![]() |
Bağrında *******in
Garip değil *******, Nağmelerini dinle. Bil ki sanatsal hisler, Raks eder her gönülde. Bestelenir şarkılar, Şiirler filizlenir. Notalaşır kaygılar, Melodiyle beslenir. Bir martı kanadında, Sevdalar yol alıyor. Tanyerinin koynunda, Geceye sarılıyor. Dostça veda ediyor, Gece sevgiyle güne. Gün gecyi bekliyor, Diyor ki git gel yine. Dağılıverir sisler, Koynunda sevgilerin. Saklanıverir hisler, Bağrında *******in. Meziyet Ak |
Bahar
Baharı içer gözler gönül huzura koşar, İnsan baharda sever mutluluklar hep coşar. Ruhlarda pınar kaynar akar çağlayanlardan, Kalem çeker kedere coşar gönül durmadan. Baharda hep kalemim durmadan kıpırdanır, Kâğıtların üstünde mutluluğu yaşatır. Şarkılar başka güzel şiirler umutludur, Çiçekler renk cümbüşü kokuların ruhudur. Ağaçlar hep canlıdır parlak yapraklarıyla, Kelebekler uçuşur renk renk kanatlarıyla. Kuşlar serenat yapar canlansın dünya diye, Karıncalar koşuşur azık taşır habire. Sevdalar coşar kaynar kalbinde her ozanın, Umutlar solfej yapar gönlünde her yazarın. Güfte beste çıpınır coşup çağlamak için, Dört mevsim hep kıskanır beklerken sevenlerin. Meziyet Ak |
Bahar Karmaşası
Gün bir güzel başlamış bu sabah, Toprak hafif nemli mis kokuyor. Koşuşan insan seli duraklarda, Boş vesait bulma çabasında. Yemyeşil tabiat ana kucak açmış, Gel diyor boş verip tasaya derde. Ne şöförlerin bağrışmalar birbirlerine, Ne halkın itişip kakışması biçare. Yok edemiyecekler bu güzelliği, Görmezlikten gelemeyiz tabiattaki, Her gün yenilenmekte olan tazeliği. Varken güzellikler inkâr edilemez ki! Meziyet Ak |
Baharda Aşk
Şairler hep şiir yazar bahar sabahı, Baharlarda yaşarız hep aşkı sevdayı. Arılarla kelebekler kanat çırparlar, Çiçeklerden çiçeklere uçup coşarlar. Tatlı meltem yapraklarla hep şarkı söylerler, Misk-i amber kokar dünya yaşar sevdayı. Gönüller mutluluk dolar kaçar hüzünler, Baharlarda sevgililer göz gözedirler. Meziyet Ak |
Bak Dünyaya
Sus dedim bak dünyaya, Mutluluğa kucak aç. Dünyada bu hülyaya, Dedi ki umutlar saç! Bu hayalle dalmışım, Mutluluk ülkesine. Kapısını çalmışım, Kanarak süksesine! Yakamozlar ışıldar, Sanarsın cennettesin. Sevgi ile parıldar, Sevdalılar seyretsin. Yalancı olma dünya, Bu güzelliği yaşat. Gerçek olsun bu rüya, Sil derdi tasayı at! . Meziyet Ak |
Balıklar Ağlar mı?
