![]() |
Bir Gün Sonram
bir kez daha aştı güneş tepemden biraz daha yaşlandım, derinden göz kapaklarıma çizdiğim şafak atmak üzere gün dönmeden kırık bacağıyla bir sandalye çıkardığım urbaları kaldıramaz halde şimdi yine yalnızlığa soyunacağım yine üşüyeceğim yokluğunla ezbere bildiğim tüm şarkıları dolayacağım dilime bak yine hüzün buldu beni oysa ne kadar yakışırdı gülünce dudakların, açan karanfille yırtıyorum sayfayı orta yerinden kırıyorum kalemimi belinden oysa acı çekiyorum kime ne yıldızları saydım onlarda bitti şimdi saçlarında sıra yastığıma dökülen sen geldiğinde aynı yerde gittiğinden beri silkelemedim bile üşüyorum sevgilim bacaklarımda sıtmadan beter titreme en son paramla aldığım güzüne yakacak pabucum kalmadı sığındım kedi gibi yanmasa da ta dibine uyuyacağım gözlerimde ağır gece uyanacağım güneş tenime değince üşüyorum sevgilim yüreğimde hayaller sensizce yıkılıyor hayat yerle bir, zelzele Ali Gençay |
Bir Kadın
I- yar! ! otur yanıma yaslan omzuma başımda sevdan var bak gözlerime sen bendesin yar! ! II- hadi! ! diyeceğim nereye deme hesabın olmasın sensiz hesabım olmaz yar! ! al almayı bil veremediğimde ağlama yar! ! III- ben bir kadın düşledim hayatı benle tatmalı ölüme benle gelmeli karanfil koyacağım adını onda olmadığımda solmalı solgunluğu beni daha çok yaşatmalı ben bir kadın düşledim ellerinde hayat olmalı dokunduğunda tenime bedenim olmalı acısı acım nefesi soluğum olmalı IIII- Ben bir kadın düşledim ben olmalı o sen ol yar! ! Ali Gençay |
Bitti İşte
‘’ daha yirmi beşinde uzun zaman önce uyuşturucu denen illete tutulan ve dün incecik iple hayatı bitiren Nahit’in adına,, Geldi,gitmek için Sevdi,bitmek için Uzun yollarında hayatın Ökçeler eskitti,erişmek için Çiçekler toplar bahçıvanlar Bilirler solar hayatın baharında Ölüme davetiye sunanlar Şimdi tahta tabutta Yok ki elleri hayatın Neresinden tutacak pervasızlığın Yüzyıllar devrildi ardı ardına Nerde insafı,zamanı harcayanların Kırılır kolları yaşamın Gözlerine yas çizmiş insanlar Ellerini önlerine bağlamışlar Başı yukarda dimdik ihtiyarın Sanırlar cesaret anlamı bu bakışların Korkuyor adam,ürküyor zamandan Acaba sırada kim var Uzun,soğuk mermer teneşir dedikleri Son durak,bitirdi hayalleri Anlamsız bakışlar gözlerde Kimine göre birkaç soluk,nefes Nefes nefese koşulan heves Bitirdi,bitti işte Ali Gençay |
Bu Hüzün Benim
Bugün ayın kaçı Kaçıncı on dördü Seni benden başka kim gördü Arsız tohumlar ektin fikrime Kirli sakallarıma hüzün çöktü Benden kim aldı götürdü seni Biri tuttu da elini İçimi ondan mı acı bürüdü Kapkara zift bulaştı ökçelerime Yollar adım, adım bölündü Her adıma bir lanet Her adıma sövgü düştü Buz kesti gece Dilimde nağme üşüdü Soluğum asıldı havaya Parçalandı, saçıma aklar düştü Kaçtı elimden gençliğim Bakışlara ölüm sızdı Konuşsam fırtına Sussam kuraklık Gülsem kavurucu sıcak Yumsam gözlerimi zifiri karanlık Ağlasam yağmurlar sağanak Katıp önüne, tufan olup yıkacak Yalnızlığımdan köpekler bile korkacak Boğuyor sokaklar beni Ürküyor küfür sönmüş lambalı odada Eşiğimde inleyerek kıvrılışım köpek gibi Sen bana bakma O yüzden hep severim Hüzün denen değişmez mahfuz kader Ali Gençay |
