![]() |
Biz Vefa Lisesi öğrencileri
Edebiyatçı kara Fatma'nın en sevdiği öğrenciydi Remzi Eskitürk Beyoğlunda Çift Geyik Karaca mağazasının imalathanesinde Okul harçlığını çıkarıyordu bayan deri çanta tezgahında Her gün okul çıkışı Vefa lisesinden tabana kuvvet bozdoğan kemeri, şişhane,unkapanı köprüsü,beyoğlu hattını tamamlar iş dönüşü Tersine Direkler arası denen yere eve Benide işe aldırmak için beraber yürüyoruz benim ilkim Kafamı her yere uzatıyorum remzi tedirgin ramo geç kalıyoruz iyi sen git ben yarın gelirim Endişeleneceğine otobüs durağını gösterip,Taksim'den Arnavutköy; e Yolcu edecekti beni Yok öğle yağma uğrayıp gezeceğim noktaları işaretlemiştim bile onu ben işyerine dönüşteuğurladım Beyoğlu olgunlaşma Enstütüsü Elif Naci İbrahim safi a girdim içeri Savaşı gördüm İkinci katliam yılları Yeşil bir ölüm bir sürü kurukafalar, İbrahim safi bey'den Broşürünün imzalısını almıştım Bir küçükte muhabbetini Hep işe girecektim hesapta ya bahane olup çıktı Bilgi ordusunun gönüllü eri Remzi siyasalı bitirdi 26 09 07 Zeytinli/Edremit Ramazan Mehmet Tanal |
Boğaz köprülerine
geçmeden altından gemiler Çok sular akmadan Pilot bayrağıyla çamaşırlar astım reklamlarla yıkanmış Şiir lekeleri kal el dokunulmazlığa Çok sular vurur kalbini kıpırdatan elde avuçta bişi olmayan kız kulesinin şiir özlemi Sion fenerinide geçersin fenikelilerden evvel aşağılara vardıkça peşinde bir deniz kızı Pulu yok kendi gelmiş damgasız Eşgali seni andıran 07 10 07 Altınkum Ramazan Mehmet Tanal |
Bolulu İbo
Amcaoğlundan devraldı mutfağı DB Deniz yolları yolcu gemilerinden emekli, Ustamdı benim çok ekmeğini yedik fırınından çok kıymasını çektim mekanik kıyma makinasından mercimeğini ayıkladım taşından çok kakalak ilaçladık İbo gelir salona yaş ellibeş Akşam saatinde,kamaradan iki duble atıp, İt ürür kervan yürür bu gemide yürümezse öbür gemide yürür Sabah kalkar gidersin işine, it köpek takılır peşine bakmazlar ela gözüne,kara kaşına, tuz katarlar pişmiş aşına it ürür kervan yürür, Armatörün varsa yüz gemisi, yüzer benim gemimde çalıştım çabaladım dört çocuk baktım tekeri beyaz yanaklı Anadol aldım yaranamadım iki günde devirdi arabayı bayırdan aşağı gıçı tekmeli benim kamorot oğlum şimdide, ikinci kaptana nerede takılıyorsun diyor it ürür kervan yürür 11 09 07 Zeytinli/Edremit Ramazan Mehmet Tanal |
Bozer
Gitti Gül bahçeleri hisara kaldı Hiç tabureye çöktüğünü Elinden gitar düştüğünü Asılı duran gitara rağmen Gül yapraklarıyla Tınısını Koklıyan Padişah Hindilerine inat, Yazık değilmi O'da sevilmezmi Ramazan Mehmet Tanal |
Bozuk mal
