![]() |
Aşk bana kalsın
özgürsün gönül kuşum toprakla kardığın, 'su'dan aşkım sınırsız zamanlarda... bırak bana kalsın. tutsaklığım kanatlarında imza çizgiler sırtımda ağıtlar yaksın aşk, yalnızlığımla ölümsüz...bırak bana kalsın. zirvelerinde sakla beni buzlar tutayım tutuşsun yürek yangınlarım aşk sonsuz hasretinle... bırak bana kalsın. bilgeliğinin ışığında soyunur bedenim sabır taşı olur ruhum,akiğe dönerim aşk ilk tebessümünle... bırak bena kalsın. sırrımsın evreni doğurdum sihrinle çığlıklar attı kalbim her gülüşünde aşk büyümeyen bir çocuk...bırak bana kalsın. 'aşk hissedildiğince yaşanır, yaşadığını hissettirdiğince ebedi kalır' 23.05.2007-istanbul- Nazan İzmirli |
Aşk bu
avuçladım yüreğini. dokundum düşlerine. yedi farklı bakış üzerimde. bu sevgi, aşk bu anlatılan gözlerinde. geçmişi bağlarken geleceğe düşler özgürlük estiriyor buselerinde. 10.06.2006-ant-Aşk bu- Nazan İzmirli |
Aşkı sende öğrendim
sen, aşkın adısın. sende öğrendim aşkı tarifsiz yaşamayı. farklı gülümsüyor güneş. artık yalnız değil dolunay. yıldızsız gece düşünemem sensiz diye. şelâlelerin debisi yüreğimdeki izlerin. kuşlar susmuyor şafaklarımda. mavi maviyi ilk kez gördüm, elâ gözlerinde. yüzme yüzme bilmeyen yüreğimle, daldım en derinlerine. ben, aşkı sende öğrendim. en uzun en ağır en anlamlı tuvalimi boyuyorum, sendeki renkleri karıştırıyorum bendeki renklere. sabırla adımlıyorum zamanı erdemliğinin çizgisinde. dev bir ateş yanıyor, asla sönmeyecek buz dağının içinde. aşkı sende öğrendim. ateş ve su kadar iç içe. 06.08.2006-ant-aşkı sende öğrendim- Nazan İzmirli |
Aşkı tatmak
masum bir bebekten ilk tebessümü görmek ilk öpücüğü almak gibi tanyeli ağırmadan güneşin tüm gücünü yüreğinde hissetmek gibi gözlerini açarsın sabahlara kuş seslerinin dinginliğinde çağlayan suların bedenini sarması gibi kalbindeki sancı filizlenen yeni umutlar içindeki telaşı anlatır gibi akşam alacasında gün batımını izlerken Eren dağında ardı sıra bir kısrak gibi koşmak istersin ekersin dileklerini vadiye uzanan ovaya bırakırsın erenler diyarına volkanik bir oluşumun ortasına ıssız kalınca seninle sensiz kalınca yıldızsız aysız *******de için sıkılınca.................... onunla olmak istersin uzak yakın ne varsa sesini duymak istersin sarılırsın telefona alo alo alooooo AŞKIM seni tatmak varya 12.11.2005-ant Nazan İzmirli |
Aşkın gammı var
günü gören ayın suskunluğu yorgun dalgaların durgunluğu gözlerimde ufku arayışın dalgınlığı yüreğimde aşkın gammı var mehtapta sunduğun aşk şarabının sarhoşluğu bu kavuşulamayan sabahlara oysa doğan gün GÜLÜMSÜYOR ben yine kavuşacağım sana at hüznü kederi bir yana gecen başka günün başka bu aşkı yaşa doya doya........ 01.03.2006- antalya Nazan İzmirli |
Aşklar
Akşam alacası sarmış toprak çatılara bir an yok olmuş yaşam tütmese tandırdan çıkan duman da Var görünen yaşamlarda sönmüş ocaklar tatsız. yok görünsede yaşam, akşam alacasında yaşanır sıcak ocak başında tadılan AŞKLAR' da..................................... 03.09.2000ntalya Nazan İzmirli |
Atam
