![]() |
Erdemim
Yürüdün ölüme koşar adımla, Şahadet şerbetini içtin Erdemim. Sağ elinde kuran diğerinde bayrak, Keferenin elinden öldün Erdemim Kefenin boynunda gittin Erdemim Düşürdüler seni hain pusuya Suçsuz yere katlettiler Erdemim Sol böğründe dokuz yara, Bir tanede bende açtı Erdemim Zalimliğe kurban gittin Erdemim Vurdular namertçe başına taşla, Yaşamak dedin hep arkadaşça, Verdiğin değeri başında taçla İnsanlığın ayağına attın Erdemim Hainliğe kurban gittin Erdemim. Erkan Gümüşsoy |
Fatiha
Öldü benim için kadınlar Ruhlarına Fatiha Gömdüm onları,karanlıklar içine Kapattım defterleri. Söndürdüm fenerleri Temizledim kırık dökük kalpleri, Bırak bütün pişmanlığı Başlamadan bitsin çokşey, Acıların,hüzünlerin Ruhlarına Fatiha Erkan Gümüşsoy |
Felsefi Şiir 1
Batar içine bir çıban, Git gide büyür kırılmışlığın, Çaresiz kalırsın çoğu zaman, Bedenini bir korku sarar, Günden güne artar tükenmişliğin. Kuluçkaya yatmaz hasretlerin. Bir türlü kabuğundan çıkamazsın, Var olmak için, Savaş verirsin, Silahsız,mermisiz,süngüsüz, Ama; Bir türlü başaramazsın. Kızarsın hep olup bitene, Çatasın gelir. Vurup kırmak istersin. Tatmin etmek istersin duygularını. Sözcükler boğazında düğümlenir, Kör düğüm olur düşüncelerin Söyleyemezsin, Kollarını çemrersin, Yeniden başlamak, Yeniden tutunmak için, Giden gitmiştir artık, Bulamazsın, Kaybolan her şeyi not edersin, Katip olursun bir anda, Girdisiyle,çıktısıyla hesap verirsin Yargılama sürecin devam ederken; Yoktan yere affedersin kendini, Değşmeye devam eder fikirlerin, Beyninin her yerinde; Işıklar yanar Uğraşır,çabalar,didinirsin Bir çölün kumları arasından, Çıkamazsın, Mücadele senin kaderinde vardır 18 şubat 2004 AKSARAY Erkan Gümüşsoy |
Gamzelilere
dökülmüyor, kalemlerden güzel sözcükler, dudaklardan öpücük, yüzlerden gülücükler. çökertmiyor mutluluklar yanakları, oluşmuyor gamzeler. dönmez oldular, çılgınca sevilen gamzeliler Erkan Gümüşsoy |
Gayrı Dönüş Yok
Tutup kanadımdan savursan bile, Aşk ıstıraptır sevda da çile, Takıp kollarıma yapsalar hile, Olan olmuş artık, gayrı dönüş yok. Basit hesap öldürür aşkı, Tekerlek düşer,kaydırır şaftı, Boşa geçen ömür belki de laftı, Olan olmuş artık,gayrı dönüş yok. Kaçan kovalanır,diyenler çoktu. Yıllarca kaçtım seven hiç yoktu, Sineme vurduğum koca bir oktu, Olan olmuş artık,gayrı dönüş yok. Aşkı para sandılar,huzurum kaçtı. Yüreğim tutuştu,bedenim yandı, Aşağılık dünyada düzenim kaçtı, Olan olmuş artık,gayrı dönüş yok. Erkan Gümüşsoy |
Gece Gündüz Aradım
Dertlerimi tek tek ezdim geçtim Hayatın dikenli yollarında yürüdüm İşlerimi bir bir yoluna koydum. Gece gündüz aradım Deniz Gözlümü Ben seni senin gibilerini sevmedim Şehrin karanlık *******inde Yağmurlu sokaklarında Gece gündüz aradım Deniz gözlümü Saftı melek gibi tertemizdi sevdiğim Uğruna bir ömür harcadığım Beraber güzel anılar yaşadığım Gece gündüz aradım Deniz gözlümü Sen, o,o, sen olamaz biliyorum. Senin gibi ayaklar altına düşemez Paraya pula itimat etmez biliyorum Gece gündüz aradım Deniz gözlümü AKSARAY 2001 Erkan Gümüşsoy |
Gerçek
Yalnızlığın hikayesi yazılır. Aşkın satırlarına Gören gözler, Doğru sözler, Gerçek özler gömülür karanlıklara. Gerçek sevdalar kaldırılır. O,tozlu raflara Gerçek çiçekler solar vazolarda Hep gerçekler öldürülür zamanla Hiç ölmeyen zaman vardır Gerçek Erkan Gümüşsoy |
Giden ve Kalan
doldurur içine onca beklenti, çeker gider, rüya kalır yarı yolda bırakıp, bin bir ilenti, söyler gider, sözü kalır güzelliği dildedir,gözleri yahşi yakar gider,odu kalır aşkın,dudağına masum ateşi, atar gider,koru kalır. doğuştan bellidir aşkın talihi okur gider, sesi kalır gönlüne sevdanın her tür tarifi yazar gider,izi kalır. sevgiden öteye aşkın sihrini, yapar gider, tılsım kalır, gönlüne,gönlü'nün her tür zehrini, kusar gider,kusu kalır Şair Erkan der ki tükenme boşa, Aşka zülmedenler Tanrı mı? haşa, Vuruldum sandığın, göze ve kaşa, İnsan gider,ruhu kalır 13 aralık 2006 AKSARAY 18:01 Erkan Gümüşsoy |
Gücenme Babana
olur ailede ufak tefek kırgınlık, gücenme babana o da haklıdır. düşüncede olacak elbet farklılık, gücenme babana o da haklıdır dargınlık ne demek bilmedim asla, sana bu şiiri binlerce yasla, atadır saygı duy, katiyen asla, gücenme babana o da haklıdır, hangi baba ister evlatı kötü, maddeden sehem almadın mı? ki, vicdan aynasına kara bir örtü, gücenme babana o da haklıdır yaşım yirmi iki vukatım büyük, çalışmam kardeşim memlekete yük, hayata yön verdim amacım büyük, gücenmem kimseye o da haklıdır 14.12.2006 Aksaray Erkan Gümüşsoy |
Gül ve Bülbül
sevdalar paslandı tutmuyor artık, yar dediğime sözüm geçmiyor sıkıca tutturdum aşkı,dikişle sevdiğime doğru bile,sökmüyor artık başından bilirim; öğrendim artık, pınara varmadan,musluk akmıyor. sıkıca konmuş, bülbül dalına, dal kırıldı bülbül ötmüyor artık. güle aşıktı bülbül, beyaz değil gül artık, bülbüle üzülmem gül kan ağlıyor, içine dert oldu, dikeni gülün, güle gül demek bülbülden artık, bahar gelmesin istemem bülbüle farklı ceza, aşk uğruna bülbül gül ile gaza, canı canana terk etmede haza, bülbül vardı gül bülbüle artık 14 aralık 2006 AKSARAY 00:15 Erkan Gümüşsoy |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:32 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.