İyisini tavsiye etmiyorum Ne kötü bir günah çıkarma Karalamarda Damardan,pişman dizeler Evim var Kızım var Arabam var Babam ölü; Ozan Turgut Mutsuzum bozuk mal İğnesi saplantı kalmış Firavun dizelerine Öğle sallanır durur Boşluk bulduğu damarda Şırınga Gümüş kaşığı çorbalara gömüt İlk defa korkuyorum Turgut oğlundan ödüm patlayacak Pansuman davetlisiyim Neler yaşadım Kıyısına tövbe denizlerin Ne midye Noyan ağabeyin E dört At ef üç çıkışı Açılış Bir piyonla başlamak,oyuna Hayat tiyatrosu biletleri Annenin görmediği Hiç mutlu anı yokmuş gibi çocukluğun Direkler arası Ramazan'ın At üstünde Şekerler yediğim Vefa 'da 06 10 07 Altınkum Ramazan Mehmet Tanal |
Bu saz,Bu söz
An bu saz hak almazdan belki Ah bu söz ramazan mehmet tanal 'dan Saz olmasa Olmasa,bu ilde yangınmıyım Tutuşturanlar var Kımıldayan her nesnenenin Yokki babalık hakkım gırtlağına yapışam il ki,ilkiş 'i bilmiyenlerle,cum Kılınmış cim hası,ha hıyla Nasıl toplayım Hikmeti ilahiden nasibim Ankara,tehtdid altında,cum,cun.ve,veraset Sevmediğin polisler,onun köpeği RAKİİ Haberinde hatırlatır sana Temel'i Ki kimsenin bilmediği bir karadeniz fıkrasından ibarettir. 13 09 07 Zeytinli/Edremit Ramazan Mehmet Tanal |
Budha' nın yasakladığı
Hep serseriyiz Eski den dem Hisar Ölülerimi yakıp kül savuramam buradan Budha yemin ettirdi Tabutta rövaşatayla Coşkunun mezarına ten ten Hasan uzma Serdar Şapka memed Noyan abi Gerçi Coşkun abi Su katmazdı Biz yinede yasaklıydık Budha' tarafından Uğurluyu çok dövdü Film icabı Ama O ' kızda Öldü Benimle yatmak isteyen Film icabı Ama olsun oda bir şekil Heroin Otobüsün unutulmaz Almanyası Plastik aşklara Son veriyor Sinemanın güçlü oyuncusuyla Dayak Falaka Baba elinden çıkmaydı Yine yatırmışlar Dizesini filmler e Can Baba'sı'nın Ben hisarda bi dayak yedim Balık gibi böğürdüm Yıkılmış sandallarla uyudum Barbi beni kurtardı 01 10 07 Sandal muhabbeti Ramazan Mehmet Tanal |
Bulacağım seni
Sabah ezanında Sahur vaktinde Işınları camına çarpan Batman'ın ıssızlığında İnternet başında bir cafede Kartpostal şeçtiğin bir kitapçıda Bulacağım seni bir şarkılarda Sesini duymak için Çamur sıçratacağım eteklerine Bana iyice bağır diye doğum günü pastanı ben keseceğim mumlarını ben üfleyeceğim Kısmetse seni öpeceğim Gözlerin kapalıyken senin 02 10 07 Altınkum Ramazan Mehmet Tanal |
Burhaniye yurdumuzun
Burhaniye Yurdumuzun Yeliz tarafından en unutulmuş kıyılarındandır Tarihi eserler kendisi tarafından ekranlara yansıtılmamıştır Yoksa bu tarih köşesini Kendinemi ayırmakta Çadır ve kamp yerleri Tarih sutunları Onca yeşil onsuz solmakta Sen Yoksan Bu Şiir Yok İncir ağaçlarına asmışsın Bikinilerini Üflet rüzgâr batman'a 01 10 07 Altınkum Şalgam suyu deresi Ramazan Mehmet Tanal |
Burun buruna
Balık tuttunmu Kuzeylerde İltihaplı ellerle daniştınmı Burun buruna öpüşmek Kalp yaslamak Izgaraya Çadırlar Kar karandan İniltiler Ekvator kuşağından 05 10 07 Altınkum Ramazan Mehmet Tanal |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:33 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.