Atam, kısacık, telaşla geçen ömrüne ne çok şey sığdırmıştın Türk gençliğine vermek üzere bugün! saygı duruşundaki o an çok uzun geldi bana bir an utandım, kızardım karşında layık olamayan,arsızlığıma ağır ağır yolculuğumuza bir haftadır sergilediğimiz aydınlığın siyah beyaz fotoğrafları her yanımda hesap sorarcasına kurtarıcını ve en büyük evladını kaybettin Türk Milleti diyor ulus gazetesi taş taş üstünde kalmayan duvarlarda mevcudiyetin yeğane temeli ................................................ nerde hazine de yağmalanır böylelikle Atam, en çok sevdiğiniz Akdeniz kıyıları bir varmış bir yokmuş olmak üzere........ nasıl rahat uyu deriz, bu sükünet içinde...... sessizliğimizin çığlıklarını sen duyarsın eminim o ebedi yerlerde.......................................... .......... Nazan İzmirli-10.11.2005-antalya Nazan İzmirli |
Atamın öfkeli geliyor sesi
atam, dedemden hatıra göz göze gelirdik hergün duvardan inmeyen son fotoğrafınla. gök ve denizi buluştururduk ufuklarda çakmak çakmaktı umutların, buğday başaklarından engine uzanırdı uygarlık kapıların başaracaksınız gençler derdi titremeden dudakların. bugün, çehresi küskün, bakışları gri, damarları gergin, öfkeli geliyor sesi atamın çerçevesi kükrüyor siyah beyaz fotoğrafın ' dağ başını duman almış gümüş dere durmaz akar güneş ufuktan şimdi doğar yürüyelim arkadaşlar. sesimizi yer, gök, su dinlesin sert adımlarla her yer inlesin bu gök deniz nerede var nerede bu dağlar taşlar bu ağaçlar güzel kuşlar yürüyelim arkadaşlar ' diye sesleniyor atam 87 yıl sonraya laikçe kavuştur elleri dış güçlere fırsat verme yabancıları ürkütme japonlar uğraşırken da vincinin şifresiyle benim ülkem halamı peçe türban peşinde. uyanın gençler uyanın gençlerim uyanın 19 mayıs kurtuluş günüdür cihana selam duruşun günüdür. sesininizi duyurma varlığınızı hissettirme günüdür. devrimlere devrimler ekleyecek barış sever GENÇLERİMİN günüdür gri bakışlarda bir ışık sezdim gelin gençler 87. yıl meşalesini sizlerle yakalım Ata'mızı bugün yürekten analım. 19.05.2006-antalya- Nazan İzmirli |
Ateş / Su / Hava
aşk ateşle gelir su alev alır havaya vazgeçtim ada olmaktan adaya yüzerek ulaşmaktan sen deniz ben ateş aşkımız ruhumuzun sonsuzluğunda adsız kuşlarla kanatlanacak. 03.12.2006-kaş//kalamar- |
Ay-fer
....ay- fer, ............antalya da .................çokkkk uzak ..........................diyarlarda ...............................bir varmışı ..................................bir yokmuşu ...........................................yaşıyor um .....................dolunayın.................... ..... ...............aydınlatamadığı.................... ...................ısıtamadığı.................... ..... .................bu akşamda....................... .............sen olsan burada................. ....anıları hatırlayıp gülümserdik....... ....drakulaya malolmuş öykülere...... .................elveda der.......................... ..............güler geçerdik....................... ............. ay'ın fer' i yeterdi.................. ...............bizi aydınlatmaya.................. .....................ısıtmaya..................... ....... ve erdemleri bulmaya. Nazan İzmirli-16.11.2005-antalya Nazan İzmirli |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:37 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.