Bu İşin İçinde Tek Bir Aşk Var
Sen uyu Geceyi sis kaplar Sen uyan Güneşte kıskanç çığlıklar Olurda ölürsen diye Sensizliğe ağlardım Gözümde sessiz yaşlar Nerdesin şimdi Yine eylül, hazanım Yine dökülüyor yapraklar Boş sigara kutusu Ve geceden artıklar Birde gök yüzünde yıldız Hüznüm çırılçıplak Üşüsem beni kim kucaklar Yada ölmek istesem, nerde Nerde yüreğimi gömecek mezar Yatağıma düşen kor Uykuda biriktirdiğim düşler Alev olur gecemi yakar Uyumak istesem uyutmuyor Böğrümde yarının sensizlik acısı var Aç koynunu anne Öğüt ver bana baba Bulunmazsa amansız hastalığa çare Aşk için yanıp kül olmak var Yarısı kırılmış kalemim Yazısı silinmiş kitaplar Henüz geceyi yeni yarıladım Daha gün bitmeden Ne tez yarın başlar Yine yeniden sevmek mi Affet sevdiğim Göğsümde gizli tek yürek Bu işin içinde tek bir aşk var Ali Gençay |
Bu Şiir De Senin
Sen beni değil Beni sevmeyi sevdin Sevmek adına ne varsa Çizdiğin resme bakıp Onun adını verdin Sen beni değil Beni sevmeyi sevdin Geçip aynanın karşına Saçlarına dokundun Sen senin gibi Dokunmaları sevdin Gözlerini kıstığında Bin bir edayla cilveleştin Sesimin kulağındaki aksını sevdin En güzel aşk sözlerinin İçini titretmesini Suskun gecenin geç saatlerinde Islanan gözlerini Sen beni değil Benim seni sevmenin sendeki Hallerini sevdin Birileri bana benzerdi Sen o birilerini de sevdin Onları bilmemi istedin Sen benim seni Kıskanmalarımı sevdin Sen beni değil Benim seni sevmemi sevdin O iki kelimenin Dudağındaki iz düşümünü sevdin Sen seni anlatan şiirlerimde Ve mısralarımda devleşen Seni sevdin Sen benim acı çekmemi Hüznün bendeki yanını sevdin Benim için ağlayan var Demelerini sevdin Sen beni değil Benim seni sevmelerimi sevdin Ben seni sevdim Kendimi zaten hiç sevmedim Senli düşleri sevdim Sensiz hiç hayal bile etmedim Beni ben eden istemelerini sevdim Verdiğin kadarını almayı Azınla çok olmayı sevdim Sen benim seni sevmemi Ben seni sevdim Ali Gençay |
Bu Yalnızlık Benim
Ne yapsam, ne etsem gece üstüme geliyor Gökte yıldız, yerde nem Bir de gam böğrümü deliyor Uzun tiktakları var saatin Her dakika bir ömür deviriyor Yoksun işte Dilime sövgüler düşüyor Seni sevdiğimden beri Zaman hiç sensiz geçmek bilmiyor Sigaradan sararmış bıyıkları var bekçilerin Birde demirden, parlayan kelepçeleri Kırsam diyorum sokak lambalarını İçimi karatıyor her biri Düşer mi peşime düdük sesleri Seni sevdiğimden beri Başımdan bela hiç eksilmiyor Bu şarkı çalarsa sabaha kadar ‘Bu yalnızlık benim ilişmeyin, Damağımda acayip gidişiyor Bilmem ki ben adam gibi içmeyi Ne zaman içsem Yakamdan aşağı kan rengi şarap