![]() |
CANAN BANA KÜŞMÜŞ
Canan bana küşmüş Acısı düşlerime düşmüş. Canan bana darılmış Haberim olmadan kalemim kırılmış. Meğer sebepsiz değilmiş Rüzgarın serin esmesi Gönlümün deli deli gezmesi Hep cananın küsmesi Hep cananın hasretiymiş. Bir an inansam suçlu olduğuma Ya da bilerek hata yaptığıma O’na bırakmam Kaş yıkımına bırakmam Kendimi kendim vururum Darılmayı küsmeyi Söyletmem taptığıma. Canan bana küstü ya Denizlerimden su çekildi Dağlarımdan kar Ateşlerimin içinden har Şimdi hasret özlem Bana karşı bir kez daha bahtiyar Ve Dostlarımın karşısında Beli bükülmüş genç ihtiyar Hoş geldin diyor hasreti Hoş geldin canansız can Ruhsuz beden Son şiirinle hoş geldin diyor.. Mustafa KARAMELEK |
CANAN BURALI 09.05.2003
Bir akşam üstüydü İlkbaharın en güzel zamanı Senin doğduğun topraklardan geçtim Tüm hemşehrilerin O gölün kenarındaydı Hepsinin yüzünde Bir övünç bir gurur Bir mutluluk vardı ki Kıskandım, şaştım kaldım Sanki hepsi Hep bir ağızdan İşte senin cananın Bizim buralı der gibiydiler…. Mustafa KARAMELEK |
CANAN GÜZEL OLMALI
Dokunamadım gülüne yaprağına Ayak basamadım semtine toprağına Yine de usanmadım onu sevmekten Hançeri, kirpiği, dikeni güzel.. Tutamadım mehtaplı bir gecede elini Sevdamı dağ yaptım da kesemedim yelini Yine de yorulmadım ona koşmaktan Ayrılığı, acısı, ağlaması güzel. Ne yapsam ne etsem farkıma varmaz İçim ayrı dışım ayrı yanar o yanmaz Yine de usanmadım ona yanmaktan Ateşi, külü, közü güzel. Sevecekse şair bir güzel sevmeli Ölüm de olsa ucunda kıymet bilmeli Madem sevilen yürekteki canan Şiiri, şarkısı, gazeli güzel olmalı Yanan güzel, yakan güzel, canan güzel…… Mustafa KARAMELEK |
CANAN SENDE GEL
Bir bahar daha geldi Bereketi efil efil Yağmuru çisil çisil Çiğdem çiçek lale sümbül Mor menekşe sende gel. Karıncalar arılar yaşam çabasında Bir güne bir ömür sığdırır kelebek Meleşir kırlarda kuzular Saldırır ana memesine Sevdası kuzusuna ananın Öylesi bir sevda sende gel. Meşk içinde muhabbet Beni gözlerine hapset Tut ellerimi bırakma Gölgesiz zamanlara gidelim Gönül payıma sevda düşsün Hüzün hazan zaten hep içimde Mutluluk sevinç sende gel. Aşkına müebbet giydim Bazen yaşayan kul idim Ümitlerim yaşama hevesim vardı Kurumuyor şimdi göz yaşlarım Biraz umut biraz sevgi Teselli mendil sende gel. Ömrüme bir gün bahar gelsin Benim de umutların çiçeklensin Dallarımda kuşlar türkü söylesin Usandım kıraç topraklara sarılmaktan Bağıma bağban canıma can ol Canan sende gel. Sancılar sızılar çöreklenmiş bağrıma Sırtım dağ göğsüm deniz olsa da Gülmek uzak mutluluk gurbet Gün yüzü görmez yüzüm Kabus çökmüş *******ime Huzur uyku düş sende gel… Mustafa KARAMELEK |
CANANIN GELİŞİ
Eylül yaprakları gibi Saçları sarıya yakın. Eylül yağmurları gibi Bereketi toprağa yakın. İşte öyle bir güzel sevdim Havadan gizli su’dan habersiz. Duygularım; Hevesten çok tutkuya yakın.. Eylül havaları gibi Sıcağı serine yakın. Eylül *******i gibi Boyu uzuna yakın. İşte öyle bir güzel sevdim Ekmekten gizli aş’tan habersiz Duygularım; Sevgiden çok, sevdaya yakın.. Eylül yıldızları gibi Benden çok, uzağa yakın Ve Eylülün yaz sonuna gelişi gibi, O cananın gelişi; Ömrümün sonuna yakın... Mustafa KARAMELEK |
Gönlümün önünde dolanıp durma
