sana gücüm yetmezmiş, sonra anladım, dedi. Gülsen Gönenç |
Hak
Boşuna hak arama! Hak sende, haksızlık yerde. Tüm haksızlıklara karşı koyabilirsin ama Aşk'a gelince dur orada! Aşkta adalet olsa aşk olmazdı be güzelim. Bunu da bilmiyorsun ya, aşkolsun sana! Gülsen Gönenç |
Haklı
Haklısın, aşk göze almakmış birşeyleri, İkimiz de göze aldık, Ben sen olmadan seni sevmeyi, Sen ise ben olmadan sevmeyi. Gülsen Gönenç |
Hançer
Önce elinde hançerle bir çizik açtın yüreğime, İnce ince kanarken yaram, sapladın defalarca hançerini, Yetmedi, Söküp aldın yüreğimi derinden, yerinden, Hoyratça ayaklarının altında çiğnemene de dayanırdı zavallı yüreğim, Eğer bir gün geri vermeseydin… Gülsen Gönenç |
Hoşça Kalmasan Da Olur
Hep bekledim gelmeni. Geldin; giderayak, uçucu sevmelerinle. Her gidişinde saçlarıma sinen ayrılık kokusu o kadar keskindi ki, gelmelerine çiçek açamadım hiçbir zaman. Bir gün yine geldin, giderayak. Bu kez, beni de al, dedim. Uçarak gittin. Şimdi yine gel dememi bekliyorsun. Hayır, gel demeyeceğim. Git başka sefere, Ya da demir at olmadığım yere. Ben gidiyorum. Hoşça kalmasan da olur! Gülsen Gönenç |
Işık ve Karanlık
Çok korktum Bir an karanlık oldu Sadece bir an Zaman kavramını yitirten bir an Alışığım sanıyordum karanlığa Işık başka birşeymiş Akışkanlığı benzemezmiş karanlığa Işığım bir daha sakın sönme. Gülsen Gönenç |
İhanet
En büyük suçtur ihanet, Cezası ölüm. İntihardır ihanet. Çünkü insan sadece kendine ihanet eder. Aşk ölmez, insan ölür. İhanet suçlularının mezarlığı kalbim. Gülsen Gönenç |
İnsan
- Canım dostuma - Salt çırpmayı bilen kanatlar kırıldığında, Arınma coşkusu şemsiyesi yırtıldığında, Açılan parantezleri kapamaya gerek kalmadığında Ve hiçbir zaman kurtulmayacağımızı anladığım O an; Sen İnsan. Gülsen Gönenç |
İs
Sararmış umutlar ısınırken, 'aslında'lara asılı kalmış tümcelerin derin soğukluğu ateşi kesti. İlginç, ağlamadım bu kez. İs kokusu sardı hücrelerimi - sevdiğim-; Canlandı ahşap evlerdeki yaşanmışlık, Merdivenler, köşebaşındaki güvercinler, Gölgeler, izler, Çocukluğum. Sadece biraz yorgunum. Gülsen Gönenç |
İstek
Destan çağları geride kaldı, Evcilik oyunlarıysa hepten baydı, Ne kadar da çok şey istiyoruz artık, Küçük bir aşk, bir parça huzur. Gülsen Gönenç |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:04 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.