![]() |
Yaşıyormuyum neyim öfkeli,hırçın
Allahım Değişmeyen zihniyet,anlaşılmaz ben Dertlerim,omuzumda taşıdığım külfet Çaresizlik edebiyatımızı duvarlar dinliyor Çekilmiyor üztümüzdeki zulmet Bakarken tebessümle göğe Kurak toprakta açan güle Susuz bırakmaz Allahım Ekmeğiyle doyduğumuz babam Daha niceleri beni anlamayan Çiçeğe su koydum,ahmak değilim Sulandıkça büyüyen yaprak değilim Kuruyup giderim,öylemi? Giderim bu diyarlardan Ney dinlerim,dinlenirim Saygısızlık edemem söz dilerim Onlar sevdiğimi bilsin Cahillik kinleri,affedilmeli |
Yaşamayı sevdiğim kadar seninle olmayı da sevdim
Semada ay la yldızlara bakarak kaybolmak ne güzel Hiç konuşmadan kalplerimiz bir bir nasıl vurur çok hoş Serabınla aşk ı verdaya çağlayanlar aksın çerağım Görmesin kem gözler senini geçtiğin her yeri Bir nehri içerim yalnız nazar etsin, yeter ki seni Cennette huriler sırayı sana bir bir verir elini Otağında melekler yazsın sevdamı kalemler erir |
İz düşümünde çığ düşmüşse saçlara
Gönül viran olma dostu içinde ara Barıştıysan kalb sarayındaki padişahla Misk anberler içinde kevserler akar |
Haykırmak gelsede sana içimden
Hasretinle dünden yorgunum Kaç kez duaya kalkan eller Sazımda teller yorgun Düşmanı oldum ya hep yokluğun Çereklenmiş sevginle kalp yorgun Ansızın çıkıp gelsen ne olur Sensizliği bilmiyorsun |
Yağmurlar içime yağdı
Sen gidince Gündüzler sanki siyahlaştı Umuda düştü, gölge Halbu ki bir bütün sevmiştim ben hayatı, Umursamazlığa gelme Sadece zaman senden çalar Dünyanın saçları hangi zamanda beyazlamış San ki sensizliğime karlar yağmış ağladım Nasıl gelirsen gel,ecel gelmeden Zamane aşklar yaşamadım Aşkım gün batımı yalnızlığında Ben böyle aşk yaşadım Yağmurlar içime düştü Bitti yalnızlığım Yanımda aşkım |
Rüzgarın üzerinden savurduğu
Çorak toprağın öylece garibesiyim Yaratanın zamana eklediği yolcuyum Boynum kıldan ince ümitliyim.... çocuksu Avuçlarm arası dünyaya sığmayan başım Asırlar öncesinden miras kalmış yalnızlığım Taatsiz rüzgar kaçırmış çaresiz yolcuyum Boynum kıldan ince ümitliyim....çocuksu |
Bekleme gece hüzünlü
Gece bekleme Şafak söker,gün doğar Çocuğum gölgende Ağlama gece ağlama Baban askerde Hasretim hasret,gönül ülemde Gece bekleme Bekleme canım beni Gece bekleme Sevdamız,anlam kazandı,yüreklerde Döneceğim bir gün,bir gün elbet Sayılı günler gelir geçer Kalmam gurbet elde |
Bitecek bu ayrılık,geçmeyen günler
Bu ömrü sana adadım gün be gün ben Dayanılmaz büyüydün damarlarımda dolaşan Aşkımı ateşinle dalgalara yazdım, ben Gül dikenleri altında bülbül ağlar Sevgilinin kokusunda ilk bahar Bekletme yar, bekletme yar |
içim kanağlar
feryadı figan depreşen sessiz çığlık romanların çocuğuyum düşünce yoğun sisli puslu depreşen derin korku zencilerin çocuğuyum rahat değilim ümitsiz korku depreşen yalnızlık dizboyu bilmem neyin çocuğu |
Bir katreymiş abu şarab gibi
De sarhoş olmuşsun Ha yanmış gibi Kevser-i aksa gibi akmışsın, Misk-i amber kokmışsun Ol mukaddes cennet gibi Ha sözün bilmişsin Allah deyu Ha mevladan dinlemişsin Gezmişsin derviş gibi Bir tutturmuşsun gidiyorsun Şu gurbet denizinde,yelkensiz Devlet gibi |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:09 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.