Koşturup peşinden beni de yorma Kirpiğin kaldırıp sineme vurma Külümü közümden ayırma benim. Bu yerden ne diye gelip geçersin Su diye mi gençliğimi içersin Her bakışında ömrümü biçersin Özümü sözümden ayırma benim. Bu canımı adadığım biri var Bu gönlüme sakladığım biri var Bu ömrüme beklediğim biri var Canımı canandan ayırma benim. Umutlarım salkım saçak sevdalı Baharı bahçemden ayırma benim Cemre cana düştü gönül sevdalı Baharı bahçemden ayırma benim. Gelip te gezip ezip gideceksen Gülüp eğlenip esip gideceksen Yüzüstü bırakap ta gideceksen Canımı canandan ayırma benim İçimi dışımdan ayırma benim…. |
CUMHURİYETİM
Elim ayağım titriyor heyecandan 82. yılını kutluyorum çok şükür Bir fidan gibi genç, gonca gibi taze Ulu çınar gibi dimdik ayaktadır CUMHURİYETİM. Kolay olmamış doğumu bu günlerin Kimler can vermemiş ki uğrunda Sayısını, sayanlarda unutmuş Bedeli ödenemeyen armağandır CUMHURİYETİM Canın sıkıldığında çıkabiliyorsan sokağa Basmadan geçebiliyorsan karanlıktaki batağa Farkına var kıymetini bil aydınlığın Özgürlük meşalesi, barış alevidir CUMHURİYETİM. İstemedikleri sevmedikleri nedir bilemiyorum Aklıma gelenleri aklım ermiyor diyemiyorum Yola çıktık ilericiyiz geri geri gidemiyorum Ufkumuzu açan rehberimizdir CUMHURİYETİM Çağdaşlık, medeniyet, bağımsızlıktır Akıldır, baştır, beyindir CUMHURİYET Göz’dür, yürektir, bilektir Vatan’dır Bayrak’tır, bir sevdadır CUMHURİYETİM İnsan insana kul olmaz geçti artık Özgürlüğü tadanlar yolunu seçti artık Gönüller aşk şerbetini içti artık Özgürlüktür Sevdadır Dem’dir CUMHURİYETİM Yediğimiz ekmeğin içtiğimiz suyun içinde Alıp verdiğimiz nefesin her zerresinde Kurduğumuz helal sofranın üstüne Ekmektir, Aş’tır Aşk’tır CUMHURİYETİM Unutmayacağız Güneşli günler getiren Atam ATATÜRK’ü Unutmayacağız Göğsünü siper eden toprak altında yatanları Unutmayacağız Bu vatanı hevesi için düşmana satanları Unutmayacağız Bize nimettir bize kutsaldır CUMHURİYET Dünya döndükçe yaşayacak CUMHURİYETİM… Mustafa KARAMELEK |
ÇİÇEKLERİN ÖZELLİĞİ
Bir devr’e ismini veren Lale gibi zarif Çiğdem gibi baharımsı Kuşkonmaz kadar nazlı Orkide gibi değerlisin.. Hanımeli reyhan Leylak ile sümbül kokulu Kardelen gibi asil Karanfil kadar kendine has Nilüfer gibi ayrısın.. Gönül gülü gibi Zambak erguvan gibi salkım salkım Emsalsizliği sinesinde toplayan Bütün çiçeklerin özelliğisin Eksik olmasın mutluluğun Hep böyle kalasın Yüzün gibi Gönlünün güzelliği Hep böyle olsun leyla… Mustafa KARAMELEK |
İlk baharın ilk çiçeği çiğdem
Baharın müjdecisi Koklanmadan ilk solanı Bir kelebek konmadan dalına Ömrü en kısa olanı İlk kaybolanı çiğdem. Daha doymadan seyrine Çekip giden çiçek Ne demek istedin Ne yapmak istedin Daha bilemeden isteğini Ne tez kaybolup gittin çiğdem. Ne nazlıymışsın Ne de narin Okşarcasına saçını cananın Kıyamadan dokunmaya Nerelere gittin Hani bahar Hani müjden Hani mazlumluğun Varmıydı böyle gitmek Varmıydı Yalancı bahara aldanmak çiğdem. Dursaydın bir kaç gün daha Doya doya baksaydım sana Sen gene açacaksın gelecek yıl Lakin ben olacak mıyım. Ömür yetecekmi gelecek bahara Bahar gelecek mi kışıma Bir daha çıkacakmısın karşıma Bana da müjde verecekmisin çiğdem... Mustafa KARAMELEK |
ÇOKBİLMİŞ'E
Gezmediğin mekan Görmediğin güzellik Bilmediğin bilmece yok Bir defa da yolun yoluma Gönlün gönlüme uğramaz mı? Bu sevdanın farkına varmaz mı? Yoluna başımı koyduğum… Mustafa KARAMELEK |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:46 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.