Balıklar ağlar mı hiç gördünüz mü? Onlarla gezinip süzüldünüz mü? İnsanlar gibidir bir akvaryumda, Yaşamı tükenir suyun bağrında. Denizdeki balık hür ve özgürdür, Okyanuslar aşar yaşam sürdürürür. Cazip gelir bir yem yakalanırlar, Bazan da ağlara bak takılırlar. İster akvaryumda gezip süzülsün, Ya da denizlerde özgürce yüzsün. Her biri inanın insanlar gibi, Dünyanın bilin ki olmaz sahibi. Dünya bir akvaryum bazan denizdir, Bazısı gönülde bil gizlenmiştir. Kimisi denizin sonsuzluğunda, Mutluluğa yüzer her soluğunda. Nefes alıyorsak mutlu olalım, Eserlerimizi hep yaşatalım. Yaşam bir gün biter bilnçlenelim, Tüketici olup tükenmeyelim! Meziyet Ak |
Barışın Huzuru
Mutluluk gönlümden geçiyorken, Umutlar sakince gözkırpıyor. Ruhumuz sessizce yol alırken, Gönüller kederi yok ediyor. Gel dinle kalbimin feryadını, Sessizlik ses verir dünyamızdan. Seslerde ruh bulan yaşamını, Temizle alında yazımızdan. Kederi kaderden silelim de, Barışa yol alsın tüm gönüller. Sevgiyle el ele verelim de, Tükenip yok olsun hep hüzünler. Ruh bulsun yarınlar filizlensin, Gelişsin gönüller toprağında, Güzellik renklenip düzenlensin, Yol alsın dostluğun sokağında. Bak nasıl yaşantın düzelecek, B Meziyet Ak |
Baş Sağlığı Diliyorum Çağa
Baş sağlığı diliyorum, Ağlayan tüm gönüllere. Şad olsun ruhu diyorum, Kalpten üzülenlere. Aylarca hasta yattı da, Gönüller bir kez anmadı, Sevenler onu sattı da, Işığı hiç kararmadı. Gönlü güzel duayendi, Dürüstlük vardı kanında, İyi bir sanatseverdi, Yarın yaşattı anında. Onda vardı dostluk güven, Rakipleri yaraladı. Umudun peşinde giden, Martılar sundu kanadı. Çalıp çırpmayan bir lider, Adıdır Bülent Ecevit. Gönlünde hep güzellikler, Arşa yükselt ruhun dirilt. Meziyet Ak |
Başaramadım
Bir isyan değil inan ki bu babam! Devasız hastalık bu aldı seni, Kara kanser çaldı bizden sevgini, Sana neden yardım edemedim ki! Elim kolum bağlı kaldı başaramadım, Seni ölümün elinden kurtaramadım, Nasıl beceriksiz evlâtmışım ki ben, Azrailin geldiğinde savaşamadım. Sana hayat veremedim kendi canımdan, Uçup gidiverdin babam sen kollarımdan. Ağlatmadılar beni hiç senin ardından, Ayırmadın bana niye yer arabandan. Seni çok özledim gelmek istiyorum yanına, Doya doya ağlamak isterim sarılıp boynuna. İnanamıyorum ölüp kara toprak olduğuna, Sen değildin sanki konan musalla taşına. Bir beyaz elbise giydirip seni yatırdılar, Adına tabut denilen tahta bir taht aldılar. Bu son yolculuğun için bir arabaya koydular, Yüreğim acıyor babam beni sana yaktılar. Yeni ikâmetgâhına gidiyorken geçtin kapımız önünden, Bir de arkadaş bulmuşsun ki yalnız değildin sen giderken. Ruhun bizimle kaldı biliyorum seni alıp götürürlerken, Düğümlendi tüm hıçkırıklar boğazımda kapmızdan geçerken. Ne kadar acele ediyorla kabre yetiştirmek için, Durun diyemiyorsun yapamıyorsun bir seçim. Totrakla kapatıptaseni bırakıp kaçıyorlar niçin, Keşke kalkmak mümkün olsaydı oradan senin için. Korkmayın gelmiyor işte yavaşlayın biraz, Onun kimseye hiç bir zararı dokunamaz. Canım babam inanın hiç kimseyi korkutmaz, Neden kaçıyorsunuz deyip size hesap soramaz. Bitti işte bırakıp geldiniz onu orada tek başına, Son verdirdiniz onun verdiği yaşam savaşına. Yok oldu artık onun için yaşam denen karmaşa, Bana sabır ver Tanrım aldırma gözümdeki yaşa. Meziyet Ak |
Baştacımız Yaşlılar
Saçlara düşse aklar yüzlerde kırışıklar, Hep gönüller genç kalır mazide hatıralar. Dipdiri gönülleri mutluluğu solurlar, Yaşlanan bedenleri yıllardan hesap sorar. Baharda filizlenmiş ruhlar her mevsim açar, Gönüller heyecanla her an mutluluk saçar. Sevgi saygı isterler baştacımızdır onlar, Bu gün gençsek düşünün ne olacak yarınlar! Hep genç kalmaz ki insan yıllar akıp gidiyor, Dokunduğumuz zaman nakıştır işleniyor. Oysa geçen her bir yıl şarap gibi demlenir, Olgunlaşmış her bir ruh zamanla güzelleşir. Çizgiler yüzlerinde ne romanlar yazıyor, Saçlarındaki aklar yüzlerine vuruyor. İstekleri çok değil biraz ilgi bekliyor, Saygı sevgi görünce çocukça seviniyor. Gelin birlik olalım değerlidir yaşlılar, Olgunlaşmış ruhlarda yaşanmış ne olaylar. Seneler neler yazmış canlı bir tarih onlar, Sakınmayın sevginizi sevgiye muhtaçtırlar. Meziyet Ak |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:16 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.