sızıyor Bilmem ki ben gecede geceyle sevişmeyi Dudaklarım soğuktan morarıyor Karnımda sıkıca bağlanmış uçkur izleri Eşkıyalarda karnına taş basıyor Bilmezsin sevdanın açlıktan beter derdi Sen bilmezsin gece ne canlar alıyor Seni sevdiğimden beri Hiç uykuyla geçirmedim *******i Kapıda itler hırlaşıyor Bu olsa kancık bela dedikleri Beynimde kırklarca tilki dolaşıyor Avucumda yârin kesik perçemi Bu yalnızlık benim canımı yakıyor Anamın ah oğlum deyişleri Seni sevdiğimden beri Yalnızlık hiç terk etmiyor beni Ali Gençay |
Buzdağı
ağırım buzdağları gibi denizin koca kalıp parçasıyım korkuyorum çocuk gibi her çarpan gemiyle gömüp sevgileri en derin maviye acılar çekeceğim suçlu gibi güneş! ! özledim seni yola çıktım yüreğimde binlerce kardelen çiçeği nereye mi bilmiyorum deniz! ! akıntına bıraktım kendimi al götür erit beni gökyüzü kıskandırıyor yıldızların beni binlerce ışıltı bende ki yalnızlığın bir yanım buz bir yanım sıcağın hasreti kökü ciğerlerime inmiş ağaçlar istiyorum üzerinde meyveleri ve binlerce kuş istiyorum seslerinde bahar müjdesi oysa ben buzdağıyım hayallerimden başka neyim güneşten yüreğime ışık düşse eririm açar art arda gölge çiçekleri çığlıklarım var kimse duymaz ellerimi acıtan buzdan prangalar ne heybetliyim değil mi bir yanım göğü deler bir yanım denizi böler yakışmıyor bana bu ağlamalar oysa ben buzdağıyım gamım hüznüm yalnızlığım buzdan bedenim kimse bilmez içimde ki yangınlara verilmiş yüreği Ali Gençay |
Camdaki Kadın
Islak sokaklar İstanbul’u izledi kadın Buğulu camdan sızdı damlalar Üşüdü kadın Yüzünü aydınlattı ışık Gözleri kamaştı Sendeledi Dayandığı camdı Eridi elinin değdiği yerler Kırılsa kan akacaktı Göğsünde daralan acı Ağladı kadın Önünde koca şehir Ardında uykuda hayat Korktu, uyku kaçtı Düşündüğü yarındı Mırıldandı ‘Yaşamak zor zanaat’ Pustu kadın Seslendi o ses Gel hadi Kaldırıp bileklerini Gülümsedi kadın Çekti perdeyi Kayboldu kadın Ali Gençay |
Canım Çok Sıkılıyor
Canım çok sıkılıyor Hayat bir nefeslik derler ya Sigaradan sıklaşan nefesim Dudaklarımda kaçıncı hayatı deviriyor Tırnaklarımda yemekle bitmiyor Canım çok sıkılıyor Ucunu yakıp havaya saldığım Kız kaçıranlar Enek yuvarladığım sokaklar Sopa yediğim kavgalar Kızlara duyduğum utangaçlıklar Aklıma geliyor ilk aşkım mı O unutulmuyor Okusa karım bunu Kıskançlık krizleri tutumu Eve gidesim gelmiyor Canım çok sıkılıyor Babam aklımdan çıkmıyor Dudaklarına düşmeyen bıyıkları Türkülere sığmayan anlamı Unuttuklarım hep aklıma geliyor Kimi hangi yol ayrımında bıraktığım Hangi kavgada sıvışıp kaçtığım Ve nerde, ne zamanım Hep birbirine karışıyor Neden hayat güzellikleri Hep arkada bırakıyor Deliyim, deli toynağım Ağlıyorum yakışmıyor Yazıyorum anlaşılmıyor Ah bir bilsen Canım çok sıkılıyor Ali Gençay |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:27 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.